İlişkide zor bir dönemden geçmek ve psikolojik olarak en az şekilde yıpranmak

Psıkolojık sorunlu anne boyle gelmıs boyle gıdecek gibi. Is yerindeki sorunlar yakinda hallolacaksa bekleyin , anlayis gosterin derim. Ama halletmesi icin bir plan sunamiyorsa acaba yukaridaki arkadasin dedigi gibi mazeret beyani mi oluyor? Siz o zaman sikistirmadan kendi hayatiniza devam edip uzaktan bu arkadasin problemleri yoluna koyma plan ve kapasitesini degerlendirin. Kendinize bir sure taniyin, en son sartlarinizi sunarsiniz, baktiniz yanasmiyor, vaktinizi cok harcamazsiniz .
İş yerindeki sorunları aslında evlenmemiz için engel olarak sunmadı hiç. Sadece canını sıkan bir konuydu - asıl annesinin bu durumu ve bu durumla nasıl baş edeceklerini henüz tam belirlemedikleri için evlenme konusunu konuştuk. Sorunları çözmeseler bile annesi ile ilgili uzun vadeli bir çözüm yolu bulunursa vakit kaybetmeden evleniriz diye konuştuk.
Yani işteki sorunlar vardı - evlenmeye engel değildi - ama şimdi annesinin bu tekrarlayan durumu da üstüne binince her şey üste üste geldi.
Umarım anlatabilmişimdir - kusura bakma lütfen gerçekten karışık olaylar.

Merhaba herkese,

bir derdin çözümünü aramıyorum aslında - sadece şu an yaşadığım durumu paylaşmak istedim. Belki aranızda benim gibi benzer bir süreçten geçenler olmuştur.

10 aydır seviyeli ve güzel bir ilişki yaşıyorum sevgilimle. Ailelerimizle de tanıştık - düzenli görüşürüz - telefonlaşırız.

Son 3-4 aydır sevgilim ve ailesi annelerinin sağlık durumu ile ilgili çalkalandılar. Kadının piskolojik sorunları var ve tedavi etmek için memleketten yaşadığımız büyük şehire getirdiler. Sevgilimin 2 ablası var bu arada - birisi evli diğeri bekar. Anneleri de çok tatlı bir kadın - ben de hemen sevdim kendisini. Telefonda kendisiyle konuşurken çok huzur veriyor - çok içten ve sıcak bir his veriyor bana hep. Kısacası ailesini de sevdim gerçekten.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz - Annesinin rahatsızlığından ötürü 3 kardeş üzülüyor ve çok strese giriyorlar. (Annesinin son 5 yıldır yaşadığı bir rahatsızlıkmış - dönem dönem daha da kötüleşiyormuş - uzun zamandır uğraşıyorlarmış yani).

Sevgilim bekar olduğu için sevgilime çok baskı uyguluyorlar. Morelleri bozulsa onu arayıp tüm negatif enerjilerini ona aktarıyorlar. En ufakları o ama herşeyi de onun çözmesini bekliyorlar. O da doğal olarak bir şey demiyor tabi ama kendisinin de morali çok bozuk ve herşeyin çok fazla geldiğinin farkında. Sevgilimin şu an işi ile ilgili de sorunları var - onların da üstesinden gelmeye çalışıyor. Yani her şey üstüste geldi biraz.

Ben ona her zaman her durumda destek olacağımı söyledim ama bu durumlar beni de etkilediğini fark ediyorum. Nasıl olacak, ne yapacağız diye düşünüyorum. Evlenmeye hazırlanıyorduk fakat şu an ertelendi tabi. Bunu sorun yapmıyorum aslında - en önemlisi sağlık sonuçta fakat geleceği de düşünmeden edemiyorum. Sevdiğin insanın yanında iyi günlerde de, kötü günlerde de olmak gerektiğini çok iyi biliyorum ama bu durumlar bizim ilişkimizi de, benim piskolojimi de etkilemey başladı. Sevgilimin piskolojisinden hiç bahsetmiyorum - çok kötü durumda - düzenli spor yaparak modunu yükseltmeye çalışıyor ama çok zor bir dönemden geçiyor. Tüm yükü ona yüklüyorlar ve o da altında eziliyor.

Önümüz çok belirsiz - Annesinin sağlık sorunu ve işindeki zorluklar bizim de evlenme tarihimiz erteleniyor aslında. Şu an çok belirsiz. Sevgilimden ayrılmak konu bile olamaz - Onu çok seviyorum ve hayat arkadaşım olmasını istiyorum. O da aynı şeyleri söylüyor. Yine de bu dönemi nasıl atlatacağız, ne kadar yıpranacağız - bunları düşünmeden edemiyorum.

Son haftalarda daha durgun ve üzgün olduğumu farkettim. Bunu değiştirmek istiyorum - spora gidiyorum zaten. Onun haricinde kendime ve arkadaşlarıma vakit ayırmayı planlıyorum.

Sevgilim dün bana 'ben nereye düştüm böyle' diye düşünüyorsundur kesin dedi. Ben de cevap veremedim sadece kafamı omzuna yasladım.
10 ayda ne evliligi yahu? Yaslariniz nedir? İsiniz gucunuz var mi? Paraniz pulunuz var mi? Birbirinizi ne kadar tanidiniz 10 ayda? Yeri geliyor 10 yillik esler birbirinin hic bilmedigi ozelliklerini goruyorlar seneler icinde. 10 ay nedir yaww, devede kulak bile degil. Bi durun bi sakin bi bismillah... Dogmamis cocuga don bicmeyin hemen. Allah annecigine ve tum hastalara sifalar versin. Sen çok erken evlilik kafasina girmissin biraz fren diyorum.

10 ayda ne evliligi yahu? Yaslariniz nedir? İsiniz gucunuz var mi? Paraniz pulunuz var mi? Birbirinizi ne kadar tanidiniz 10 ayda? Yeri geliyor 10 yillik esler birbirinin hic bilmedigi ozelliklerini goruyorlar seneler icinde. 10 ay nedir yaww, devede kulak bile degil. Bi durun bi sakin bi bismillah... Dogmamis cocuga don bicmeyin hemen. Allah annecigine ve tum hastalara sifalar versin. Sen çok erken evlilik kafasina girmissin biraz fren diyorum.
Aslında yaşlarımız müsait - ben 32 o 36. İkimizin de mesleği ve işi var. Biz tanıştığımızdan beri her şey çok hızlı gelişti - Genel olarak bakılırsa 10 ay kısa gibi geliyor evet ama bence benim yaşımda artık değil. O da artık evlenmek istiyor - ailelerimiz de o yönde olumlu düşünüyor. Şu an zaten bekleyeceğiz biraz - belki hayırlısı da budur. Kriz dönemlerinde nasılız - onu göreceğiz.

Aslında yaşlarımız müsait - ben 32 o 36. İkimizin de mesleği ve işi var. Biz tanıştığımızdan beri her şey çok hızlı gelişti - Genel olarak bakılırsa 10 ay kısa gibi geliyor evet ama bence benim yaşımda artık değil. O da artık evlenmek istiyor - ailelerimiz de o yönde olumlu düşünüyor. Şu an zaten bekleyeceğiz biraz - belki hayırlısı da budur. Kriz dönemlerinde nasılız - onu göreceğiz.

Özel olacak ama bu arkadasla cinsellik var mı? Sormamın sebebi var

İş yerindeki sorunları aslında evlenmemiz için engel olarak sunmadı hiç. Sadece canını sıkan bir konuydu - asıl annesinin bu durumu ve bu durumla nasıl baş edeceklerini henüz tam belirlemedikleri için evlenme konusunu konuştuk. Sorunları çözmeseler bile annesi ile ilgili uzun vadeli bir çözüm yolu bulunursa vakit kaybetmeden evleniriz diye konuştuk.
Yani işteki sorunlar vardı - evlenmeye engel değildi - ama şimdi annesinin bu tekrarlayan durumu da üstüne binince her şey üste üste geldi.
Umarım anlatabilmişimdir - kusura bakma lütfen gerçekten karışık olaylar.
Siz samimiyetinden suphe duymuyorsaniz, geleceginiz olumlu olacak gibi gozukuyor. Annesiyle ilgili cozum bulma hiz ve seklini degerlendirin. Hizli bir cozume yonelir insallah. Aslinda hersey aranizdaki iletisim ve guvene bagli. sizin onun hakkindaki hisleriniz onemli. Guveniyorsaniz bu iyi bir gosterge.

Siz samimiyetinden suphe duymuyorsaniz, geleceginiz olumlu olacak gibi gozukuyor. Annesiyle ilgili cozum bulma hiz ve seklini degerlendirin. Hizli bir cozume yonelir insallah. Aslinda hersey aranizdaki iletisim ve guvene bagli. sizin onun hakkindaki hisleriniz onemli. Guveniyorsaniz bu iyi bir gosterge.
Evet aynen öyle. İyi bir sınav olacak.
Yorumun için çok teşekkür ederim.

Evet ama bizim bu konuda kültürlerimiz ve aile yapılarımız aynı. Bakış açılarımız uyuyor. Yani cinsellik konusu ile ilgili bir sorun yok.

Hemen savunma kendini canım...Daha bişey demedim..
Ben bakış açısından kültürden bahsetmeyecektim zaten alakası yok...
Evlilik lafı bazı erkekler tarafından tamamen bir parmağa bal çalma olayıdır...Zaman geçtikçe daha cok bağlanırsın ve annesine "uzun vadeli çözüm" bulamadığı için bitürlü evlenmezse de ayrılamazsın...Alışkanlık, bağlanma, zaman verip beklediğin için verilen emeklere acır ayrılamazsın...5 yıldır uzun vadeli çözüm bulunamamış ki..

Çok konuştum neyse gözünü aç dikkatli ol...Baktın bahaneler uzadıkca uzuyor bekleme..şu an hiçbi sorumluluk almadan senle guzel seyle yaşıyor

Hemen savunma kendini canım...Daha bişey demedim..
Ben bakış açısından kültürden bahsetmeyecektim zaten alakası yok...
Evlilik lafı bazı erkekler tarafından tamamen bir parmağa bal çalma olayıdır...Zaman geçtikçe daha cok bağlanırsın ve annesine "uzun vadeli çözüm" bulamadığı için bitürlü evlenmezse de ayrılamazsın...Alışkanlık, bağlanma, zaman verip beklediğin için verilen emeklere acır ayrılamazsın...5 yıldır uzun vadeli çözüm bulunamamış ki..

Çok konuştum neyse gözünü aç dikkatli ol...Baktın bahaneler uzadıkca uzuyor bekleme
Kusura bakma lütfen - biraz aceleci davrandım sanırım.
Evet haklısın - öyle yapacağım. Erkekleri kim çözmüş de ben çözeceğim. Uyanık olmakta fayda var - zaten fazlasıyla şüpheci bir insanım. Ailesi ile, ablaları ile bu konuyu bizzat konuşmuş olmasam gerçekten daha şüpheci olurdum ama gerçekten bir çıkmaza girmişler - olaya tamamen duygusal yaklaştıkları için.
Eğer annesi ile yaşamak için ev taşırsa zaten ben de artık biraz farklı bakarım olaya. Yani ozaman gerçekten olayı ertelemek istediğini düşünürüm. Kadın yatalak değil sonuçta. Ayrıca bir ablası bekar ve evi müsait. Diğer ablası evli - orda anlayabiliyorum annesinin kalmak istemeyişini.
Konuyu yakıdnan takip edeceğim. Bu konuya da güncellemeler eklerim dilerseniz.
Yorum için çok teşekkür ederim.

Evlenmek annesinin sağlığından daha önemli değil. Asla! Bu sebepten ötürü ona da 'Öncelik sağlıktır biz birlikte olduğumuz sürece sorun yok' dedim.
Kesinlikle bencillik yapmak istemiyorum. Hepimizin başına gelebilir çünkü.
Belki zamanla ben de alışırım bu duruma - Annesinin bu durumu yıllardır böyle olduğu için kısa vadede bir düzelme olacağına ihtimal vermiyorum açıkcası. Gerçekten çok tatlı ve cana yakın bir kadın - inşallah iyileşir. Biz evlensek de evlenmesekte.
Benim babam kanser hastası. Hatta 2 tane kanseri atlattı çok şükür. İlkinde sevgililik dönemindeydik. 2. defa kanser olduğunu öğrendiğimizde evliydik.

O dönemlerde ben de moral vermek için babamın ve annemin yanında oldum sürekli. Benim moralim yerlerdeydi tabi doğal olarak. Düşünüyorum düşünüyorum benim kocama ne gibi bir psikolojik problem yaratabilir bu durum bir türlü bulamıyorum.

En fazla ben üzülüyorum diye moral vermeye çalışırdı. Hala daha rutin kontrollere gittiğinde kan testinde bir aksilik çıksın, acaba yine mi başlıyor diye doktorla görüşene kadar ister istemez üzüldüğümde yanımda olur ve moral verir hep. Biliyorsunuzdur belki bir kere kanser olunca artık hep hastasınız demektir, atlatsanız bile... Sürekli kontroller olur en iyi ihtimalle.

Ben gidip sevgiliyken eşime "Seni de böyle bunalttık" cart curt deseydim ki, hiç öyle bir şey hissetmediğim için böyle bir şey söylemeyi aklımın ucundan bile geçirmedim, o da bana sessiz kalsaydı, içimden; gerçekten rahatsızlık yaratıyorum demek ki, e bu adam benim zor günümde yanımda olmaktan bunalıyorsa, iyi günümde de yanımda olmasın derdim yani???

Sevgili olduğumuz zamanlarda canım kocacım sabah babamın kemoterapisi var diye kapının önünde arabada sabahlardı hastaneye götürebilmek, destek olabilmek için... Bırakın psikolojisinin bozulmasını.

Kaldı ki babacım ilk kanserini atlattı. Sağlığı eskisi kadar olmasa da yerine geldi ve nişan düğün işlerine o zaman başladık.

Yani konunuzda bir kaç şeyi anlayamıyorum. Sizin sevgilinizin annesinin hastalığı ne kadar ciddi? Sürekli bu şekilde devam edecek bir hastalıksa, ölümcül bir durum yoksa, rutin kendi hayatına devam edebiliyorsa, sadece psikolojisi bozuk diye mi erteliyorsunuz her şeyi?

Benim babam kanser hastası. Hatta 2 tane kanseri atlattı çok şükür. İlkinde sevgililik dönemindeydik. 2. defa kanser olduğunu öğrendiğimizde evliydik.

O dönemlerde ben de moral vermek için babamın ve annemin yanında oldum sürekli. Benim moralim yerlerdeydi tabi doğal olarak. Düşünüyorum düşünüyorum benim kocama ne gibi bir psikolojik problem yaratabilir bu durum bir türlü bulamıyorum.

En fazla ben üzülüyorum diye moral vermeye çalışırdı. Hala daha rutin kontrollere gittiğinde kan testinde bir aksilik çıksın, acaba yine mi başlıyor diye doktorla görüşene kadar ister istemez üzüldüğümde yanımda olur ve moral verir hep. Biliyorsunuzdur belki bir kere kanser olunca artık hep hastasınız demektir, atlatsanız bile... Sürekli kontroller olur en iyi ihtimalle.

Ben gidip sevgiliyken eşime "Seni de böyle bunalttık" cart curt deseydim ki, hiç öyle bir şey hissetmediğim için böyle bir şey söylemeyi aklımın ucundan bile geçirmedim, o da bana sessiz kalsaydı, içimden; gerçekten rahatsızlık yaratıyorum demek ki, e bu adam benim zor günümde yanımda olmaktan bunalıyorsa, iyi günümde de yanımda olmasın derdim yani???

Sevgili olduğumuz zamanlarda canım kocacım sabah babamın kemoterapisi var diye kapının önünde arabada sabahlardı hastaneye götürebilmek, destek olabilmek için... Bırakın psikolojisinin bozulmasını.

Kaldı ki babacım ilk kanserini atlattı. Sağlığı eskisi kadar olmasa da yerine geldi ve nişan düğün işlerine o zaman başladık.

Yani konunuzda bir kaç şeyi anlayamıyorum. Sizin sevgilinizin annesinin hastalığı ne kadar ciddi? Sürekli bu şekilde devam edecek bir hastalıksa, ölümcül bir durum yoksa, rutin kendi hayatına devam edebiliyorsa, sadece psikolojisi bozuk diye mi erteliyorsunuz her şeyi?

Aynen ben de bunu demeye çalıştım..
Bence bahane...

Oncelikle cok cok gecmis olsun. Zor bir donemden gecmissiniz.
Annesinin hastaligi piskolojik - birden fazla tani var ama 100% kesin degil. Bes sene evvel beyinde pihti atmasi uzeri gelisen bir iyi bir kotu ilerleyen bir hastalik. Bu donemde artik kuruntular yapmaya basladigi icin aile daha bi korkmaya basladi.
Esinizib yaninizda olmasi cok guzel - ben de sevgilimin yanindayin hep ama beni yine de cok etkiliyor. Her insan farklidir ve bu tur zor olaylar karsisinda farkli tepki gosterir.

Oncelikle cok cok gecmis olsun. Zor bir donemden gecmissiniz.
Annesinin hastaligi piskolojik - birden fazla tani var ama 100% kesin degil. Bes sene evvel beyinde pihti atmasi uzeri gelisen bir iyi bir kotu ilerleyen bir hastalik. Bu donemde artik kuruntular yapmaya basladigi icin aile daha bi korkmaya basladi.
Esinizib yaninizda olmasi cok guzel - ben de sevgilimin yanindayin hep ama beni yine de cok etkiliyor. Her insan farklidir ve bu tur zor olaylar karsisinda farkli tepki gosterir.
Haklısınız tabi ki de her insan farklı tepkiler verir. Bana sadece gerçekten garip geldi.

Bana kalırsa EVLİLİK diyebilecek kadar ciddi düşünüyorsanız, sevgilinizin yanında olmanız, yanındayken de ona moral vermeniz en doğrusu olurdu.

Sevgiliniz hayatında kötü günler yaşarken, en çok destek vermeniz gereken zamanda, siz dışarıda arkadaşlarınızla gezip tozmayı ve bu durumdan uzak kalmayı planlıyorsunuz okuduğuma göre...

Düşüncenize saygım sonsuz fakat bu durum gerçekten normal gelmiyor.

Ayrıca annesinin hastalığını sizinle evlenmemek için bahane olarak kullanabileceğini de düşünüyorsunuz.

Gerçekten hiç normal gelmiyor. Kusura bakmayın.

Aile neyi yüklüyor bu delikanlıya maddi mi manevi mi ?
Annenin psikolojik rahatsızlığı ne bipolar mı ?

Haklısınız tabi ki de her insan farklı tepkiler verir. Bana sadece gerçekten garip geldi.

Bana kalırsa EVLİLİK diyebilecek kadar ciddi düşünüyorsanız, sevgilinizin yanında olmanız, yanındayken de ona moral vermeniz en doğrusu olurdu.

Sevgiliniz hayatında kötü günler yaşarken, en çok destek vermeniz gereken zamanda, siz dışarıda arkadaşlarınızla gezip tozmayı ve bu durumdan uzak kalmayı planlıyorsunuz okuduğuma göre...

Düşüncenize saygım sonsuz fakat bu durum gerçekten normal gelmiyor.

Ayrıca annesinin hastalığını sizinle evlenmemek için bahane olarak kullanabileceğini de düşünüyorsunuz.

Gerçekten hiç normal gelmiyor. Kusura bakmayın.
Aslinda oyle degil. Burdan ancak bu kadarini ifade edebiliyorum sanirim. Ben zateb her zaman ona destek oluyorum her gun birlikteyiz sadece o bu donemde ailesi ile daha fazla vakit gecirmek durumunda. Ben de o olmadigi zaman evde oturup uzulecegime (annesine, ona) disariya cikip spor yapip moralimi yuksej tutayim diyorum. Siz olayi biraz farklu acidan degerlendirdiniz ki cok normal burda yazi ile ifade etmeye calisiyoruz kendimizi. Anlayabiliyorum yani. Ben annesinin hastaligibi bir bahane olarak kullandigin asla dusunmuyorum sadece su an verdigi kararlarin fazlasiyla duygusal oldugunu bu sebepten oturu etkilendigimi belirttim. Zaten ben her zaman onun yanindayin. Burdaki arkadaslarimin da beni uyardigi konulara gelince - her set her zaman olabilir. Siz ne guzel esinizle sevgililik donemi itibaren herseyi dogru yasamissiniz ve cok sanslisijiz ama hayatta herkes icin hersey okadar tek duze ilerlemeyebiliyor - yorumunuz icin cok tesekkur ederim

Bu arada herkese bir güncelleme yapmak istedim - hafta sonu sevgilimin ailesi ile birlikteydik. Ablasının doğum gününü kutladık ve annesi ile de vakit geçirdim.
Annesi gayet iyidi. Yani biraz evham yapmış olabilirim. Her halükarda her şey yolunda :nazar:
Herkesin yorumu ve ilgisi için teşekkür ederim.

Back
X