Bu mesajından sonra ilişkiler hakkında baştan sona yanlış düşündüğünü farkettim.
Ailevi mevzular, kız arkadaşlarıyla ilişkileri, ve din.. Bir kere daha bu adamla yeni başlamış bir ilişkiden bahsediyorsun. Daha şimdiden bu konularda talebin olamaz. Elbette kıskanacaksın, elbette sevgilisi olan erkek kız arkadaşlarıyla yakınlığına dikkat etmeli. Ama kız arkadaşlarınla görüşme diyemezsin.
Ailevi konular iş ciddiye bindiği zaman konuşulur. Zaten o vakte kadar tartarsın, bakarsın davranışlarına. Zaman zaman konusu açılır, fikirlerini dayatırmış gibi değil ama bende böyle düşünüyorum diye açıklarsın.
Din ise çok kritik bir konu. Kimsenin vicdan özgürlüğüne, inanç özgürlüğüne karışamazsın. İnsanlar bu konuda çeşitli aşamalardan geçerler. Sorgularlar, çeşitli tecrübeler yaşarlar hayata ve ahirete dair, sonrasında kimi daha çok inanır, kimi din değiştirir, kimi içinde yaşar, kimi ateist olur, neyi isterse onu tercih eder. Sen özellikle de bu konuda değişmesini istiyorum diyemezsin. Sevgilisi de olsan, karısı da olsan böyle bir hakkın yok.
Benim gördüğüm, bu adam aradığın kriterlerin önemli bir kısmına sahip değil. Değiştirmek istiyorum diye yola çıkma. Erkekler bundan nefret eder. Kabul edebiliyorsan, bu haliyle kabul et. Elbette karşılıklı fedakarlıklar yapılacak ama değişmesini istiyorum demişsin ya, bu çok iddialı ve bütün kadınların istisnasız bütün kadınların en sonunda hayal kırıklığına uğradığı bir durum.
Bence yol yakınken vazgeç, ikinize de yazık olmasın. Hazır çok bağlanmamışken en iyisi bu.