ilişkide maddi imkan dengesi önemli midir?

GoruyorsunuzMukemmel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
871
564
103
35
Kızlar merhaba. İlişkide gelir dengesi ne kadar önemlidir? Erkeğin kadına göre daha az kazanması ya da zaman zaman işsiz kalmasının açacağı sorunlar ilişkiye bir tehdit oluşturur mu?
Artık daha mantıklı bakıyorum ilişkilere. Sevdigim adam da olsa birlikte yapacagımız aktivitelerde paylaşacagımız zamanda erkegin asla ezik kalmasını istemiyorum. Kimseden maddi beklentim yok ama kendimden daha az kazanan biriyle yapamam gibi geliyor. Çünkü maddiyatı iyi olan kişi imkanlarını diğer kişi için de zorlayacak ve yaşam standardı düşecek ve erkek bunun ezikligiyle yaşayacak,kadına bir şekilde olumsuz enerji verip tartışmalara neden olacak.
Bir de şöyle bi şey var sırf para mevzusu olmasın diye hayatımdaki kişiyle yapmak istediklerimi erteledigimi farkettim. Yanlış bir ilişkide miyim sizce?
Eğer yanlış bir düşüncede isem lütfen doğru düşünmemi sağlayacak şekilde yönlendirin. Ya da hemfikirseniz düşüncelerinizi merak ediyorum.
İyi forumlar

Ben aynı fikirde değilim. Erkeğin maddi imkanı düşük olsa önemli değil benim için. Zaman zaman işsiz kalması tabi sorun . Bence bakmanız gereken onun çabalaması iş bulabilmesi hırsı bunlar olduğu sürece ayak uydurur kendi yolunu çizer çalışır kazanır. Hicbir şeyin garantisi yok birlikte çalışır kazanır yürür gidersiniz . Maddiyattan önemli olan geçinebilecek mısınız huylarınız uyacak mı mutlu olabilecek mısınız bunlar olmalı .

Bence çok önemli. Maddi imkanlar birbirine yakın olmalı.

Şu an hayat standardınızı düşürmek zorunda kalacak kadar büyük bir sorun yaşıyorsunuz. İstediklerinizi yapamıyorsunuz. Bu ilişki sizi ne kadar mutlu edebilir ki?

İleride işsiz kalma durumunda tüm maddi yük sizin üzerinizde olacak. Hayat standardınız daha da çok düşecek. Bir yandan da komplekslerinin acısını sizden çıkaracak.

Size tavsiyem mantığınızla hareket edin. Yoksa bile bile lades olur.

Bu aralar benim de kafamda aynı sorular dönüyor :) benim fikrim erkek illaki ilerleyen zamanda bir şekilde ortaya çıkartır gibi geliyor. Her ne kadar ilişkideki denge, sevgi ve huzur önemli bir rol oynasa da. Bu konuda ilerleyen süreçte evlilik vs gibi durumlar için önemli bir hale gelebilir. Karşınızdaki kişi bu konuyu ne kadar önemsiyor ona bakın derim

Erkeğine göre çok değiştiğini düşünmekteyim.
Abimin eşi akademisyen ve abimden daha fazla kazanıyor. Tabii abim düşük kazanmıyor, iyi bir mühendis ama aralarında bazen farklar olabiliyor. Örneğin: abimin eşi yurt dışında küçük bir projeye katıldığında euro üzerinden aldığı maaş abimin 2 ayda kazanacağından fazla oluyor genelde. Ki abimin eşinin abimden hep daha varlıklıydı (orta-üst sınıf bir ailesi var).
Aralarında buna rağmen uzun birliktelikleri (8 yıl) ve evliliklerine (3 yıl) rağmen hiçbir sorun görmedim. Mutlu mesut geçiniyorlar, hatta şimdi yurt dışı hazırlığı yapıyorlar.

Bir de şöyle bi şey var sırf para mevzusu olmasın diye hayatımdaki kişiyle yapmak istediklerimi erteledigimi farkettim. Yanlış bir ilişkide miyim sizce?

Burasi cok önemli.
Mesela normalde her sene belli standarttaki tatile giderdim ama suan gitmiyorum durumu mu?
Yoksa normalde de yapmadiklarinizi yine yapmama durumu mu?

Ilkiyse yanlis bir iliskidesin.
Ikinciyse sorun yok.

Benim için zaman zaman işsiz kalma durumu daha riskli ve sıkıntılı olurdu. Düzenli bir gelir azda olsa benim tercihimdir. Yaşınız genç anladığım kadarıyla günümüz şartlarında yüksek gelirli bir iş bulmak iyi bir eğitim durumu yoksa imkansız artık. Ve evlilik bekarlık gibi olmuyor. Harcamalar ister istemez kısıtlanıyor. Yapmak isteyip yapamadığınız şeyler evlilikte daha da artacak. Ve para maalesef artık mutluluğunda ön şartı olmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…