İlişkim ve Gelecek Kaygım

Neden parazitlik olsun ki? Örf afetlerimizde de bu böyle değil mi ? Evlenirken aileler yardım eder bunun nesi parazitlik

Aynı örf ve adetlerde gelin kayınvalide falan da bakıyor yalnız :) işinize geleni alıp gelmeyeni almamazlık yapmayın...

Ayrılın.
Size batmaya başlamış zaten, hayal ettiğiniz gibi olma ihtimali Yok.
Benim ailem şöyle yapar, onun ailesi böyle yapar hesaplarına girilen evliliklerden hayır gelmiyor.
Üstüne görüş ve kültür farklılığı da var...

6 yıl bunları göz ardı etmenizle de zaten ilişkiye hazır olmayan öylesine vakit geçiren biri izlenimi veriyorsunuz.

Maddiyat seçtiğin koltukta ya da giydiğin gelinlikte değil. Aileyi geçindirmekte; doğacak çoçuğuna iyi bir yaşam sürdürmekte gerekli olacaktır.

Ama bunları tek başına eş kişisinden beklemek değilde birlikte yapabilmek evlilik oluyor işte. Bunun sorumluluğunu alamayacağınızı şimdiden gösteriyorsunuz. Bu yola boşuna girmeyin bence.
İşte daha ortada aile ve çocuk yokken bile bu konular beni germeye başladı

Sevgide bir yere kadar. Maddi olarak çalışır halledersiniz ama görüş, görgü, gelenek Farklı oldumuydu büyük problemler çıkıyor ve sevgi harcanıyor. Bence mantıkla hareket etmelisiniz. Bir hayat kuruyorsunuz ne o size ne siz ona sınav olmamalısınız.

Evlilik ailelerin de içinde bulunduğu bir müessese. Bu kadar uçurum varsa birkez daha gözden geçirin ilişkinizi. Ha ama şu da var o heves ederim dediğiniz düğün, kına olayları gelinle damatı yormaktan başka birşey değil. En basit düğün en güzel düğündür mantığındayım düğün tecrübem sonrası.

6 yılı nasıl birlikte geçirdiniz? hiç sohbet etmediniz mi?

6 yıldır hiç mi bir rakı içelim demediniz veya o hiç mi ne bileyim dindar insanların yaptığı özel şeyleri yapmak istemedi? hiç mi konuşurken konu siyasete gelmedi? boş boş 6 yıl boyunca aşk böcekliği mi yaptınız?
Konu sahibinin altı yılda tek düşündüğü gelinlik yemekli düğün felan olmuş. Hani onları sağlayabilecek olsa nişanlısının hayat görüşüymüş umurumda değil bence

Önemli olan kısım maddiyattansa ortada olan farklılıklar. Bence çok iyi düşünülmesi gereken bir karar. Hayata bakış açınız, din , siyasi yani bir çok konuda farklılık varken biraz zor gibi geldi bana

Neden parazitlik olsun ki? Örf afetlerimizde de bu böyle değil mi ? Evlenirken aileler yardım eder bunun nesi parazitlik

Eder, edebilir. Ama sonra burada "Kayınvalidem aldığım bir çöpe bile karışıyor, evime çat kapı gelip yayılıp yatıyor ühühü" diye konu da açmayacaksınız o zaman. Zira evliliğinizin sorumluluğunu almayıp "yardım" adı altında hala ailelerin sizi geçindirmesini beklerseniz yaptığınız şey farklı bir aile kurmak, farklı bir düzen oturtmak olmuyor. Kayınvalideniz sizin hayatınızın her alanında söz sahibi olabilir, en ufak bir mevzuda "Ben aldım, ben yaptım sen sadece oğlum ne derse onu yapacaksın" deyiverirse hiçbir hak iddia edemezsiniz. Yedirebilecek misiniz kendinize?

Kaldı ki 6 senedir birlikte olduğunuz adamın en temel özelliklerini dahi bilmiyorsunuz. Yani adamın huyunu suyunu tanımamayı anlayabilirim değişmiştir, kendini belli etmemiştir vs ama ev arkadaşının bile siyasi görüşünü, hayata bakış açısını bilirsin yahu. 6 senedir gram tanıyamadığınız bir adamla ne kadar sağlıklı bir evlilik yürütebileceğinizi düşünüyorsunuz yani? Bu Polyannacılıktan da öte.

Ben bu derece uc farkliliklarla saglikli bir evlilik olabilecegini dusunmuyorum. Maddi kisimdan bahsetmiyorum, diger uyumsuzluklar. Yurutenler elbette vardir ama genelde kadin tarafi kendi hayatindan cok fazla taviz veriyor.
Az bir suredir birlikte degilsiniz, bu tarz sorunlar yasamiyor musunuz? Giyiminize karisma, ailenizin yasayisini elestirme, sizi kisitlama vs.. Evlendikten sonra soyle olacak boyle olacak seklinde istekleri var mi?

Bence ailenin yardım etmesi gayet normal bir durum. Tabii maddi güç varsa. Burada parazitlik yok kendiniz yapın diye konuşmak kolay. Evlilik süreci 80 - 100 BİN TL demek her şeyi dahil. Gelen takıyı borca yatırır çıkarsınız muhtemelen.

Şunu belirteyim bana bu törenleri yemekli yapmak hep saçma gelmiştir. Zaten akşam 8'de tören başlıyor, o saate kadar yemek yenebilir. Kuruyemiş, meyve, kurupasta filan güzel bir atıştırma sunulabilir davetlilere.

Sizin asıl sorununuz görüş farkı. Arada epey uçurum var gibi duruyor. Karşı taraf yobaz bir aile imajı çizdi gözümde. Sevgiliniz nasıl biri? Sizi kısıtlar mı? Kıyafetinizi açık, dekolte diye eleşririr mi? Bunlar önemli detaylar. Aileye girince zamanla onlara benzeyebilirsiniz.

Eğer kabul edemem ayrılacağım derseniz de maddi konulara girmeden bitirin. Cahillik yapıp 6 sene sürdürmüşsünüz, bari gururunu kırmayın.

Eğer istediğiniz gibi bir düğün yapabilselerdi, mobilyalarınız güzel olsaydı görüş farklılığına rağmen evlenecek miydiniz? Öyleyse evliliğe tamamen maddi yönden yaklaşıyorsunuz demektir. Evlilik 2 ailenin birleşmesi demek. Bunu da dünürler sıkı fıkı olacak diye algılamayın. 2 ailenin farklı yetiştirdiği çocukları birleşiyor olarak görün. Ananesini yengesi var diye göremeyen bir adama kuzenim geldi çay içmeye gidiyoruz biz denebilir mi?

Hayat görüşlerinin, ailelerin birbirinden farklı olmasını ilişkiler açısından sorun olarak görüyorum ben. Bilemiyorum, sonuçta hayatlarımız, hobilerimiz her şeyimiz fikirlerimize göre şekilleniyor, bizi biz yapan hayata bakış şeklimiz oluyor. Kendinizden çok farklı bir hayat biçimini özümseyebilip, evlendiğinizde gerek olduğu takdirde eşinizin yaşam şekli doğrultusunda taviz verebilecek misiniz veya aynı şey karşı taraf için söz konusu olduğunda o sizin için taviz verebilecek mi bu konuları irdelemek önemli bir rol oynuyor bence. Düşünün siz belki bir cuma akşamı işinizden çıkıp bir keyif birası yudumlamak isteyeceksiniz ama bunu hayat arkadaşınızla yapamayacaksınız veya karşı taraf için bazı etkinlikler sizin için çok anlamsız olsa da harem selamlık olacak, bunlara göğüs gerebilecek misiniz?

Eşimden önceki erkek arkadaşımla sizinkine benzer bir durumdaydık, ben bizde asla bir gelecek görememiştim bu sebepler dolayısıyla. Eşimle evlenirken de eşimin benim için ne kadar büyük bir şans olduğunu fark ettim, aileler, zihin yapısı olarak birbirimize o kadar benziyoruz ki, bu tip detaylar düğün sürecinin o kadar ağrısız,sızısız geçmesini sağlıyor ki.

Maddiyat konusuna gelince de siz şu anda bu şekilde düşünmeye başladıysanız evlendiğinizde de durum değişmeyecektir, belli bir yaşam standardında yetişen kişiler için daha düşük bir standarta adapte olmak oldukça güç oluyor doğal olarak.

Sonuç olarak, elbette ki sizin kendi kararınız ama aileler ve hayat anlayışı arasındaki farklar konusunda iyice düşünmenizi öneririm, umarım her şekilde çok mutlu olursunuz.

Ailenle tanışmadı yada ailenle sevgilin hakkında kimseyle konuşmadın galiba?
Ayrıca yaşlarınız kaç?
Bence yol yakınken dön. :)

Back
X