İlgisiz bir eşten ayrılmak ne kadar dogru

Evet..
Bende ona şaşıyorum..
Büyük konuşmuyorum Allah konuşturmasın ama eşim ben hastalıktan geberirken hastaneye bile zorla götürecek el gibi kırk kere dil dökeceğim. Sonra onunla canım cicim bebiş kocam diye cinsellik yaşayacağım.
Allah yaşatmasın öyle bir durumu..:KK43:
Insanın adamın yüzüne bakası gelmez yahu..

Nerde kaldı cinsellik..:KK62:
Bu kadar ilgisiz ve hor davranan adam Yatakta nasıl düşünmek istemiyorum bende. Dediğin gibi ortam içinde azarlaması bir yandan, hasta iken doktor için yalvartması bir yandan.. gece olunca herşeyi unutup bebek yapacağız. bende büyük konuşmayı sevmem ama bu durumda yan yana bile uyumak istemem onunla. Bebeğe üzülüyorum birşey değil.. yaşanası bir ortama gelmiyor çünkü. Ne saygı ne sevgi var. Ve buradaki bazı arkadaşları da anlamış değilim. Bize fikir sormak için mi konu açılıyor yoksa yaptığı hatalarına yeni bir bebek eklemesi için destek olmamız için mi? Üzmemek adına moral vermeye ve düzelir demeye geliyorsak boşa kanat çırpıyoruz demektir. Eşini alıp konuşmalı ya da o da aynı şekilde davranmalı ona benim fikrim bu yönde.

Normalde hamilelik üzerine konuşmayı sevmiyorum ama siz esinizin buraya yazdığınız tüm olumsuz özelliklerine rağmen ikinci çocuğa hamile kaldınız bile isteye.

Şimdi büyüğü 3 yaşında diğeri daha doğmamış 2 çocukla ayrılmayacağınıza göre, kendinize, doğacak bebeğinize, kızınıza odaklanın. İki çocuklu yorucu bir hayat bekliyor sizi, hamileliği ne kadar rahat geçirirseniz o kadar iyi olur sonrasında. Şuan aman eşim bana ilgi göstermiyor deyip dertlenme zamanı değil, bu adam böyleydi zaten.

zaten hamile olan birine niye yaptın keşke yapmasaydın demek evet çözüm odaklı değil. ama burası kamusal bir yer; sadece konu sahibi değil bir sürü kadın okuyor bu konuları ve yorumları. bu yüzden böyle evliliğe böyle adama hadi ilkini yaptın ikincisini niye yaptın arkadaşım demek büsbütün faydasız değil. belki henüz böyle bir hata yapmamış bir kadın okur da doğru der o ikinciyi yapmaz. ben böyle bakıyorum keşke hamile kalmasaydın yorumlarına.
konu sahibi, bir sürü arkadaş da yazmış; madem hamilesin, eşinin de neyse ki fiziksel şiddeti yok, doğumu yapıp kendini toplayana kadar ilgisini ilgisizliğini düşünme artık. yokmuş gibi davran, nasıl rahat edeceksen öyle ol evin içinde. bu adam değişmez hiiiç kendini yorma. iki küçük çocukla boşanılmaz diye birşey yok. bebeğini kucağına alır kafanı toplarsın, hayatını nasıl devam ettireceğini planlarsın sakince . ama bence bu adamla evli kaldıkça sen bir kadın bir insan olarak mutlu olamazsın.

Bu kadar ilgisiz ve hor davranan adam Yatakta nasıl düşünmek istemiyorum bende. Dediğin gibi ortam içinde azarlaması bir yandan, hasta iken doktor için yalvartması bir yandan.. gece olunca herşeyi unutup bebek yapacağız. bende büyük konuşmayı sevmem ama bu durumda yan yana bile uyumak istemem onunla. Bebeğe üzülüyorum birşey değil.. yaşanası bir ortama gelmiyor çünkü. Ne saygı ne sevgi var. Ve buradaki bazı arkadaşları da anlamış değilim. Bize fikir sormak için mi konu açılıyor yoksa yaptığı hatalarına yeni bir bebek eklemesi için destek olmamız için mi? Üzmemek adına moral vermeye ve düzelir demeye geliyorsak boşa kanat çırpıyoruz demektir. Eşini alıp konuşmalı ya da o da aynı şekilde davranmalı ona benim fikrim bu yönde.
Evet doğru diyorsunuz.
Konu sahibinin 30dan fazla konusu var.
Neler olmuş neler. Dün baktım.
Doğumdan 2 gün sonra bu ne göbek ben sevmem böyle demeler, sürekli başka kadınlarla kıyaslamalar, eşine önem vermemeler, eşini ezikleme, başkalarının yanında eşiyle kavga etme...
Yani evlilik baştan sorunluymus. Bir kuaför parası bile vermiyor eşine sonra bakımsızsın diyor.
Yani adam başlangıçta çok kötü niyetli değer vermeyen biri. Hadi 1 çocuk oldu. Neden bile bile bu ortama ikinci çocuk???
Adam düzelmeyecek. Ayrıca severek evlendik demiş konu sahibi. Böyle bir adamın kendinden başka kimseyi seveceğini düşünmüyorum.
Daha neler var yazamadım. Bir konularını aratın. Evlilik baştan sorunluymus. Yani hamile kalınca adam bir anda böyle olmamış.
Çocuklarına bende üzülüyorum.
Umarım adama mucize olur da düzelir. Yoksa konu sahibi ya böyle bir evliliği sürdürecek ya ayrılacak.

(Ayrılacağını hiç sanmıyorum ama.)

Terapiste gidin bence içinde bastırılmış birşeyler var. Bazı insanlar çocuklukta yaşadığı şeyler yüzünden duygularını göstermek istemiyorlar. Ya öyle öğreniyorlar yada ellerinde olmadan yapıyorlar. Yorucu insanlar

Saolun arkadaşlar. Dün uyumuşum cvp atamadım. Tavır koydum eşime ilgilenmiyorum bende. Çocuğum dogduktuktan sonra toparlandım dusunurum ne yapacağımı. Malesef bazı erkekler evdeki karısı varken ona değer vermek yerine gözü dışarıda oluyor. Ben gözün dışarda dediğimde kızıyor sanki değil. elbet herşeyi yoluna koyarım Allah in izniyle. Hayır kaç kere bosanalik dedim ozaman çocukları vermem ben onlarsiz yapamam diyor . Karısı umrunda değil işte.

Saolun arkadaşlar. Dün uyumuşum cvp atamadım. Tavır koydum eşime ilgilenmiyorum bende. Çocuğum dogduktuktan sonra toparlandım dusunurum ne yapacağımı. Malesef bazı erkekler evdeki karısı varken ona değer vermek yerine gözü dışarıda oluyor. Ben gözün dışarda dediğimde kızıyor sanki değil. elbet herşeyi yoluna koyarım Allah in izniyle. Hayır kaç kere bosanalik dedim ozaman çocukları vermem ben onlarsiz yapamam diyor . Karısı umrunda değil işte.
Bir şey sormak istiyorum.
Sizinle neden evlenmiş???
Siz sevmişsiniz ama eşiniz sizi sevmiyor gibi.

Neden evlendi o zaman?

Beklentiyi azalt üstüne düşme hatta çok mutlu görün. Kendine yeni uğraşlar bul. Benimle doğru dürüst ilgilenmeyen eşim ikinci çocuktan sonra halim kalmadığı için şimdi hiç üstüne düşmüyorum. Bu sefer de eşim dillendiriyor. Kaçan kovalanır yani.

Eşim bana karşı ilgisiz ve anladimki bu asla duzelmeyecek. Ne yaparsam yapayim bana ilgisi yok. Sadece çocuğuyla ilgilenir ona düşkün. Evine bakar yani aç bırakmaz. Ama ilgisiz bı güzel söz soylemeyez sürekli tersler beni . Herkesin içinde bile kızar ve bu cevremdekinlerin dikkatini çekiyor terslemesi. İmreniyorum bazı evli arkadaşlarıma kocaları ilgilenir güzel msj atar sarılır beraber foto cektrrler. Ben bı foto çekelim derim tersliyo ama kızıyla çekilir düşünün yani. Bir kaç kere telinden başka sitelerdeki açık seçik kadınlara bakarken yakaladım . Onlara bakıp bana ondan mı ilgissizsin dedim. İnanın iyi kötü bı ozr diledi bida bakmicam dedi ben çok kızınca .... öyle işte bida Kizim 3 yaşına girecek . İkinciye hamileyim . Sırf kardeşi olsun diye istedim ikinciyi . Eğer evine bakiyo çocuklarla ilgileniyo dersem evet evlilik yürür ama duygusallık sifirrr:KK43: hasta olduğumda bile ilgilenmez dikkat etmiyosun der azarlar birde. Dr a götürmek mi asllla geçen sene bir gün ateşim 39 oldu Dr a götür diye yalvardım beyfendi bin minnetle işten geldi geldiğinde de agresifti bana . Tersledi durdu. ... Hadi annemlere gidelim derim ayda bir anca o da zorla gider.. yani herseyde bı tantana çıkartır. Bir haftadir aşırı ilgilendim sırf değişirmi acaba diye yine aynı yine aynı... Ne yapacağımı şaşırdım. Boşanmak çözum değil ama böylede olmuyorrrrrr
Seni terslediği zaman sende tersle. Tantanamı çıkarıyo sende çıkart. Madem ilgiden anlamıyo belki bundan anlar.

Yine saç baş yolmalık bir konu. Bu forumda en anlamadığım şey kötü evliliklere yapılan ikinci çocuk hoş birinciyi de anlamıyorum da hadi neyse onu geçelim. Ya korunarak oluyor nasıl oluyorsa ya çocuğuma kardeş olsun diye. Sanki dört dörtlük kardeşlik ilişkisi yaşayacaklarının garantisi varmış gibi.

İlgisizlikle nasıl hamile kaldınız anlamadım? Dışarıdan bakan bir göz olarak kadın mutlu ki ikinci çocuğu doğuruyor, hamile kalabilmiş diye düşünürüm. Boşanmak çözüm değil demişsiniz yanlışınız var boşanmak kökten çözüm ama siz boşanır mısınız asıl soru bu. Hayır asla boşanmazsınız. Boşanmayı düşünen insan onun yolunu yapardı ikinci çocuğu değil. Ek olarak siz eşinize boşanalım demişsiniz o çocukları vermem demiş geçin bunları. Bu saçmasapan lafa inandıysanız kendinizi sorgulayın. Hiçbir mahkeme 3 yaşında bir çocuğu babaya vermez. Ancak annenin çoçuğa fiziksel şiddet uygulaması lazım onun dışında mümkün değil. Eşiniz bir laf atmış ortaya siz de buna inanmak istemişsiniz elinizde sebep olsun diye. Bu bahanenin arkasına saklanmayın.

Eğer eşinizi ikna edebilirseniz çift terapisi alın. Yok eğer o da olmazsa size kolay gelsin bu evliliği bu evliliği bu şekilde çekeceksiniz.

Peki neden esin boyle ? Ailesinden mi sevgi görmemiş yahut ilk zamanlarda da boylemiydi

İlgisizlik evet başlı başına bir boşanma sebebidir. Hatta evlilik içinde şu an yaşadığınız aşırı ilgisizlik, toplum içinde terslemeler psikolojik şiddet sayılıyor.
İlgisizliğin dışında eşiniz merhametsiz biri de aynı zamanda.

Eşim bana karşı ilgisiz ve anladimki bu asla duzelmeyecek. Ne yaparsam yapayim bana ilgisi yok. Sadece çocuğuyla ilgilenir ona düşkün. Evine bakar yani aç bırakmaz. Ama ilgisiz bı güzel söz soylemeyez sürekli tersler beni . Herkesin içinde bile kızar ve bu cevremdekinlerin dikkatini çekiyor terslemesi. İmreniyorum bazı evli arkadaşlarıma kocaları ilgilenir güzel msj atar sarılır beraber foto cektrrler. Ben bı foto çekelim derim tersliyo ama kızıyla çekilir düşünün yani. Bir kaç kere telinden başka sitelerdeki açık seçik kadınlara bakarken yakaladım . Onlara bakıp bana ondan mı ilgissizsin dedim. İnanın iyi kötü bı ozr diledi bida bakmicam dedi ben çok kızınca .... öyle işte bida Kizim 3 yaşına girecek . İkinciye hamileyim . Sırf kardeşi olsun diye istedim ikinciyi . Eğer evine bakiyo çocuklarla ilgileniyo dersem evet evlilik yürür ama duygusallık sifirrr:KK43: hasta olduğumda bile ilgilenmez dikkat etmiyosun der azarlar birde. Dr a götürmek mi asllla geçen sene bir gün ateşim 39 oldu Dr a götür diye yalvardım beyfendi bin minnetle işten geldi geldiğinde de agresifti bana . Tersledi durdu. ... Hadi annemlere gidelim derim ayda bir anca o da zorla gider.. yani herseyde bı tantana çıkartır. Bir haftadir aşırı ilgilendim sırf değişirmi acaba diye yine aynı yine aynı... Ne yapacağımı şaşırdım. Boşanmak çözum değil ama böylede olmuyorrrrrr
Keşke ikinciyi yapmasaydınız mutsuz sarsıntılı bi evlilik temeli ben olsam ayrılmayı tercih ederdim

Tüm yazdıklarını bir kenera bırakıyorum şu an hamilesin. Sağlam bir psikolojiye sahip bir kişinin bile çokça zorlandığı boşanma durumuna şu an ne kadar hazırsın? Ben bazı şeyleri çocuğun doğumundan sonraya bırakmanı tavsiye ederim.

Back
X