Bu gebelik erken mi yoksa hormonlardan mı böyle düşünüyorum?

Dediğiniz gibi de olabilir şu an düşününce hiç ihtimal vermiyorum bu duruma açıkçası ama yaşamadan anlamam mümkün değil. İnşallah hayırla atanırım çalışmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim.
Yani bir sene sonranın stresini şimdiden çekip kendinize yük etmeyin. İnşallah ya ben de çok iş istiyorum, isteyen herkese olur.

Yani erken mi derken erken olduğu kanısına varırsanız aldıracak mısınız? Bir de yanlış anlamayın riskli gebelik diyorsunuz. Benim 2 tane kaybım var. Her gebelik güzel devam etmiyorda zaten. Biraz nasip meselesi her şey
Hayır aldırmam eğer bu düşünce devam ederse psikolojik destek alırım gerekirse. Dediğiniz gibi bebek nasip işi.

Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim çocuk en sağlam evlilikleri bile bir çarpıyor sarsıyor.. sonrasında zamanla oturuyor dengeleri baştan iyi kurmak lazım sınırlarını çocuktan sonra da korumaya al derim

Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim çocuk en sağlam evlilikleri bile bir çarpıyor sarsıyor.. sonrasında zamanla oturuyor dengeleri baştan iyi kurmak lazım sınırlarını çocuktan sonra da korumaya al derim
Kesinlikle dikkate alıcam çocuktan sonra da sınırların aşılmaması için gerekirse her gün eşimle konuşurum şimdiden anlasın teşekkür ederim.

böyle şeylerin çok da konuşulmadığı, anneliğin kutsal görüldüğü, her kadının asli vazifesi anne olmaktır kafasında muhafazakar bir ortamda
ve bundan 25 sene önce bir hocamız bana şey demişti
"bebeğim doğduğunda öyle ayy seviyorum ölüyorum gibi şeyler hissetmedim. bence ilk anda asıl his sevgi değildi merhamet ve sorumluluktu, sevmiyor değilsin tabi ama küçücük, tamamen sana muhtaç bir masum, merhamet asıl orada baskın olan ve tabi isteyerek yaptım annelik bilinci ve sorumuluğu taşıyordum ama anneyim ben diye içimden de aşk fışkırmıyordu. sonra büyüdükçe seni tanıyıp sen onu yetiştirdikçe seviyorsun çocuğunu asıl"

anne değilim ama bu konuda bazı kadınların toplumsal baskı sebebiyle annelik duygusunda biraz rol yaptığını düşünüyorum, için açıkçası.
pek çok kadın da doğurunca depresyona giriyor mesela, onu da kabullenmek zor oluyor toplumdaki genel kafa yüzünden
dolayısıyla kendinize dürüst olun derim, herkes hemen bir duygu şelalesi yaşamayabilir.

iş atama vs konuları zaten belirsiz, ona belli olunca bakarsınız. devlet bu açıdan en rahat yer zaten.

eş ailesinde mesela eşinizde bitiyor.

böyle şeylerin çok da konuşulmadığı, anneliğin kutsal görüldüğü, her kadının asli vazifesi anne olmaktır kafasında muhafazakar bir ortamda
ve bundan 25 sene önce bir hocamız bana şey demişti
"bebeğim doğduğunda öyle ayy seviyorum ölüyorum gibi şeyler hissetmedim. bence ilk anda asıl his sevgi değildi merhamet ve sorumluluktu, sevmiyor değilsin tabi ama küçücük, tamamen sana muhtaç bir masum, merhamet asıl orada baskın olan ve tabi isteyerek yaptım annelik bilinci ve sorumuluğu taşıyordum ama anneyim ben diye içimden de aşk fışkırmıyordu. sonra büyüdükçe seni tanıyıp sen onu yetiştirdikçe seviyorsun çocuğunu asıl"

anne değilim ama bu konuda bazı kadınların toplumsal baskı sebebiyle annelik duygusunda biraz rol yaptığını düşünüyorum, için açıkçası.
pek çok kadın da doğurunca depresyona giriyor mesela, onu da kabullenmek zor oluyor toplumdaki genel kafa yüzünden
dolayısıyla kendinize dürüst olun derim, herkes hemen bir duygu şelalesi yaşamayabilir.

iş atama vs konuları zaten belirsiz, ona belli olunca bakarsınız. devlet bu açıdan en rahat yer zaten.

eş ailesinde mesela eşinizde bitiyor.
Yaşadığımız toplum ile alakalı bu konuda ki çıkarımlarınıza katılıyorum. Anne figürü mükemmel olmalı,hata yapmamalı her şeyini feda etmeli gibi bir algı mevcut bunu ben de düşünmüyor değilim ve sanırım etkilendiğimi fark ediyorum aynı şeyler baba için düşünülmüyor ve eksik görülen her zaman anne oluyor. En basit örneği çoçukların yetiştirilme tarzı sanki sadece anneye yüklenmiş bir görev gibi oluyor ve sonrasın da annen seni nasıl yetiştirmiş gibi cümleler ile karşılaşılıyor oysa ki babanın da çocuğun yetiştirilmesi konusunda anne ile eş değer ölçü de payı var. Teşekkür ederim çok güzel bir bilgilendirme oldu yazdıklarınız inşallah toplumumuz da bu konuda aydınlanır.

Back
X