• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLİŞKİLER VE EVLİLİK ÖNCESİ KARARSIZLIK

Begonvil-27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
17
7
1
36
merhaba arkadaşlar benim içimden çıkamadığım bir sıkıntım var size danışmak ve fikir almak istiyorum 1,5 yıllık bir ilişkim var ikimizde memuruz fakat yetiştiğimiz bölge farklı o karadenizli ben akdeniz ikimiz çift olarak çok uyumluyuz ben tek çocuk büyüdüm onun ailesi kalabalık 4 kardeşler ve ailesinle tanışınca hiç uyum sağlayamadım çok rahat davranışlar sergiliyorlar yani onların normal olarak söylediği sözü veya hareket bana çok yanlış geliyor arkadaşlarıma ve benden büyüklerime anlattığımda onlarda kabul edilemez şeyler olduğunu söylüyor çıktığım kişiyle 3 ay sonra nişanlanacaktık bende bulunduğum yerden yaklaşık 10 saat uzaklıkta bir yere tayin isteyecektim uzak olursak ilerde evlendiğimizde çok görüşmeyiz diyordum ama bayramda bir patlama yaşadım dayanamadım ailesinin laflarına hareketlerine ve ilşkimi bitirdim çünkü bana karşı saygısız davrandıklarını düşünüyorum nişanlanacak olmamıza rağmen bu durum hiç konuşulmuyor çıktığım çocukla hiçbir sorunum yok çok uyumluyuz ama o da ailesine bağlı değil bağımlı onlar öyle diyor bende ilşkimi bitirdim o beni hala seviyor bende onu ama mantıklı olmayacağını düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?

Benim gözümde aile önemli.
İlla ki güllük gülüstanlık bir ilişki şart değil,sevgi saygı olduktan sonra iş kolay.
Ama uyumsuzluk varsa zorlamanın anlamı yok.
Sonuçta o beğenmediğiniz insanlar büyüttü erkek arkadaşınızı.

Estağfurullah beğenmemek değil ama ben onun aileisine hep saygı gösteriyorum evlerine gittiğimde küçük hediyeler alıyorum her hareketime sözüme dikkat ediyorum bi iş yapılıyorsa hemen kalkıp yardom ediyorum sadece beklediğim saygı en basitinden abisi piknikte suratıma çekirdek atıyor erkek arkadaşımın diğer kardeşi manyak diye hitap ediyor eltim olucaklar zaten beni kabullenemedi biri tam 5 ay evine gittiğimde surat yaptı sadece kapıdan hoşgeldin diyip sonra tek bir söz bile etmedi yüzüme bile bakmadı ya düşünüyorum ben bunları hakedicek ne yaptım beklediğim sadece hoşgeldin nasılsın iyimisin evlilik hazırlıklarınız nası yapıcaksınız gibi sıradan muhabbet ama hiçbiri konuşmuyor bunları erkek arkadaşıma söylediğimde sen kaynaş onlarla diyor ama hep cıvık mıhabbetler bende onlara katılamıyorum en sonunda ayrılmak zorunda kaldım doğrumu yaptım bilmiyorum ama :(

Estağfurullah beğenmemek değil ama ben onun aileisine hep saygı gösteriyorum evlerine gittiğimde küçük hediyeler alıyorum her hareketime sözüme dikkat ediyorum bi iş yapılıyorsa hemen kalkıp yardom ediyorum sadece beklediğim saygı en basitinden abisi piknikte suratıma çekirdek atıyor erkek arkadaşımın diğer kardeşi manyak diye hitap ediyor eltim olucaklar zaten beni kabullenemedi biri tam 5 ay evine gittiğimde surat yaptı sadece kapıdan hoşgeldin diyip sonra tek bir söz bile etmedi yüzüme bile bakmadı ya düşünüyorum ben bunları hakedicek ne yaptım beklediğim sadece hoşgeldin nasılsın iyimisin evlilik hazırlıklarınız nası yapıcaksınız gibi sıradan muhabbet ama hiçbiri konuşmuyor bunları erkek arkadaşıma söylediğimde sen kaynaş onlarla diyor ama hep cıvık mıhabbetler bende onlara katılamıyorum en sonunda ayrılmak zorunda kaldım doğrumu yaptım bilmiyorum ama :KK43:
Siz zaten memursunuz uzak yere tayın isterdiniz size oyle labali davrandıklarında ben böyle hareket ve sözlerden hoşlanmıyorum deyip mesafe koyardınız araya. Eyer arkadaşınızı gercekten seviyorsanız.

mesafe koymakda yeterlimi bilmiyorum burda evleneceğim kişinin duruşu önemli uzakta kalmak evet iyi ama mutlaka aynı ortama gelicez o durumda evleneceğim kişinin beni savunması gerekir ezdirmemesi gerekir haksızmıyım ama karşımdaki adam onlar öyle napıyım diyosa şimdiden ilerde sana her halde derler hayatım onlar öyledir dediğinde ben fıtık olurum gibi geliyo :s

Estağfurullah beğenmemek değil ama ben onun aileisine hep saygı gösteriyorum evlerine gittiğimde küçük hediyeler alıyorum her hareketime sözüme dikkat ediyorum bi iş yapılıyorsa hemen kalkıp yardom ediyorum sadece beklediğim saygı en basitinden abisi piknikte suratıma çekirdek atıyor erkek arkadaşımın diğer kardeşi manyak diye hitap ediyor eltim olucaklar zaten beni kabullenemedi biri tam 5 ay evine gittiğimde surat yaptı sadece kapıdan hoşgeldin diyip sonra tek bir söz bile etmedi yüzüme bile bakmadı ya düşünüyorum ben bunları hakedicek ne yaptım beklediğim sadece hoşgeldin nasılsın iyimisin evlilik hazırlıklarınız nası yapıcaksınız gibi sıradan muhabbet ama hiçbiri konuşmuyor bunları erkek arkadaşıma söylediğimde sen kaynaş onlarla diyor ama hep cıvık mıhabbetler bende onlara katılamıyorum en sonunda ayrılmak zorunda kaldım doğrumu yaptım bilmiyorum ama :KK43:
Abisi yuzunuze cekirdek atiyor kardeşi manyak mi diyor? Bende karadenizliyim amaa bunlarin akdenizle karadenizle alakasi yok. İnsanin kendisiyle alakali. Mesela sevgilim de karadenizli. Kardesleri yuzume cekirdek atsa manyak dese topuklarina sikar :D

Zor bir durum. Karadenizlilerin hepsi boyle degildir ama sana sergilenen davranislar cok garip ve itici. Hele o cekirdek kabuklarinin sana atilmasi... O aileden ne kadar uzak olursan ol senin icin bence sikinti olurdu diye dusunuyorum. Yani kendimi yerine koyuyorum, sinir olurum oyle sacma sapan islere. Kac yasinda insanlar, nerde nasil davranmalari gerektiklerini bilmiyorlar mi? Ama tabi benim icin bunu soylemek kolay, duygu paylasimi yasayan sensin. O yuzden zor bir durum. Bana gore verdigin karar dogru ama iste duygular olunca ...

Anlattiklarin dayanılmaz şeyler ve erkek arkadaşının seni korumak yerine onlar öyle demesi sinyal niteliğinde bitirmek için

Arkadaşlar bu çocuk beni çok seviyor sevgisinden hiç şüphem yok ben tek yaşıyorum benim evime gelir ben temizlik yapıyosam hemen o da yardım eder süpürgeye tutar vileda yapar keyfim yoksa kalkar yemeğimi yapar bulaşığımo yıkar evde bişi bozuk olsun ben demedeb onu tamir eder cimri değil gezmeyi yedirmeyi içirmeyi sever kötü bi alışkanlığı yok ben desemki sol elime oje süremiyorum gelir sürer o derece :) ikimizin araaında hiçbir sorun yok tek sıkıntı ailesinin dengesizlikleri dengeyi kuramadı geçen konuşmak istedi tamam diyo ben sana laf söylettirmiycem swn haklısın ben sustum tepkisiz kaldım herşeyi düzeltcem zaten uzakta yaşIycaz az görcez diyor bi şans daha vermelimiyim ?

Arkadaşlar bu çocuk beni çok seviyor sevgisinden hiç şüphem yok ben tek yaşıyorum benim evime gelir ben temizlik yapıyosam hemen o da yardım eder süpürgeye tutar vileda yapar keyfim yoksa kalkar yemeğimi yapar bulaşığımo yıkar evde bişi bozuk olsun ben demedeb onu tamir eder cimri değil gezmeyi yedirmeyi içirmeyi sever kötü bi alışkanlığı yok ben desemki sol elime oje süremiyorum gelir sürer o derece :) ikimizin araaında hiçbir sorun yok tek sıkıntı ailesinin dengesizlikleri dengeyi kuramadı geçen konuşmak istedi tamam diyo ben sana laf söylettirmiycem swn haklısın ben sustum tepkisiz kaldım herşeyi düzeltcem zaten uzakta yaşIycaz az görcez diyor bi şans daha vermelimiyim ?

Is sende bitiyor canim. Duygularinla hareket edersen zaten barisirsin ve devam ettirirsin iliskinizi malum seviyorsun. Fakat ne kadar aileden uzak olursaniz olun sonucta onun ailesi ve bu tur durumlarla ister istemez karsilasacaksin. He ben kaldiririm dayanirim, disimi skarim dersen o ayri birsey. Olay sende bitiyor, anladigim kadariyla gonlun istiyor ama mantigin kaldiramiyor.

Evet ya kalbim evet mantığım o aileden bişi olmaz diyo ben antalyaya tayin istiycem onun kardeşleri istanbul kocaelide annnesi babasıda karadenizde mesafe baya olucak senede en fazla iki kez grşz o da 10 gün felan siz olsanız napardınız ya başka birisi çıkcak bu sefer ilerde kocamla off bu işler çok zormuş çok

Evet ya kalbim evet mantığım o aileden bişi olmaz diyo ben antalyaya tayin istiycem onun kardeşleri istanbul kocaelide annnesi babasıda karadenizde mesafe baya olucak senede en fazla iki kez grşz o da 10 gün felan siz olsanız napardınız ya başka birisi çıkcak bu sefer ilerde kocamla off bu işler çok zormuş çok

En iyisini sen bilirsin tabiki, sonucta sen taniyorsun sevgilini. Huyunu suyunu bilirsin, araya bir mesafe koyabilir mi (mesafe derken bu tarz laubali hareketleri engelleyebilir mi ailesinde sana karsi). Sonucta onlar ailesi o da bir evlat. Bazi seyleri degistirmek mumkun degildir, onlarin tabiati oyleyse oyle kalacaklardir, ha eger sevgilin agirligini koyarsa sana farkli davranabilirler. Samimiyet yakinlik olur mu o zaman aranizda o da ayri bir mevzu. Ne kadar onemlidir senin icin bilemiyorum. Insan sonucta yuva kurunca ailelerlede guzel gecinmek ister onlarda sknti olunca evliligede sicrayabiliyor. Velhasil iyi dusunmen gerek, yipranan uzulen sen olmayasin sonradan canim. Ben mantiken yaklasiyorum sonucta duygular sende. O yuzden sen iki noktadan bakmaya calismalisin. Genelde duygular daha agir basar ama sen mantiginida es gecme. Buyuklerinle, bu konularda tecrubeli olan insanlarla konusabilirsin. Bazi aileler gercekten cekilmez oluyorlar ve evliliklerin bitmesine bile sebeptirler.

Kötü insanlar değiller kimse kimsenin evine çok müdahale etmiyo 5 kardeşin beşide farklı illerde biz hiçbirinle aynı ilde yaşamıycaz yakında olmıycaz 10 saat uzakta zaten kendileri bile birbirlerini yılda 2 kez görebiliyorlar sevgilim çok iyi biri hep neşelidir sinirlendiğin görmedim bile rahat hatta bu bazı şeyleri basite aldığından oldu bunları şimdi ayrılınca biraz farkrtti durumu bilincine vardı ama bakalım hayırlısı :(

Kötü insanlar değiller kimse kimsenin evine çok müdahale etmiyo 5 kardeşin beşide farklı illerde biz hiçbirinle aynı ilde yaşamıycaz yakında olmıycaz 10 saat uzakta zaten kendileri bile birbirlerini yılda 2 kez görebiliyorlar sevgilim çok iyi biri hep neşelidir sinirlendiğin görmedim bile rahat hatta bu bazı şeyleri basite aldığından oldu bunları şimdi ayrılınca biraz farkrtti durumu bilincine vardı ama bakalım hayırlısı :KK43:

yok canim ben zaten kotu olduklarini dusunmedim ama kotu olmasalar bile insan bazi seylerden rahatsiz olabiliyor.tipki senin durumundaki gibi. Bence sen kararini vermissin ;) iliskine sans vermekten yanasin. Hayirlisi olsun diyorum ben de :) umarim hersey guzel olur sevgilinde daha dikkatli davranir seninde canin daha fazla bu tur konularla sklmaz.

İnşallah ben ayrıldıktan sonra ailesine sizin yüzünüzden oldu demiş onlarda biz ısınamadık demişler halbuki hiçbirine köt. Bir lafım hareketim olmadı ama onlar gibi çok içli dışlı davranmadım sanırım ondan açıkcası bana çok sıcak bakmıyorlar bu durumlardan anneminde haberi var babam yok zaten 18 yıl önce vefat etti annemde onaylamıyor çok rahatlar diyor hatta ayrılınca içi rahatladı :( yani eski sevgilime çok iş düşüyor bende dedim herşeyi sen düzeltcEksin sen müsade ettin bunlara dedim ben annemi çiğneyemem ara konuş dedim herşeyi düzelt o zaman bi şans daha veririm dedim bakalım bu ay sonuna kadar süre tanıdım ama yinede hemen evlenmiycem 2018 de acele etmiycem

İnşallah ben ayrıldıktan sonra ailesine sizin yüzünüzden oldu demiş onlarda biz ısınamadık demişler halbuki hiçbirine köt. Bir lafım hareketim olmadı ama onlar gibi çok içli dışlı davranmadım sanırım ondan açıkcası bana çok sıcak bakmıyorlar bu durumlardan anneminde haberi var babam yok zaten 18 yıl önce vefat etti annemde onaylamıyor çok rahatlar diyor hatta ayrılınca içi rahatladı :KK43: yani eski sevgilime çok iş düşüyor bende dedim herşeyi sen düzeltcEksin sen müsade ettin bunlara dedim ben annemi çiğneyemem ara konuş dedim herşeyi düzelt o zaman bi şans daha veririm dedim bakalım bu ay sonuna kadar süre tanıdım ama yinede hemen evlenmiycem 2018 de acele etmiycem

sen nerelisin canim? Bunu sormamin sebebi acaba arada kultur farki felan mi var? cok gelenek goreneklere duskun aileler ise belki sen onlara farkli gelmis olabilirsin. Bir de ilk andan itibaren can ciger kuzu sarmasi olmak zor yani ... Insanda bir cekingenlik oluyor ...

Ayriyetten sana isinamamalari boyle davranmalarini gerektirmez, sacma bir cevap. Kendilerine has bir usluplari var heralde ... Karadenizlilerde oyle seyler olabiliyor :D

Eski sevgiline cidden cok is duruyor, durduk yere basina bir suru is acmis :D bu duruma dusunce heralde kiymetini daha cok anladi. Bence ona da guzel bir ders oldu ;)

Bencede cok haklisin, anneni sakin ezme. Onun gonlunun olmasi gerek, guvenmesi gerek. Ana sonucta ...

Ben burdurluyum evet herşeye o neden oldu biraz benim duygularımı dikkate alsaydı yanımda dursaydı onlarda böyle şeyler yaparken düşünürlerdi evet kendine has üslupları var ve çok aşırı rahatlar bense ne kadar olursa plsun mesafe olmalı insanların çizgileri olmalı diye düşünüyorum bakalım artık çok rahatsızım ilşkim iyi sevdiğim adamla anlaşıyorum ama ailesi için isteksizim bu işin sonu nereye varcak bilmiyorum bakalım herşeyi düzeltebilecek mi ?

Back
X