"Aşkım yaa gondola binelim mi gel hadi"
"Gondol mu? Dur simdi sonra bineriz. Gel şurada iki çay içelim."
"Aşkım şu şarkıyı duydun mu? Harikaymış."
"Ben bu adamın babasını dinlemiştim sene 94. Çok net hatırlıyorum."
"Her şeyin tarihini nasıl biliyorsun?"
"E ben 94 de genç adamdım. Sen daha yoktun o zaman."
"Aşkım ben çok sıkıldım. Geç oldu ama, hadi binip sahile gidelim dolaşalım."
"Şuan çok yorgunum canım. Haftasonu bakırköye gideriz istersen."
"Aşkım ben arkadaşlarımla eğlenmeye gidiyorum."
"Sen artık evli bir kadınsın dikkatli olman lazım."
"Evet ama ben daha 20 yaşındayım. Böyle şeylere ihtiyacım olması normal."
"Sorumluluklarımız var. Bende geçtim o yollardan. Gel otur şöyle anlatayım sana."
"İyi dans ediyor muyum aşkım? Hadi sende bana katıl."
"Ben bilmem şimdi dans etmeyi falan."
"Ne var bilmeyecek? Kendini müziğin ritmine bırak."
"Yok canım şimdi terlemek istemiyorum hiç."
"Neden bu kadar kısa sürdü?"
"Dur, hareket etme dedim ben.. Kusura bakma canım.. Aslında daha 1 saat sürerdi ama.."
"Aşkım biraz renkli giyinsene. Neden hep lacivert, siyahsın."
"Yok aşkım. Bana kıyafet alacaksan düz renk olsun şekilli falan olmasın."
"Aşkım sürekli halin yok gibi. Böyle yapa yapa yaşlanıyor ruhun. Gözlerinin haline bak? Hadi ama biraz enerji, harekett.. Böyle yaparsan erkenden çökersin."
"Yaşlandım zaten aşkım ben."
"Aaa sen şimdiden böyle dersen 10 yıl sonra ne yapacaksın?"
"10 yıl sonra emekli oluyorum. O zaman çıkar seninle sessiz sakin küçük bir kasabaya taşınırız. Harika olur."
"Büyük şehirlerin imkanları olmaz ki oralarda.. Bence öyle yerler tatil için ideal. Ama yaşanmaz bence. 30 yaşında hem benim için çok erken olur.."
"Niye ki? Ne güzel kafamızı dinleriz."
"Anne, bir şey sorucam sana. Şimdi bizim aramızda 20 yaş varya, eşim hemen çocuk istiyor. Yaşı geçiyormuş. Ama benim bir sürü yapmak istediğim şey var. Zaten 4 yıl sonra bile yapsam genç anne oluyorum. Sence ne yapmalıyım?"
"Aşkımm abur cubur bir şeyler alalım bugün film gecesi yapalımm."
"Çok sağlıksız besinler bunlar. Sen şimdi gençsin, bilmiyorsun."
"Ya neden beni anlamıyorsun? 1 saattir tartışıyoruz. Bu benim için çok önemli diyorum. Kaç gündür düşünmekten beynim yandı. Bir de benim açımdan düşünsene"
"Çok çocukça şeyleri dert edinip bir de benden cevap bekliyorsun. O kadar küçük şeyleri dert ediniyorsun ki.. Ne var ki bunda kaç gündür düşünüyorsun? Yazık gerçekten insanların ne dertleri var.. Bir gün anlayacaksın ama.."
"Habire bana büyüklük taslamadan bıktım. Benden 20 yaş büyüksün diye niye bu haller? Hani olgundum ben, ne oldu?"
"Bilmediğin çok şey var senin. Yaşına göre olgunsun evet. Ama daha 20 yaşındasın. Gözlerin mi doldu senin? Sakın ağlayacağını söyleme."
"Ben ağlamıyorum. Hem belki duygularımı böyle ifade edebiliyorum?"
"Bu sebepten mi? Yazık gerçekten yazık, heba ediyorsun kendini.."