İlişkimde Pek Mutlu Değilim

Elaenorossax

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
35
24
288
Merhaba arkadaşlar ben 20li yaşlarımın başındayım. Neredeyse 3-4 yıldır tanıdığım biri var (ama çok yakın değildik sadece uzaktan tanıdığım biriydi) ve kendisiyle 1 yıla yakındır sevgiliyiz. Onu çok seviyorum ve o da beni aynı şekilde çok seviyor. Çok uyumlu bir çiftiz zevklerimizden tutun maddi durumumuza, ailelerimizin yapısına kadar neredeyse aynıyız. Ama kafamda sürekli beni meşgul eden sorunlar var hiçbir zaman tam anlamıyla mutlu olamıyorum.
Espri anlayışımız neredeyse hiç uyuşmuyor. Ben genelde eğlenceli ve komik bir insanım ama sevgilimin yanında espri yaptığımda ya da onu güldürmeye çalıştığımda bunu kesinlikle anlamıyor. Yani ya hiç anlamıyor öylesine gülüp geçiyor ya da ciddiye alıp cevap veriyor.. Ve bu durum beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Ya da ne biliyim bir derdim olduğunda ve ona anlattığımda 'en doğrusunu sen bilirsin, son kararı sen vereceksin' vb şeyler söylüyor. Bu tür konularda hiç yardımcı olmuyor. Yani tamam fikirlerime davranışlarıma saygı duyması çok ama çok güzel ama sevgilimsin ya ona da biraz katkı yap değil mi? Kendi sorunları olunca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama en başta kendi kafasına koyduğu neyse onu yapıyor. Yani boşa konuşmuşum gibi geliyor. O yüzden ne derdini dinlemek, ne derdimi anlatmak, ne günlük normal konuşmak bile istemiyorum bazen! Bu sorunlarımı onunla da konuştum daha önce defalarca ama durum değişmedi.. Sizinde başınıza böyle şeyler geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız?

onun da karakteri öyle demek ki, herkesten bizim gibi olmasını bekleyemeyiz ve herkes bizim penceremizden dünyaya bakmıyor olabilir. anlattığın şeyler çok zor şeyler değil. kendini soğutma ilişkinden böyle şeyler için.

Onun yapısı öyle senin yapın böyle he yapabilirki kafanız tam olarak uyuşmuyor demekki

İlişkilerde karşılıklı uyumlanma olmadığı sürece bence manevi tatminsizlik baki kalıyor..Bizde eşimle çok zıt karakterleriz ama zaman içinde birbirimizi törpülemek yerine bu yanlarımızı kabul edip bunlardan keyif almayı aşıladık birbirinize.Çok kavga ettik,çok yükseldik kırdık döktük ama bunu aştık vesselam:)
Umarım zaman sizin de lehinize işler mutlu kalın

Yaptığınız espriyi açıklamak zorunda kalmaktan yorulacaksınız bir gün.. Böyle hayat geçer mi ki? Aynı şeylere gülüp,ağlamaktır sevda..

Kusursuz arama yok çünkü bu kusurda çok kafaya takilacak gibi degil esimin essek sakalari varki cinnet getirtiyo ama nabacan huyu boyle nazar olsun diyelim bana yapmaz çünkü ciddi sekilde uyardim ama cocuklarla sakalasmasi beni delirtiyo cocuklarin hosuna gidiyor diye karismiyorum benim de pis bir huyum var kafam baska yerdeyken bana espiri yapinca bozuyorum mesela yaptina yapacana pisman oluyo

Iyi de bunlar varsa cok uyumlu olmus olmuyorsunuz işte. Mukemmel bir insan olmasi çok iyi anlastiginiz anlamina gelmez ki.
Hocam hayır şöyle söyleyim, bizim burcumuzdan yükselenimize, tuttuğumuz takımdan sevdiğimiz-sevmediğimiz yemeklere, mesleğimize kadar neredeyse her şey aynı. Hatta bazen öyle denk geliyor ki aynı anda birbirimizi düşünüp aynı anda mesaj atıyoruz, aynı anda arıyoruz. Bahsettiğim uyum bu. Belki de bu kadar uyuma alıştığım için farklılıkları sorun ediyorum bilmiyorum.

Iletisim iliskideki en onemli sey.sevdiginiz renkten , tuttugunuz takimdan ya da birbirinizi arama zamaninizdan. Yani burcunuz ayni ya da farkli olsa ne farkeder guzel iletisim olmadigi surece anlamadim.

Cok uyumluyuz neden cunku ayni takimliyiz sgajaja

Bi seylerin ayni olmasi uyum anlamina gelmiyor

niye bu kadar takıldık ki uyum mevzusuna anlamadım..sadece iyi iletişim kurmak da uyumlu olmak demek değil, benzer davranışlar sergilemek de. Benim demek istediğim eş statükolardayız ve pek çok zevkimiz benzer. Ve aynı takımı tutmak da ne bileyim gülünecek bir mevzu değil. Fanatiklik derecesinde tutuyoruz ve siz bilir misiniz ki takım kaybettiğinde oturup ağlamayı dfjhdjfhd işte sorun da aslında burda yine. genelde aynı şeylere üzülüyor, aynı şeylere gülüyoruz, aynı anda birbirimizi düşünüyoruz vs. gerçekten arada büyük bir uyum ve sevgi var ama bunun yanında sorunlar da var görüldüğü gibi. ama çözeceğiz inşallah

Herkesin iliski anlayisi farkli tabii ama siz sordugunuz icin yorum yaptim bence oyle

Ben takim tutmuyorum sevgilim de mactan sonra aglamiyor acikcasi o yüzden o kismi anlayamicam asdfg

Bence iyi iletisim sohbet, muhabbet, mizah anlayislari, birbirine destek olmak uyum icin olmazsa olmaz zaten bunlar olunca zevklerde uyusuyor bi yerde zit bile olsa onun uyumu oluyor. Tabii bunlar benim iliski anlayışım.

Cozersiniz tabii ki sizin icin onemli olan kisimlar ayni ve uyumlu❤

Takım konusu ironiydi efendim zaten tuttuğumuz takım şarkıda da dendiği gibi güldürmüyor ağlatmıyor eskisi gibi.. Benim için önemli olan şey aynı veya uyumlu olması demek değil. Aynı şeylerden hoşlanmasak da olur ama öyle değiliz işte. Evet, aynı takımı tutuyoruz, aynı şeylere gülüp aynı şeylere üzülüyoruz. Bu kadar 'aynı' olduğumuz için de sorunlar yaşıyoruz. Demek istediğim pek anlaşılmıyor sanırımŞunu da ekleyim o halde, (astrolojiye inanır mısınız bilmem ama ben inanıyorum) burçlarımızdan yükselenimize kadar aynı olması da durumu bu hale getiriyor. İkimizde de inatçılık mı desem, gelenekten-alışmışlıktan kopamamak mı desem bilmiyorum o sorun var. Bir diğer deyişle huylu huyundan vazgeçmiyor. Ve bu da bizi yine başa götürüyor -> Bu kadar 'aynı' olduğumuz için de sorunlar yaşıyoruz. Ne o değişiyor ne de ben. İkimiz de elimizden geleni yapıyoruz bunu biliyorum, ama bana tam anlamıyla yetmiyor.

Takım konusunda erkek arkadaşımla tam zıttız. Ve ikimizde düşman takımların koyu taraftarıyız. Ona rağmen bu konuda bile iletişimimiz oldukça iyi. Demek istediğim zıt bile olunsa o durumla veya konuyla ilgili verilen tepkiler, girilen iletişim önemli oluyor. Sizin de durum biraz o olmuş özellikle espri konusunda. Yani orta yollu iletişimi bulamamışsınız.
Bir de ben çok aynı olan insanların bir yerden sonra sorun yaşadığına inanıyorum. Naçizane düşüncem tabii. Sizi rahatsız ediyor mu bu kadar aynı olmak, yoksa sadece bazen anlaşılamamak mı üzüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…