İlişkisinde mutlu olanlar nasıl başarıyor?

Merhaba hanımlar...

Çok mutsuz bir ilişkiden çıktım. Şimdiye kadarki çoğu ilişkimde özellikle evliliğim ve bu son biten ilişkimde
çok mutsuz oldugum için düşündüm ; mutlu hanımlar nasıl başarıyor? Yani eşinden sevgilisinden ilgi alaka gören kadınlar bir şey yapıyor mu bunun için yoksa şans mı?

Bilmiyorum ama bana evlendiğim erkek de, son sevgilim de hep düşman gibi davrandı. Beni mutlu etmek için değil tam tersi sanki üzmek için çabalıyorlardı. Hoşuma gitmeyen şeyleri yapıyorlardı uyarılarıma rağmen. Hatalarımı , açıklarımı arıyorlardı, bulamayınca iş iftiraya kadar vardı. Çok iyi, fedakar hatta enayi durumuna düşecek kadar iyi davranmama rağmen... Bu sorunun cevabını bulamıyorum. Yanlış bişey mi yapıyorum. Ya da çok iyi davrandığım için beni salak mı zannediyorlar?

şimdi işaretlediğim yerdekilerin tam tersini yapmanı öneririm

Karşındaki adamı iyi tanımadan ilişkiye "aşığım" diyerek bodoslama dalıyorsa, kötü şeyler yaşama ihtimali çok oluyor insanın.
Bence zamana ve akışına bırakmak lazım, erkeği tanımak , ilk anların büyüsüyle yanlış kararlar vermemek gerek.

bana da öyle geliyor ama aksi takdirde de yine bir sorun oluşur diye korkuyorum
Bi adam sorun cikarmaya meyilliyse sen ne yapsan da cikarir zaten; ben bunu anladım.. Biz aman huzur bozulmasin diye (hakliyken) alttan alip tavzi verdikce karsidaki huzuru bozacak baska bsy buluyor zaten, hem de dozajı artirarak.. Elbette sorun cikarip hakliyiz diye saldiralim demiyorum.. Ama durduk yere olay cikarana tavrini koymak lazim..

Enayilik yapmak, birine yaranicam diye atmadik takla birakmamak, surekli kendinden taviz vermek mutluluk mu getirmeliydi sizce hakikaten. Ben boylesi bir insana arkadas olarak bile saygi duymazken hayatindaki insan sana niye saygi duysun ki? Sevgi dilenciliği yapmak yerine belli bir duruşun, karakterin, kendine saygın olursa eminim daha çok sevilirsin.
Mutluluk getireceğinden değil, ben iyi ve verici olursam o da aynı şekilde davranır ve sağlam ilişkimiz olur düşüncesiyle ....

Bi adam sorun cikarmaya meyilliyse sen ne yapsan da cikarir zaten; ben bunu anladım.. Biz aman huzur bozulmasin diye (hakliyken) alttan alip tavzi verdikce karsidaki huzuru bozacak baska bsy buluyor zaten, hem de dozajı artirarak.. Elbette sorun cikarip hakliyiz diye saldiralim demiyorum.. Ama durduk yere olay cikarana tavrini koymak lazim..
Aynen, ben ne yaparsam yapayım erkek arkadasım problem cıkartıp bitti diyip gidiyordu. Barışıyorduk on takla atıyorum yine sorun cıkaracak birşey buluyordu, "ipe un sermek" deyim yerindeyse...

İyi bir ilişki yaşamak için çok iyi bir insan olmanız gerekmez.
Ben mesela iyi bir insan değilim ama hayatıma giren erkekler hep bana taviz verir, alttan alır.
Sinirli, soğuk ve agresifim.
Ama bir de ısınıp güvendim mi dünya tatlısı olurum.
Dengeleri sağlamanız gerek. Çok fazla sevgi, ilgi, taviz verilmez.
Karşı taraf size ne kadar bu saydıklarımdan veriyorsa siz de o kadar verirsiniz.
Bir de işinize gelmezse basar gidersiniz.
Çok fazla bağımlı ilişkilerden hoşlanmıyorum mesela ben.
Bir de hayatından her an gidecekmiş hissi veriyormuşum karşı tarafa. :KK64:

sorunuz cevabı çok basit uygulayabilirseniz.ne yazıkki fazla değer fazla tahammül fazla özveri ters tepiyo bünye kaldırmıyor.evladımız bile aynısı her şey dozunda olacak ara sıra insanları kapacaksınki öte git diyemeyecekler.

Kaba bir tabir vardır "Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen" :)
İlişkiler biraz sabır, daha çok şans meselesi.

Ben mesela iyi bir insan değilim ama hayatıma giren erkekler hep bana taviz verir, alttan alır.
Karşı taraf size ne kadar bu saydıklarımdan veriyorsa siz de o kadar verirsiniz.
Evet, aslında bunların bilincindeyim ama bırakıp gidemiyorum. Aşırı sadık bir insanım galiba. Fazla merhametliyim ve duygusalım. Bu yüzden çok zorlanıyorum

Mutluluk getireceğinden değil, ben iyi ve verici olursam o da aynı şekilde davranır ve sağlam ilişkimiz olur düşüncesiyle ....

Ama böylesi insanlar mutlu olmuyor genelde. Sonra vay cok iyiyim fedakarim insanlar niye boyle diye isyan ediyorlar. Bazı şeyleri anlamamakta israrcı olmamali bu kadar insan. Biraz bencillik herzaman iyidir.

Ben şöyle anlatayım aslında çok dengesiz bi insanım işime geldiği gibi davranırım Can'ım sıkkınsa kawga edicek bişey bulurum, keyfim yerindeyse aramız çok iyidir. (bu huyumu hiiiç sewmem ama değiştiremiyorum) Ben sinirliyken o alttan alır o sinirliyken ben böyle olduğu için pek kawga etmeden konuyu kapatırız. Ben çabuk yumuşayan biri olarak eğer üstüme gelmezse sorun olmaz. Ama ufacık bişeyi ben uzatıp büyütürsem o dellenir O Zaman'da hemen çewir gazı yanmasın kıvırırım :KK49:
Yani Beni olduğum gibi kabul etmiş değiştirmeye çalışmıyor.
Zaten insanlar değişmez, oyüzden içinden geldiği gibi ol. Birini Mutlu etmek için içinden gelmediği halde iyi davranmaya çabalarsan kendin mutsuz olursun.
Tabi ki bazı kurallar wardır onlarında içinden gelmesi lazım bizim ki ' saygı' şakayla karışık herşeyi söylerim. İş ciddiye binince s.l.k bile demem!
Ay böyle yazınca ben bile kendimi çekemedim ayol ne geçimsizmişim:110:
Konuyu unuttum ya yazarken neyse işte böyle ben pek bi geçimsiz olduğum için beni çekenlere sormak lazım Walla bunu:KK48:

Merhaba hanımlar...

Çok mutsuz bir ilişkiden çıktım. Şimdiye kadarki çoğu ilişkimde özellikle evliliğim ve bu son biten ilişkimde
çok mutsuz oldugum için düşündüm ; mutlu hanımlar nasıl başarıyor? Yani eşinden sevgilisinden ilgi alaka gören kadınlar bir şey yapıyor mu bunun için yoksa şans mı?

Bilmiyorum ama bana evlendiğim erkek de, son sevgilim de hep düşman gibi davrandı. Beni mutlu etmek için değil tam tersi sanki üzmek için çabalıyorlardı. Hoşuma gitmeyen şeyleri yapıyorlardı uyarılarıma rağmen. Hatalarımı , açıklarımı arıyorlardı, bulamayınca iş iftiraya kadar vardı. Çok iyi, fedakar hatta enayi durumuna düşecek kadar iyi davranmama rağmen... Bu sorunun cevabını bulamıyorum. Yanlış bişey mi yapıyorum. Ya da çok iyi davrandığım için beni salak mı zannediyorlar?
Çok klasik olacak ama kendinize ne kadar değer verirseniz karşınızda ki o kadar değer verir.
Biraz kaybetmeyi göze alabilmek gerekiyor bence. Saygısız bir tutum varsa ben bunu hak etmiyorum ya bu tutumunu değiştir telafi et ya da zorlamayalım demek en güzeli. Tabi bunu kuru bir rest ya da tehdit gibi söylemiceksiniz. Gayet ılımlı şekilde seninle bu ayrıntı dısında mutluyum ama bu nokta senin çözümlemen gereken bir sorun. Seni kaybetmek istemiyorum de ve düzeltmezse gideceğini bilsin. Bu kendine olan saygındır herşeyden önce.
Bu noktaya dikkat edilince ilişkiler düzeliyor güzelleşiyor. Elbet tartışmalar ters düşmeler oluyor ama saygı hep var olunca problemler kolay atlatılıyor mutsuzluk oranı düşüyor.

Canım kendi yazının içinde zaten cevap var.çok fedakar olmama rağmen dedin ya.evet çok fedakar olcaksın ama asla belli etmiceksin acımasız gibi davrancaksın.çooook sevceksin deli gibi ama asla belli etmiceksin.eşinin herşeyini günü gününe yetiştirmeye çalışmıcaksın ütülerini bile.valla ben böle yapıyorum nazar değmesin üstüme deli gibi düşen bi kocam var.gece nefesimi sayar hastayken.ara ara der hatta ben senden asla ayrılamam ama sen benden ayrılırsın der bana.halbuki öyle bişey yok ama o izlenimi verirsen kocan eşin sevgilin el üstünde tutar seni.öyle fedakarlıktan falan anlayan erkekler numunelik canım yok gibi bişey...

Aaa aynı ben
Bende sinirli soğuk agresif çekilmez biriyim
Ama hep alttan alan sakin birilerine denk gelmişimdir
Yada deli deliyi görünce çomağını saklar derler ya bize denk gelenlerdee öyle mi yapıyor ne :KK55:

Canım kendi yazının içinde zaten cevap var.çok fedakar olmama rağmen dedin ya.evet çok fedakar olcaksın ama asla belli etmiceksin acımasız gibi davrancaksın.çooook sevceksin deli gibi ama asla belli etmiceksin.eşinin herşeyini günü gününe yetiştirmeye çalışmıcaksın ütülerini bile.valla ben böle yapıyorum nazar değmesin üstüme deli gibi düşen bi kocam var.gece nefesimi sayar hastayken.ara ara der hatta ben senden asla ayrılamam ama sen benden ayrılırsın der bana.halbuki öyle bişey yok ama o izlenimi verirsen kocan eşin sevgilin el üstünde tutar seni.öyle fedakarlıktan falan anlayan erkekler numunelik canım yok gibi bişey...
Doğru biraz kaybetme korkusu olmalı erkekte, bu arada allah bozmasın.

Merhaba hanımlar...

Cok iyi fedakâr hatta enayi durumuna düşecek kadar iyi davranmama rağmen demissiniz..cevabını vermissinz aslında malesef iyilik yaramıyor insanlara hani şöyle bir söz vardır iyilik yapmadım ki kötülük bulayım bence çok doğru. ..

Back
X