ilişkilerdeki aynı sorun

cookiesss

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
53
2
18
Ankara
Merhaba arkadaşlar.Benim çoğu ilişkimde karşıma çıkan bir sorunum var ve sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.

Ben 20 yaşındayım.Biriyle tanışıp görüşüyorum.O beni beğeniyor ben onu.Bi ilişkiye başlıyoruz.Bi süre sonra öpüşmeler koklaşmalar başlıyor.Bu noktada ben daha önce biriyle ilişkiye girmediğimi belirtiyorum.İlla evlenince olacak diye bir düşüncem yok ama özel olsun istiyorum ,dönüp baktığımda pişman olmak istemiyorum.Bunu karşımdaki insana söylediğim de genel tepki şu oluyor.-Senin için bekleyebilirim- Peki ne kadar bekleyebilirsin- 5 ay lar 6 aylar ...Tabiki ben de ayrılıyorum bu durumda.
Ya da sen ne zaman hazır olursan ben o zaman kadar bekleyebilirim diyenlerde ise ilişki devam ettikçe sürekli o işi yapmasak da diğer bütün şeyleri istiyor mesela.

Ben de bunlar olunca benim evlenmeden önce 1-2 yıllık ilişkim olamayacak mı diye düşünüyorum Ne düşünüyorsunuz bu konuda
 
Cok ozur dilerim de karsiniza hep abazanuslar cikmis :) ama kendinizi kullandirmak yerine ayrilmakla en iyisini yapmissiniz eminim sizin de karsiniza karsilikli birbirinizi sevebileceginiz birisi cikacaktir zaten bu isler deneme yanilma dogru insani bulana kadar devam
 
bence hiç üzülmeyin zaten henüz karşınıza evlenebileceğiniz birisi çıkmamış.
 
Iyide illaki ileri gitmek şart değil ki sen benim için önemli özel olsun istiyorum ama olsun deyince adamlarda beklentiye giriyor.
 
Daha çok gençsin.kalbinin sesini dinliyorsun bence çokta iyi yapıyorsun.özel olmalı ve hayatını birleştireceğin kişi ile olmalı.benim görüşüm.acele etme doğru kişi mutlaka karşına çıkacak.
 

Sahsi fikrim cinsellik elbette ozel bir sey ve biyolojik bir istek ama cinsel iliski olmadan bir iliski pek yurumuyor gibi. Tensel uyum onemli.
 
size öyleleri denk gelmiş bence
öpüşme vs olunca daha ilerisi de olsun istiyo olabilirler
ama ben bunu saygısızlık olarak görürüm kendime
sanki benimle sırf cinsellik için birlikte olmak istiyo gibi gelir
ben evlilik öncesi tercih etmediğimi net bi şekilde belirtirim ve hiç sorun yaşamıyorum o yüzden


yaşınız çok küçük
emin olmadan böyle bi tecrübe yaşarsanız pişman olabilirsiniz

ama sizde özel bi zamanda olsun diyosanız o kişiler de beklentiye girebilir doğal olarak


 
Sen yeni ilişkiye başladığın adama evlilik öncesi cinselliğe karşı olmadığını söylersen o da bunu zorlar. Neden bu düşünceni kendine saklamıyorsun?
 


demekki karşınıza doğru kişi henüz çıkamış.insan sevdiğini zorlamaz,kırmaz,incitmez.ayrılarak en doğru şeyi yapmışsınz kendinizi kullandırtmayın.
 
Sen yeni ilişkiye başladığın adama evlilik öncesi cinselliğe karşı olmadığını söylersen o da bunu zorlar. Neden bu düşünceni kendine saklamıyorsun?

Ben bundan bahsetmesem de ya da evlenmeden olmayacak desem bile çoğu erkek bunu yaşamak istemez mi ? Sonuçta en az 3 yıl var biriyle evlenmem için :/
 
Burada yazdiginiz gibi onlara da ozel ani bekliyorum derseniz tabii adamlar o ozel an ne zaman diye beklentiye girer.
Evlilik oncesi istemiyorum deyin tavriniz net olsun. Onlarda ona gore hareket eder
 
bütün ilişkilerinde mi bu muhabbet oluyor? seni gerçekten seven biri çıkmamış henüz.. gerçekten seven biri çıksaydı senle bu muhabbetlere girip laçkalaşmazdınız.. ki sizde kesinlikle sınırlarınız olduğunu belirtin aksini düşünseniz bile çünkü erkekler bunu kullanır dikkatli olun bu cinsellik konularında taviz vermeyin erkeklere
 
Benim iliskilerimde hic bu konular acilmadi. Yani oturup durup dururken ben cinsellikle ilgili sunu dusunuyorum demedim. Erkekler okadar salak degil sen sınırını adam gibi davranislarinla ifade edersen sana zaten bu tur seylerle gelen olmaz.
 
Ben bundan bahsetmesem de ya da evlenmeden olmayacak desem bile çoğu erkek bunu yaşamak istemez mi ? Sonuçta en az 3 yıl var biriyle evlenmem için :/

üniversitede erkekler genelde cinsellik yaşabileceği kişiler arar ciddi ilişkiler düşünmezler
ama cidden sana değer veren biri karşına çıkarsa bunları hiç sorun etmez inan
sen bu kadar acele etme bence
ve doğru kişiyi bulduğnda bunu yaşamak istiyosan sonra olabilir vs deme hiç bahsetme cinsellikten
sen bahsedersen onlar da beklentiye girer tabi
benim çoğu arkadaşım bu durumda cinsellik yaşamadılar ama 5 yıldır filan birlikteler evlenmeyi düşünüyolar
 
Sorun sizde değil,sevgilileriniz de..
 
illa evlenince olacak diye bi düşüncen yok ama beklerim diyen erkeklerden bile ayrılıyorsun..
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..
belki sen isteyene kadar beklicek.. belki senin için özel olan o nerden biliyosun tanıma fırsatı mı veriyosun..
 
Ask kalbe dokunmaktır bana göre tene degil. Kendini kullandırma. Seninle sadece bu mesele icin birlikte olan kisi de niyetini belli eder zaten sen de sınırlarını belli edersin olur biter.
Tabii bu devirde cogu askın yolu önce yataktan geciyor onları bilemiyorum. Tercih meselesi bunlar
 
Karşı olduğunu belirt.
Çok da karşı değilim cart curt dersen,
Adam da haliyle cok önemsemiyor der, affetmez.
 
Bunu konuşmanıza gerek yok ki. Zamanla tavırlarınızdan zaten anlaşılır. Sizin sormanız bana garip geldi açıkcası durduk yere ben ilişki yaşayabilirim ama sonra diyorsunuz birde üstüne zaman soruyorsunuz oldu olacak saatte isteseydiniz siz ilk başta bu şekilde belirttkten sonra adamda zaten o düşünceyle bekleyecek.
 

Yahu niye bu konuları bu kadar kafaya takıyorsunuz anlamıyorum. Böyle bir soru sormak nerden aklına gelir bi insanın? Ne gereği var bunu sormanın ya da anlatmanın. Zaten zamanı gelince, hazır hissedince evlilik öncesi cinselliğe de karşı değilsen yaşanır olur biter. Bunun planı yapılmaz, süresi belirlenmez, üç ayı beş ayı olmaz...

Bence sen evlilik öncesi ilişkiye açık değilsin. Evleneceğin adamla evlilik öncesi ilişki yaşayabilme ihtimaline açıksın. O ilişki olur da bitiverirse psikolojik olarak afedersin ama moku yersin. Buraya gelir diktirsem mi, kandırsam mı diye konu açarsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…