İlişkide 16 yaş fark ?

kahve_muzik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
9
1
36
İstanbul
Konuyu buradan yeniden açmak yanlış mı bilmiyorum ama aynı durumu yaşamış yada yaşayan üyelerin fikrini hikayesini dinlemek, empati kurabilen diğer üyelerinde yorumunu almak istiyorum.

25 yasındayım ve 16 yaş büyük birisi var hayatımda.. önceden yadırgardım ama başına gelince anlıyor insan..
benim durumumun bir farkı daha.. o daha önce 1 evlilik yapmış, bir oğlu var (annesinde kalıyor) .
ilişkimiz 5 aylık daha ama şimdiden evlilikle ilgili çoğu şeyi konuştuk .. sırf uyuşamadığımız bir konu falan çıkar diye..
aileme durumu açtım, çevremizden ismen tanıdıkları biriydi. niyetimizi ve tanımak istediğimizi söyledik..
Direk olumsuz karşıladılar, görüşmeyi kesmeye zorladılar beni de onu da .. Çevremizde bizi destekleyen ortak dostlarımız, tanıdıklarımız var ama bir işe yaramıyor ailem üzerinde.

Böyle bir platformdan sert eleştiriler okumak istemiyorum. Sadece ablam yada kardeşim gibi fikirlerinizi yumuşak bir dille yazar mısınız?

Son düzenleme:
16 yaş şuan sana göre fazla bence. Kuşak farkı var neredeyse. Elbette kimin öleceği bilinmez ama bile bile de ne bileyim. Çocuğun 20 yaşına geldiğinde babası 60 küsür olacak. Benim eniştem askerdeyken babası ziyarete gitmiş deden geldi demişler. iyi düşünmek lazım.

Sana kendi tecrubemi anlatayim.
Benden 11 yas buyuk biriyle iki bucuk yilimi gecirdim. Beraberken O'nu hayata bagli neseli enerjik bulurdum. Ayrilip kendi yasitlarimla vakit gecirmeye baslayinca aslinda uyum saglamak adina fazlaca olgun davrandigimi ve gencligimden odun verdigimi hissettim.

Benim genel gorusum arada cok yas farki olmamasi yonunde. Ne kadar uyumlu olsan anlassan bile bir yerde patlak veriyor.

16 yaş yaş farkı olarak çok fazla bence.ailenizin tek sorun ettiği yaşı da olmamıştır bence.boşanmış ve çocuğu olan birinin bekar bir kızla evlenmesi istenmiyor.hayatınızdaki kişi şu an 41 yaşında ve hayat tecrübesi var.insanlara ve bayanlara nasıl davranması gerektiğini çok yi biliyordur.en azından insanınn görünüşünde bir ağırlık oluyor.bundan bile etkilenmiş olabilirsin bence.birde tvde bir program izlemiştim.kendinden büyük erkekleri seçen kadınlar ya babalarıyla sorunlu ya da babalarına hayran kadınlar olurlarmış.

ayrıca şimdi sağlıklı yalnız belli bir zaman sonra sorunlar çıkmaya başlıyacak.

anlaşamazsınız demiyorum.büyük ihtimal sonrasından sorunlar çıkar diyorum.bana göre kronolojik yaşa takılmamak gerek insan orta noktayı bulur.zzaten sorunsuz ilişki yok.

benim ne yapacağımı soracak olursan başlamazdım.hatta dua eden biriyim benden yaşı büyük olmasın diye.çünkü 34 yaşındayım.gençliğimi tam yaşayamadığımı düşünüyorum.böyle olmasa da istemezdim.

16 yaş çok fazla. Lisedeyken çocuk sahibi olan öğrenciler biliyorum , bu açıdan bakılırsa babanız yaşında bile denebilir.

Bu erkeklerde hic utanma yok. Ne cesaretle 16 yas genc bekar bir kadina gidebiliyor. Ustelik bosanmis ve cocuk sahibi.
Bu tarz bi evlilik hayatinizi hep eksik yasamaniza neden olur. Simdi sorun olmaz da ileride cok pisman olursunuz.

teşekkür ederim arkadaşlar olumlu olumsuz her fikriniz benim için çok değerli.. babamla sorunluydum hayran değil de .. bu sebeple bu yas farkını normal karsıladıgımı dusunuyor ailem birazda. ama ilgisi olduğunu dusunmuyorum belki biraz daha zaman geçince olgunlastıkça fikrim değişir bilemiyorum buyuklenmem hiçbir zaman.ailemin desteklemedği bir evlilik yapmam mumkun değil zaten. annem benim hayatım. ama bu yaşayamadıklarım yüzünden yarın öbürgün onu suclarım diye cok korkuyorum. baskasıyla beraber olup evlensem ayrılsam sanki en ufak birseyde anneme "sen o ilişkiyi yasamama izin vermedin, o benim için doğruydu beni üzmezdi" derim diye ..
neyse uzatmayalım bu kadar dert yeter.. yinede yorum yazmak isteyen olursa her daim düşüncelerinizi okumaya hazırım.. değer veriyorum söylediklerinize..

Valla 16 yas çooook fazla... Benim bi arkadaşım var kocası kendisinden 15 yas büyük, kadın 35 adam 50 yaşında... Yanyana gördüğün zaman zerre yakıştıramıyorsun artı hayat tecrübeleri açısından da çok farklar çıkar zamanla.. İyi düşün

Bahsedilen kisi 41 yaşinda siz 25 peki annenizin babanizin yaşı kaç merak ettim.Benim eşimle aramdan 7 yaş var bazen bu beni yoruyor.ben gezmeyi seviyorum adam oturmayi mesela.en güzel kendi yaşit sayılabilecegin biri. Annenle bananin yaşı senden daha yakın bahsedilen kisiye sanirim.

50 yaşında annemler evet yakın .. ama bu kişi sözettiğiniz tüm tabuları yıkıyor. ben çok hareketli biri değilim sakin yaşamak maksimum gezmek isterim. o benden daha enerjik ne gece hayatından ne gezmesinden ne sporundan kalıyor. inan beni yoruyor onu yormuyor hayat. bu yüzden de hayranım ona ve bu yüzden birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. fiziksel olarak da ters durmuyoruz. yas farkı olduğu belli ama bu benim biraz çocuksu ifademden kaynaklı.. yaşım oturdukça değişecek bile bu.. ruh ve düşünce gibi önemli uyumlar dururken yakışıp yakışmadığımız konusunun üzerinde durmuyorum.

cok yav farkı var canım bende senle aynı yastayım ve 16 yas buyuk gercekten cok fazla ılerde sen gezmek ıstıcen o evde oturmak kaldı kı evlılık adına tecrubesı olmus bı sen sıfır bılgı senı bazı konularda yonlendırebılır sen fark etmezsın ıkı uc yas senden buyuk bırını bulabılırsın ıste bu dıyecegın hem daha yenısmıs baglanma soz konusuda olmaz ınan kendımı senın yerıne koyarak dıyorum kendıne bunu yapma ya olmaz bu ıs :)

bu dedıklerınız sımdıkı olan durum gercekten evlenınce bazı seyler degısıyo hem ılk esınden neden bosanmıs buda cok onemlı bence

önceki evliliğindeki hata şu; aileler cok istemediği için hızlıca evlenmişler kız alevi diye.. ama ayrılırken de ayrılmalarını istememişler o kadar alısmıslar. evlilikleri 3 yıl surmemiş bile. ekonomik sebeplerden ayrılmışlar. kadının paragözlüğü gibi biraz mevzu burdan uzun uzun anlatmıyım ama özetle söyle örnekliyim; eve fazla para getirsin diye bebekleri küçükken görmek icin gelmesi (astsubayken özel izin alıp gelmesi) sorun oluyormuş evde izin almasaydın keske diye..

Ben gerçekten sakin yasamayı seven biriyim o benden hareketli ileride de bana uyup yavaşlarsa işime gelir açıkçası.. Ki hayatın tadını çıkarmayı bilen biri keyif aldığımız cok şey var. anlasamadığımız noktalarda beni cok guzel destekliyor yönlendiriyor. bu yönlendirmeyi yanlış yada kötü bulmuyorum ki ben . aksine hoşuma gidiyor benim hatalarımı boyle karsılaması toparlaması öğretmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…