• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide Sınıf Farkı

naylonprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
161
395
33
36
Merhaba sevgili kadınlar,

Benimkine benzer bir endişe yaşamış hemcinslerimin deneyimleri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen sorunumu tırt bulup dalga geçmeyin, vallahi ciddili soruyorum. :)

Birkaç aydır biriyle beraberim. Henüz ilişkimiz yeni, ama ona çok ısındım. Çok iyi anlaşıyoruz, sanırım epey de hoşlanıyorum. :) İlişkimiz de yavaştan ciddileşiyor gibi. Yaşlarımız yakın, mesleğimiz aynı. Buraya kadar her şey harika, ama iş hakikaten ciddileşirse diye ara ara düşündüğümde beni endişelendiren konu şu: çocuğun ailesi aşırı varlıklı bir aile. Öyle böyle değil. Annesi ve babası profesör, herkes Amerika'da Avrupa'da okumuş, aile vali, kaymakam, hakim savcıdan falan geçilmiyor. Asilzade ailesi mübarek! Bizde ise herkes işçi, ailenin üniversite okuyan ilk jenerasyonu benim ve benden sonrakiler. Adını Feriha koydum vakası gibi bir şey oldu resmen ya, dizi yalan değilmiş... :))

Yani diyeceğim o ki, buna benzer bir sınıfsal farklılıkla ciddi ilişki yürüten, veya evlenen arkadaşlar var mı aramızda? Nolur "aşk her şeyi çözer, seviyorsan gerisi boş" demeyin :) Muhakkak sevgi pek çok şeyi çözer de, ben buradan çıkabilecek sorunları, bu tarz olayları deneyimleyenlerin varsa yaşanmışlıklarını ve atlattıkları zorlukları duymak ve üzerine düşünmek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim!

Dayanışmayla.

Oyle olagan ustu zengin degil ailem ama dediğin gibi hep prof, doktor, hakim, savcı. Ama buyuk bi mal varlığı ya da luks yaşantı yok. Kariyer ve görgü olarak..
Esimin ailesi de anadolunun bagrindan kopup gelmis ama fakir falan da değiller. Orta halli insanlar.
Yemin ederim gorumcemdeki marka takintisinin onda biri bende yok.
Varlik, diploma, gorgu, kultur, tok gözlülük hepsi farkli şeyler. Insanlara tepeden bakan bir aileye denk gelirseniz, mutlaka bir yerlerden birsey bulup huzursuzluk verirler. Veya alingan bir yapiniz varsa buluttan nem kapabilirsiniz.
Tamamen beklentiyle alakali oldugunu dusunuyorum

Aileye bağlı. Benim ailemdede bir cok akademisyen felan var, ama kimse "ben birsey oldum" havasında degil. Kimseye tepeden bakmazlar. Veya bir arkadasim cok varlıklı, ama asla başkasını küçümsemez.. Yani ailesi "normal" ise sorun olmaz. Yok Türk dizilerde gibi varlıklı iseler o zaman. İşin zor

Oyle olagan ustu zengin degil ailem ama dediğin gibi hep prof, doktor, hakim, savcı. Ama buyuk bi mal varlığı ya da luks yaşantı yok. Kariyer ve görgü olarak..
Esimin ailesi de anadolunun bagrindan kopup gelmis ama fakir falan da değiller. Orta halli insanlar.
Yemin ederim gorumcemdeki marka takintisinin onda biri bende yok.
Varlik, diploma, gorgu, kultur, tok gözlülük hepsi farkli şeyler. Insanlara tepeden bakan bir aileye denk gelirseniz, mutlaka bir yerlerden birsey bulup huzursuzluk verirler. Veya alingan bir yapiniz varsa buluttan nem kapabilirsiniz.
Tamamen beklentiyle alakali oldugunu dusunuyorum

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Evet, aynı sizin durumunuza benziyor. Sevgilimin ailesinin de öyle çok lüks yaşamları yok aynı şekilde, kariyer olarak varlıklılar. Aileniz mesela siz evlenirken, eşinizin ailesinin size denk olmadığını düşündüler mi? Sizle bu konuda konuştular mı?

Onun ailesinin karakteri bu durumu belirler diye düşünüyorum. Onların tavrı davranışı nasıl olacak? Anlaşmaları önemli. Bunun da varlıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Karakter meselesi.

İs sende bitiyor, kaliteni ortaya koy. Konusmalarin, davranislarin... Samimi kendinden emin, agirbasli vs. Aile sirketine eleman almiyor sonucta. Ogullarinin seninle mutlu olacagina inansinlar. Bir tanidigimizin kizi ki aile de kendi sartlari icinde iyiydi ama evlendigi aile ile kiyaslanamaz.Guzellik yarismasina girdi, diziler vs derken su anda Turkiye'nin en zengin bes adamin birinin ogluyla evli. Kiz evlendiginde lise mezunuydu.

Benim durumum sizden biraz farklı bizde maddi farklar vardı iki aile arasında.
Eşimin ailesi daha doğrusu anne tarafı oldukça zengin ve yaşadıkları yerde tanınmış bir aile bununla birlikte yaşam standartları abartılı değildir.
Benim babam fabrikada işçiydi,annem ev hanımı,orta halli bir aileydik kısacası.
Bu konu hiç gündeme gelmedi ve ben üzülüp kırılacağım bir durum yaşamadım.
Bunda benim eğitimli olmam,eşimin her durumda arkamda durması ile eşimin ailesinin görgülü ve insani hasletleri yüksek insanlar olmasının etkisi var.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Evet, aynı sizin durumunuza benziyor. Sevgilimin ailesinin de öyle çok lüks yaşamları yok aynı şekilde, kariyer olarak varlıklılar. Aileniz mesela siz evlenirken, eşinizin ailesinin size denk olmadığını düşündüler mi? Sizle bu konuda konuştular mı?
Hic düşünmediler. Esimle ayni meslekteyiz zaten. Ailesi de oyle kara cahil değiller. Ama yine de zorlandım. Kultur farki cok oldu. Eğitimle alakali mi bilemiyorum. Ama aileler arasında hic sorun olmadi
Dedigim gibi, bir tarafta aşağılık kompleksi yoksa, diger tarafta kucuk daglari ben yarattim havasi yoksa, gerisi kolay

Ailesiyle tanismadan bunu bilemezsin ki. Biraz zamana birak er gec olumsuz bir yon varsa yakalarsin

Bizim ailelerimiz arasinda da egitim, kultur, yasam tarzi ve maddi olanaklar acisindan ucurum var, bonus olarak bir de mezhep farki var.
Sorun yaşamadım mi yasadim, ilk zamanlar cok bocaladim ama alistim.
Ailelerimize gelince, arada bir sorun yok ama hic görüşmüyorlar, tesaduf denk gelirlerse selam, hal hatir sorma o kadar. Daha ailem onlarin evini, memleketini gormus degil, o kadar diyeyim.

Bir arkadaşımın babası işçi emeklisi, dünürü profesör. Bu sorun teşkil etmez. Burada mühim olan yaşam tarzı. Çok basit bir örnek verecek olursak Sizin aile pilavı kaşıklıyorsa onlar çatalla yiyorsa bu bir problemdir. İnşallah anlatabilmişimdir :)

İs sende bitiyor, kaliteni ortaya koy. Konusmalarin, davranislarin... Samimi kendinden emin, agirbasli vs. Aile sirketine eleman almiyor sonucta. Ogullarinin seninle mutlu olacagina inansinlar. Bir tanidigimizin kizi ki aile de kendi sartlari icinde iyiydi ama evlendigi aile ile kiyaslanamaz.Guzellik yarismasina girdi, diziler vs derken su anda Turkiye'nin en zengin bes adamin birinin ogluyla evli. Kiz evlendiginde lise mezunuydu.
Yasemin Özilhan mı yoksa ahaha :)))

Back
X