• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iliskiye ara vermek faydalı olur mu ?

Efsetefset

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
200
133
18
34
Merhaba hanımlar.
Iyi pazarlar ..
Direkt konuya girecek olur isek; nisanlimin ailesi ile ilgili sıkıntımız var .
Aşılması bu saatten sonra pek kolay olmayan .
Neyse, nisanlim ile ilgili uzaktan bakildiginda bir sorunumuz yok denilebilir.
Kendisinin aniden değişen, tutarsız, delicesine kıskanç bir ruh hali olmasa...
Yani şöyle anlatayım, geçen gün hiç bir sorun yokken sorun var gibi davrandı ..
Olmadık hareketler sergiledi .
Öğleden sonra hiç konuşmadık.
Ertesi gün sabah zir zir aradi .
Bende açmadım.
Konuyu özet geçiyorum.
Detaylı şekilde anlatcak inanın hakim kalmadı.
Evlilik hazırlıkları, hastalık, yanımızda kimsenin olmayışı , sürekli bir mücadele halinde olmamız onu bu konuda haklı çıkarır mi ?
Benimde sorunlarım var.
Benim de çok sikintilarim , huzursuz olduğum konular var .
Ama hiç kimseyi kirmiyorum .

Ayrıca hiç talepkar bir insan da değilim.
Var demem , yok demem .
Böyle yetistirildim .
Şimdi aniden değişen bu ruh hali beni yormaya başladı .
Anlatıyorum , işin tuhaf kısmı hak vermiyor .
Kendi kendine bir şeyler yapıyor .
Bazen odaya kapanıyor .
En ufak bir sorunda kanlısi gibi uzak duruyor .
Ona söyledim, Yoruldum. Yoruldum .
Ailesinin sorunları bitmiyor .
Kendi sorunlarına hep çöZüm bulan oldum.
Her konuda sonsuz destek olmaya çalışıyorum .
Çalışan çocuklarla sorun olur , çözüm odaklı bir insan değildir .
Giderim , konuşuruz .
Orta yolu buluruz .
Maddi yönde dara düşer, kimsenin bilmediği biriktirdigimi çıkarır veririm .
Esya ve ev konusunda Olduğu kadar olsun, huzurumuz olsun diyorum ama sanırım karşı tarafa yetmiyor .
Herşeyine koşuyorum.
Asla gocunmuyorum da.
Severek ve isteyerek yapıyorum ama bana karşı yaptığı haksızlıklar beni tüketiyor.
Yılların vermiş olduğu bir hazimsizlik olduğunu anlıyorum.
Kendisini çok kullandırmis. Şu an verdiklerini dahi geri alamıyor .
Ama ben ne yapayım ?
Tüm yakın cevresi aile haric ,benim yanımda çok sanslisin , kıymetini bil nisanlinin der hep .

Kendisine bir kaç gün ara verelim, düşünelim , hayatımızda birbirimiz için neyiz anlayalım dicem .
Hiç hoş karsilamicak.
Geri dönüşü olmaz dicek . Biliyorum .
Sizce ne yapmalıyım?
Soğuk mu olmalıyım?
Görüşmeleri mi azaltmaliyim ?
Aklım durdu.

Sizi huzursuz eden şeyleri varsa hic bulasmayin ben evliliğomon 8. Ayindayım stres topuna döndüm şimdiden

Sizi huzursuz eden şeyleri varsa hic bulasmayin ben evliliğomon 8. Ayindayım stres topuna döndüm şimdiden
Mesela ortada hiç bir şey yokken aniden uzaklaşmak istiyor.
Çok ağır şeyler yaşıyoruz ama ben neden kendimi odalara kapatmiyorum?
Niçin kiran olmuyorum ?
Anlamak çok zor

Sen asıl sorunun ailesi olduğunu düşünüyorsun ama asıl sorun nişanlında. Ara vermek bence çok mantıklı değil, özellikle nişanlıyken. Sen hiç emin değilsin başkalarının çok şanslısın demesiyle yola devam etme. Çünkü herkesle ilişkisi farklıdır insanın. Belki kuzen akraba evlat arkadaş olarak çok iyi ama eş olarak iyi değil. Bunun kararını sen vereceksin ve bu davranışlarından iyi bir eş olacağını düşünmüyorum

Nişanlınızı taşımaktan şimdiden yorulmuşsunuz. Evlenince de böyle olacak. Kendinizi niye bile bile ateşe atıyorsunuz? Belli ki zor birisi. Bence asıl sorun nişanlınız. Ara vermeyin, direk bitirin bence.
Iyi yönlerinin olduğunu kesinlikle inkar etmem.
Bana çok bağlı.
Eli açık.
Çalışkan ve namuslu birisidir .
Ama dediginiz gibi tasimaktan değil de tüm bunların karşılığı olarak bu yapılan hareketler beni uzaklaştırıyor .
Babam bana geçen gün; mezarligi cicek bahçesine dönüştürmeyi basardin dedi.
Sürekli onun sorunları var , onun yaşam mücadelesi var benim yok mu ?
Tükendim su aralar

Iyi yönlerinin olduğunu kesinlikle inkar etmem.
Bana çok bağlı.
Eli açık.
Çalışkan ve namuslu birisidir .
Ama dediginiz gibi tasimaktan değil de tüm bunların karşılığı olarak bu yapılan hareketler beni uzaklaştırıyor .
Babam bana geçen gün; mezarligi cicek bahçesine dönüştürmeyi basardin dedi.
Sürekli onun sorunları var , onun yaşam mücadelesi var benim yok mu ?
Tükendim su aralar
Niye enerjinizi tüketiyorsunuz ki bir başkası için? Bu fedakarlığınızın psikolojik bir temeli vardır mutlaka. Psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.

Canim oncelikle kaldiramayacagin bir ayriliksa ara verme yoluna hic girme bu karakterdeki bi adam buna farkli tepkiler verip anlam cikartir cunku . Iliskiler de ne kadar fedakar olursan okadar degersiz oluyosun nasil olsa o gitmez ne yaparsam yapiyim oluyo ve seni kirmaktan korkmuyo .keske insanlar yaptigimiz seylere degseler ama degmiyolar bu kada fedakar olma kim senin ne kadar yanindaysa okadar onun yaninda ol . O odaya mi kapaniyo bosver kapansin sende arayip sorma tipis tipis gelir gelmiyosa zaten senin ustelemenle olmaz biraz bencil olmakta fayda var

Bide kendi hayatimdan bir ornek vermek istiyorum eski nisanlim ailevi olarak sorunlu birisi idi anne ve babasi vefat etmisti ben ona aile oldum deger veren kimsesi yokken maddi manevi her konuda destek oldum sanki cocugum gibi merhamet duyardim . Sonra yillar gecti ve benimde sorunlarim oldu artik onu dinleyemiyodum cunku benimde bi hayatim vardi o bana ayni destegi gostermedi hatta ben buyuk bir hastalik gecirirken beni birakti kaba tabirle adam ettim buyuttum ve simdi bir baskasiyla evleniyo

Niye enerjinizi tüketiyorsunuz ki bir başkası için? Bu fedakarlığınızın psikolojik bir temeli vardır mutlaka. Psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.
Kendisini çok seviyorum .
Fedakarlık yapmamim tek sebebi , o iyi olsun .
Birlikte iyi olalım.
Dertlerimizi geride bırakalım .
Ama o aile sıcaklığı görmemiş .
Hep görmezden gelmiş ve ailem deyip oturmuş .
Ben hayatına girince tüm gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldı.
Araya duvarlar girdi .
Ama artık bana da ağır geliyor .
Çünkü haketmiyorum

Bide kendi hayatimdan bir ornek vermek istiyorum eski nisanlim ailevi olarak sorunlu birisi idi anne ve babasi vefat etmisti ben ona aile oldum deger veren kimsesi yokken maddi manevi her konuda destek oldum sanki cocugum gibi merhamet duyardim . Sonra yillar gecti ve benimde sorunlarim oldu artik onu dinleyemiyodum cunku benimde bi hayatim vardi o bana ayni destegi gostermedi hatta ben buyuk bir hastalik gecirirken beni birakti kaba tabirle adam ettim buyuttum ve simdi bir baskasiyla evleniyo
Adınıza üzüldüm ama kurtilmussunuz .
Şükür edin .
Bende ona anne ve baba oldum.
Kimsesi yokken hep ben vardım .
Ama artık tukendim.

Şimdiden yorulduysanız evliliği düşünemiyorum bile. Ara vermek bana saçma geliyor açıkçası düzelecek olan ara vermeden de düzelir ki sizinki karakter meselesi ne kadar uzaklaşsan da düzelmez sadece düzeldim der sizde inanırsınız zaman sonra anlarsınız gerçeği. Ya bu şekilde devam ediceksiniz. Yada tamamen bitirip yolunuza bakıcaksınız

Yapmayin iste sizinde kucuk bir kalbiniz var kimseye anne baba olmak degil goreviniz kiymet bilmiyolar
Adınıza üzüldüm ama kurtilmussunuz .
Şükür edin .
Bende ona anne ve baba oldum.
Kimsesi yokken hep ben vardım .
Ama artık tukendim.

Şimdiden yorulduysanız evliliği düşünemiyorum bile. Ara vermek bana saçma geliyor açıkçası düzelecek olan ara vermeden de düzelir ki sizinki karakter meselesi ne kadar uzaklaşsan da düzelmez sadece düzeldim der sizde inanırsınız zaman sonra anlarsınız gerçeği. Ya bu şekilde devam ediceksiniz. Yada tamamen bitirip yolunuza bakıcaksınız
Evli değiliz ama evli gibi herşeyine kosuyorum.
Yanında olan hiç kimse yoktu .
Onu maddi manevi toparlamak için öyle çok ugrastim ki .
Ve bunlar olur iken ailesi beni hiç sevmedi .
Çünkü herkesi yedirip icirmeye alismisti.
Veremem demeye baslayinca ben kötü oldum .
Kiz, topladi demek yerine kötü oldum .
Aklım çok karışık

Evli değiliz ama evli gibi herşeyine kosuyorum.
Yanında olan hiç kimse yoktu .
Onu maddi manevi toparlamak için öyle çok ugrastim ki .
Ve bunlar olur iken ailesi beni hiç sevmedi .
Çünkü herkesi yedirip icirmeye alismisti.
Veremem demeye baslayinca ben kötü oldum .
Kiz, topladi demek yerine kötü oldum .
Aklım çok karışık
Nankörlük söz konusu desenize... nankör insanlar insanın ömrünü yer bitirir valla kaçın kurtulın bence kıymet bilenlere harcayın ömrünüzü

verdikçe tepemize çıkıyorlar,alttan aldıkça daha ne kadar altta bırakabilirim diyorlar.Birkere müsamaha gösterdinizmi kendilerini haklı görüyorlar.Kendinizi geri çekin ara verin.Yok geri dönüşü olmaz diye tehdit ederse bırakın gitsin.Sizin değerinizi bilmiyor anlamamış demektir.Anlayana kadar gelmesin.

Back
X