Iliskiyi evliliğe kadar yıpratmadan nasıl sürdürüyorsunuz?

5 yıl sevgiliydik. 3 ay nişanlı kaldık. Nişanlılık da dahi bir çok kes ayrıldık yapamadık. Nişanlılık evresi en zor olanıydı. Fikir ayrılıklarımız çoktu o sebepten ayrıldık hep. Sonra ikimizde farklı oldugumuzu kabul ettiğimiz noktada evlendik bu aşamaya gelmek benim için çok zordu. Çok şükür güxel bir evliliğim var şimdi

Hicbir uzun sayilacak iliskimde evlilik dusunmedim. Esimi tanimam ile evlenmem arasi 6-7 ay kadar surdu. Zaten iliskimizin 1.ayinda buyuk olcude beraber yasamaya baslamistik, ayri kalamiyorduk en azindan iki kira odemeyelim dedik :)) Aciklayamiyorum ama o kisi geldiginde hissediyorsunuz sanirim. Benim arkadas grubum en son benim evlenecegime inanirdi o kadar uzaktim ama ilk ben evlendim, herkes hala sokta :))

Eskiden bende merak ederdim nasıl sürdürebiliyorlar bazı şeyleri , acaba benim karşıma çıkan insanlar mı doğru değil derdim .. Eşimle 7 ay içinde evlendik ,8 aydır evliyiz birşeylerin nasip olduğuna inanıyorum oldumu oluyor zorlamaya hic gerek kalmıyor .

1 yil flort 1 yil nisanlilik ve 15 yillik evlilik.ben bile sasiyorum hala nasil gecmis 17 sene diye.evet evlilige gidebilmek onemli ama asil onemli olan o evliligi surdurebilmek.oncelikle dogru secimler yapmaniz lazim.olmayacak insanlardan beklenti icine girmeyin.mantiginizla hareket edin.elbet duygular cok onemli ama mantiginiz hep onde olsun.etrafimda goruyorum.genc kizlar oyle bos adamlara bel bagliyorlarki.o adamdan adam olmiyacagi her halinden belliyken degisir umuduyla tehlikeyi goze aliyorlar.bi insan neyse odur.ha elbet torpulenir ama bi insan dusuncesizse dusuncesizdir kabaysa kabadir degistiremezsin.
Dogru insan ciktimi karsina hersey su gibi yolunu buluyo zaten.dedimya evlendiysen asil mesele simdi basliyo.elbette her evliligin dinamikleri farkli .ama sevgi ve saygi her evlilik icin olmazsa olmaz.15 yilda neler yasadik neler.ama karsilikli fedakarlik bugune gelmemize sebeptir.ikimizde hatalar yaptik ama ders almayi bildik.simdi iki evladimizin arkasindan bakip gururla bunlar bizim diyoruz.rabbim acilarini gostermesin.
Yani demem o ki konu sahibi dogru insani secebilmek onemli.sonrada biz olabilmek.rekabet degil isbirligi yapabilmek.Allah hayirli insanlar cikarsin karsiniza.

O süre zaten test aşaması. Onu geçebilirsen bir nebze doğru evlilik yapıyorum diyebiliyorsun. O sürede çok ciddi sıkıntılar çıkıyorsa o bir işaret. Ben nişanlıyım bence en zoru nişanlılık evresi. Aileler de işe dahil olunca ben çok gerildim. İlişkinin kurumsallaşması beni tedirgin etti ve hala ediyor. Çünkü davranışların artık sadece kendi kontrolünde olmuyor, bir çok faktörü düşünmek zorunda kalıyorsun. Ama güzel bir test aşaması. İnsanları en iyi iş ciddiye binince tanıyorsun bence.

Mesela o kadar yıldan sonra evlenmeye hevesiniz kalmış mıydı? 8 yıl yıpratmadı mi ilişkiyi?

su an toplamda 15 yili devirdik, hala yipranmadik,
yipransaydik ayrilirdik, kayip olarak gormezdim saniyorum, zira mutlu bir beraberligim olmustu.

bizim iliskimiz uzak mesafe iliskisi olarak basladi, sonra yakina tasindik, sonra ben haftanin yarisini onun evinde gecirmeye basladim derken bir sonraki adim bizde evlilikti,
hani ayni evde yasama sansimiz yoktu, ailelerimizin hos gorecegi bir durum degildi cunku.

Hani o yone dogru giden iliskide evlilik sadece bir prosedur oldu bizim icin diyebilirim.

benim 5.5 yıllık ilişkim var. şimdiye kadar hiç ayrılmadık. birkaç ay sonra nişan düşünüyoruz. hiç arkadaş ortamına girmedik hep ikimizdik. kimse dahil olmadı ilişkimize. bir de her zaman saygılıydık. bir sorun olsa bile iki tarafta anlayışla yaklaşınca sorun büyük tartışmalara girmeden çözülüyordu. ama şimdi bende korkuyorum nişandan sonra aileler de dahil olacak. devamında neler yaşarız bilmiyorum

Hakaret sıddet olmadıgı surece bence yıpranma olmuyor tabı kısıden kısıye degısır bızım kadar kavga eden cıft yoktur heralde bıde ben dırek ceker gıderım ama ne sevgımız eksılır nede soguma olur. Hatta ben hep canım cıcım sevmem arada dusunurum kavga cıkaracak vı sebep bulur kavga ederım esımde ben kafada barısınca daha bı askla baslarız arada ıyı oluyor ya bırbırımızı ozluyoruz dıyor bızım olayımız bu galıba

Asil yipratmamak evlendikten sonra basliyor. Yani eger kotu giden sizi yipratan bir iliski varsa evlilik duzeltemez sizi yorar. Bunun disinda biz 10 yil surdurduk iliskiyi cok yoruldugumuz zamanlarda uzaklastigimizda oldu ama hic ayrilmadan devam ettik kirmadik hakeret veya saygusizlik etmedik. 10 yildir sevgilim bir kez salak misin dememisimdir ciddi olarak. Boyle agar seyler girmeyince araya bir kahve bile topluyor canlandiriyor iliskiyi. Evlilik heyecani girince degisik bir ruh hali geliyor. Isler tekrar sakinlesince de ayni sakinlikte sevgide iliski gidiyor.

Yürüyor ya benim sevgilimle sevgili olalı 1.buçuk yıl oldu bi kere bana sesini yükseltmedi keza bende öyleyim sagıyla alakalı sevgilim kendisine sagı duyan bi insan o yüzen banaa saugı duyar kendisine yapmamı istemedii hiç bir şeyi bana da yapmaz ki bende aynı şekilde öyleyim tabi anlaşmazlıklarımız oldu ama sakin bi şekile hep orta yolu bulduk ve biz her gün öle mırç mırç ilişkiler gibi saatlerce konuşup mesajlaşmıyoruz belkie bu yüzden bilmiyorum ilk tanıştıımız sa nasılsak şuan da öyleyiz ilk tanıştıımızda önümüzde uzun bir zaman var diye bende aynı düşüncelere kapılmıştım zamanla kurtuldum ama ve bizim önümüzde en az 3 sene var ne ben nede sevgilim hiç bi şekilde bu sürecin bizi yıpratacagını düşünmüyoruz yıpratan tek şey özlemmm

Üç yıl sevgililik yaşadık, 5,5 yıldır da evliyiz biz. Kavgalarımız oldu. Ama asla saygıyı kaybetmemeye özen gösterdik. En ufak kavgada ayrılma blöfü mesela çok yıpratır. Bunu asla yapmadık. Ağzımızdan sinirle çıkana dikkat ettik. Karşı taraf pişman olup özür dilediyse uzatmadık. Hep çoğul konuşuyorum çünkü ilişki tek tarafım çabasıyla stratejisiyle uzun süre yürümez. Karşı tarafın da çabalaması lazım.

Yorumları okuyayım diye geldim ben de

8 yıllık ilişkim var ve sanırım sevgilim evlilik teklifi hazırlığında (acele etmişsin kardeşim biraz daha tanısaydın). Dün arkadaşlarımızın yanında bana bağırdı. A-aa sakin olsana diye uyardı arkadaşlarımız. Ben de özür diledim sinirlendirmek istemediğimi söyledim. Arkadaşlar sağolsun bir şey olmamış gibi başka konulardan devam ettirdiler sohbeti.

Bazen ilişkimizin yıpranmadığını ama benim yıprandığımı düşünüyorum. Mesela şimdi mesaj atsam dün bağırdığı için kırıldığımı söylesem “ama sen bunu yaptın şunu yaptın” diye karşı çıkacak. İlişkilerin yıpranmama sırrı belki bi tarafın kendini yıpratmasıdır ne bileyim.

Amma dertliymişim ha

Evlenince bitiyo mu diyen arkadaşlar olmuş. Sanki evlenince ite kaka bi şekilde gidiyor gibi geliyor bana. Arada imza olduğu için de iki taraf da katlanmak zorunda kalıyor gibi. Ilişkiler öyle değil ki. Güzel gittiğini sandığın ilişki bir kavgada bitebiliyor. O yüzden evlenene kadar nasıl sürdürüyorlar diye merak ettim. Benim gibi bekar arkadaşlar daha biz evlilik aşamasına gelmeyi beceremediğimiz icin hep merak etmisimdir bu insanlar nasil evleniyor diye :))

Ben evli değilim, ben de merak etmişimdir bunu. Nasip herhalde. Başka açıklama bulamıyorum ben.

Tanışmamızdan sonra yaklaşık bir yıl aynı şehirde, yaklaşık 1 yıl ayrı şehirlerde, 1 yıl da aynı evde geçti. Ayrı şehirlerdeyken yıprandık ama beraber yaşarken birbirimizi tam anlamıyla tanıdık. Saygıyı hiç kaybetmedik, birbirimizi değiştirmeye çalışmadık. Evlilik konusu nasıl açıldı hatırlamıyorum bile. Evlenivermişiz.

Ben aşkın ve ilişkinin yıpranmasına hiç inanmıyorum. Eşimle 2010 yılında tanıştık. 8 yıl sevgili kaldık. 7 ay nişanlı kaldık ve şimdi de 7 aylık evliyiz. Bir günden uzun süre küs kalmadık birbirimize olan sevgimiz, ilgimiz hiç azalmadı. Her buluşmamızda aynı heyecanı yaşadım. Şimdi eşim her görevden geldiğinde ve her akşam işten eve geldiğinde de aynı sevinci, heyecanı yaşıyorum. Aynı şekilde ve hatta daha fazlasını eşimin de hissettiğini biliyorum. Bence yıllar, mesafeler sevmeyen insanların bahaneleridir. Ne flört ne evlilik öyle yıllar geçti diye aşk sevgi bitmez. Fakat bazı insanlar kendini olduğu gibi göstermeyip gerçek yüzünü uzun bir ilişkide veya evlilikte gösteriyor ki genelde kavgalar bu sebepten meydana geliyor. Kısaca doğru kişiyle birlikteysen ve ikinizde sevginizden eminseniz o ilişki asla ite kaka gitmiyor. Su gibi geçiyor yıllar ve zamanın durmasını istiyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…