• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerde yaş farkı gerçekten çok ciddi bir sorun mu?

Denemek amaciyla cinsel birliktelligin mantigini anlayamadim. Oncelikle onu soyliyim

Arkadasin zaten herseyi yasamis, istedigi kadar ileri gitmis, bunlari yaparken toplumu dusunmeyip, simdi dusunmesi garip. Hersey olmus, bitmis, yasaniyor zaten. Daha neyini soruyor ki? Ayiplayan olursa "ben yasimi doldurdum, kendi kararlarimi alacak yastayim" der, susturur yani artik. Yani madem sorun edecekti, o zaman bunlar daha once dusunulmesi gereken seyler. Arkadasin biraz tersten gidiyor galiba.

Esas soruya gelince, ben de 24 yasindayim, 40 yasinda adama asla dengim gozuyle bakmam. Abi derim en fazla. Yani bana gore asiri fazla bir yas. Bosanmis, ve cocuklu olmasi da cabasi.

Bana adam pek tekin gelmedi, zaten bu durumlar bana hic normal gelmiyor. Adam genc kiz bulmus, birkac ayda istedigi herseyi de yasamis, gonlunu etmis tatilllerle, gezmelerle de... Kizin limiti yok nasilsa, herseye he diyor. Arkadasin fazla guvenmesin karsidakine. Bana arkadasin da normal gelmedi, dusunce yapisi, bahsettigim konuda kurdugu mantik filan... Bunlar onun icin sorun degilse eyvallah da, birseyleri bastan yapip sonra ne yapsam diye sormasi sacma. O kiz bu kafayla giderse cok kandirilir, dikkatli olsun.

şöyle, beste eğer ben yapamam derse yapacağı bişey olmadığını ancak beste ben varım istiyorum derse de her aşamada her şeyde arkasında olup onu sahipleneceğini anladım ben.. yani o geri çekil tart ı önce kendinden emin ol gel bana evet eminim istiyorum de o zaman beraber başlayalım savasalım anlamında söylemiş..
yani şuanda da yanında olur ama beste emin olamaz sonrasında vazgeçer, galiba oda bir yenilgi daha istemiyoor o nedenle önce beste nin kendinden emin olmasını istiyor...
adamla tanışmadan adamı çok iyi harika ... diye görmekte istemiyorum ama ön görüm iyi yönde.. 2 veya 3 ocakta tekrar yazacağım bakalım, o zaman tanışmış olacağım çünkü, daha iyi analiz ederim umarım..
:1:

farklı anlamlar cıkarmaya mahal vermeyecek netlikte olmalı cumleler, tam da bundan bahsediyordum.
fakat anlattıgınıza gore adam besteden daha saglam bir durus sergiliyor,
diyelim ki bu kisi harika birisi hatta arayıp bulunamayacak cinsten, arkadasınız kendi kararlarının arkasında duramadıgı surece evlenseler cocukları olsa dahi cıkan yeni sorunlar farklı gozukse bile aslında bu en bastaki bestenin davranıslarının baska konulardaki tekrarı nedeniyle olur gibi...
arkadasınız olgun biriyle iliski yasayabilir ama bunu kaldırabilecek olgunluga once kendisi gelmeli.
o yuzden uzulecegini dusunseniz de olumsuz buldugunuz yorumları okutmayı ihmal etmeyin, yoksa hatalarından ders cıkarmak bir yana dursun kendisinden sorunlarından kacmaya da devam eder...

olan olmuş biten bitmiş. haftada 2 gün birlikteler, cinsellik var. şimdi mi aklına gelmiş arkadaşının yaş farkı. her şeyi göze alıyor da elele dolaşmayı mı göze alamıyor? bana çok manasız geldi.

olan olmuş biten bitmiş. haftada 2 gün birlikteler, cinsellik var. şimdi mi aklına gelmiş arkadaşının yaş farkı. her şeyi göze alıyor da elele dolaşmayı mı göze alamıyor? bana çok manasız geldi.

beste adama karşı gerçekten sevgi beslemiş olsaydı yaş farkını ve çevrenin ne der düşüncesi asla aklına gelmezdi.. bana göre beste henüz kendi duygularının farkında bile değil. aşk sevgi öyle birşeydir ki hiç kimseyi gözün görmediği gibi çevre hiç düşünmezsin..

benim tanıdığım bir bayan vardı 24 yaşlarında sevdiği adam evlenmiş boşanmış hatta 2 oğlu olan ve 45 yaşlarındaydı hiç kimseyi gözü görmediği gibi kayınvalide yanında yaşamayı bile kabul etti seviyorum diye..

çevreyi sorarsanız elbetteki aradaki yaş farkını sürekli vurguladılar fakat ikiside konuşulanları takmadı şimdi 2 bebekleri var mutlular...

yazık adam kullanıyor bir güzel hem çıtırı kapmış hem faydalanıyor arkadaşında akıl mantık yok sanırım ben 25 yaşındayım 45 yaşında babam var onun karşısına öle birini götürdüğümü düşündüm bir an..aman allah bütün gençlere akıl fikir versin bir de denemek için ilişkiye girmiş pes aklın böylesi adam gününnü gün ediyor tatillerde gezmelerde tazecik kızı bulmuş

Arkadasiniz gercekten benimseseydi bu iliskiyi elini tutmaktan cekinmezdi toplum icinde.
Evet seviyolar birbirlerini ama beste emin degil bence.bu iliski evlilikle sonuclanirsa sorun besteden cikar ilerleyen yillarda.iliskisinin arkasinda duracak gucu goremedim anlattiklariniza bakarak.

Yorumumu geciyim ve sorunuza geliyim.yas farki algisi kisiden kisiye degisiyo.kimine 5 yas fazla gelirken kimi 15 yas farki normal gorur.kimin ne dusundugunun ne onemi var herkes kendi dogrulariyla yasar ve sonuclarinada kendi katlanir.
Bende kendi dogrularima gore bi evlilik yaptim.yas farki vardi bizdede.herkes neler soyledi,iki yila bosanir diyecek kadar acimasizlari bile vardi.tuttum elini dimdik durdum bunlari soyleyenlerin karsisinda.utanmadim cekinmedim.sonuc mutluyum,mutluyuz.yas farki olmayan evliliklerde ne kadar sorun varsa o kadar var ne eksik ne fazla.
Duygularinizdan eminseniz tek soru isareti olmaz kafanizda,yok emin degilseniz icinizi kemirir sorular.

Vereceginiz kararlarin baskalarini degil sizi ne kadar mutlu edecegi onemli unutmayin.
Hayirlisi...

evde birlikte olup, dışarda elini tutmaya çekinen arkadaşınıza tavsiyem yaş problem olabilir, 10 sene sonrasını düşünmek lazım adam 50, arkadaşınız 34 biraz garip durabilir :ssz:

işte yorum budur! hep söylüyorum, bu hikayeye evlilik biraz eğreti duruyor. evlilik teklifi etmiş mi bu adam? eğer öleyse direk çıkın ailelerle konuşun böle böle diye. arkadaşlara anlatma çabası niye? arkadaşlara ne? arkadaş dediğin bugün var yarın yok. aralarında dedikodu malzemesi olur gider. adamın niyeti ciddiyse bunu bilmesi gereken arkadaşlarınız değil, aileniz
mutluysa sorun yok diyenler, 23 yaşında kızınız karşınıza çıksa, ben 40 yaşında çocuklu adamla evlenicem dese kabul eder miydiniz sorgusuz sualsiz? ünlülerin dünyası ne zaman bizim yaşantımıza girdi?

Denemek amaciyla cinsel birliktelligin mantigini anlayamadim. Oncelikle onu soyliyim

Arkadasin zaten herseyi yasamis, istedigi kadar ileri gitmis, bunlari yaparken toplumu dusunmeyip, simdi dusunmesi garip. Hersey olmus, bitmis, yasaniyor zaten. Daha neyini soruyor ki? Ayiplayan olursa "ben yasimi doldurdum, kendi kararlarimi alacak yastayim" der, susturur yani artik. Yani madem sorun edecekti, o zaman bunlar daha once dusunulmesi gereken seyler. Arkadasin biraz tersten gidiyor galiba.

Esas soruya gelince, ben de 24 yasindayim, 40 yasinda adama asla dengim gozuyle bakmam. Abi derim en fazla. Yani bana gore asiri fazla bir yas. Bosanmis, ve cocuklu olmasi da cabasi.

Bana adam pek tekin gelmedi, zaten bu durumlar bana hic normal gelmiyor. Adam genc kiz bulmus, birkac ayda istedigi herseyi de yasamis, gonlunu etmis tatilllerle, gezmelerle de... Kizin limiti yok nasilsa, herseye he diyor. Arkadasin fazla guvenmesin karsidakine. Bana arkadasin da normal gelmedi, dusunce yapisi, bahsettigim konuda kurdugu mantik filan... Bunlar onun icin sorun degilse eyvallah da, birseyleri bastan yapip sonra ne yapsam diye sormasi sacma. O kiz bu kafayla giderse cok kandirilir, dikkatli olsun.

bizim gözümüzden yorumumuzu sormuşsun bence hiç normal değil ve evet yolda görsem de bakarım çünkü 40 yaşında adam nerdeyse kızı yaşında biriyle yatağa giriyor vs vs, ama tam tersi olsa, 40 yaşında boşanmış bir kadının hayatı bitmiş demektir. bırak kendinden küçük biriyle olmayı, kendi yaşında birisini bile bulamaz çünkü kendi yaşındakiler böyle genç kızlarla takılmayı seçiyorlar. genç kızlar da parası olan insanlarla yaşamayı da tercih ediyor tabiiki iki taraflı bu. ha şimdi siz parası var diye değil dersiniz saygı duyarım. ama nedense böyle aşklar hep kariyerli ve durumu iyi "karizmatik" insanlarla oluyor, o yüzden de anormal görüp de benim arkadaşım bana söylese aynen arkadaşının korktuğu tepkileri verirdim

Hemfikirim.....!....

Dikkatimi çeken bir cümle var ''Bir ilişkiye başlamışlar, beraber de olmuşlar çünkü arkadaşım eğer adamın niyeti sadece buysa önceden anlayıp sonrasında üzülmek istemiyormuş'' bence böyle daha çok üzülür sonu iyi olmazsa yanlış yapmış. Arkadaşınız daha çok gençmiş 24 karşı taraf 40 şimdi sorun olmayabilir ama ilerde olabilir... Üstelik şahısın arkadaşınızı sevmesi baş tacı yapması çok doğal.Her şeyi yaşamışlar da... Ondan ayrılsa genç bir sevgili bulamama ihtimali var ama arkadaşınız hem genç hem güzelmiş :). Şöyle de bir durum var her şey yaş demek değil o şahısı iyice tanımalı bence. Hem arkadaşınız kendisine sormalı ''İlerleyen zamanlarda ona ayak uydurabilir miyim '' diye ...
Bu arada size de hayırlı seneler :)

Merhaba, öncelikle inşallah mutlu olurlar diyerek söze başlamak istiyorum. Yaş sorununa gelince evet aralarında 16 yaş fark var. Fakat nice insanlar var birbirleriyle kafa yapısı uyuştuktan sonra ve anlaşabilliyorlarsa yaş sorun olmuyor. Birde arkadaşının elinin kalabalıkta falan tutmuyor demişsiniz. Burada bence arkadaşınıza laf gelmemesini düşünmüş olabilir. Evlenmiş olsalar bunları yaşayacaklarını sanmıyorum. Belkide dışarıda bu yakınlığını göstermeyi sevmeyen biride olabilir, buna o kadar takmasın. Yalnızken samimi ise kalabalıkta o samimiyeti göstermemesi bir nevi arkadaşına olan saygısındandır. Nedenide dışarıdan bakıldığı zaman yanlış düşünülmemesidir. Arkadaşınıza laf gelmesini isteyen birisi gibime geldi. Çünkü kendisi boşanmış ve çocuğu olduğu için etraftan arkadaşın hakkında kötü düşünülmesini istemediği için bu tarz davranışlar yapıyordur.

Yaş durumuna fazla takmayın bazı insanlar var 55-60 yaşındadır ama dinçtir ve eğlencelidir. Kimileri vardır 20-35 yaşları arasındadır suratsız, eğlenmeyi bilmeyen, ağırdır. Yani bu durum ikisi arasındaki bağdır. Anlattığına görede ortak yönleride var. Beraber bir arada birşeyler yapıp paylaşabiliyorlarsa, gerisi formalite de kalıyor.

ilk 15 yıl sorun olmaz kesinlikle sonrasıda sorun yaratmak iki kişinin elinde ne kadar yaşayacağımızı hiç bilmiyoruz ...zaman şu an iki kişide bunu istiyorsa hayat onların yaş problemi kimseyi ilgiendirmezki beste kardeşimiz kalbine sorsun bence....:72::72::72:

eşiyle arasında 12 yaş fark olan biri olarak söyleyebilirim ki evet sorun oluyor.
bazı sorunlar yaştan kaynaklı gibi görünmese de aslında yaş farkından oluyor.
kusura bakma da 24 yaşındaki bi genç kız 40 yaşında bi adamda parası ve konumundan başka ne bulabilir ki
çok çok çok az bi kısım gerçekten sevdiği için evleniyor
arkadaşın da bence parası için birlikte
öyle olmasa insan içinde elini tutmaya utanmazdı

kım ne derse desın ıllakı sorun oluyo yanı bıraz erkege gorede deısır tabı aşk dolu cocuklugunu kaybetmemiş bı erkek cok sorun hıssettırmez ama bırde yorgun yaralı bır kalbe sahıp adam hıc cekılmez valla her seyı yasamıs doymus huzur arıyo oluolar sende de daha yenı heyecanlar baslıo erkenden soldururlar genclıgını

ay çok güldüm ya sanki birinin niyetinin ciddi olup olmadığını anlamanın tek yolu beraber olmak ha ha ha

hayır yani öyle bir yazmışsın ki sanki kendin yaşıyorsun... aslında konunun burasına takılmamam lazımdı ama demeden edemicem bu beste sen olmayasın? ne bilimmm cümlelerin öyle geldi bana...

eşiyle arasında 12 yaş fark olan biri olarak söyleyebilirim ki evet sorun oluyor.
bazı sorunlar yaştan kaynaklı gibi görünmese de aslında yaş farkından oluyor.
kusura bakma da 24 yaşındaki bi genç kız 40 yaşında bi adamda parası ve konumundan başka ne bulabilir ki
çok çok çok az bi kısım gerçekten sevdiği için evleniyor
arkadaşın da bence parası için birlikte
öyle olmasa insan içinde elini tutmaya utanmazdı

son cümlene tamamen katılıyorum, madem çok seviyor ve hayallerindeki adam insan içinde elini neden tutamıyor. insan sevdiğinden utanır mı? ilerde kocası da olursa başbaşa iyi vakit geçirirler kalabalıkta da kocasından köşe bucak kaçacak heralde

24 yaşında herşeyin başında bir genç kızla daha önce evlenlenmiş hatta bir çocuğu olmuş o genç kızın yaşayıp yaşamadığı bütün mutlulukları zevkleri tatmış birisiyle olması doğru değil bence kendi yaşıtı birisiyle olmasından çok farklı ve eksik olur açıkçası gerçekten çok yazık ya adamın niyeti sadece eğlenmekse yazık olur gencecik eğitimli kıza.

Insan asiksa gozu kör olur. Onalti yas buyuk yada on yas küçük farketmez.. Kendinden kucuk bir erkek ke bile olsa asksa saygi duyulmali Burda sorun yas degilde adamin bir cocugu olmasi ve bisey daha düşündürücü arkadasin fasilda kahvaltıda heryerde birlikte ancak topkulukta elini tutamiyorsa ask yok demektir. Cunku bir kadin asik oldugu adamin elini tutmakta n gurur duyar.

Back
X