Doğuma Hazırlık Ilginç Kiz Isimleri Bulan Var Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşlar benim bir kızım var ismi elif.ben bu ismi çok severek koydum kızıma
isimlerin anlamlı olması bence daha önemli ilginç olmasındansa

berlika cok uydurma geldi kulagıma ayrıca hiç hos bi isim değil ben olsam asla bu ismi koymazdım isim bile demezdim buna daha doğrusu

ben bu isimlerden şunu anladım hanya,hunya,ecza,ezva,lara,lura vs.iki heceyibiraraya getir al sana isim.bi de arapça oldu mu yeme de yanında yat.bir furyadır gidiyor ya herkeste aynı isim Allah hayırlara çıkarsın tabi herkesin kendi tercihi

tatlımm bide 'esila' var beğenirsen cennetteki meleklerden birinin adı ayrıca benimde kızım olsaydı annanemin adını koyucaktımm 'berra' benim çok hoşuma gidiyo sanada seçenek sunmuş oldum

canım benim internette okadar çok sallamayon isim varki.dikkat edein araştırırken.inasanın inançlarını kullanıp,kuranda geçio,cennettden bi isim gibi çok uyduruyorlar.gerçi bu söylediğin uydurma değil.ama cennetteki melek adı da demek değil :) esila akşam anlamına geliyo.ve kuranda geçiyo.şöyleki : ''Vezkürisme rabbike bükreten ve esîlâ '' yanii, vezkür=zikret , isme= ismini , rabbike = rabbinin , bükraten = sabah, ve esila = ve akşam. ''sabah ve akşam rabbinin ismini zikret'' manasını taşıyor.
insan suresi 25. ayet. ben bu ismi kızım olursa koyacaktım.lakin büyüklerimiz,hocalarımızdan şöyle duydum.esila kelimesindeki baştaki e eliftir.yani e diye okunur. esi derken ki se harfi sad dır.kuran biliyorsanız anlarsınız.arapçada sad harfi kalın okunur.kalın bir se harfidir.bu sebeptendirki,okurken baştaki elifi yani e sesinide kalınlaştırır.''asila'' ya yakın bir sesle okunur.kelime olarak esila olsada,telaffuzda asiladır.bu sebeple bu ismi pek tavsiye etmedi hocalarımız.ama bildiğim ve sevdiğim bi kaç kız isimlerini söyleyebilirim size. ''sare'' hz sare validemiz,hz ibrahimin hanımı ve dillere destan güzellikte bi kadındı.manası ise saf temiz demekmiş.anlamında tam emin değilim.sonra haticet-ül kübra ve fatımatü-zzehra var.ikiside çok hoşuma gider.hz peygamberimizin kızları..ecrin var.ecir sevap anlamına gelen.. şimdilik bukadarr :) :80:

alara:anlamı su perilerinin tanrıçası
ve cennette bir nehir

cennette 4 ırmak var.4ünün ismide alara değil.ayrıca alara zaten arapça bi kelime değil.kızlar bulduğunuz isimleri iyi bi araştırın allah aşkına.abuk subuk aydurulmuş manalara kurban gideceksiniz.internette cennetteki ırmak die uydurdukları en az 100 tane isim var...

nisanın anlamı güzelmi.nisa sadece kadın demek canım.bende çok seviorum o ismi kulağa hoş gelio ama tek kullanıldığında manasız.hayrunnisa yada nisanur gibi birleşik kullanmak lazım.hayırlı kadın nurlu kadın şeklinde...

ben rabbim nasib ederse kızım olunca adını duru koyacağım saf berrak demek inş duru gibide güzelliği olur.....

zebercet
ben kızıma isim ararken bulmuştum ve çok gülmüştüm
şimdi zebercet diye seviyoruz ailece

çok ilginç isim evet bulan var birisi bulmuş paris...şaka saka... ben mercan ismini seviyorum kız olsa koyacaktım ama erkekmiş benim bebiş..

gülin..ismimm ilginç gelio herkese ilk defa bende duyduğunu söleyen çok yanlış anlamaya müsait ama tülin gülçin gülbin güzin güliz...ayrıca yanlış anlayıp gülün diyenler var ki onlar beni deli edio zaten anlamıda gülden gelen güle ait olan demek gülün peygamberimizi simgeleyen çiçek olduğunu düşünürsek ve gül aşkı ayrılığı dostluğu vb. simgelediğini düşünürsek hoş eski sayılır ama fazla yaygın dill

Ben de bir kızım olacağını öğrendim. Doktorumuz 20. haftaya kadar erkek dedi. "Rüzgar Ekin" koyacaktık. Kız deyince "Nehir Ekin" koymaya karar verdik. "Nehir" çok doğal ve güzel bir isim bence. Anlamı açık, söylenişi kolay. Biraz asiliği çağrıştırdığından toprağa bağlılığı simgeleyebilecek "Ekin" ismini de iliştirdik yanına Kulağa hoş geliyor. Zorlama bir isim değil. Eşim de "İzmir" koymak istedi kızımızın adını. İzmirli olan benim ama niyeyse o çok ısrarcı bu konuda. Aklımıza düşen diğer isimler ise;
İda : Doğanın insana armağanı
İde : Düşünce
Eylül
İklim
İris

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…