• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişki ve Evlilikte Eğitim ve Yaş Farkı

Cemaat ve eğitim durumuyla ilgili bir yorum yapmayacağım, iyi ya da kötü, olur ya da olmaz bu kişiye göre değişir ama bu kişinin kazancı çok da yeterli değil anladığım kadarıyla ve aynı zamanda eğitimine de devam etmek istiyor. Eğitimine devam ederken çalışabilecek mi? Evi kim geçindirecek? Sanki evlilik için hazır değil gibi geldi bana.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, haftasonu görüştüm kendisiyle. Eli yüzü düzgün maşallah yakışıklı ama boyu boyumu tutmadı, ben zaten kısayım o da benim kadar. Niyeti ciddi olarak gelmiş çıktı karşıma açık açık konuştu. Ailesi beni tanıyormuş, ailemi de araştırmışlar, o beni çok beğenmiş ailesi de çok istiyormuş... Açıkçası çok aceleci geldi ve üstümde baskı oluştu, hemen aileler tanışsın .söz yapalım birbirimizi öyle tanıyalım dedi :s

Huy olarak çok olgun, çok efendi, hayatta ortak zevklerimiz var belli ki ama; ben de niyeti ciddi bir insan olmama ve işi fazla uzatmaya karşı olmama rağmen bu acelecilik birkaç günde beni yordu.

Öte yandan iş güç meselesi uygun değil, hep ben ondan üstün olacağım maaş ve kariyer konusunda ve şu an çalışmama karşı olmasa da eminim ki ilerde bu ona batmaya başlayacak ve üstümde baskı oluşacak. Açıktan 4 yıllığa tamamlamaya çalışıyor eğitimini bir yandan ama ben tamamladığını görmeden evet diyemem; güzel bir işe girdiğini görmeden evet diyemem.

Bir de ailesinin falan öğrenip beni istemesine ne gerek vardı ki, resmen baskı altında kaldım. Ailem yaşadıkları yerde epey tanınan insanlar; şimdi ben bunu reddedersem dedikodu çıkarırlar diye çok korkuyorum. Yani en ufak olumsuz söz bile söylense orada yayılır, böyle birşeye meydan vermek istemem. ."Kız gelmiş 27 yaşına, bizim oğlan da talip oldu ama İstanbullu havalı kızın evlenesi yok" diyeceklermiş gibi geliyor.

Üff günlerdir güneşim söndü sanki depresyonda gibi uyuyup duruyorum. Bir yandan herşey para, boy pos değil önemli olan iyi huylu, dindar ve beni mutlu edecek biri olmalı diyor; öbür yanım da davul bile dengi dengine diyor.

Bu devirde boylu poslu kariyerlisini de gördük, adamlar yalancı üçkağıtçının teki çıktı. Aman yaa bahtsızım işte..

Back