- 16 Kasım 2021
- 1.363
- 1.367
- 83
Bildiğim kadarıyla kendini geliştiren birisi değilİki doktor arkadaşım, ikisi de çocukluktan aile dostum yaşadığını örnek vereyim.
Biri gitti polisle evlendi, lise mezunu, herkes kızdı vs adam ikinci öğretimle bir başka bölüme başlayıp kendini geliştirdi. Şu an arkadaşımdan daha iyi kazanıyor.
Diğeri yine lise mezunu esnafla evlendi. Ne yapsa olmadı, kızın tüm parası bunun sürekli iş kurma planlarına gitti. Adam değişik yollara saptı. Arkadaşım 2 kızıyla ayrıldı. Hala depresyonda.
Artık lise mezunu eskisi gibi değil. Gerçi ünv mezununun da anlamı kalmadı. Kendini mesleki, maddi, kültürel geliştirmeye niyeti var mı? İlk örnekteki adam İngilizce dışında ikinci dil öğrendi.
Ama siz niye takildiniz ki. Aileniz ve siz illa evlenmelisiniz kafasina girmissiniz. Çok gencsiniz önünüzde bir çok kişi ile tanisacaginiz bir meslek var. Varsayımlar varsayımlar. Tanımadığınız adam sizi beğendi siz beğendiniz de kusur olarak denklik mi kaldı?
Karşıma hep aynı tipler çıkınca bu konuyu kafamda sorgulamak istedim. Elbette hemen evleneceğim demiyorum