Selam hanimlar,
10 gun kadar once 3 senelik iliskimi bir sonumuz olmadigindan bitirdim. Canim yaniyor mu? Yaniyor. Sonucta iyi kotu bir suru animiz var.
Benim merak ettigim, evlenenler nasil evleniyor? Komik oldu boyle sorunca fakat bazi arkadaslarim biriyle tanisiyor 6 ay - 1 sene icersinde hop nikah masasi. Ozellikle evli veya nisanli hanimlara sormak istiyorum, iliskinizin basinda ne konusuyorsunuz da bu adamlar size hemen evlenme teklif ediyor? Iliskinin ilk zamanlarinda ben ciddi bi iliski istiyorum falan diye cizgiyi belirliyor musunuz? Ne yapiyorsunuz? Merak ettim :)
karsilikli sevgi saygi var ama yinede iliski evlilige gitmiyorsa sebepleri sunlar olabilir :
1. yas olarak yada zihniyet olarak evlilik dusunecek olgunluga gelinmemistir, kadin veya erkek
2. maddi problemler vardir
3. okul bitmemistir..
4. meslek sahibi olunmamistir
5.taraflarin evlenmelerine mani olabilecek iliskinin basindan beri aslinda bilip goz yumduklari buyuk engeller : din, irk, meshep, siyasi gorus ayriliklari
6. ailelerde kaynaklanan sorunlar, erkegin yada kadinin ailesinin karsi tarafi istememesi
aklima gelenler bunlar
bence insanlar nasil evlendi degilde biz neden evlenemiyoruz kismina bakarsan bir sonraki iliskin icin adayini ona gore secebilirsin ve zaman kaybetmezsin. Ayrica 6 ay icinde tanisip evlenenlerinde garanti mutlu bir evliligi olacak diye birsey yok tamamen o anki sartlara bagli birsey bu.
Etrafdan duyuyorum kadinlarda oyle bir mahalle baskisi bilinc alti baskisi varki etrafindan 2-3 kiz arkadasi yasiti kuzeni akrabasi komsusu evlensin hemen bende evlenmeliyim panigine kapilip onlerine cikan ilk adamla evleniyorlar.. sonrasi sans isi iste.
Ben esimle 2010 da tanistim 2015 de evlendik esimde bende ciddi sorumluluk sahibi insanlariz basindan beride evlilik amaciyla gorustuk o surecte birbirimize uygun olmadigimiz kanaatine varsaydik ayrilirdik yada birimize cidden uymayacak bir yonumuz ortaya ciksaydi mesela. Yani zaten belli bir olgunluge eristiyse taraflar bu kendiliginde gelisen bir surec, ha neden o kadar beklediniz dersen de egitim ve is durumlari yuzunden bekledik , yukaridaki listeme ekledigim sebeplerden vardi yani.
Eger gelecek gormuyorsan iliskinde bosver bitirmen iyi olmus