İlişkilerde yaş farkı gerçekten çok ciddi bir sorun mu?

asli_____

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
852
172
133
İzmir
Kızlar merhaba,

Siteyi uzun zamandır takip eden ancak açıkcası işim düşmedikçe konu açmayan biriyidm, bunun dışında konulardan haberim var girip hep okurum. Size ve değerli fikirlerinize ihtiyacı olan bir arkadaşım var yanımda onun izniyle onun adına yazıyorum, yorumlarınızı eksik etmeyin çünkü kafası çok karışık ve bende ona fazla yardımcı olamıyorum

Şimdi arkadaşım Beste, 24 yaşında alımlı bir kız. Üniversite son sınıfta okuyor, şimdiye kadar erkek arkadaşları tabii ki oldu fakat 4 5 aydır hayatında kimse yoktu (O adamla tanışmadan önceki süreç). Okuduğu bölüm reklamcılık.
Arkadaşımın hayatına Eylül ayında bir adam girdi, reklamcılık sektörünün önde gelen gerçekten büyük bir firmanın genel müdürü adam. konuşmaya başladılar, Ekim ayında ise bir ilişkiye başlamışlar, beraber de olmuşlar. Çünkü arkadaşım eğer adamın niyeti sadece buysa önceden anlayıp sonrasında üzülmek istemiyomuş. Kimseye bişey belli etmeden bu zamana kadar fasıllar, tatiller,kahvaltılar..... bir sürü şey paylaşarak ilişkilerini sürdürmüşler. Bu arada adam boşanmış ve bir kız çocuğu var 9 yaşında, adam herşeyini paylaşıyor arkadaşımla, haftada en az 2 buluşuyorlar dışarıda yemek yada evde beraber hazırlayıp film,belgesel, sohbet, muhabebet... kısaca her ilişki nasılsa buda öyle. Arkadaşım bunu ilk bana söyledi,beklemiş emin olmak adına hem adamdan hem kendinden.
Şimdi danışmak istediğimiz şu;
Hem adamın ünvanı, hem medeni hali hem yaşı bakımından toplum baskısı olacak bilincindeyiz ancak bu ilişkiyi çok yıpratır mı? Adam 'benim kimseden saklayacak birşeyim yok, söylemek istiyorum herkese artık' diyor arkadaşımın çekinmesi, kalabalıkta elini tutmaması vs sinirine dokunuyormuş, üzülüyor kırılıyormuş. sorun bu..
Adam annesine dahi söylemiş üstelik, annesi arkadaşımın yanında aradığında 'besteyleyiz'diye rahatça söylüyor karşı tarafın selamını iletiyormuş..

Derdimi anladınız ... ne kadar yıpranırlar, sizce nasıl, siz nasıl bakarsınız. Nolur herşeyi yazın, bir karara ortaklık edeceksiniz çünkü.. Sert yorumlar yapmamanızı rica ediyorum zira fazlasıyla haksız bir konu. Sormak istediğiniz ayrıntılarıda cevaplarım... Şimdiden hem kendim hem Beste adına teşekkür ederiyorum.

Adamın yaşını yazmayı unutmuşum kızlar, 40 yaşında..

Bu arada MUTLU YILLAR

Son düzenleme:
Kız dur ben bi birlikte olayım adam beni bırakacakmı demiş devam edince niyetinin ciddi olduğuna mı karar vermiş 😊adam bulmuş çıtırı 2 ayda neden bıraksın yazık o kıza başını yakmış

Merhaba, öncelikle inşallah mutlu olurlar diyerek söze başlamak istiyorum. Yaş sorununa gelince evet aralarında 16 yaş fark var. Fakat nice insanlar var birbirleriyle kafa yapısı uyuştuktan sonra ve anlaşabilliyorlarsa yaş sorun olmuyor. Birde arkadaşının elinin kalabalıkta falan tutmuyor demişsiniz. Burada bence arkadaşınıza laf gelmemesini düşünmüş olabilir. Evlenmiş olsalar bunları yaşayacaklarını sanmıyorum. Belkide dışarıda bu yakınlığını göstermeyi sevmeyen biride olabilir, buna o kadar takmasın. Yalnızken samimi ise kalabalıkta o samimiyeti göstermemesi bir nevi arkadaşına olan saygısındandır. Nedenide dışarıdan bakıldığı zaman yanlış düşünülmemesidir. Arkadaşınıza laf gelmesini isteyen birisi gibime geldi. Çünkü kendisi boşanmış ve çocuğu olduğu için etraftan arkadaşın hakkında kötü düşünülmesini istemediği için bu tarz davranışlar yapıyordur.

Yaş durumuna fazla takmayın bazı insanlar var 55-60 yaşındadır ama dinçtir ve eğlencelidir. Kimileri vardır 20-35 yaşları arasındadır suratsız, eğlenmeyi bilmeyen, ağırdır. Yani bu durum ikisi arasındaki bağdır. Anlattığına görede ortak yönleride var. Beraber bir arada birşeyler yapıp paylaşabiliyorlarsa, gerisi formalite de kalıyor.

Gizli olaeak hersey yasaniyor topluma aciklamak mi kötü garip geldi.. ruhu bedeni kalbi onay vermis herseu yasaniyor ben alkış tutsam ne cok kotu desem ne tatlım ? Kendi ruhu tamam diyorsa geri si boş

şöyle söyleyim, birlikte olmak istediğiyle olur istemediğiyle olmaz ya hani, herkes aynı düşücede olmak zorunda değildir mesela. evet o an birlikte olmak istemiş, o kız o adamı başından beri sevmiş ama işte örneğini gördüğümüz toplum baskısı nelere kadir. böyle 'ay o ne der' 'ay dur ağırdan satayım bakalım' tavrını herkes göstermek zorunda da değil. buda böyle bir düşünce hoş yada değil.

Gizli olaeak hersey yasaniyor topluma aciklamak mi kötü garip geldi.. ruhu bedeni kalbi onay vermis herseu yasaniyor ben alkış tutsam ne cok kotu desem ne tatlım ? Kendi ruhu tamam diyorsa geri si boş

teşekkürler haklısınız ama bişeyler elbette yaşanacak sizde biliyorsunuz ki ayıplanacak aaa parası aaa konumu için denecek ya hani, olacak bunlar Allah kahretsin ki oluyor, bu ne kadar yıpratır bir ilişkiyi veya siz hiç tanımadan mesela böyle bir çift görseniz ne dersiniz? bunları öğrenmek istiyoruz bir nevi fikir edinmek..

40 yaşında bir adam ve 24 yaşında bir kız el ele alışveriş yaparken mesela siz görseniz ' aaaa ' der misiniz? derseniz neden?...
anlatabildim umarım?

merhaba,
öncelikle nazik tavrınız için teşekkürler. durumu yanlış aktardım sanırım adam değil elini tutmayan vs. dışarıda rahat olamayan bizim kız Beste yani, durumdan rahatsız olanda adam. 'Benden memnun değil misin?' neden böyle yapıyorsun ne kötülük yapıyoruz biz? diyen adam..
Beste sadece korkuyor, mesela bölümünden biri görse onu, adam tanınan biri, el ele görseler hemen ' aaaaa iş için birlikteler' diyip kızın son senesini dedikodularıyla ziyan edecek bir çok insan var. pisler... ama varlar

O zaman, utanan arkadaşın. Belkide okulu bittiğinde evlenseler bunları umursamayabilir. Çünkü arkadaşlarıda adamı tanıyor oludğu için çekinmesi doğal. İş yapmaya gitmiş zengin adamı tavlamış diyen olur diye düşübüyor. Bu durumuda gayet normla çünkü üniversite ortamında bir arkadaşı öyle düşünmese bile biri öyle düşünse diğerini etkiler. O yüzden okul bittikten sonra rahatlar.

Bende aynısı söyledim tek dönemin kaldı dayan, okul bitince herkese açıklarsınız hem o zaman 1 seneye yakındır tanışıyor olacaksınız diye.. gene bir yer yerinden oynama, dedikodu kazanı kaynama durumu olacak ama.. evlilik bu elbet kapatırlar ağızlarını. değil mi??

Beste elini gerçekten dısarıdakı tepkıelrden cekındıgı ıcın mı yoksa içten içe yanına yakıstırmadıgı için mi tutmuyor? Bu ince bir nokta... Ayrıca yakın cevremde adam 55 kız 30 olan bir çift var ailelerinin tepkısıne ragmen evlendıler....kız egıtımlı ve guzel adam da zengin ve bir de kızı var...mutlular maşallah... ama kız cok cok sevıyor face de resımlerı,dugun vıdeoları vs ortada

Son düzenleme:

gerçekten çok seviyor ve çaresiz.. ama işte aynı sektör arkadaş daha sektöre atılmamış, bu şirkette çalışmak istiyor bölümün yarısı.. durum bu nedenle kötü bu sektör durumu olmasa iş kolay aslında ama bu ve yapılacak dedikdulardan korkuyor. ben bu konuda ona açıkcası hak veriyorum. derler çünkü biliyorum.

babam annemden 16 yaş büyük ama evlendiklerinde 30-46 şeklindeymiş.
yine de göze batıyormuş.
anneme kaç defa, babanız mı dediler eşi için!

bence amca yeğen görüntüsü sergiliyor gibi ya.

Yazık, cidden yazık.
Kendimi Bestenin ailesinin yerine koyuyorum da.
Sen kızını besle, büyüt, okut bi yaşa getir, dengi biriyle evlenip mürvetini görme hayalleri kur.
Kızın karşına, kendi (babası) yaşında, çoluklu çocuklu bi adamı getirsin ben bunu seviyorum, evlenmek istiyorum desin
Adam azcık sıksa, Beste yaşında kızı olurmuş.
35-50 yi anlarım ama.
23-40 nedir bacım yaa.
Hele o amca, sen nasıl...
Neyse ya alan almış, satan satmış, olan olmuş.
Haklarında hayırlısı olsun.

35-50 evlendiğinde 25-40 mış mesela yalan mı?
10 sene beklesinler mi yani 2 seven insan siz ayıplamayın diye..
işte toplum baskısı bu, bu tepkilerden korkuyor insan. güzel bir örnek(!) oldu bu cevap. teşekkürler.

Bence aralarında ki yaş farkı uygun değil...
Besteyle adam arasındaki yaş farkı benimle babam arasındaki ya farkıyla neredeyse aynı...
Bestenin babası kaç yaşında acaba?
Duygularına birşey diyemem ama dışardan görünen durum hiç hoş olmuyor...

Arkadaşınız zaten şaşırtıcı derecede sıradışı bi insanmış.
4-5 aylık bi boşluk sonrası tanıştığı kendinden 17 yaş büyük çoluklu, coçuklu adamla niyetini önceden öğrenmek amacıyla tanışmanın ertesinde ilişkiye girmiş, olan olmuş alan almış, satan satmış. Bu zamana kadar yaptıklarında toplumun tasdikini sorgulamamış, bundan sonrada sorgulamaz ki. Gerçekten toplumun fikrini merak etseydi emin ol evvelden kendisi gelir burada konu açardı.

babası 55 yaşındaymış, evet dışarıdan görünen durumu yorumları merak ediyor oda, birde kendisi genç gösteren bir kız 24 ama 21-22 gösteriyor..
ama olmaz değil, evlenmek istiyorlar ve galiba evlenecekler de..
çok zor ben arkadaşımın yanındyaım herşeye göğüs gereriz diye ümitedeyorum.

onun üyeliği yok onaylanma süreci vs ben eski üyeyim, burayı da ben söyledim kabul etti, yanımda şuan da zaten..
teşekkür ediyorum yorumlara gerçekten.
ama zor çok zor süreç Allah önce ona sonra bana yardım etsin.

babası 55 yaşındaymış, evet dışarıdan görünen durumu yorumları merak ediyor oda, birde kendisi genç gösteren bir kız 24 ama 21-22 gösteriyor..

onun üyeliği yok onaylanma süreci vs ben eski üyeyim, burayı da ben söyledim kabul etti, yanımda şuan da zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…