Doğuma Hazırlık Ilginç Kiz Isimleri Bulan Var Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bu kadar da olmaz ya çıldırmış olmalılar yani bu çocuk çocukken iide düşünsenize büyüüyp olgun bir kadın/erkek olduğunda bu ismi zevkle taşıyabilcek mi?benimde 3 ay sonra kızım olucak bende adını ASLIM koymaya karar verdim.manası çok daha net yarar,fayda demek.

valla çok güzel isim diğer bi anlamıda allahın hediyesi benimde kızım olursa ecrin düşünüyorum.bide suden , leylifer ,

Sana ve AMONRA ya kesinlikle tüm kalbimle katılıyorum arkadaşım..bende bu konuları araştırmış ve hassas biri olarak birkaç bişeyde ben eklemek istiyorum sizlere..Biz müslümanız ama ARAP değiliz ve İSİMLERİMİZİN ARAPÇA OLMASI GEREK diye bişey yok kesinlikle!!!!! bu ne dinimizde ne de başka bi yerde böyledir.peygamber efendimizde bunu zaten şöyle söylüyor.."çocuklarınıza anlamları güzel olan isimleri koyunuz" yani "çocuklarınıza kuranda geçen veya arapça isimler koyunuz" diye bir şey yokkkkkkk......sadece kendi dilimizde kültürümüzde anlamı iyi ve güzel isimler koymamız gereklii..insanlarımız maalesef amonra nında çok güzel belirttiği gibi sadece kuranda geçen, kendi başına pek bir anlamı olmayan,bağlaç,yüklem vs.. gibi görevleri olan kelimeleri sırf kuranda geçiyor ve kulağa hoş ve modern geliyo diye çok yazıkkiiiii koyuyorlar......lütfen bu konuda biraz araştırmacı ve bilinçli olalım artıkk diyorum bennn..çok güzel bir dilimiz ve kültürümüz var..türkçe olan ve anlamları güzel olan isimler koymalıyız..hatta muhammed, mustafa vb gibi isimleri koymanın bile biraz sakıncalı olduğunu duymuştum..çünkü bunun gibi peygamber ve önemli anlamaları olan isimleri ve zatların isimlerini konulduğu zaman,taşıyacak insanın da çok iyi özelliklere sahip olması gerektiği düşünülürmüş..yani isminin ağırlığını taşıyabilmesi açısından..düşünsenize ismi muhammed olup ta çok kötü bir insan olanı!!! ne kadar kötü..birde son günlerde şunuda öğrendimmm mesela SAMET ismini örnek vereyim..yanlış hatırlamıyosam ALLAHın sıfatlarından biri anlamı..ve tek başına yani samet olarak isim vermek doğru değilmiş,önüne ABDUL ismini de koymak gerekirmiş..arapçası olan kişiler ne demek istediğimi daha iyi anlatacaktır.ben arapça bilmediğim için yanlış bişeyler yazmamak adına bunuda bu kadar yazayımm..
Kısacası arkadaşlar isim konusu çok önemli ve özümüzden güzel isimler koymaya özen gösterelim derim benn...

benim bir kızım olursa (allahın izniyle) ismini AHLEM koyacağım bi seçenkte benden.. ahlem düş rüya anlamına gelio

oğlumun adı dağıstan buğrahan çok uzun olduğu için sadece bugra dıyoruz eger kızım olsa diyar,buğlem,yazgı,eklimya,destan,efsun isimlerinden bırını seçerdım

kesinlikle katılıyorum yani doğan bütün bebekler ecrin benım çevremde 3 tane var mesela... ayrıca tuana,almira,yaren,ela vb isimler çook fazla boshayallersmile

Çocuklarımıza daha derin anlamlı isimler koymak daha doğru olur.
Emir'in yanına 'E' ile başlayan bir isim yakışabilir, kanımca.
Benim çok sevdiğim isimlerden ve kızımın da ismi olan Esrayı önerebilirim size.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor. Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir. Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Çok hayırlı bir isim, her ‘Esra’ diyişinizde aklınıza miraç gecesi gelecektir
ALINTIDIR

bende kizima nefise ismini düsünüyorum. peygamber efendimizin torunlarindan ve evliya bir kadinmis kendisi.hayatini okuyunca daha da hosuma gitti.bende bunun yanina ek isim ariyorum.ne yakisir banda yardimci olursaniz sevinirim:)
ismi koyarken manasinin güzel olmasina dikkat etmek lazim.birde dogu bati ege efe bunlar cok var ve hic hosuma gitmeyen isimler.bunlarin yerine sahabe isimleri koymak daha güzel.hem ahirette sefaet
etme hakki doguyor.oglum olursa musab koycam

cok güzel anlatmisin canim. evet samed ALLAHIN isimlerinden o yüzden yanliz koyamiyoruz.ALLAHIMIZIN 99 ISMINDEN BIRINI SECERCEK.MUTLAKA ABDUL EKLEMEK ZORUNDAYIZ

masal ismi çok hoşuma gidiyor.
nede olsa bütün masalların sonu iyi biter değil mi
ileride bir gün kızım olursa bu ismi koymayı düşünüyorum ama kısmet.... MASAL.......

ya zevk herkesin ayrı tabii ama
isim koyacağım diye kendini arap zannetmek,
milletin bilmediği, söylemekte zorluk çektiği, çocuğun hayatı boyunca yanlış söylenen ismini dinlemek zorunda kalacağı ve ilk tanışmada 2-3 kez ismini tekrarlamak zorunda olacağı bir hayat hediye etmek.
bence çocuğa eziyet

ay bu neye ne zor isimler bunlar..duyulmamış bilinmedik isimler bulucaz diye çocukları madara ediceksiniz valla..ne bu element ismi gibi isimler söyleyemiyorum bile..çoğuna güldüm valla..

kızımın adı nisa, severek koymuştum, iyi ki de koymuşum, hem kulağa hoş geliyor,herkes beğeniyor, hemde anlamı güzel, yalnız artık nisa fazla fazla konulmaya başlandı.

ben kısa ve kulağa hoş gelen isimleri seviyorum.

ada, dide, lina, sıla,vs..çok hoş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…