• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide Maddi Destek

Şu "zorunda değil" ekibi beni çok fena baydı artık.

Ya hu arkadaşlar neden okuduğumuzu anlamıyoruz ya. Biz gerizekalı mıyız?

Sanki konu sahibi kalaşnikofu ile sevgilisini tehdit etmiş ve şahsına taypalma yorga cinsi at aldırmıs gibi cevaplar neden yazıyoruz ?

Konu sahibi durumun farkında... zorunda olmadığını o da biliyor.
Sorduğu şey zorunda mı? Değil.

Biz bu hayatta her şeyi zorunluluktan mı yapıyoruz.?

Mesela şu an bu konuyacevap yazmak zorunda mıyız?

Hayır... ama yazıyoruz.

Demek ki bazı seyleri zorunluluktan yapmıyoruz.

Burda da sevgili kişisi sırf nezaker icabi olarak ve hiçbir zorunluluk içermeden konu sahibine bunu sormalıydı...

Bir ihtiyacın var mı?

Yardım edeceğim bir şey var mi?

Hatta sormadan direkt borç teklif edebilirdi.

Bunun için bu şahısın sevgili olmasi da gerekmez.

Insan olmak yeterlidir.

Hepimiz elimize düşen bir insana yardım etmeliyiz. Etme zorunlulugumuz olduğu icin değil.

Insan olduğumuz icin.
+10000 içim şişti gereksiz guclu kadin duyarı kasanlardan.. Bi de sigara sagliga zararli demisler, cidden ne alaka?? :işsiz: Her konuya cevap yazmak ZORUNDA sanki millet..

İlişkinin durumuna bağlı- yani bir seneyi aşkın güven dolu bir ilişki içinde bence yardim etmeye "zorunlu". Çoğu nişanlı veya evli değilsiniz demiş yahu benim kötü günümde destek olmayan empati yoksunu herifle zaten nişanlamazdım.
O ne öyle nispet yapar gibi İPhone 11 sohbeti. Koyun can derdinde kasap et.

Böyle erkeklere ifrit oluyorum. Yok kardeşim bu adamdan fazla bir cacik olmaz

Merhaba,
Direkt konuya girmek istiyorum;

İlişkide zor bir anınızda, karşı taraftan maddi olarak size destekte bulunmasını bekler misiniz?

Bana göre tabiki de maddi destekle bulunmak gibi bir zorunluluğu yok.. Ama durumunuzu biliyorsa, siz gurur yapıp ondan rica etmeseniz dahi onun düşünüp destek olmayı teklif etmesini bekler miydiniz? Bunu merak ediyorum..

Bir süredir maddi açıdan zor bir durumdayım sigara alacak param kalmadı maalesef iş bulamıyorum ve erkek arkadaş kişisi bunu bildiği halde kendisine iPhone 11 almayı düşünüyor. Bana model soruyor. Tabi alsın kendi parası gözüm yok.. fakat insan yine de beklemez mi 12binlik telefon almak yerine önce bana bir ihtiyacın var mı diye sormasını?
Bu düşüncem bencillik mi?
Yoksa yerinde mi?
Bilemiyorum. Belli etmesem de içten içe bozuldum sadece ama bozulmakta haklı mıyım hiçbir fikrim yok.

Daha önce bu şekilde kimseden böyle bir desteğe ihtiyaç duymadım çok şükür çünkü bu kadar dibe battığım olmamıştı. Belki bana sorsa yine almam biraz gururluyum. Başıma ilk defa böyle bir durum geldi ve haliyle kendimle çelişip ne düşüneceğimi bilemiyorum..

Siz ne düşünüyorsunuz?

insan birlikte olduğu kişiden ilgi bekler.. kötü gününde ruhunun okşanmasını ister o açıdan bakıldığında belki haklısınız..ama bence tek sorun buysa üzgünüm ama kafanıza takmanız gereken bir durum değil... ben böyle bir beklenti içine girmezdim (maddi açıdan) eğer ilgisi ve sevgisi bana yetiosa iphone almış uzay mekiği almış çok umrumda olmaz... ben evliyim eşimden bile böyle beklentiye girmem... bence kafanıza o kadar takamyın

Iliskinin süresiyle bağlantılı bence. Yeni ise teklif etmesin de almayin da. Ama uzun sureliyse destek olunmali birbirine

Konuyu açan zorunlu dememiş zaten. Eskiden kk böyle ön yargılı değildi ne oluyor insanlara böyle?
Ne kadarlık ilişkiniz?
En azından durumun nasıl ihtiyacın var mı bayagidir issizsin diyebilir. Amaç para almak değil ondaki kiymeti görmek ve ince düşünüştür. Birini düşünmek icin illa koca ya da nişanlı olmak gerekmiyor.
Ben arkadasimin uzun suredir işsiz olduğunu bilsem sorarım ihtiyacın var mı diye değer veriyorsam.

Aynen...Eğer burda konuyu erkek arkadaşım zor durumda ben iphone alıcam diyerek açsaydı yüklenilirdi insan beraber oldugu kişiyi düşünmeli yardım et denirdi...
Peki ben şimdi yolda aç.gezen birini gördüm yardım etmem için adamla nişan mı takmam gerekiyor bu mantığa göre..

Kendi fikrimi yazacak olursam da adamın senin durumunun farkında olmaması zaten falso...Demekki senle ilgili bile değil...Farkındaysa ve hala iphone alıcam diyorsa da düşüncesizin teki

8 aylık, 10-15 gün önce ayrılık yaşadığım birine sormazdım.
Sizin erkek arkadaş sormayabilir

Ama en azından çenesini tutup, alacagi telefondan bahsetmeme nezaketini gösterebilirdi.

Sizin de ilişki anlayışınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Adam Size daha yeni 'beni kapaklamaya calisiyorsun' muamelesi çekmiş, siz de geri donmuş, adamdan nezaket bekliyorsunuz.

Ben beklemezdim , hiçbir zaman da parasız duruma düşmedim çünkü para kazandigim zamanlarda da kenara attığım birikim vardır , hiç olmadığı zaman da evden kaç ay çıkmamıştım para harcamamak için. Sigara parası beklemek bence yanlış

Aranızda ki bağın gücüne bağlı. Yani ilişkimiz ciddiyse, ben zor zamanında yanında olurum açıkçası. Karşı taraftan bunu görmek zoruma gidebilir direnebilirim ama doğrusu da bu. İyi ve zor zamanda destek olmak.

İlişkinin gidişatıyla doğru orantılı bence. Evlilik yolunda ciddi ilerleyen bir ilişkiyse sorulmalı. Kabul etmezsiniz o ayrı ama bu inceliktir. Zor gününde yanındayım mesajıdır.

Oturduğum yerden gelsin herkes halimi Sorsun beklenti mantığı hiç hoş değil .
Siz böyle düşünüyorsunuz ama o si kirilabilirsiniz diye sormuyor da olabilir onu geçtim kocan değil ki niye bu beklenti mecbur değil adam maddi beklenti içinde olmanız ve karşıdan beklenti içine girmeniz bı kadın olarak ben ayakta duramadim erkeğim bana sahip çıksın dusuncesindesiniz bence kadın olarak kendi ayaklariniz üzerinde durmalisiniz duramiyorsaniz yardımı erkek arkadaşınızdan halletmemenizi tavsiye ederim.

Sanki konu sahibi kalaşnikofu ile sevgilisini tehdit etmiş ve şahsına taypalma yorga cinsi at aldırmıs gibi cevaplar neden yazıyoruz ?

Konu sahibi durumun farkında... zorunda olmadığını o da biliyor.
Sorduğu şey zorunda mı? Değil.

Biz bu hayatta her şeyi zorunluluktan mı yapıyoruz.?

Mesela şu an bu konuyacevap yazmak zorunda mıyız?

Hayır... ama yazıyoruz.

Demek ki bazı seyleri zorunluluktan yapmıyoruz.

Burda da sevgili kişisi sırf nezaker icabi olarak ve hiçbir zorunluluk içermeden konu sahibine bunu sormalıydı...

Bir ihtiyacın var mı?

Yardım edeceğim bir şey var mi?

Hatta sormadan direkt borç teklif edebilirdi.

Bunun için bu şahısın sevgili olmasi da gerekmez.

Insan olmak yeterlidir.

Hepimiz elimize düşen bir insana yardım etmeliyiz. Etme zorunlulugumuz olduğu icin değil.

Insan olduğumuz icin.
Konu sahibi bana neden destek olmuyor diyor ya hani hayatındaki tek insan oymuş gibi , zorunluluk burdan geliyor diğerleri değil de hayatındaki o kişi sorsun diye beklenti içine girmiş anası babası kardeşi danası yok heralde soran dünyada bir başına yasamiyordur heralde. İşte o yüzden bu yükü hayatındaki o kişiye görev gibi atfetmis bu şekilde bahsediyor bu da o adamı yardım etmek zorundaymis gibi bir duruma sokuyor . Siz bir daha okuyun bence konuyu zira karşıdakinin zorunda olmadiginin farkında olduğunu yazması buna inandığını göstermez .

sanırım erkek arkadaşınızın maddi durumu yerinde. yoksa o telefonu almak için 12 bin kredi çekmez sanırım.. inşallah bunu yapmıyordur diyeyim..

Şöyle ki; çok zorda olup, sigara alamıyor olmanızdan dolayı size yardım etmesi gerekmez. çünkü kimse sigara içemediğiniz için üzülmez, zaten fuzuli bir masraf..

Ama onun dışında hayatınızı idame ettirmenizi zorlaştıracak bir haldeyseniz ve size 'yapabileceğim birşey var mı? ' yada 'al şu parayı bi süre idare edersin' diyemiyorsa zaten bu ilişki de bişeyler eksik bence.. sonuçta insan sevdiğini düşünür, eksiğini görürse imkanları dahilinde yapmak ister..

Bence burada mesele size maddi destek verip vermemesi değil. Siz zor durumda değilmişsiniz gibi davranması. En azından sizin yanınızda sanki hiçbir şey yokmuş gibi telefon muhabbeti etmesi hoş değil, kaba bir davranış.

İlk zorunda değil mesajı yazan olarak üzerime vazife geldim. Esasında gerizekalı olmadığımız için yazdım. Zira bu kullanıcının açtığı bütün konuları ezbere biliyorum, okuduklarımı da gayet iyi anlıyorum. Yine atraksiyon aradığı için kendi kendine triplere girmiş. İlgi arsızlığı da bir yere kadar. Sadece bir alıntı yapayım sizin için:

İlişkimiz şu şekilde; tartışma çıkar ben sinirle ayrılmak istediğimi söylerim o ayrılmak istemez ve gerekirse barışmak için evin önüne gelir, gönlümü almak için uğraşır, üzülür.. Bense tüm nemrutluğumla sanki lütuf yapmışçasına barışırım.. Sonra da oturup üzülürüm böyle davrandığım ve haksızlık yaptığım için.. Ama o an sinirle ne yazık ki hata yaptığımın farkına varamıyorum ağzıma geleni söylüyorum.. İlişki süresince en az 7 8 kere tekrarlanmıştır bu yukarıda bahsettiğim olay belki daha bile fazla..

2 ay içinde sadece ilişkisiyle alakalı açtığı konular kronolojik olarak; Şımarıklığımla adamı soğuttum, görmemişsin dedi, ağzımı şapırdatıyormuşum, evlenmek istemiyor mu?, evlilik konusu yüzünden her şey bitti, kapıya gelip bağıracakmış. (Eğitim vs ile açtıklarını yazmıyorum.)

+10000 içim şişti gereksiz guclu kadin duyarı kasanlardan.. Bi de sigara sagliga zararli demisler, cidden ne alaka?? :işsiz: Her konuya cevap yazmak ZORUNDA sanki millet..

O cümleyi de ilk yazan olarak cevap vereyim. Burada dertleşirken yanlış/hatalı davranışları da belirtiyoruz malum. Sigara sağlığa zararlı, ilk kez söylenen bir cümle değil. Bu konuda paketlerin üzerinde de uyarı var, topyekün mücadele de. Samimi bir uyarıdır bu. :KK52:

İşsizsinizdir ama ihtiyaç sahibi imaji vermiyorsunuzdur. Nihayetinde nicki bile zilli olan bir arkadasimizsiniz😀O nedenle ihtiyaciniz olmadigini düşünüyor olabilir. Sorsa iyidi tabi.

Back
X