• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerde, yöneten mi olmalı? yönetilen mi??

islerin kimin idaresinde olacagi durumu bireylerin gecmisleriyle alakali, tüm cocuklugunu anne-baba-abla-abi gibi birilerine birakmis insanlarda ayni davranislar iliskilerinde de görülüyor. bu aslinda isin kolayina kacmak. ben degil o planlasin, isime gelirse yaparim gelmezse bahane bulurum. kadin nazlanir yapmaz, erkek baski kurar yapmaz... ama karsimizdakinin talebi isimize geldigi sürece yönetilmeye bayiliyoruz galiba...
iliskimde ise birseyleri planlayan, tasarlayan, hazirlayan ben olurum.. karar asamasina gelindiginde ise ya aynen kabul edilir ya da degisikler olur... ama bazen, herseyden elimi cekip, canimcigimin sirtindan gecinmeyi de cok severim :P
en önemlisi "ortak alani" yakalayabilmek, yakalayabilenlerin iliskisi devam ederken, yakalayamayanlar ya ayriliyor ya da birseylere "katlanmak" zorunda kaliyor...

Herkesin cook ama coook mutlu olmasi dilegiyle..............

valla kendi evliliğimde şöyle oluyor.
bir davet olur eşim gelir
hayatım böle böle bi davet var gidelim mi ne dersin?
ne zaman olacak gderiz
ya da yaa canım çok sıkılıyor sen bilirsin istersen gideriz ama ben şunu şunu yapmak istiyodum
eşimde iyi peki benim için farketmez senşn dediğini yaparız der

başka zaman aşkım patron ctesiye iftar yemeği verecek ama eşli değil (patronu bi tuhaf yemeklere davetlere eş hiç gelmiyor) ben şimdi gidersem sen akşam yalnız kalacaksın korkarsan bişey uydururum gitmem. bu seferde ben yok canım ne korkucam bi kaç saat geç gelecen diye. git sen bende kafa dinler yayılırım bari der gülüşürüz :D

veyahut birşey alınacaksa ben eşime eşim bana sorar alalım mı buna ihtiyacımız ne ölçüde paramız var mı bizi sorlayacakmı vs herşeyi karşılıklı planlar tartar kararı veririz. yani bi yönetilme ve yönetme yok bizde beraber ortak bir noktada buluşup beraber o yöne yöneliyoruz...

Son düzenleme:
Aslında yönetmek kelimesi belki fazla oldu,
herşey kadının üstüne mi yüklenmeli,yani kadın
herşeyi düşünmek,düzenlemek ve planlamak zorunda mı??
kadın yapmazsa sanki herşey alt üst olacakmış gibi...
kendi ilişkimizden yola çıkarak paylaşalım..
sizde bu anlamda eksik olan ne??

Üniversitede bir hocamız şöyle derdi,size kimse birşey yaptırmaz,siz yaparsınız.İstemiyorsanız yapmazsınız,görev haline de gelmez

Durum bu bence,biz herşeyi baştan tutuyoruz hoşumuza gidiyor,sonra da beyler hazıra alışmış oluyor.Biz veriyoruz o kozu yani.
Yani düşünsenize banyo havlusunu siz değiştiriyorsunuz hep,adamın elini attığında önüne hep temiz geliyor.Orda sanki kendi kendini temizleyen bir havlu var sanıyor,bilmiyor onun değişmesi gerektiğini

Back
X