Iliskiyi evliliğe kadar yıpratmadan nasıl sürdürüyorsunuz?

O kişi karşına çıkınca evleneceğini anlıyorsun en azından ben de öyle olmuştu. Esimle tanıştık benim apartman yöneticimdi. Benimle tanışmak için yönetici olmuş. Yeni yeni tanışmaya başladığımız zamanlarda benim minik öğrencilerimi birlikte pizza yemeye götürmüştük ( ikimizde öğretmeniz ben okuloncesi o fizik ) benim öğrencilerimin şapkasını, eldivenlerini giydirirken bu adamdan çok güzel baba olur diye düşündüm. Bana olan ilgisinin de farkındaydım ciddi bir ilşki istiyordu. 6 ay sevgilik , 1 yıl nişanlılık dönemimiz oldu . Şu an 1.5 yıllık da evliyiz bir iki haftaya da oğlumuz olacak Allahın izniyle. Ben anlamıştım onunla evlenecegimizi buram buram güven kokuyordu. Allah herkesin gönlüne göre versin

başlangıçta birbirini tanıma ve anlama süreci gerçekten zor, ve güveni inşa edene kadar geçen süreç de zor. Tek taraflı olmuyor karşınızdakinin de sabrı isteği ve size inancı olmalı. Başlığı okuyunca "evliliğe kadar" kısmı güldürdü. Sanki evlendikten sonra yıpranırsa yıpransın gibi. Evlenenler için aslında tanıştığı günden itibaren ömür boyu süren ve gelişen bir süreçtir ilişki. Uyumlu olduğunuz alanlarda paylaşımı yakalıyor uyumlu olmadığınız alanlarda uyum yaratıyor, ve yaratıcılığınız gelişiyor . Birlikte gelişiyorsunuz birlikte evriliyorsunuz yıllar geçtikçe. İlişkiyi yıpratan dış etkenler de oluyor (en çok da bunlar yıpratıyor, stres, iş ailesel sorunlar), bir de kriz dönemleri oluyor ( ki bu kriz dönemlerinden bir tanesi de nikah düğün faslı) ama o kriz dönemlerini gerçekten atlattığınızda yıpranmaktan ziyade daha sağlam çıkıyorsunuz aslında. Bir de ben her zaman şunu yaşadım ve inandım "ilişkimiz (başta) 6 ay öncesine göre daha iyi ve bir sene sonra daha iyi olacak, ondan sonra üç sene sonra o ankinden daha iyi. Bizim ilişkimiz 5 yaşında ve başlangıca göre daha iyi, çok iyi olduğunu düşündüğü 3 yıl öncesine göre de daha iyi ve 5 yıl sonra da şimdikinden daha iyi olacağına inanıyorum.

5 yıldır sevgili bunun son 9 ayı nişanlı olarak geçti sevgi olduktan sonra tahammül ediyorsun bir şekilde ama evlendikten sonrası daha önemli bence 4 ay sonra evleneceğiz allahın izniyle nasıl bir evliliğimiz olacak çok merak ediyorum heyecanla bekliyoruz

1 yıl sevgililik 1 yıl nişanlılık 2 yıl evlilik. Evliliğe kadar sürmüyorsa henüz kimyalar tutmamıştır. Zaten evlilikten sonrasında da hayır gelmez diye düşünüyorum.

Benden tecrübeli ablalarım var onlar daha iyi bilir tabii ki. İlişki sürdürmek için değil mutlu olmak için birlikteyseniz bir şekilde evlilik de aradan çıkıyor halloluyor.

Bu zamana kadar sizin için doğru kişiye denk gelmediniz demek ki..
Evliliğimi bitirdikten sonra birdaha mı evlilik bir daha olmaz diyordum.Evlilik namına ne hayal ettim ve tasarladımsa tersi oldu.
Çok beklenti içine girmemek lazım aslında.Evlilik için adım attığın kişi düşündüğün gibi olmadığı zaman büyük hayal kırıklığı yaşıyorsun.
Zamanla daha da olgunlaştım ve bakış açım mı değişti nedir.
En alakasız zamanda yalnızca flört düşündüğüm insanla evlenme kararı aldım.
Bu defa söyle olur böyle yaparım sunu yapar bunu yapar bunları yaparız demeden koyulduk yola.
Doğru insanla olduğunda zaten bunları sorgulamıyorsun.
Mutluyum ilerisi için bir fikrim yok.
Düşünmüyorum da bunu anı yaşamak varken.
Yahuu bu insanlar patt diye nasıl evleniyorlar böyle derken patt diye evlendim.
Hayat sürprizlerle dolu

İlişki kavgadan, tartışmadan güçlenir. Tek kavga ile biten ilişkide genelde çiftler kavga etmedikleri için ilişkiyi götürüyorlar. En önemli kural iletişim ve saygı. Kavga da ederiz tartışırız da normal yani iki farklı insanız ama hiç ses yükseldiğini, küfür edildiğini, karşındakinin canını yakmak için özel bir durumdan vurulduğunu veya eski konuların tekrar tekrar açıldığını görmedim. Örneğin bir şeye mi bozuldum karşıma alıp konuşuyorum. Hayatta trip atmam. Eşim bana neyin var dediğinde yok bir şey demem.

Her ilişkinin dinamiği farklı, benim eşimle aramda aşk olmasaydı sanmazdım o kadar sorunu atlatacağımızı.
Şöyle ki; biz ilk tanışmada birbirimizi beğendiğimiz için fiziksel çekimle hatta cinsellikle başladık, ikimizde takılırız herkes kendi yoluna diyordu :)
Bir tatil dönüşü karar verdik, hatta bana evlenme teklifi bile etmedi, ben her sabah seninle uyanmak istiyorum dedi ailesine söyledi bende söyledim istemeye geldiler sonra nişan düğün derken evlenmişik :)
Düğün zamanı çıkan sorunlar, ailelerin kültür farkı falan saymıyorum bile, demem o ki kader herhalde :)

Valla bende merak ediyorum. En uzun ilişkim 9 ayi geçmediği için... yani diyorum ki acaba bende mi sorun ? Yorumları okumaya geldim

Eşimle 8 sene çıktık sonra üniversite sonra askerlik derken 8 yıl oldu hatta aramızda bagkurdan emekli olcaz diye espri yapardik :)) baska sehirde okudu

12 yillik evliyim sevgi çok önemli evet ama ne olursa olsun saygıyı kaybetmemek daha önemli 12 yıldır evli oldugum halde bile heyecanı kaybetmedim bu biraz karşınızdaki insanlada alakalı ama size tavsiyem ailelerin işin içine girdiği dönemi çok hızlı geçirin uzun tutmayın beklentiler yükselmesin altın takı eşya onu yaptılar bunu yapmadılar muhabbetlerine takılmayın iki tarafta ailesine bu benim eşim/ es adayım saygı duyacaksınız fikrini baştan aşılarsa kimse saygısızlık yapmaya cesaret edemiyor o zaman daha seviyeli ve sevginin artarak devam ettiği bir birliktelik oluyor bence

Ben evlenmiceksek beni boşa yorma demiştim baktım adam yüzükle çiçekle geldi öyle bir şekilde oldu. Çok şükür hiç pişman olmadım sanırım nasip olunca oluyor. Bence sevgilik evlilik kısmından evlenme aşaması daha zor. Birçok kişiyle muhattap olmak zorunda kalıyorsun balayından itibaren mis :) ha karşınıza çıkan trip attın ayrılalım tiplerde iyiki olmamış onlar evlenince de bir tarafı yemiyor boşanıyor ilk kavgada

Formül; evliliğe çok anlam yüklememek. Karı koca olmayı değil sonsuza kadar sevgili kalmayı amaçlamak. Çekirdek aileye hiçbir dıştan müdahaleye izin vermemek. Bir de saygıyı korumak, tartışmaları uzatmamak, en çıkmaza giren tartışmalarda bile karşı tarafı düşman gibi görmemek ve ilişkide cinsiyetçi rollerden uzak durmak; kadın dediğin erkek dediğin şöyle olur gibi... Biz yaptık, oldu. Arada didişiyoruz ama hala minnoş kıvamdayız. Yalnız çocuk olunca daha zor oluyor tabi. Mesela bu gece üç kere uyandırdı beni sıpalar. Haliyle uykum kaçtı. Eşim fosur fosur uyuyor, ben zombi. Şuan bir bileniyorum kendisine, şöyle bir tekmelesem de yataktan düşse diyorum, neyse ki geçiyor. Bu arada 4 yıl kadar aynı evde yaşayıp, 8 yıl önce de evlendik.

Yipratiyoruz ki
Ama manyak oldugumuzdan 8 yillik da evliyiz öyle birsey
Bence cok güzel ya
Artik eski triplerin tadi tuzu da yok
Trip konusunda acayip salmisiz
Osurabilen canlilariz, ya ne olacakti

Hep demisimdir. Aile yapisini mizacini tam sindirdiyseniz uzatmadan evlenilmeli. Benim 1.5 yil surdu. 1 bile olabilirmis. 2 olsaydi da evlenilcekti elbet ama, sahsen tadi maksimumken tercihim

Trip attınız diye ya da tek kavgada ilişkiyi bitiren adamdan hayır gelmez zaten bu sizi sevmemiş istememiş anlamına gelir.Seven insan da inanın herşeye katlanır sabreder karakteri de düzgün se evliliğe kadar gidebiliyor ilişki.

kader kısmet canım kader olmazsa sürmüyor zaten nişanlıyken bulutların üstünde oluyor iki tarafta ve bazen kötü olan şeyler bile görünmüyor mesela çeyiz için birşey alcaksın ama zora sokmuyorsun biz mutlu olalımda oda olmasın diyorsun ama sonradan öyle olmuyor keşke alsadım keşke herşeye tamam demeseydim diye pişmanlık yaıyorsun o yüzden şimdi ki gençlere diyorum sakın herşeye tamam demeyin ne istiyorsanız diretin her zaman olan şeyler değil doya doya yaşayın ayrılık olur diye korkmayın kader değilse öyle de böyle de olmayacak zaten o yüzden çok kasmaya üstüne çok düşüp kafaya takmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…