İlişkide yaş çok mu önemli?

Neden bu kadar karşı çıkılmış anlayamadım.yani bu yaşta oluyormuş da evlenecek değil ya.ilişki yaşasın bu ona bir tecrübe katar ki üç günlük dünya aşksa hissedilen şey yaş engel olmamalı.zaten anlayıp bi süre sonra ayrılır 20 yaşında evlenmeyi düşünmez sanırım

İnşllah acı bir tecrübe ile anlamazsınız buradaki kadınların size anlatmak istediğini. Muhtemelen kimseyi dinlemeyip yaşayacaksınız. Az buz bir yaş farkı değil aradaki. Çok gençsiniz daha. Kızım bunu yaşasa çok üzülürdüm.
36 yaşındayım, eşim 40 yaşında. Sinemaya gece matinesine gitsek yoruluyoruz artık :)
Ne kadar olgunum da deseniz mümkün değil o yaşın kafa yapısında olmanız. Üstelik 10 yıl sonra her şey hakkında çok farklı düşüneceksiniz.
Belki de babanızın hayatınızda çok yeri olmamasından kaynaklı o adama kapılmanız.
Konudan bağımsız; 80 alan da 60 alan da geçiyor, düşük notla da mezun olunuyor, devlete doktor atanırken nota da bakmıyorlardır da mühendis olsanız gezip tozup düşük notla iyi bir yerde işe giremezdiniz. Bunu yazdığınızda size tepki verenlere “anlayamazsınız” tarzında yazmışsınız ama sizce de daha donanımlı (daha çok emek verip öğrenmiş) bir doktoru tercih etmek mantıklı değil mi?
Anlatmak istediğim çok farklı ve üşenmeyip anlatıcam. Entegre sistemin oldugu tıp fakültelerinde 6 yılın 3 yılı teorik, 2 yılı staj, 1 yılı ise intern doktorluktur. 3 yıl boyunca herkesin amacı sınıfını bi şekilde kalmadan geçmektir. 4. Sınıfta stajlar başladığında her şeyi hastalar üzerinde pratiğe dökmeye başlarsınız. Üst dönemlerden bir arkadaşım vardı bu yıl mezun oldu. İlk 3 yıl hep 60 la zar zor geçmişti ama hiçbir stajdan kalmadı ve son 2 yıl hep staj grubunda birinciydi. Anlatmak istediğim bu. İlk 3 yıl 80 alan 60 alandan daha iyi bilmiyodur, DAHA İYİ EZBER YAPMIŞTIR. İlk 3 yıl öğrenilenler zaten stajlarda uygulamaya sokularak pekiştiriliyor. Ve ayrıca bu 3 yılda doktorlukla alakası olmayan şeyler de görüyoruz bir sürü.
Gerçekten bunu üşenmeyip açıkladıgıma inanamıyorum:))

Insanimiz kinamaya ne merakli yahu.
Insallah kinayanlarin basina gelmez. Doktor olacaksiniz diye neden gezip tozmayasiniz? Sevip sevismeyesiniz? Kime ne?
Asil kendinden vazgecerek meslek edinenden hayir gelmez. Yillarin birikmis yukunu, atilmamis stresini hastadan cikarirlar.

Neyse konu sahibesi; yas farki cok fazla
Benim eski sevgilim benden 11 yas buyuktu. Ben 20 o 31. Anlasamiyor degildik. Olgun olmasi beni alttan almasi falan cok hosuma gidiyordu. Ama hayatimi beraber yaslanacagim biriyle gecirmek istedim. Zaten yasli adami alip napayim... sizin fark bence ucurum.
Ha diyorsan ki 3 5 gezeriz tozariz egleniriz... bu olur. Ama ciddi dusunmek icin imkansiz gibi. Var 40 yasinda arkadaslarim. Kendine bakanlar gayet iyiler yani. Evli cocuklu olmayanlari genc ruhlular. Degisik hobileri var. Guzel yani.
Ama dedigim gibi... kendini fazla kaptirma.

Neden bu kadar karşı çıkılmış anlayamadım.yani bu yaşta oluyormuş da evlenecek değil ya.ilişki yaşasın bu ona bir tecrübe katar ki üç günlük dünya aşksa hissedilen şey yaş engel olmamalı.zaten anlayıp bi süre sonra ayrılır 20 yaşında evlenmeyi düşünmez sanırım
kesinlikle düşünmüyorum şu sıralar evlilik

Anlatmak istediğim çok farklı ve üşenmeyip anlatıcam. Entegre sistemin oldugu tıp fakültelerinde 6 yılın 3 yılı teorik, 2 yılı staj, 1 yılı ise intern doktorluktur. 3 yıl boyunca herkesin amacı sınıfını bi şekilde kalmadan geçmektir. 4. Sınıfta stajlar başladığında her şeyi hastalar üzerinde pratiğe dökmeye başlarsınız. Üst dönemlerden bir arkadaşım vardı bu yıl mezun oldu. İlk 3 yıl hep 60 la zar zor geçmişti ama hiçbir stajdan kalmadı ve son 2 yıl hep staj grubunda birinciydi. Anlatmak istediğim bu. İlk 3 yıl 80 alan 60 alandan daha iyi bilmiyodur, DAHA İYİ EZBER YAPMIŞTIR. İlk 3 yıl öğrenilenler zaten stajlarda uygulamaya sokularak pekiştiriliyor. Ve ayrıca bu 3 yılda doktorlukla alakası olmayan şeyler de görüyoruz bir sürü.
Gerçekten bunu üşenmeyip açıkladıgıma inanamıyorum:))
Umarım öyledir.
Ben de bu son yazdığınız cümleye inanamıyorum:))
Yaşınız itibariyle her şeyi bildiğinizi sanıyorsunuz.
19 yıl sonra pişman olmamanız dileğiyle...

Insanimiz kinamaya ne merakli yahu.
Insallah kinayanlarin basina gelmez. Doktor olacaksiniz diye neden gezip tozmayasiniz? Sevip sevismeyesiniz? Kime ne?
Asil kendinden vazgecerek meslek edinenden hayir gelmez. Yillarin birikmis yukunu, atilmamis stresini hastadan cikarirlar.

Neyse konu sahibesi; yas farki cok fazla
Benim eski sevgilim benden 11 yas buyuktu. Ben 20 o 31. Anlasamiyor degildik. Olgun olmasi beni alttan almasi falan cok hosuma gidiyordu. Ama hayatimi beraber yaslanacagim biriyle gecirmek istedim. Zaten yasli adami alip napayim... sizin fark bence ucurum.
Ha diyorsan ki 3 5 gezeriz tozariz egleniriz... bu olur. Ama ciddi dusunmek icin imkansiz gibi. Var 40 yasinda arkadaslarim. Kendine bakanlar gayet iyiler yani. Evli cocuklu olmayanlari genc ruhlular. Degisik hobileri var. Guzel yani.
Ama dedigim gibi... kendini fazla kaptirma.
Evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten şu aralar. Çok teşekkürler yazdıklarınız için

erkek arkadaşımla aramda 13 yaş var ve hayatımda verdiğim en güzel karar onunla beraber olmaktı. kafalar uyusuyorsa aşk sinir tanımaz

Benden 19 yaş küçük kişi şu an 10 yaşında bir oğlan çocuğu. Ben bu yaşta hayata dair birçok şey yaşamışken, ilişkilere, eğitime, iş hayatına dair pek çok aşamadan geçmişken diğer taraftaki kişi 10 yaşında bir çocuk. Ve ben 39 olduğumda 20 yaşındaki biriyle ne konuşabilirim?

Siz daha hayatınızın baharındayken, hayatında pek çok şey yaşamış bir adam sizinle ne paylaşabilir ki? Üzgünüm ama böyle bir ilişkide paylaşılabilecek tek şey cinsellik bence. Diyorsanız ki benim için sorun değil bu durum, zaten ciddi bir ilişki aramıyorum; o zaman devam edin. Sonradan bağlanıp üzülmeyecekseniz ve adam da evli değilse dilediğinizi yaşamakta özgürsünüz sonuçta. Ama şunu da bilin ki 39 yaşında bir adam 20 yaşındaki bir genç kıza çocuk gözüyle bakmıyorsa ya dediğim gibi amacı sadece cinselliktir ya da aşırı boş ve koşarak uzaklaşılması gereken biridir.

Ben de 17 yaşındayken kendimden 19 yaş büyük biriyle görüşmüştüm. Birlikte çok eğleniyorduk, sabahlara kadar film izleyip sohbet edip sabah yürüyüşe çıkıyorduk, birlikte şehri dolaşıp fotoğraf çekiyorduk. O çok aklı havada biriydi, bense çok daha olgundum. Sanki yaşlarımız tam tersiymiş gibiydik. O geceleri barlarda dolaşıp dans etmek eğlenmek ister bense erkenden uyumak isterdim. Hâlâ da öyleyim içime 70 yaşında bi teyze kaçmış sanki.
Birlikte birçok ortak yanımız vardı iyi de anlaşıyorduk. Adam yabancıydı bir de, taş çatlasın 26 gösteriyordu. Zamanla koptuk, ben başkalarıyla görüştüm falan. Aradan 3 yıl geçti geçen aylarda sokakta karşılaştık. Adamı görünce kendimden tiksindim resmen bu ne böyle dede gibi ben bu adamı mı çekici bulmuşum dedim. O büyü bozulunca gerçekleri gördüm belki de :KK48: . Ha bir de babam o zamanlar 55 yaşındaydı. Yani görüştüğüm adamla benim aramda 19 yaş varken babamla onun arasında da 19 yaş vardı. Bununla kendimi avutmuştum biraz, ‘tam babam yaşında değil de bi abi, amca yaşında’ diyerek.
Detaylarla ilgili konuşmak isterseniz mesaj atabilirsiniz.

Ben de önemsiz derdim,
bir gün (Pokemon go oyunu populerken) 'herkes de kendini ash kutcher saniyor' dedim,
' ash kutcher mi? O ne? ' dedi, resmini gösderdim. Gerçekten de tanımıyordu.
O an jenerasyon farkı ne demekmiş anladım (ki 6 yaş vardı aramizda. Bir de kıta farkı vardı ama konumuz bu değil. ) Senin izlediğim programları izlememiş, senin zevk aldığın şeyleri kafası kaldırmayan , farklı beklentilere sahip bir çift olacaksınız, hiiç gerek yok

"Aşkım yaa gondola binelim mi gel hadi"
"Gondol mu? Dur simdi sonra bineriz. Gel şurada iki çay içelim."

"Aşkım şu şarkıyı duydun mu? Harikaymış."
"Ben bu adamın babasını dinlemiştim sene 94. Çok net hatırlıyorum."
"Her şeyin tarihini nasıl biliyorsun?"
"E ben 94 de genç adamdım. Sen daha yoktun o zaman."

"Aşkım ben çok sıkıldım. Geç oldu ama, hadi binip sahile gidelim dolaşalım."
"Şuan çok yorgunum canım. Haftasonu bakırköye gideriz istersen."

"Aşkım ben arkadaşlarımla eğlenmeye gidiyorum."
"Sen artık evli bir kadınsın dikkatli olman lazım."
"Evet ama ben daha 20 yaşındayım. Böyle şeylere ihtiyacım olması normal."
"Sorumluluklarımız var. Bende geçtim o yollardan. Gel otur şöyle anlatayım sana."

"İyi dans ediyor muyum aşkım? Hadi sende bana katıl."
"Ben bilmem şimdi dans etmeyi falan."
"Ne var bilmeyecek? Kendini müziğin ritmine bırak."
"Yok canım şimdi terlemek istemiyorum hiç."

"Neden bu kadar kısa sürdü?"
"Dur, hareket etme dedim ben.. Kusura bakma canım.. Aslında daha 1 saat sürerdi ama.."

"Aşkım biraz renkli giyinsene. Neden hep lacivert, siyahsın."
"Yok aşkım. Bana kıyafet alacaksan düz renk olsun şekilli falan olmasın."

"Aşkım sürekli halin yok gibi. Böyle yapa yapa yaşlanıyor ruhun. Gözlerinin haline bak? Hadi ama biraz enerji, harekett.. Böyle yaparsan erkenden çökersin."
"Yaşlandım zaten aşkım ben."
"Aaa sen şimdiden böyle dersen 10 yıl sonra ne yapacaksın?"
"10 yıl sonra emekli oluyorum. O zaman çıkar seninle sessiz sakin küçük bir kasabaya taşınırız. Harika olur."
"Büyük şehirlerin imkanları olmaz ki oralarda.. Bence öyle yerler tatil için ideal. Ama yaşanmaz bence. 30 yaşında hem benim için çok erken olur.."
"Niye ki? Ne güzel kafamızı dinleriz."

"Anne, bir şey sorucam sana. Şimdi bizim aramızda 20 yaş varya, eşim hemen çocuk istiyor. Yaşı geçiyormuş. Ama benim bir sürü yapmak istediğim şey var. Zaten 4 yıl sonra bile yapsam genç anne oluyorum. Sence ne yapmalıyım?"

"Aşkımm abur cubur bir şeyler alalım bugün film gecesi yapalımm."
"Çok sağlıksız besinler bunlar. Sen şimdi gençsin, bilmiyorsun."

"Ya neden beni anlamıyorsun? 1 saattir tartışıyoruz. Bu benim için çok önemli diyorum. Kaç gündür düşünmekten beynim yandı. Bir de benim açımdan düşünsene"
"Çok çocukça şeyleri dert edinip bir de benden cevap bekliyorsun. O kadar küçük şeyleri dert ediniyorsun ki.. Ne var ki bunda kaç gündür düşünüyorsun? Yazık gerçekten insanların ne dertleri var.. Bir gün anlayacaksın ama.."
"Habire bana büyüklük taslamadan bıktım. Benden 20 yaş büyüksün diye niye bu haller? Hani olgundum ben, ne oldu?"
"Bilmediğin çok şey var senin. Yaşına göre olgunsun evet. Ama daha 20 yaşındasın. Gözlerin mi doldu senin? Sakın ağlayacağını söyleme."
"Ben ağlamıyorum. Hem belki duygularımı böyle ifade edebiliyorum?"
"Bu sebepten mi? Yazık gerçekten yazık, heba ediyorsun kendini.."

Bugün açtığım ikinci konu olacak ama olsun
Uzun zamandır buraya girmiyordum ve hayatımda baya bi şey değişti. Sevgilimle ayrıldık. Ve kendimden yaşça baya büyük bi insana aşık olmaya başlıyorum. Engel olmak istesem de olmuyor çekiliyorum sanki. Sizce ilişkide yaş çok mu önemli:KK43:
Canım benim hayat senin hayatın karar senin kararın bunu yaşayıp en güzel cevabı sen vereceksin ,burda yazanların % 98 evliliği 4/4lük değil kimi eşinden kimi ailesinden kimi çocuğundan ondan bundan ,20 yaş dediğin zaman herkes bi durup bakar ilk tepkide malesef haklı olarak olumsuz karşılanır çünkü ben dahil kimse ne seni ne adamı tanıyoruz benimde sevgilimle aramda 15 yaş var ve burda paylaşmıştım sonra ne mi oldu bir sürü tepki sonuç aileme söyledim başta karşı çıktılar ama adamı tanıdıktan sonra ne kadar yanıldıklarını anladılar unutma tanımadan insanları yargılamak çok kolay çünkü öyle bir devirde yaşıyoruz ki kime güveneceğimizi şaşırdık çok haklılar ama 5 parmağın 5ide bir değil bunu şakın unutma zaman herşeyin ilacı temkinli yaşa ve kararı sen ver sevgiler :)

Back
X