ilişkide cinselliğin önemi!

Bence ilişkide cinsellik çok önemli. Özellikle uzun vadeli ilişkilerde olmazsa olmaz yani. Herhangi bir sağlık problemi olmaksızın uzun vadeli bir ilişkide sevgilim benimle cinsellik yaşamak istemese bundan rahatsızlık duyarım, hatta ayrılmaya kadar bile gidebilir iş. Seven beklemek zorunda değil.

Erkekler durmaz, beklemez diye düşünmek de yanlış bu sadece erkeğin hoşuna giden, erkeğin yaşamak istediği bir şey ya da erkeğe sunulan bir hediye değil ki?

"Şimdiden her şeyi yaşarsak evliliğe ne kalacak?" mantığına da ayrı bir güldüm. Evlilik sadece cinsellik yaşamak amaçlı yapılan bir şey değil kaldı ki cinselliği ne zaman yaşarsan yaşa bir süre sonra ilk zamanlardaki heyecanını zaten bulamayacaksın haliyle bir ömür sürmesi planlanan evliliğe limited edition gibi yaklaşıp ne kalacak diye düşünmek mantıksız.
Benim kurduğum cümlede komik bir şey yok gülmenizi gerektirecek.
Sizin düşünceniz böyle diye herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.
Ben sizin düşüncenizi garipsemeyip gülmüyorsam sizde benim düşünceme gülemezsiniz.
Bana göre her şey vakti zamanı gelince yaşanırsa daha anlamlıdır. Size göre değildir.
Saygılar.

Benim kurduğum cümlede komik bir şey yok gülmenizi gerektirecek.
Sizin düşünceniz böyle diye herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.
Ben sizin düşüncenizi garipsemeyip gülmüyorsam sizde benim düşünceme gülemezsiniz.
Bana göre her şey vakti zamanı gelince yaşanırsa daha anlamlıdır. Size göre değildir.
Saygılar.

Sizin cinselliği evlenince yaşamayı istemenize değil "şimdiden yaşarsak evliliğe ne kalacak?" demenize güldüm. Güldüm derken de kahkaha atmadım, dalga geçmedim gülümsedim yani mantıksız geldi çünkü. "Siz benim düşünceme gülemezsiniz" diye celallenmeye gerek yok yani.

Neden mantıksız geldiğini de açıkladım, cinselliği sevgililik evresinde yaşayıp, belli bir doyuma ulaşıp evlilikten sonra ilk zamanlardaki gibi heyecan duymayacağınızı düşünüyorsanız -ki evliliğe ne kalacaktan bu anlaşılıyor- evlenince yapsanız da bir süre sonra doyuma ulaşıp evliliğinizin ilk zamanlarındaki gibi heyecan duymazsınız zaten diyorum. Evlilik dediğiniz olay kısıtlı bir zaman diliminde değil ki bir ömür sürmesi planlanan bir şey.

Kendimi hazır hissetmediğim bir şeyi yapmam ve karşımdakine de durumu izah ederim. Seviyorsa anlayışla karşılar ve sık boğaz etmez zaten.

şu ilişki yaşarsan soğur muhabbetini kızların aklına kim soktu merak ediyorum soğuyacak adam evlenince de soğumayacakmı forumu arayın kocam yataktan kaçıyor diyen tonla konu var. mesele karşındaki kişiyle alakalı güven varsa ilişkiler sağlam olur bir imza belirlemez gidişatı..

Sarılmalar öpüşmeler tamam diyelim ama acık acık istemese de hissediyosunuz ki sevgilinizin gözü bi basamak daha yukarda ve kendinizi de hazır degilsiniz boyle bi duruma ne yaparsınız. Cinsellik ilişkinin devami icin ne kadar önemli. Uzun süreli iliskilerde erkek çok uzun süre sabredebilir mi

Öncelikle uzun süreli ilişki sakıncalı olabiliyor, sonu ayrılık ta olabiliyor.
Yani uzunnnn uzunnnn yapınca boku da çıkabilio.
He diyelim ki mecbur sebeplerden uzun ilişkiniz var, onda da bence onun cinsel dürtülerini coşturacak ortamlarda kalmayın. Hele hele de başbaşa yalnız olacağınız kapalı mekanlarda asla kalmayın, işte o zaman o duramaz.

Öncelikle uzun süreli ilişki sakıncalı olabiliyor, sonu ayrılık ta olabiliyor.
Yani uzunnnn uzunnnn yapınca boku da çıkabilio.
He diyelim ki mecbur sebeplerden uzun ilişkiniz var, onda da bence onun cinsel dürtülerini coşturacak ortamlarda kalmayın. Hele hele de başbaşa yalnız olacağınız kapalı mekanlarda asla kalmayın, işte o zaman o duramaz.

Bence ortam vs ile alakalı değil bu durum

Kişinim karakteri yapısı ce çevresi ile alakalıdır. Kimi yaşar sonrası yani ayrılık vs sorun değildir aile ve çevresine göre yaşar kimi vardır yaşar sonra bi çözüm bulur evlenirim mantığında olur kimi ise ben ne yaptım diye pişman olup depresyona girer. Yani herkes farklı ve aslında bu konu da genel olarak saçma

Evet diyecek kişi oturup düşüncek yarın giderse ben bunu kaldırabilirmiyim başkası ile evlikik olduğunda ne yaparım tehdit olursa edene koşa koşa gidermiyim yoksa savcılığa mı giderim ailem ile konuşup ? Yani soruyu soranda cevap aslında bana doğal yaşa derim ama kişinin kendi hayatı benden farklı

Bence ortam vs ile alakalı değil bu durum

Kişinim karakteri yapısı ce çevresi ile alakalıdır. Kimi yaşar sonrası yani ayrılık vs sorun değildir aile ve çevresine göre yaşar kimi vardır yaşar sonra bi çözüm bulur evlenirim mantığında olur kimi ise ben ne yaptım diye pişman olup depresyona girer. Yani herkes farklı ve aslında bu konu da genel olarak saçma

Evet diyecek kişi oturup düşüncek yarın giderse ben bunu kaldırabilirmiyim başkası ile evlikik olduğunda ne yaparım tehdit olursa edene koşa koşa gidermiyim yoksa savcılığa mı giderim ailem ile konuşup ? Yani soruyu soranda cevap aslında bana doğal yaşa derim ama kişinin kendi hayatı benden farklı

Onca kasıleybıl duruma düşme diye, riskler olmasın diye zaten ;
Yalnız kalınmamalı diyorummmmmm.
Sen bi ortadan bi sondan gitmişsin, e dönüp dolaşıp aynı yere gelmişsin.
Yok şöle yok böle, yok karakter meselesi, yok irade, yok pişmanlık.
Biz burda makale yazmıyoruz,
Yararlı olmaya çalışıyoruz.
Hayatın acı gerçeklerini bilimsel ele alacağımız konularda çıkar, ama maalesef bu konu çok çok basit çözümü olan bi konu.
Başbaşa yalnız kalmıcan.
Bitmiştir.
Kalırım banane diosa da sonrasında ağlayıp sızlanmıcak.

Onca kasıleybıl duruma düşme diye, riskler olmasın diye zaten ;
Yalnız kalınmamalı diyorummmmmm.
Sen bi ortadan bi sondan gitmişsin, e dönüp dolaşıp aynı yere gelmişsin.
Yok şöle yok böle, yok karakter meselesi, yok irade, yok pişmanlık.
Biz burda makale yazmıyoruz,
Yararlı olmaya çalışıyoruz.
Hayatın acı gerçeklerini bilimsel ele alacağımız konularda çıkar, ama maalesef bu konu çok çok basit çözümü olan bi konu.
Başbaşa yalnız kalmıcan.
Bitmiştir.
Kalırım banane diosa da sonrasında ağlayıp sızlanmıcak.

Temel de aynı şeyi söylüyor hatta savunuyoruz dediğinize %100000 katılıyorum.

Ben konu açılma açısından dedim bu kararı konu sahibi verir nedenleri ile saygılar sevgiler :)

Bi de söyle bir şey cinnsellik yaşadıktan sonra iliskide erkek daha ilgisiz daha umursamaz olur mu?

Bi de söyle bir şey cinnsellik yaşadıktan sonra iliskide erkek daha ilgisiz daha umursamaz olur mu?

Aradaki sevgi ve bağ önemlidir bu konuda.
Seviyorsa neden ilgisiz olsun?
Sadece cinsellik yaşamakla şekillenecek bir şey değildir bu, eğer ortada sağlam bir ilişki varsa her şey daha da iyiye gidebilir. Kişilere bağlı. Kadın bunu yaptı diye kendini erkeğe bağımlı hissedip, acaba beni bırakır mı gibi aciziyet yüklü durumlar içine girecekse asla bulaşmamalı.
Çünkü o triplere giren biri güçsüzlüğünü açıkça ortaya çıkarır ve erkeğin soğumasına sebep olabilir.
Bağımlı olma haline girmemek lazım. O yüzden bizim ülkemiz için konuşacak olursam, her kadının harcı değil evlenmeden cinselliği yaşamak.

İki ucu ... değnek dedikleri olay bu oluyor :D Cinsellik yaşamak istemiyorsan adam beni ne kadar bekleyecek bi süre sonra aldatırsa korkusu yaşıyorsun. Cinsellik yaşamak isteyince: ya ayrılırsak ne olucak, yatınca acaba beni basit biri gibi görür mü gibi saçma sapan bi dünya sorun ... Bu devirde cinsellik istemeyen erkek bulmak ciddi anlamda zor. Sen Meryem ana mısın diyip terk edilen bi insan olarak iyi bilirim bu sorunları :D Bence sevgiye aldanıp daha sonra pişman olacağın şeyler yapma. Yatıp ileride ayrılırsanız ne olacağını düşün. hep hayatında olabilecek en kötü şeyleri aklına getir ve ona göre davran çünkü yarının hiç bir zaman garantisi yok. Bugün sevdiğin adamdan yarın nefret edebilirsin.. Allah kolaylık versin :KK52:

Belli bir ölçüde yaşanmalı diyorum ben.. Tabu olmaktan çıkartmak lazım bazı şeyleri..

Sevgilim uzakta yanima geldiginde de yakinlasma oluyor biraz. Sevgilimin bu konuda açık açık bi sey dediği yok. Dur dediğim yerde de duracagina inanıyorum ama istediğini de hissediyorum. Merak ettiğim bu sekilde nereye gider bu istek ne olur

Yorumlari sonuna kadar okumadim ama bence siz bu iliski nereye gidiyor diye sormayın cünkü bu ilişkinin kaptanı sizsiniz ve nereye gitmesini istiyorsaniz oraya gidecektir. Siz ömür boyu cinsellik olmadan flört'mü etmek istiyorsunuz veya nereye gitmesini istiyorsunuz. Bende evlenmeden asla diyenlerden oldugum icin, sizin yerinizde olsam bunu sevgilime belli eder ve onun evlilik teklifi etmesini isterdim. Sonra zaten o'da beklemenin sonu olduğunu bilir ve daha sabırlı bekler. Sevgiliniz anlayışlı olduğunu yazmışsınız ama herşeyin bir sınırı olduğu gibi bununda sınırı vardır (diyir psikologlar) ve dümenin başındaki siz olduğunuz için ilişkinizi siz yönlendireceksiniz :)

Iyi akşamlar

Cinselliğin ilişkide oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. sadece erkek için değil, kadın için de önemlidir. toplumsal olarak kadın bu konuda bastırıldığı için çoğunlukla bu yönünün farkında bile değildir. O enerjisini başka alanlara kanalize ederek yok sayar. Verimli bir ilişki ve dengeli bir mutluluk için kadının ve erkeğin cinsel uyumu şarttır bence.

Back
X