- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 32
- Konu Sahibi resurrection93
-
Evet ben de buna katılıyorum kesinlikle. Bir önceki ilişkimde aman sevgi olsun gerisi önemli değil derken ilişkimi noktalamak zorunda kaldım. Aileden alınan kültür sevgili kişisine de geçtiği için çok etkiliyor ilişkiyi. İyi bir kültür aldıysa ne ala ama tam tersi olursa sonu hüsran oluyor.Aşk herşeyi halletmiyor evlilikte , geçiniz onu :) biriyle evlenirken o kişinin aile dinamiğiyle de evleniyorsunuz. Arada çok büyük farklılıklar varsa sorun yasamak kaçınılmaz oluyor..
Aynen. Mantık bir yerde devreye girmeli. Mantığın uyuştuysa aşık olman da daha kolay olur sanki.Aşk hallediyor ama insanlar yıpranıyor,kalıcı izler bırakıyor.Bence dediğin gibi davran zorluk çekeceğine baştan kaptırmazsın kendini.
cok dogru es ne kadar kendini gelistirmis kültürlüde olsa aile görgüyü bilmiyosa uyuz olursun olmaz o is sonucta bayramda olsa yaz tatilide olsa dügünde olsa o ailetle ille görüscen kendine denk olmayan biriyle asla konusmaEvlenirken iki kişinin birbirini sevmesi kadar, kişilerin ailesinin de birbirine denk olmasının önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Ben bu yaz uzun süreli ilişkimi bitirdim ve ilişkinin bitme nedenlerinden biri de iki aile arasındaki maddi, manevi, kültürel, düşünce açılarından inanılmaz derecede farklılıklar olmasıydı. Arkadaşlarımla “bundan sonra asla aşırı derecede ailevi farklılıklar olan bir ilişkiye başlamayacağım, sonra sonu hüsran oluyor” tarzında konuşuyorum bazen. Bazıları hak verirken, bazıları niye öyle diyorsun aşk her şeyi halleder diye konuşuyor. Ama ben bir daha bile bile lades demek istemiyorum. Siz ne diyorsunuz; sizce ailesi ve yetişme tarzı bir olan çiftler birbiriyle daha mı iyi anlaşıyor yoksa doğru insanla olunduğu sürece sevgi ve aşk her şeyi aşar mı?
Teşekkür ederim bana hak verdiğiniz için. Evet ben de böyle düşünüyorum. Uzun süreli ilişkimde aman ne olacak farklılıklar bizi yıldırmaz dedim durdum sürekli sonuç ayrılmak zorunda kaldım. Bundan sonra her şeyden önce denklik diyorum ben de. Görgü, kültür, bazı şeyleri görüp geçirmiş olması vs vs sağlıklı bir ilişkinin oluşmasında en önemli etkenler.cok dogru es ne kadar kendini gelistirmis kültürlüde olsa aile görgüyü bilmiyosa uyuz olursun olmaz o is sonucta bayramda olsa yaz tatilide olsa dügünde olsa o ailetle ille görüscen kendine denk olmayan biriyle asla konusma
Aynen. Mantık bir yerde devreye girmeli. Mantığın uyuştuysa aşık olman da daha kolay olur sanki.
Ben sırf bu farklılıklar yüzünden ilişkimi noktalamak zorunda kaldım. Sırf bu değil ama çok önemli bir etkendi. Hele ki eski erkek arkadaşım olacak kişi kendi ailesinin kültürünün aşırı etkisinde kaldığı için beni çok yıpratmıştı. O yüzden bir daha bile bile lades diyemeyeceğim. :/Off inanki çok etkiliyor eşimin ailesiyle benim ailem arasında dışardan bakıldığında bi eksiklik yok gibi duruyor ama gel gör ki işin içine girince öyle olmuyor benim ailemin maddi durumu eşimin ailesinden iyi bunu hiçbi zaman sorun etmedim olay sadece maddiyatta değil inan okumuşluk ve kültür seviyeside çom farklı bazen bunu içimden düşünüp eşimin ailesini önceden tanısam yine evlenirmiydim diye soruyorum şuan uzakta olduğumuz için çok dert olmasada bayram düğün falan geriyo beni zor oluyor aileler evleniyor diyorlarya bence cok doğru..
yaaa sana en kısa bisey yazıyım sen özene bezene mesela masanı hazırlarsın pecetesi örtüsü cesit cesit yemekler ikramlar kaynana gelir bi sey eller yer delirirsin yada sen ona o kadar özenli hazırlarsın ama sen n-ona gittinde bisey hazırlamaz ayy ne varki gelinimle simdi girer mutfaga yapıveririrz der delirirsin kültürlü modern ileri görüslü aile bakTeşekkür ederim bana hak verdiğiniz için. Evet ben de böyle düşünüyorum. Uzun süreli ilişkimde aman ne olacak farklılıklar bizi yıldırmaz dedim durdum sürekli sonuç ayrılmak zorunda kaldım. Bundan sonra her şeyden önce denklik diyorum ben de. Görgü, kültür, bazı şeyleri görüp geçirmiş olması vs vs sağlıklı bir ilişkinin oluşmasında en önemli etkenler.
Ben sırf bu farklılıklar yüzünden ilişkimi noktalamak zorunda kaldım. Sırf bu değil ama çok önemli bir etkendi. Hele ki eski erkek arkadaşım olacak kişi kendi ailesinin kültürünün aşırı etkisinde kaldığı için beni çok yıpratmıştı. O yüzden bir daha bile bile lades diyemeyeceğim. :/
Amin, çok teşekkür ederim. Şans sizin de yanınızda olsun inşallah. :)Yaşanmışlıklar insana bir ders veriyor kötüde olsa malesef bunu tecrübe etmiş birisin artık eminim bundan sonra kendine denk düşündüğün birini bulursun şansın bol olsun :)
Vallahi aşkın hiç öyle aman ne dert varsa üzerime atın, taşırım, çekerim gam yüküyüm gibi bir iddiası, karakteri yok.Evlenirken iki kişinin birbirini sevmesi kadar, kişilerin ailelerinin de birbirine denk olmasının önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Ben bu yaz uzun süreli ilişkimi bitirdim ve ilişkinin bitme nedenlerinden biri de iki aile arasındaki maddi, manevi, kültürel, düşünce açılarından inanılmaz derecede farklılıklar olmasıydı. Arkadaşlarımla “bundan sonra asla aşırı derecede ailevi farklılıklar olan bir ilişkiye başlamayacağım, sonra sonu hüsran oluyor” tarzında konuşuyorum bazen. Bazıları hak verirken, bazıları niye öyle diyorsun aşk her şeyi halleder diye konuşuyor. Ama ben bir daha bile bile lades demek istemiyorum. Siz ne diyorsunuz; sizce ailevi açıdan ve yetişme tarzı birbirine benzer olan çiftler birbiriyle daha mı iyi anlaşıyor yoksa doğru insanla olunduğu sürece sevgi ve aşk her şeyi aşar mı?
Bence doğru bir hareket. Ben de yillar once uzun surmus bir iliskimi bu yüzden noktaladim bir nokta pisman değilim ayrıldıktan sonra zaman geçince cevreden de kültürel farklılıklarin yarattığı sıkıntılara tanik olunca iyi ki yollarımızı ayırdık diyorum. Gereksiz kasılmaya üzüntüye tedirginliğe gerek yok en güzeli ilerisi icin sağlam ilerlemek.
sadece aşk olursa bi yerde tükenir ve sizi de tüketir. ailelerle ilgili en ufak olumsuzluk evliliği etkiliyor ister istemez. aşk her şeyi halleder derseniz aileleri kesinlikle görmezden gelip hayatınızdan çıkarmanız gerek. velhasıl denklik önemli, farklı hayatlar birbiriyle bağdaşamıyor. aileler arasında olan sıkıntılar evliliği erkiler her ne olursa olsun
Vallahi aşkın hiç öyle aman ne dert varsa üzerime atın, taşırım, çekerim gam yüküyüm gibi bir iddiası, karakteri yok.
Aksine aşk şımarık, kaprisli, sıkılgan, değişken bir çocuk gibidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?