İlişki veya Evlilikte gelir farklılığı

Buffalosos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
14.254
38.084
598
Merhaba hanımlar

Bir süredir devam eden güzel bir beraberliğim var. İkimizinde kendimizce güzel mesleklerimiz var.
İlişkimiz ciddi bir boyuta gidiyor aileler ile tanısma evresine geçmek üzereyiz evlilik düsünüyoruz.
İkimizinde aile yapıları, gelirleri, kültürler vs benziyor o konuda sorunumuz yok sükür.
Yalnız söyle bir durum var ki benim maasım onun birkaç katı
mesleğimden dolayı hem düzenli net gelirim hemde onun dısında özel tasarım işleri ve ticaret isleri ile ugrasıyorum maasım değişse de yine ondan fazla kazanıyorum
bu zamana kadar bir sorunumuz olmadı
evlilik icinde esınden fazla maas alan hanımlar vardır aramızda nasıl yapıyorsunuz? ya da nasıl yapılmalı ev giderleri vs ortak alanda mı toplanmalı
Ya da mesela suan ben tatile vs gitmek istiyorum biraz cekiniyorum büyük bir kısmını benim halletmem gerekir ki asla gocunmam ilişkilerde sen ben kavramı ,kadın erkek kavramı olmamalı..

siz ne düsünüyorsunuz?

Ben sizin yerinizde olsaydım bir ortak hesap açar atıyorum eşiniz 5 kazanıyorsa ben de 6 oraya koyar, tüm harcamalarımızı oradan yapardım.
Ger kalan para ise kendi hesabımda birikir, özel zevklerimiz için ya da mal mülk edinmek için beklerdi.

Benim de gelirim esiminkinden fazlaydi , esim kendi isini yapiyor ne kazanirsa bana getirir verir , ben kendi hesabima yatiririm tum odemeleri ordan yaparim

Bizim aramizda hic benim param senin paran diye birsey olmadi , onun ihtiyaci olursa onun hesabina havale yaparim , hic sormaz bile neyi odedin , neye hatcadin diye , butcemiz ortaktir

ne güzel böyle olması en iyisi , o maasını size veriyor sizde hem ondan hem kendinizden tüm giderleri karsıladınız anladıgım kadarı ile

ne güzel böyle olması en iyisi , o maasını size veriyor sizde hem ondan hem kendinizden tüm giderleri karsıladınız anladıgım kadarı ile
Evet parasinin hepsini bana veriyor , ben kira faturalar , onun ve benim kredi kartlarim vs vs tum odemeleri yapiyorum
Bana gore evlilikte tek cuzdan olmali , o da kadinda olmali

tamamen kişilere baglı oldugunu düşünüyırum. Benim yengemde abimdeb fazla kazanıyo ama onlarda senin paran benim param olayı yok ikiside birbiribin parasından harcyo catır catır ve abimin sözü geçyo yengemde üste çıkmıyo hiçbir zaman çokta mutlularr. Sizdee paranızla üste cıkmaya calısmayıp hayat müşterektir anlayışıyla yaklaşursanız ne siz mutsuz olursunuz ne de eşiniz kişiye baglı durum

Bende hep öyle düşünürdüm.Taki 20 küsur sene sonra kazık yiyene kadar.

Şimdi pişmanım.
Valla aynı saflığı ben de yaptım.
Kaldı ki çalışmıyorum.
Maddi durumumuz oldukça iyi, keza ailelerimizin de öyle.
Hani adam yokluk görmüş ya da para istifleyip ailesine bakacal desem hiçbiri yok ortada.

Düğün altınlarını nakte çevir diye bir verdim, gidiş o gidiş.
Asla özel günlerini atlamaz, istediği gayet fiyatlı şeyleri bana aldırır hep.
Aynı şekilde kendime istediğim şeylerin çoğunu da bana ayrılan bütçeden kendimin biriktirerek alınmasını ister.
Doğumdu altındı sigortaydı diye ödenen tüm her şeyi gene kendi kaptı, nereye harcandığı meçhul.

İstediğim gibi bir iş bulursam çalışacağım dediğimde ‘ o zaman şunları şunları sen ödersin, kendi tüm ihtiyaçlarını karşılarsın’ cevabını verdi benim kocam.
Paramı getir iş kuracağım diyorum, 2 senedir gelen giden yok.
Şaka gibi, çalışmıyorken bunları yaşıyorum, bir de çalışsam bizim evde hır gür bitmez herhalde.

Ben de eşimden fazla kazanıyorum evlendiğimizden beri, 10 yıllık evliyiz. Biz ortak kredi kartı kullanıyoruz, her şeyi orandan ödüyoruz ikimiz de, bende ek kart var. Ekstre gelince eşim eksik kalanı bana söylüyor, ben gönderiyorum. Benim hesapta ekstra kalırsa onu yatırımda değerlendiriyoruz. Bizim için senin paran benim param yok, ailemizin parası var. Birbirimize sormadan büyük harcama yapmayız.

En hassas konu, dikkatli olmalı. Bende ev kirası ve kendi kredi kartımı öderim. Eşim faturalar mutfak masrafı alisveris benzin kredi kartlarını öder. Ekstra bisey alicaksak ya da yapicaksak ortak paylasiriz. Her ayda yetti mi maasin acik var mi diye sorariz. Tamamen hesaplari kadinin almasi da dogru degil, erkekte hesabına bilsin.

Ben ogrenciyken esim calisiyordu ve bana bakti desem yeri.
Sonra ben yillarca ondan fazla kazandim 2-3 kata ciktigi oldu. Oyle evlilik zamanlariydi zaten birikim falan yapmadik, artsaydi sorun olur muydu bilemem.
Sonra ben issiz kaldim tek bir maddi laf-elestiri isitmedim. Simdi calisiyorum ama esim benden fazla kazaniyor.

Bilemiyorum ki, kimin garantisi var ki, bugun sorun yoksa devam edersin, sorun yasarsan o gun yol ayrimina gelmissindir.

Maddi konularda cok hassasimdir, cabuk kirilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…