İlişkim ve Gelecek Kaygım

izmirli1234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
12
0
1
29
Merhabalar. Benim derdim ilişkim ve gelecek kaygım. 6 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim bu sene mezun oldu ve yavaş yavaş gelecekten konuşmaya başladık. Benim ailemin durumu çok iyi , şimdiye kadar çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadık ama sevgilimin ailesinin durumu hiç yok. Yarın öbür gün bir düğün yapacak olsak ailesinden hiçbir destek göremeyecek bunu şimdiden hissediyorum. Hiçbir şey istediğim gibi olmayacak sürekli benden kısmak isteyecek bunu da farkındayım. Düğün yemekli olmasın , gelinlik pahalı olmasın , oturma grubunu o beğendiğini değil şu uygunu alalım vs vs. Sonuçta insan bir kez evleniyor her şey istediği gibi olsun istiyor. Bazen kendime kızıyorum paragözlük mü yapıyorum diye ama açıkcası yıllardır alışık olduğum bir düzen bi hayat standartı var. Evlendikten sonra bunu dert ederim ve huzursuzluk mutsuzluk çıkar diye çekiniyorum. Bir de ek olarak hayat görüşlerimiz , siyasi görüşlerimiz vs ailecek çok farklı. Onlar çok muhafazakarlar bizse onlara göre çok rahat kalıyoruz. Mesela onlarda sevgilimin anneannesi sevgilimin dayısıyla kalıyor ve sırf evde yengesi de var diye gidip anneannesini göremiyor vs vs. Bize göre bunlar çok uç. Bizde de babam alkol tüketir , yüzeriz vs. Biz de onlara göre çok uçuz. İleride bu da sorun olur mu sizce

6 yılı nasıl birlikte geçirdiniz? hiç sohbet etmediniz mi?

6 yıldır hiç mi bir rakı içelim demediniz veya o hiç mi ne bileyim dindar insanların yaptığı özel şeyleri yapmak istemedi? hiç mi konuşurken konu siyasete gelmedi? boş boş 6 yıl boyunca aşk böcekliği mi yaptınız?

6 sene boyunca aile,kültür,maddi durum falan düşünmeden flört etmişsiniz. Şimdi bunları düşünmeniz garip.
Bence evliliğe kadar beklemeniz mantıksız zira şimdiden dert etmişsiniz gibi duruyor bakınca
Evet dert ediyorum şuan. Çünkü sonrasında her şey daha da geri dönülmez bir hal alacak

O halde aileden beklentiniz olmasın
Beraberce birikim yapın,
Evlilik işini erteleyin...
Benim ailem nişanı bile yemekli yapmak istiyorlar , her şeyin en iyisi olacak diyorlar. Nasıl olacak ki benim ailem nişanı yapacak sonra ben ve o çalışıp düğün içim mi para biriktiricez? O zaman benim ailem açısından hoş olmuyor ama :(

Sohbet ettik ama maddi konulara bu kadar dahil olmamıştım açıkçası

maddi konuya girmiyorum çünkü çok afedersiniz ama evlenirken her şeyi ailelerden beklemeyi ben parazitlik olarak görüyorum. siz de okulunuzu bitirin, çalışmaya başlayın, sevgilinizle gücünüz neye yeterse onu yaparsınız.

beni düşündüren kısım hayat görüşlerinin farklılığı oldu, sizi de düşündürse iyi olur.

Evet dert ediyorum şuan. Çünkü sonrasında her şey daha da geri dönülmez bir hal alacak
Bende onu diyorum işte.Dert edinmişsiniz.Bu söyledikleriniz düzelecek iş deg il.Babasi bu yaştan sonra zenginmi olacak mesela?Ya da kaç yaşında insanlar siyasi gorusmu değiştirecek?Sizin canınız isterse içkimi içecek?
Birbirine uyumlu olmak çok önemlidir .Para da eğer isteklerinize yetisemeyeceklerini düşünüyorsanız mutsuz olursunuz ki olmuşsunuz zaten.

evlenmeyi maddiyat olarak baktığınız sürece zaten yürütemezsiniz!

6 yıllık süreçte takılıp bir başkasının hayatını bu kadar gasp etmek doğru değil
Ne istediğinizi bilecek yaştasınız bari bu saatten sonra bu işi uzatıp da iyice çıkmaza sokmayın hayatlarınızı!

Benim ailem nişanı bile yemekli yapmak istiyorlar , her şeyin en iyisi olacak diyorlar. Nasıl olacak ki benim ailem nişanı yapacak sonra ben ve o çalışıp düğün içim mi para biriktiricez? O zaman benim ailem açısından hoş olmuyor ama :KK43:

Iyide baba evindeki hayat standartını koca evinde bulamazsiniz...

Ya daha iyi yaşarsınız yada orta halli...

Yada kendinize denk birini bulun,maddi olarak ailenize uygun:deli:

Maddiyatı erkek tarafından beklemeyin o zaman. Benim kuzenim de sizinkine benzer bi evlilik yaptı tüm masrafı amcam karşıladı kuzeniminde herhangi bi şey kalmadı içinde. Gerçi bu bana göre yanlış evlenmeye karar verdiyseniz düğününüzü de yapıverin bi zahmet.

Ama sizin hikayenizdeki asıl sıkıntı aradaki dünya görüşü uçurumu. Tekrar düşünün her şeyi

maddi konuya girmiyorum çünkü çok afedersiniz ama evlenirken her şeyi ailelerden beklemeyi ben parazitlik olarak görüyorum. siz de okulunuzu bitirin, çalışmaya başlayın, sevgilinizle gücünüz neye yeterse onu yaparsınız.

beni düşündüren kısım hayat görüşlerinin farklılığı oldu, sizi de düşündürse iyi olur.
Neden parazitlik olsun ki? Örf afetlerimizde de bu böyle değil mi ? Evlenirken aileler yardım eder bunun nesi parazitlik

evlenmeyi maddiyat olarak baktığınız sürece zaten yürütemezsiniz!

6 yıllık süreçte takılıp bir başkasının hayatını bu kadar gasp etmek doğru değil
Ne istediğinizi bilecek yaştasınız bari bu saatten sonra bu işi uzatıp da iyice çıkmaza sokmayın hayatlarınızı!
Evliliğe maddiyat olarak bakmıyorum ama taktir edersiniz mi maddiyat da evlilikte önemli bir unsur

bu kadar modern bir ailen varken bu yobaz aileyle ne yapacaksın yahu?
bu inanç filan değil bildiğin yobazlık ne demek yenge evde diye anneanneyi görmemek? dinin hangi ayetinde böyle bir şey yazar?
düpedüz yobazlıktır bu ve ileride çok sorun yaşarsın.
maddi konular halledilir ama bu daha önemli.

bir de hep derim kızlara ailesine bakın erkeğin diye çünkü bu ailesi yobaz tipler normal yaşantılı kız peşinde koşuyorlar. kızlar uyanık olun. dikkat ederseniz buradaki benzer konularda hep kız ailesi normal erkek ailesi dindar, dar görüşlü demek ki bir yerde sorun var.

Tavsiyeleri çürütüyorsunuz hep. Ben size altın bir tavsiye vereyim. Ayrılın. Zengın kız zengin oğlanla fakir oğlan da fakir kızla evlensin. Herkesin CEBİ rahat etsin. Sizin aileniz de yaptığı pahalı nişanla ve aldıklarıyla boşa yorulmamış olur.

Evliliğe maddiyat olarak bakmıyorum ama taktir edersiniz mi maddiyat da evlilikte önemli bir unsur
Maddiyat seçtiğin koltukta ya da giydiğin gelinlikte değil. Aileyi geçindirmekte; doğacak çoçuğuna iyi bir yaşam sürdürmekte gerekli olacaktır.

Ama bunları tek başına eş kişisinden beklemek değilde birlikte yapabilmek evlilik oluyor işte. Bunun sorumluluğunu alamayacağınızı şimdiden gösteriyorsunuz. Bu yola boşuna girmeyin bence.

Neden parazitlik olsun ki? Örf afetlerimizde de bu böyle değil mi ? Evlenirken aileler yardım eder bunun nesi parazitlik
Yoksa ne yapacak insanlar? Sizin için kole pazarında kendini mi satacak? Şu zihniyetle adamın başını yakmayin.

o örf ve adetler benim bildiğim yaklaşık 100 yıl öncesinin adeti, 16 yaşındaki bebeleri evlendirirken aileler tabi ki her masrafı karşılıyormuş çünkü ortada meslek sahibi insan yok. zaten bu benim görüşüm. meslek sahibi iki insan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir diye düşünüyorum.

Maddiyat kısmı önemli elbet, alıştığınız standartların altında bir yaşam sizi bunaltır.
Ancak asıl önemli sorun, diğer konulardaki farklılıklarınız. Sizi kısıtlıyordur mesela sevgiliniz, muhafazakar olduğu için giyim kuşamınız onu rahatsız ediyor ve buna karışıyordur muhtemelen. Bunlar sizi çok üzer ileride. Kavgalar çıkar. Özgüveniniz yok olur. Ve mutlak sona yani ayrılığa gidersiniz maalesef. Şimdi olmasa bile evlendikten kısa bir süre sonra ayrılırsınız.

Back
X