İlişki ne zaman rayına oturur?

greenstreet

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
87
18
298
İstanbul
iyi geceler sevgili kk üyeleri...aslında dert değil ama benim daha önce doğru düzgün bir ilişkim olmadığından sevgililik konularında cahilim. şu an bir ilişkim var çok yeni ve merak ediyorum aradan ne kadar zaman geçince iki taraf da birbirinin hayatında iyice yer eder, bağlanır, samimi olunur, aşkım falan denmeye başlanır vs?? :confused: tecrübelerinizden yola çıkarak cevap yazarsanız çook sevinirim.

İlişkiye göre, duygu yoğunluğuna göre, tarafların kişiliğine, deneyimlerine ve uyumuna göre değişir elbet.
Aşkım demeye başlama kısmı çabuk olur, hatta bir kaç güne çıkıverir ağızdan aşkım, hayatım, canım, cicim, genelde de mesajda... Bunlar çok da kıstas görülmemeli bence. Ama seni seviyorum da öyle çabuk denmemelidir, içi boşaltılmamalıdır lafın bana kalırsa. Çabuk diyenden ve hemen evlilik konuşmaya başlayandan bence tırsmak lazımdır mesela:110:
Uyumlu ve kendisini açmaktan korkmayan iki insan söz konusuysa çabuk ilerler sanırım. Temkinli ve kötü deneyimlere sahip ya da insanlara hemen güvenemeyen veya mantığına önem veren kişilerde daha ağır ilerler sanki.
Ama şöyle bir 6-8 ayı geçince, hatta yılını devirince iyice yer eder artık insanlar birbirlerinin hayatında sanırım.
6 aya kadar neredeyse ki yabancı gibi oluyor insan, yani bana öyle geliyor... Oysa 6 ayda evlenen de var tabi ama ben onu da hiç anlayamam mesela :110:

İlişkiye göre, duygu yoğunluğuna göre, tarafların kişiliğine, deneyimlerine ve uyumuna göre değişir elbet.
Aşkım demeye başlama kısmı çabuk olur, hatta bir kaç güne çıkıverir ağızdan aşkım, hayatım, canım, cicim, genelde de mesajda... Bunlar çok da kıstas görülmemeli bence. Ama seni seviyorum da öyle çabuk denmemelidir, içi boşaltılmamalıdır lafın bana kalırsa. Çabuk diyenden ve hemen evlilik konuşmaya başlayandan bence tırsmak lazımdır mesela:110:
Uyumlu ve kendisini açmaktan korkmayan iki insan söz konusuysa çabuk ilerler sanırım. Temkinli ve kötü deneyimlere sahip ya da insanlara hemen güvenemeyen veya mantığına önem veren kişilerde daha ağır ilerler sanki.
Ama şöyle bir 6-8 ayı geçince, hatta yılını devirince iyice yer eder artık insanlar birbirlerinin hayatında sanırım.
6 aya kadar neredeyse ki yabancı gibi oluyor insan, yani bana öyle geliyor... Oysa 6 ayda evlenen de var tabi ama ben onu da hiç anlayamam mesela :110:

biz daha sadece 'canım' deme faslındayız :) bende biraz güvensizlik ve korku var bir de tecrübesiz olduğumdan sanki ilerleyemiyormuşuz gibi geliyor. inşallah ilişkimiz 6 ayı geçer de o günleri görürüm :)

İlişki ne zaman rayına oturur bilmem hatta hiç oturmayabilirde ama ilk 3 ay geçtikten sonra cicim ayları bitecek ve sevgilinin gerçek karakterini görmeye başlayacaksın yavaştan, aynı şekilde o da öyle... Bunun dışında ağır ağır gitmeniz daha sağlıklı.

biz daha sadece 'canım' deme faslındayız :) bende biraz güvensizlik ve korku var bir de tecrübesiz olduğumdan sanki ilerleyemiyormuşuz gibi geliyor. inşallah ilişkimiz 6 ayı geçer de o günleri görürüm :)
Umarım uyumlu bir çift olursunuz ve yılları da devirirsiniz :KK66:
Daha çok yeni olduğunuzdandır onlar, yavaş yavaş aşılır.
Ama hızlı ilerlememek daha iyi inanın, karşıdakine duyguları zaman içinde açmak, zamanla güvenmek, zamanla daha çok sevmek, zamanla daha çok bağlanmak daha sağlıklı.. Öyle ilişkiler daha uzun soluklu oluyor bana kalırsa..

Umarım uyumlu bir çift olursunuz ve yılları da devirirsiniz :KK66:
Daha çok yeni olduğunuzdandır onlar, yavaş yavaş aşılır.
Ama hızlı ilerlememek daha iyi inanın, karşıdakine duyguları zaman içinde açmak, zamanla güvenmek, zamanla daha çok sevmek, zamanla daha çok bağlanmak daha sağlıklı.. Öyle ilişkiler daha uzun soluklu oluyor bana kalırsa..

o zaman yapmam gereken şey sabretmek ve akışına bırakmak :) çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

zamanla rayına oturur. benimde daha 1 aylık ilişki m var ramazandan dolayi gorusemioruz bile(ikimizde çalışıyoruz ve oruçlu oluoruz) ama her akşam konuşuruz.

başlarda o hizliydi çok korkmustum ama yavaş yavaş ona alisiorum alıştıkça daha rahatim. yaşım 30. onun 31. Bu saatten sonra zaten laylaylom ilişki yaşamak istemem. ama hemen de evlenmek istemem. bence zamana yaymakta fayda var. zamanla insanlar birbirini tanır kafasında dusunceler belirir ve nasipsede kısmet olur☺

Onun yanında deli gibi gülebiliyorsan, bence olmuştur.

Gülümsemek değil ama kahkahalarla gülmek.

Çünkü öyle güldüğün insan güvendigindir, sevdiğindir, seni güldürmek isteyendir, mutluluğunu görüp Mutlu olandır. :KK53:

Her iliski farkli sekillerde olur.
Ben kendi iliskimde ne zaman rayina oturdugunu hissettim;her tartismada bi sure uzaklastiginda ayrilmak mi istiyorsun ayrildin mi benden tarzi cok dillendiriyordum ayriligi.Bi tartismadan sonra sakinlesince konustuk bunu soyleyip durma o kadar basit bi iliski olarak gormuyorum gibi seyler soylediginde rahatladim

İlk aylarda çok bir şey bekleme bence biraz akışına bırak. Zaman geçtikçe daha da bağlanıyor insan :) Ama tabi size de bağlı birbirinize ısınamadıysanız olmaz.

Ben aşkım vs. denmesini sevmiyorum. Kendini zorlama demek zorunda değilsin. 4-5 ay içinde birbirinize baglanırsınız bence.

Back
X