İlişkilerde ailevi farklılıklar?

Allah hiç bozmasın mutluluğunuzu. Daha güzel günleriniz olsun inşallah. Aynen iş aileden çok erkekte bitiyor aslında. Ama benim eski erkek arkadaşım ailesine uyup bir dünya basit ve saçma sapan hareket yaptığı için ayrılmak zorunda kaldık. Bu yüzden bir daha farklılıkların çokça olduğu bir ilişkiye başlayamam gibi geliyor...

Ben denkligin onemi oldugunu dusunuyorum ama
Esimle ailelerimiz denk mi? Hayir biz denk miyiz? Evet. Onemli olan siz birbirinizle denk misiniz?

Ailelerimizi soracak olursaniz,taban tabana zitlar. Benim ailemde herkes okumus,annemin dedesi bile. Ama esiminkiler siradan koylu,ciftci bir aile. Esimin babasi bile ilkokul mezunu. Ne egitim seviyeleri,ne kulturleri denk. Ama esimle ben tamamen denk insanlariz,ayni meslekteniz,ayni sosyal cevredeniz. Cunku neden? Esim tamamen ailesinden bagimsiz yasayan,bagimsiz sekilde kendisini yetistirmis bir insan. Benim icin meslek denkligi ve ayni dunya gorusune sahip olmak cok onemliydi ve buna gore yasamaya calistim.

Edit;imla

Son düzenleme:
Aşk meşk bi sure sonra palavra oluyo her acindan birbirine yakin aileler en mantiklisi bi taraf agir basinca icten ice sorgulamalar basliyo benim ailem cok destek bunlar niye boyle diye dusune dusune icini kurtlar kemiriyo esine kendi ailesi normal geliyo cunku o ortamda buyumus yetismis sana senin ailen normal geliyo bu yuzden kimse ailesinin eksik noktasini kabullenmiyo

Kesinlikle çok haklısın bizim kültürümüzde aileyle evleniyoruz illaki farklılıklar etkiliyor canım. En geç çoluk çocuk olunca

Bence eşlerin aynı kafada olması gerekiyor eğer değillerse sıkıntı aile biryere kadar ama gelenekçi biri çok sıkıntı yaşar...

Maddiyati bilmem de görgü ve asalet konusunda denklik cok cok onemli.. Iki taraf da insanliktan anlayan ve görgülü kisiler ise zaten sorun olmuyor, Allah in izniyle cok da iyi oluyor.. Birbirine saygi ve sevgiyle yaklasiyorsa iki taraf, bi cok sey tolere edilebiliyor; farkliliklar bile renklilik oluyor..
Görgüsüz, kompleksli ve insani degerlerden bihaber olmasinlar, yeterli inan..

Aşk halletse bile bir bakmışsınız o alev alev yanan aşk yerini közlere bırakır.
Ben sorun yaşamadım çok şükür aşırı büyük farklar yoktu ama en basitinden yemek yeme şekilleri, konuşma tarzları veya konuşulan konular size yabancı gelince bile insan kendini yabancıymış yalnızmkş gibi hissediyor.
Arada uçurumların olmaması şart.

Memleket, para, meslek denkliğinden ziyade yaşantı daha önemli.
İster adına görgü diyelim ister kültür diyelim.
Fark etmiyor.
Çok farklı hayatlar yaşamamıza rağmen eşimin sülalesiyle bir sorun yaşamıyorum. Klasik akraba ilişkisinden öteye gitmediğim için çokta yormuyorlar.
Fakat eşimin annesi hiç etmediğimiz kadar kavga etme sebebimiz oldu.
Evlenmeden önce tanısaydım kalbime gömer unutana kadar ağlardım ama aklım başıma gelince şükür namazı kılardım. Olayın vehametini hayal et artık.

Ayni anadan babadan ayni evde yetismis kardesler bile cok baska oluyo..

Iliskilerde bu farklar daha cok buyuyebiliyo.. evlenmeden oncede anlasilan seyler degil her zaman bunlar. Ask herseyide halletmiyo yani, asigim oluyorum bitiyorumlar bi yere kadar oluyo..realist olmak lazim.

Sana cok basit bi ornek vercem.. ben mesela yatmadan mutfakta yiyecek birsey varsa uzerini kapatirim. Bi seker cikolata paketi actiysam dolaptan.. yiyecegimizi alir, geri kalaninin agzini kapatip ayri bi posete ya da kutuya daha koyarimki bayatlamasin dokulmesin diye. Esim tam tersi.. cunku bunu aliskanlik edinmemis bile, umrundada degil.. kendisinden sonra gelen kisinin tekrar o urunu kullanacak olmasi vs. Bisey yer mutfakta agzini acik birakir. Ekmek posetinin agzini bile acik birakir bazen.. ki delirdigim noktadir saygisizlik olarak gorurum. Dun mesela cocuklarla seker almistik evvelsi gun marketten istediler, baktim dolapta duruyo. Tam elimi attim tuttum cikarcam dolaptaki sepetin icinden lak diye icindekiler dokuldu. Icinden yeyip gene agzini kapatmamis birde ters koymus sepete. O anda cok sinirleniyorum cunku bana is cikariyo ve hic hijyenik gelmiyo bana..ben titiz ben detayci oluyorum sonra.

Bak bu cok basit bi olay ama destan yazdim sana.. valla aliskanliklar bile o kadar onemliki..

Cok etkiliyor es ne kadar farkli karakterde de olsa o ailede buyudugu icin senin yadirgadigin seyler ona normal gelebiliyor veya onlar bu sekilde boyle kabul et gibi seyler deniliyor. Gel gor ki bazen kabul edilemeyecek seyler oluyor cirkeflik, yalancilik, iki yuzluluk gibi. Sonra yipranan hep sen...

Ben bekar arkadaslarima tavsiye veriyorum aileye de bakin diye. Manevi ve karakter anlaminda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…