Eski sevgilime haddini bildirmeli miyim?

Üzülme ama en başından belliymis. Ezik embesil bir aileye girmekten kurtulmussun.
Hangi sevabı isledin de Allah seni ateslerden almış :D

Aslinda kizla degil de cocuga mesaj atmak icimden geldi. Yani bu kadar kolay mi insanlarin gururuyla oynamak diye dusunmeden edemiyorum. Aileler 4 defa bir araya geldi onlarada saygisizlik ailem adina da uzuluyorum kimseye guvenim kalmadi artik.
seni o kadar iyi anlıyorum ki...ama en büyük hataları o aramalar ya da mesajlarda yapmadık mı....aslında hayatımıza yön veren..nokta burası inşallah dirayetli olur..gurur yada hırs...kızgınlık ne ise adı ona yenilmez..hiç bir şekilde iletişime geçmez..hayatında bir deneyim olarak kalır..yoksa hatalar olarak kalacak hayatında..en kötüsüde büyük üzüntüler yaşayacaksın.....bol şanslar ...

ben herkes dengını bulmalı dıye dusunuyorum
gerek egıtım kultur gerek aıle maddıyat dengı olmalı aksı halde boyle kompleksler oluyor acıkcası

kendılerı diş gecırebılecek bırılerını aramıslar sızleyken bıle hep kendılerıne gore daha ıyısını aramıslar ıyıkı boyle bır adamla evlenmemıssınız sanslısınız o kızı da allah kurtarsın boylelerı hıc evlenemesın soyları kurusun sızde ınsallah guzel ınsanlarla karsılasırsınız sıkmayın canınızı
Annesi isteme gecesi birde şöyle soyledi: 5 cocugumdan herhangi birisi bir ev arsa almak isterse bana gelir. Bnlende hepsini etrafima toplarim, ne kadar birikmisi varsa herkesten aliirm. Sonra ev arsa alinan kisi diger kardeslere borclanir. Kimse kendi basina plan yapamaz dedi.
Annem babam şok oldu. Ama ortam bozulmasin diye bir sey soylemediler. Ben yilda 1 hafta tatile giderim cocuklugumdan beri aliskinim. Kaldi ki ikimizde calisiyoruz. Yani buna hakkimiz var ama onlar izin vermeyeceklermis.

Annesi isteme gecesi birde şöyle soyledi: 5 cocugumdan herhangi birisi bir ev arsa almak isterse bana gelir. Bnlende hepsini etrafima toplarim, ne kadar birikmisi varsa herkesten aliirm. Sonra ev arsa alinan kisi diger kardeslere borclanir. Kimse kendi basina plan yapamaz dedi.
Annem babam şok oldu. Ama ortam bozulmasin diye bir sey soylemediler. Ben yilda 1 hafta tatile giderim cocuklugumdan beri aliskinim. Kaldi ki ikimizde calisiyoruz. Yani buna hakkimiz var ama onlar izin vermeyeceklermis.
Evlilik çok başka canım.su zamana kadar gördüğün tüm uygunsuz davranışlar evlenince en iyi ihtimalle aynı kalır diyorum bak.artacaktir mugtemelern.esinle evlenince ailesiyle de eğleniyorum malesef.sizin aileler kültürel olarak uyuşamamış.uyusamanis olabilirler ama erkek tarafı oğlu için kız tarafına daima bir adım fazla adım atmış olmalı.olmazdi sizin işiniz. Ben olsam eski nisnaliya da msj atmazdım.birak.Allahin adaleti şaşmıyor emin ol.bekle gor

Verilmiş sadakan varmış, kurtulmuşsun ya bence sen bunu düşün ve hayatına devam et. Sansliymissin ki böyle bir aileye girmeden olay bitmiş. Şimdi o Kizcağız yansın derdine

Haddini bilecek adam size bunları yaşatmazdı. Siz ne söylerseniz söyleyin etki etmeyecek ki. Aksine cevap verse pişkinlik yapacak, vermese siz bir cevap bile vermedi diye sinirleneceksiniz buna gerek var mı? Hiç bir şey söylemeyin. Tek kelimenizi haketmeyen insana vakit ayırıp yazacağınız her harfe yazık...Takip de etmeyin artık. Önünüze bakın.

Şöyle düşünün sizin mesajınıza üzülüp düşünecek karakterde biri olsa zaten böyle davranırmıydı. Öyle tip siz içinizi dökmek için mesaj atarsınız. Peşimi bırak gurursuzluk yapma diye cevap yazar. Sonra siz iki kat kendinizi yersiniz. Biran evvel takip etmeyi bırakın, önünüze bakın. Adamın ailesi şartları söylemiş, adam ailemden vazgeçmem demiş ee artık daha ne çok mu meraklısınız o ailede yaşamaya. Sevgiliniz sizi unutamasa peşinizde doşaşsa ne olur. Bırakın o kız sebep olmuş uzatmadan kurtulmuşsunuz o aileden öyle düşünün.

Merhaba,
Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 26 yasindayim eski sevgilim 29 yasindaydi. 3 bucuk yillik iliskimiz vardi. Evlenme karari almistik. Aileler tanisti istemeye geldiler. 3 ablası var. Isteme gecesi buyuk ablasi ve annesi genelde mal mulk uzerine konusma yaptilar. Dugun yapmak istemiyorlar nikah istiyorlar. Ben de evin tek cocuguyum ailemde bende dugun istiyorduk. 10 bin liraya dugun buldum. Nisan ve kina gecesi zaten bize aitti ama butun bunlar sorun oldu o tarafta. Eski sevgilim de birden bire konusmayi kesti.Araya ortak arkadaslar girdi durumu duzeltmek icin ama o hic ortada yoktu. Normalde de hep trip atan birisiydi arayi hep ben duzeltirdim. Her dedigimden kotu bi anlam cikarip kuserdi. Bu kez ben ondan bekledim cunku onun ailesi huzursuzluk cikariyordu. Aracilarla ailelerimizin birbirine uygun olmadigini soylemis. Annem muhendis ben de muhendisim. Onun ablasi ozellikle anneme takti. Zamaninda kendisi okuyamamis adeta onun hincini aldi bizden. Oturacagimiz eve ve esyalara kadar herseye karisti bana hic soz hakki tanimadi. Bunun gibi bircok sorun cikti sonra da ortadan kayboldu. Sonra ben de tek tas yuzugunu geri verdim, parmagima geri taksin diye bekledim ama o ablamdan ayrilamam dedi. Ben sanki ona ablani birak demisim gibi. Ben de diger esyalarini goturup verdim. Yani 3 bucuk yillik iliskinin ve bu olaylarin uzerinden 3 ay gecti ama o simdi baska birini bulmus onunla sevgili olmus. Hem bizi unutmus hem de onunla sevgili olmus. Instagramda boy boy fotograflari bile var. Benimleyken birlikte hic fotografimizi koymamisti. Evlenme teklifinde cekilenlerden bile koymamisti ama ben koymustum altina yorum dahi yazmadi. Niye koymuyosun diye sorudugumda da sakaylakarisik kismetim kapanmasin diye koymuyorum diyordu. Simdiki kiz da 21 yasinda hemsireymis. Kendisi de 2 yillik tekniker. Bu surec icersinde antidepresan kullanmaya basladim. Icimden cok sey yazmak geliyor ona. Sizce nasi biri oldugunu yuzune vuracak sekilde bir mesaj atsam nasil olir? Yani beni ayakta uyuttugunu dusunuyor ya suan benim o kizi bildigimi bilmesini istiyorum. Cunku daha onceden bu kizin oldugunu dusunuyorum. beni cok cok sevdigini soyleyen istemeye gelen insanin kisa surede nasil baska bir iliskiye basladigina akil erdiremiyorum.
Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
kendini asagilarsin... allah kurtarmis ayrica ne siye depresyona giriyorsun bence kina yakmalisin kurtuldum diye...

Gerçekten haddini bildireceğinize inanıyor musunuz bir mesajla.
Mesajın ancak onu takip ettiğini, senin üzüldüğünü gösterir kısacası egosu daha da havalanır, sakın yapma.

B
Merhaba,
Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 26 yasindayim eski sevgilim 29 yasindaydi. 3 bucuk yillik iliskimiz vardi. Evlenme karari almistik. Aileler tanisti istemeye geldiler. 3 ablası var. Isteme gecesi buyuk ablasi ve annesi genelde mal mulk uzerine konusma yaptilar. Dugun yapmak istemiyorlar nikah istiyorlar. Ben de evin tek cocuguyum ailemde bende dugun istiyorduk. 10 bin liraya dugun buldum. Nisan ve kina gecesi zaten bize aitti ama butun bunlar sorun oldu o tarafta. Eski sevgilim de birden bire konusmayi kesti.Araya ortak arkadaslar girdi durumu duzeltmek icin ama o hic ortada yoktu. Normalde de hep trip atan birisiydi arayi hep ben duzeltirdim. Her dedigimden kotu bi anlam cikarip kuserdi. Bu kez ben ondan bekledim cunku onun ailesi huzursuzluk cikariyordu. Aracilarla ailelerimizin birbirine uygun olmadigini soylemis. Annem muhendis ben de muhendisim. Onun ablasi ozellikle anneme takti. Zamaninda kendisi okuyamamis adeta onun hincini aldi bizden. Oturacagimiz eve ve esyalara kadar herseye karisti bana hic soz hakki tanimadi. Bunun gibi bircok sorun cikti sonra da ortadan kayboldu. Sonra ben de tek tas yuzugunu geri verdim, parmagima geri taksin diye bekledim ama o ablamdan ayrilamam dedi. Ben sanki ona ablani birak demisim gibi. Ben de diger esyalarini goturup verdim. Yani 3 bucuk yillik iliskinin ve bu olaylarin uzerinden 3 ay gecti ama o simdi baska birini bulmus onunla sevgili olmus. Hem bizi unutmus hem de onunla sevgili olmus. Instagramda boy boy fotograflari bile var. Benimleyken birlikte hic fotografimizi koymamisti. Evlenme teklifinde cekilenlerden bile koymamisti ama ben koymustum altina yorum dahi yazmadi. Niye koymuyosun diye sorudugumda da sakaylakarisik kismetim kapanmasin diye koymuyorum diyordu. Simdiki kiz da 21 yasinda hemsireymis. Kendisi de 2 yillik tekniker. Bu surec icersinde antidepresan kullanmaya basladim. Icimden cok sey yazmak geliyor ona. Sizce nasi biri oldugunu yuzune vuracak sekilde bir mesaj atsam nasil olir? Yani beni ayakta uyuttugunu dusunuyor ya suan benim o kizi bildigimi bilmesini istiyorum. Cunku daha onceden bu kizin oldugunu dusunuyorum. beni cok cok sevdigini soyleyen istemeye gelen insanin kisa surede nasil baska bir iliskiye basladigina akil erdiremiyorum.
Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
bilse nolcak ki sizi. Bence buyuk bir hatadan kurtarmis Allah sizi. Zamani gelince yasar merak etmeyin. Tabi zor bir durum evlenecekken boyle olmasi. Ama geride birakmazsaniz en cok siz uzuleceksiniz. Onunuze bakin hesaplarina falan bakmayin kotu olaylari dusunup soguyun. Zaman akip gidiyor saplanip kalarak sadece siz uzulursunuz. Kadir kiymet bilen biriyle karsilasirsiniz umarim.

Kesinlikle mesaj atmayin egosu tavan yapar.
Allah gönlüne göre versin inşallah çok mutlu olursun yaşadıkların zor güçlü ol güzellikler seninle olsun.

Belki de siz görüp sinirlenin diye yapıyordur bütün bunları. Hiç uğraşmaya değmez ama içim rahat eder diyorsanız da arkadaş söyledi, kendine denk birini bulmuşsun aferin böyle devam et, Allahın adaleti şaşmaz. Allahın sevgili kuluymuşum ki senin gibi birinden kurtarmış beni yazın. Ama sonrasında da onu gerçekten takip etmeyi falan bırakın, hayat akıyor ve böylesi biri için en güzel zamanlarınızı kötü geçirmenize değer mi? Seven insan 10 bin liralık düğün istedi diye sevdiğini bırakmaz, çözüm arar orta yol bulmaya çalışır.Mesajla birlikte içinizden de sökün atın onu.

İnstagramda boy boy fotoğraf paylaştığına göre sizi uyutmaya çalışmamış aleni yaşıyor bence.
3 ay gibi kısa bir sürede bunu yapması gerçekten çok üzücü. Ne hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Bu nedenle bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama bence değmez. Kendinizi daha çok yıpratırsınız. Lütfen hiç takip etmemeye haber almamaya çalışın.

Verilmis sadakan varmış kuzum evlendikten sonra bu durumları yaşamaktansa en başından olmasi daha iyidir unutma her şerde bir hayır vardir...
Yazmaya tenezzül bile etme sakın, birak sal gitsin üzüldüğünü antidepresan kullandığını ortak arkadaşlara falan söyleme ki ona iletirler kendini bişey sanar... Hayat yaşamaya deger zamani kaçırma daha cok gencsin daha iyileri çıkar karşına üzülme... :KK69:

Hemsirede yakında kaçar.Sakin msj atmak gibi bir hataya düşme çünkü bunu yaptigin icin daha çok kendini kötü hissedeceksin ertesi gün.Ayricada ona deger verdigini gosterip dötünü iyice kaldiracaksin onun.Git kendi dengini bul

Ayni durum hemen hemen basima geldi diyebilirim birsey yazma cunku kici kalkar bencee hala unutmadigini dusunebilir ve engeller diye dusunuyorum ayran gonullu demekki siradaki dusunsun bakallim ondan ne zaman bikacak.

Back
X