• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilişkiler üzerine tavsiye almak istiyorum...

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
782
834
53
30
Iyi akşamlar,

Benim 4 yıllık ilişkim 6 ay önce bitti. Şu an profesyonel destek alıyorum ve kendi gelişimime odaklandım. Kendimi ilk günlere göre baya iyi hissediyorum.

Yaşım 30 ama son ilişkim harici ciddi ve düzenli bir ilişkim olmadığı için deneyimsizdim, bazen öfkemin, egolarımın, güven duygusuna önem vermemenin kurbanı oldum. Ilişkilerden ne bekliyorum, ne istiyorum hiç sormadım kendime.

Siz hayatınızdaki eşinizin/sevgilinizin doğru insan olduğunu nasıl anladınız? Kararlarınız neye göre şekillendi? Hangi duygular törpülenmeli? Kadın ve erkek nelere dikkat etmeli? Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Ben de 5 yıllık ilişkimi evlilik sürecinde bitirdim aklımda yeni ilişki yoktu 4 ay sonra şimdiki sevgilimle tanıştım. Hala bilmiyorum nasıl ilişki olmalı doğru insan kim

ne olursa olsun bir erkeğin ; Duygusal zekası yüksek olmalı, senin yerine koyup ne hissettiğini duygularını anlayabilmeli. Çok Sevmeli de tabi. Seçim konusuna gelince de,ben doğru seçim yapabilen biri olmadım. 5yıla yaklaşan evliliğimi bitirdim. Ama dönüp baktığımda gerçekten sevilmemişim hiç,seninle vakit geçirmek için fırsatlar yaratan 5dakika bile görmek için can atan biri olmalı karşındaki. Hep derlerdi kadının değil erkeğin çok sevdiği evlilik yürür diye bence doğru. Ne istediğimi ben de bilmiyorum hala ama ne istemediğimden eminim artık 😅

ne olursa olsun bir erkeğin ; Duygusal zekası yüksek olmalı, senin yerine koyup ne hissettiğini duygularını anlayabilmeli. Çok Sevmeli de tabi. Seçim konusuna gelince de,ben doğru seçim yapabilen biri olmadım. 5yıla yaklaşan evliliğimi bitirdim. Ama dönüp baktığımda gerçekten sevilmemişim hiç,seninle vakit geçirmek için fırsatlar yaratan 5dakika bile görmek için can atan biri olmalı karşındaki. Hep derlerdi kadının değil erkeğin çok sevdiği evlilik yürür diye bence doğru. Ne istediğimi ben de bilmiyorum hala ama ne istemediğimden eminim artık 😅

Karsimdaki tam yazdiginiz gibi biriydi ama iliski mahremiyetine onem vermedi. Dogru iletisim kurmak onemli sanirsam. Ben yapamadim. Evlilik bitirmek daha zor bir durum. Bu surecte neler hissettiniz?

Arada uçurumlar olmamalı bence. Benzer dünya görüşünde olmak çok önemli. Ben sevgiliyken tavırlarından etkilenirdim en çok. Ne olursa olsun çok sakin, kibar olurdu. Hoş şimdi bazen tartışmalarda sakinliği delirtiyor ama 🙂
Size bağlı yani. Sizin dünya görüşünüze uyan, kırmızı çizgilerinize uyumlu biri olmalı.
Ben mesela muhafazakar biriyle asla yapamazdım. Kıskanç biri değilimdir kıskanç insana katlanamam mesela. Arkadaşlarıma yada giydiğime yada bir yere gitmeme karışma hakkını kendinde bulmaması önemli. Kadınlara bakışı ve kadın haklarına duyduğu saygı da önemli mesela cinsiyetçi küfür eden biriyle olamazdım.
Ve en en önemlisi bence gerçekten sevgi de olmalı. Aynı evde biriyle yaşamak ancak seversen yürüyecek bir şey bana göre

Iyi akşamlar,

Benim 4 yıllık ilişkim 6 ay önce bitti. Şu an profesyonel destek alıyorum ve kendi gelişimime odaklandım. Kendimi ilk günlere göre baya iyi hissediyorum.

Yaşım 30 ama son ilişkim harici ciddi ve düzenli bir ilişkim olmadığı için deneyimsizdim, bazen öfkemin, egolarımın, güven duygusuna önem vermemenin kurbanı oldum. Ilişkilerden ne bekliyorum, ne istiyorum hiç sormadım kendime.

Siz hayatınızdaki eşinizin/sevgilinizin doğru insan olduğunu nasıl anladınız? Kararlarınız neye göre şekillendi? Hangi duygular törpülenmeli? Kadın ve erkek nelere dikkat etmeli? Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Dogrularima doğrudur diyecek adami bulmadan ilişki yaşamak istemiyorum artık o hatayı bi kere yaptım fazla totosu kalktı ve bu onun sonu oldu kimse vazgeçilmez değildir

Iyi akşamlar,

İstanbulda yalnız yaşan bir kadın olarak toksik ilişkimden sonra ki hayatıma girenler bir şekilde sürekli senin evde bir kahve içelim kafasına giriyorlardı ki diyenlerin hiç birisi ile devam etmeden ve hiç bir açıklama yapmadan engelleyip hayatımdan çıkardım. Eşimle tanışınca hücrelerimde kıpırdanma oldu fiziken onun yanında olmak istediğimi hissettim. Mantık olarak aklıma çok yatmıştı, aile benim için aşırı önemliydi (ailesini tanıyor olmak çok büyük bir avantajdı), ses tonundan çok etkilenmiş hem yüzü hem fiziki yapısıda beni çok etkilemişti.

Öncelikle nasıl birisi olsun istiyorsun hayatında bu soru çok önemli. Ör: adam gibi olsun dersin ama adam kelimesinden bahsettiğin nedir bunu detaylandırman lazımdır.
Benim için niyetinin temiz olması, gezmeyi sevmesi, ailesini seven ama ailesine bağımlı olmaması gibi gibi şeyler çok önemliydi gözlemlerimi hep bunun üzerine yaptım ama şu an ki eşim asla ilişkide benim ciddi olduğumu düşünmemiştir

Herksin kriterleri farklı ama bence 2 cok temel konu var onlar olmazsa zaten karsidakina güvenemiyorsun.

(1) Guvenilir bir insan mi, doğru mu , düzgün mu, yalancı mi... Bariz yalan söyleyen, zor duruma düşünce kıvıran lafı edip büken omurgasız biriyle asla olmayın. Guvenemediginiz insanla olmaz sinir hastası olursunuz.

(2) Insan gibi bir insan mi, bencil, soğuk, sevgisiz, isine gelmeyince öylece cikip giden biriyle olmaz. Bazı iliskilere bakıyorum kadin diyor ki yatakta ağlaya ağlaya uyudum adma sertini dondu gitti :KK57: Sen ağlarken öylece cikip gidiyorsa, üzülmene mutsuz olmana hiçbir tepkisi yoksa, sadece kendini güveniyorsa kısacası bencil insansa olmaz. Hayat uzun, mutlu musun mutsuz musun, saglikli misin hasta misin özen göstermeyen briyle icin curur.

Güven merhamet önemli
Benci ve bencil insanla olmaz
Empati kuramıyorsa anlamaz
Birsürü şey var sen ne istiyorsun yada nasıl birisin buda önemli

Iyi akşamlar,

Bana göre dikkat edilmesi gereken en önemli konu
kendini karşındakinden çok daha iyi tanımak.

Neye tahammülüm asla olmaz, neyi kabullenmem, ne yaparsam kendime uzaklasirim bunları çok iyi bilmelisiniz.

Karşınızdakinin neyi sever neye kirilir neye özen gostermeliyim kısmına gelmeden önce kendinizi çok iyi tanımalısiniz.

Örneğin şu şu konularda gerekirse uyaririm ve tekrar yapmaması gerekir ama şu şu konuları bır kere bile yapsa ben yokum gibi kendi sinirlarinizi iyice tanımalısiniz.

Sonra sizi mutlu eden seyleri keşfedip bunların hangilerinin size özel kalmasını istediğinizi (haftada bir kizlar gecesi, arasıra tüm sosyal medyayı kapatıp kitaplara dalmak vs), hangisini karsindakiyle paylasarak( örneğin seyahatler birlikte yeni kesifler) birlikte mutlu olabileceğinizi de düşünmelisiniz.

Ve karşınızdaki için değişimi kabul ediyor musunuz ediyorsanız ne kadar ediyorsunuz( mesela saçlarımi uzun seviyor okey uzatirim ama sarı istiyor hayır değiştirmem gibi) gibi şeyleri de bilmelisiniz.

Özetle bana göre kadınlar karşısındakini mutlu edeceğim, fedakar olacagim, onu çok iyi tanıtacağım bütün hassas olduğu konuları öğrenip ona göre davranip ona özen gosterecegim diye o kadar çok düşünüyor ki kendine aynı tarifeyi uygulamak aklına bile gelmiyor. Bence güzel bir iliskinin asıl çıkış noktası sizin kendinizle olan ilişkiyi iyi kurmanizdan ve kendinizi çok iyi tanimanizdan geçiyor.

Dediğiniz soruların cevapları çok değişken kime göre neye göre değişir kesinlikle.
Benim kendimi tanıma yolculuğum biraz uzun sürmüştü buna ulaşınca kafamda bazı kriterler veya kırmızı çizgiler oturmuştu.
Eğer hayatınız buna uygunsa tek başınıza tatillere gitmenizi, yeni insanlar tanımanızı, flört etmekten korkmamanızı tavsiye ederim bunlar insana çok şey katıyor.
Kendinizi geliştirmeye odaklanın elbette orada problem yok ama kendinizi insanlara da kapatmayın derim.
İnsanlar da incinir insanlar da iyileşiriz çünkü.

Iyi akşamlar,

Eşimin bir çocuğa davranışı, yaşlı insanlara ve hayvanlara olan duyarlılığı yüzünden eşimi tercih ettim. Hayvan sevmeyen , yaşlı insanları tersleyen veya üstten bakan biri olsaydı asla hayatımda olmazdı. Bir de benim için en önemlisi kavga da nasıl olduğu kavga da bir insan kendine sınir koymayıp ağzına geleni söylüyor seni dinlemiyorsa asla. Bir de dini inancının olması buda benim için kriterdi

Karsimdaki tam yazdiginiz gibi biriydi ama iliski mahremiyetine onem vermedi. Dogru iletisim kurmak onemli sanirsam. Ben yapamadim. Evlilik bitirmek daha zor bir durum. Bu surecte neler hissettiniz?
İlişki bitirmekten çok çok zor oldu tabi ki. Ama beni,duygularımı anlamayan yanımdaki varlığına güvenemediğim biriyle olmaktansa her şeye hazırım dedim. Çok uzun zamanda geçmedi hala toparlanmaya çalışıyorum,ama daha iyiyim. Beklentiler o kadar yıpratmış ki beni,hep beklemek sevildiğimi anlaşıldığımı hissetmeyi ummak. Artık beklentim olmadığı için üzülecek sebebimde yok. Ki dediğim gibi geriye dönüp baktığımda hep sevildiğimi sanmışım aslında hiç sevilmemişim. Bunu şimdi daha net görebiliyorum. Öğrendiğim tek şey ise; hiç kimse için kendimizden ödün vermemek gerektiği. O yüzden kendimi törpülemem gerekiyor diye asla düşünme. Sevecek insan seni her halinle dikeninle öyle güzel seviyor ki.

Iyi akşamlar,

Çabucak atlatmanızı dilerim, ben tavsiyeleri okumaya geldim çünkü kelin merhemi olayı benimki...

Iyi akşamlar,

Bir erkekte aradigim her seye tam olarak sahip degil diye düsünürdüm evliligin ilk iki yili ama simdi bakiyorum bende eksiklikler var onda yok bir defa harika bir baba

Empati ve merhamet bunlar yoksa bir odunla evlenmisiz gibi

Bir erkek eşiyle sevgilisiyle yarış içinde olmayacak bi kere. Ve avcı olacak, kadın da toplayıcı olacak. Kadına sahip çıkıp saygı duyacak. Merhametli olup egolu hiç olmayacak. Yeni bir şeyi senden öğrendiğinde mutlu olacak. Senin bilgin karşısında eziklik hissetmeyecek aksine gurur duyacak.
Böylesini bulursan bırakma.

Öncelikle fiziksel olarak sizi heyecanlandırmalı ki sonra diğer olması gerekenleri konuşabiliriz. Yanında kendiniz olabilmeli, rahat hissedebilmelisiniz. Beraber eğlenmeli, sohbet edebilmelisiniz. Güven duymalısınız bu güven her anlamda olmalı. Sadakat, derdinizle dertlenmek, mutluluğunuzla sevinmek, sıkıntınıza koşmak. Evlenip aile olmak istiyorsanız ve anne olmak istiyorsanız öncelikle onun iyi bir baba olacağından emin olmalısınız. Ben eşimle tanıştıktan kısa bir süre sonra ikimizi birbirine tam denk gelen iki puzzle parçası gibi görmeye başladım. O yanımdayken daha huzurlu, mutlu, konforlu, güvende ve tamamlanmış olduğumu hissediyorum. Evlilik içinde biseylere tahammül etmiyorum, evlilik bana yük değil aksine yalnız hayatımdan daha mutluyum. Bunu hissedebilmek önemli bence.

Back
X