İlgisiz koca

Bunu diyen bir adamla evlenmissiniz. Ne bekliyordunuz. Nasil musade ettiniz. 3 aylık bir evlilikte cocuk istemenizin gercekten amacı ne. Hic mi beraber şunu yapalım, soyle keyifli zamanlar geçirelim diye amacınız yok. Evlendim tamam siradaki cocuk mantığı mi. Yoksa bu ilgisiz kocayı cocukla eve bağlarım çabası mi. Cidden anlayamıyorum. Daha bir düzen oturmamış oturacak mi belli değil. Yine de illa çocuk olmalı. Bu ilgisizliği dahil edilmeli.
Ne desek boş biliyorum. Ben bununla nasıl ömür gecirecegim niye gecirecegim demek yerine nasıl adam ederim derdindesiniz. Çünkü dünyadaki tek erkek tanesi kocanız.
Boşansam yeni evlendi niye boşandı niye evlendi olacak.Özelde çalışsam kocasını çiğneyen kadın olacağım ne yapayım kız kardeşim sen söyle

Eşiniz zaten çöp ona hiç girmiyorum bile ama siz peki
Eşinizi sevdiğinizden emin değilseniz neden bebek için uğraşıyorsunuz? Sevseniz bile adam babalığa değer biri mi sanki. İnsan mutlu olmadığı bir evlilikte ayakları üstünde durmaya çalışır kendi bildiğini okur en azından kendini mutlu eder. Sanki o adam size özel sektörde it olursun derken yorulursun istemem anlamında mı diyor adamda öyle bi incelin yok ki sizi avcunda tutabilmek için çalışmaya teşfik etmiyor sizde onun lafıyla yaşıyorsunuz.

Hamile değilsiniz şuan sanırım. Ama ihtimaliniz var. O ihtimal gerçekleşmezse bir çılgınlık yapıp en azından korunmayı deneyin.

Sabah niye hamile kalamıyorum diye dertlenip akşama bu konuyu açmanız da enteresan. Sabaha bunları unutup hamilelik belirtileri peşine düşersiniz gibi duruyor.
Daha az önce kendi kendime hamile kalırsam testi görürse ne tepki verir diye düşündüm... hakkımdaki izlenimlerin o kadar doğru ki.öz saygımı baba evinde bırakıp gelmişim

Boşansam yeni evlendi niye boşandı niye evlendi olacak.Özelde çalışsam kocasını çiğneyen kadın olacağım ne yapayım kız kardeşim sen söyle
Niye evlendiniz bu mağara adamıyla gerçekten? Adam zaten ne olduğunu belli etmiş, yol vermemişsiniz.

Kime nee. Senin hayatından onemli mi. Kim ne konusursa konussun. Anlasamadik bana uymadi oldu bitti. Kocanı çiğnemek ne demek. Senin çalışmana saygi duymayarak, dışarı çıkınca bile laf ederek o seni çiğniyor ya.
Hani soyle diyorsun ya soyleyeyim velev ki kocam sonradan böyle yüzünü gosterdi( bastan gösterse evlenmem). Çocuk yapıp iyice perisan olmak yerine direk boşarım bu zihniyette olan bir adami.
Ne bekliyorsun bu hayattan. Cocuk da yapayım bu adama. Ben ev işi, cocuk perisan olurken o istedigi gibi yaşasın mi.
Allah aşkına biraz yahu biraz mantıklı dogru bak ve kendini düşün.
Umarım şurda soylenenlerden ufacık bir şey alırsın kendine.

Ben özelde 8 yıl çalıştım.İnanın ki alıştım özel sektöre şu an girsem hiç zorlanmam.Ama eşim o kadar küçümsüyor ki senin özelde aldığını devlette hizmetli almıyor diyor.
Evde oturunca da kimse size para vermiyor. Eşiniz arkadaşınızla dışarı çıkmanıza dahi laf ediyor. Kendiniz için istediğiniz hayat bu mu ?

Anne olma isteğim tüm bu olanları "yalnız" kalma korkusunu bile geçiyor çünkü:(
Bu kadar bencillik olmaz. Sırf siz anne olmak istiyorsunuz diye çocuk yapmak bencillik. O çocuk sanıyor musunuz ki, mutsuz bir annesi ilgisiz bir babası olsun istesin? Kendinize başka meşgale bulun.

Yanlış okumadıysam siz 30 o 40 yaşında kendinizden 10 yaş büyük medeniyetten nasibini almamış, düşüncesiz, nezaketsiz bu adamda bu kadar çekici ne var?
40 yaşında kazık kadar adamı “adam” etmeye çalışmak çok yersiz.
Bu arada bebekten sonra düzelmez. Bebek en yolunda giden evlilikleri bile sarsıyor maalesef.

Size bir şey söyleyeyim değişmeyecek adam adamsa adamdır.Yoksa kimseyi adam edemezsiniz.yonta yonta bir yere kadar getirirsiniz,bir bakarsınız sizin ömür geçmiş.Cocuga gelince çocuk mutlu aileleri daha mutlu yaparken mutsuz aileleri iyice batırıyor.Siz çocuk için sabrederken erkek dahada beter oluyor.Denemesi bedavada sonucu çok ağır oluyor benden demesi

Kızlar ilgisiz kocalarımızı nasıl adam ettiniz? Sorsanız ilgisizlik değil bu "bireysel alana saygı" fakat adama tüm gün dokunmasam tüm gün bana mısın demez.Bugun ona dedim ki bu eve sadece para getirmek zorunda değilsin.Maddi sorumluluklar kadar manevi sorumluluklar da var.Karnımı doyurmak zorunda olduğun kadar ruhumu da doyurmak zorundasın.Alllah askına siz ne yapıyorsunuz
Zorunluluk kelimesj o kadar itici ki ben de olsam ben de sizinle vakit gecirmem

Back
X