İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Kaliteli bir üniversitede okumadıysanız üniversite müniversite boş iştir. Ben de üniversite mezunuyum, Allah aşkına şu üniversiteleri övüp övüp yükseltmeyin. Kaliteli bir üniversite ve bölüm okumayan kişiler lise mezunu gibidir günümüzde. İşsiz bir sürü üniversiteli var. Üniversite mezunu olmayanlardan da kendini geliştirenler var, üniversite mezunlarından daha iyi kendini ifade edenler de. Hem üniversite mezunu olmayanlar daha iyi kazanıyor. Bu sisteme çok kızgınım. Eğer kadın erkekten yüksek maaş vs vs gibi şeylere sahipse erkekte "aşağılık kompleksi" olur. Ama kadın üniversite mezunu işsiz kısımdaysa erkek de çalışıp iyi bir maaş alıyorsa sorun olmaz. Kadın da onca yıl eğitim gördükten sonra bölümle alakası olmayan yerde işe girerse oh mis...
Kendini geliştiren birisi değil

Üniversitenizi bitirip iş bulamayacağınız bir yere neden gidesiniz. Çok aşık olmak lazım sanırım. Onca yıl boşa mı okudunuz? Ben bir kadının ne olursa olsun ekonomik özgürlüğünün olması taraftarıyım. Siz bilirsiniz ama baştan içinize sinmediyse görüşmeyin. Daha çok gençsiniz. İllaki çalışma hayatı vs karşınıza çıkacaktır.

Yok ama bana göre boş iş bunlar
Anladım demek istediğini. Böyle boş kafa ve kültürsüz biri sanırım. Sana uygun değil. Yazın sana ısrar ettiklerinde eğer kabul edersen başta iyi davranacaklar muhtemelen. İyi davrandığı için de kendini evlilik sürecinde bulabilirsin. Bazıları gerçek yüzünü evlendikten sonra gösteriyor o yüzden kabul ederek büyük bir riske sokarsın kendini. Tabi karar senin.

Üniversitenizi bitirip iş bulamayacağınız bir yere neden gidesiniz. Çok aşık olmak lazım sanırım. Onca yıl boşa mı okudunuz? Ben bir kadının ne olursa olsun ekonomik özgürlüğünün olması taraftarıyım. Siz bilirsiniz ama baştan içinize sinmediyse görüşmeyin. Daha çok gençsiniz. İllaki çalışma hayatı vs karşınıza çıkacaktır.
Bence de ben zaten pek kabul etme taraftarı değildim. Söyledim ben orada iş bulamam diye

Anladım demek istediğini. Böyle boş kafa ve kültürsüz biri sanırım. Sana uygun değil. Yazın sana ısrar ettiklerinde eğer kabul edersen başta iyi davranacaklar muhtemelen. İyi davrandığı için de kendini evlilik sürecinde bulabilirsin. Bazıları gerçek yüzünü evlendikten sonra gösteriyor o yüzden kabul ederek büyük bir riske sokarsın kendini. Tabi karar senin.
Benim de içime sinmedi. Üniversite okunmasından ziyade kendini geliştiren birisi olsa iyi olur benim için. Ben yabancı dil öğrenip yüksek lisans yaparken o itiraf sayfalarını takip edecek. Evleneceğim insan çocuklarıma örnek olmalı.

Elbet üniversite okuyanlar arasında da kendini geliştirmemişler var ama neden hem üniversite okumuş hem de kendini geliştirmiş birini seçmek varken okumamışlar arasından kendini geliştirmişi arayacaksın. Eğitim düzeyi önemli hayata bakışı, vizyonu, hedefi kısacası her şeyi şekillendiriyor.

Back
X