İlk 1 sene olmazsa olmaz Eşyalar

BayanBilinmeyen

Kızım, Abla Oluyor. 👨‍👩‍👧‍👦
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
2.163
1.841
248
Kızlar buyuk eşyaları aldım, yani bebegimin odası tamamdır..

Bundan sonra gerekli eşya almak istiyorum cunku maddi durumlar sıkıntılı, kiyafet hediye çok gelecek, almayacam o yüzden çok..

Hastane çıkışı 1 tane (hatta pamuklu olmasina dikkat etcem ama markaya ònem vermicem 35 tlye görmüstüm 10lu ondan alıcam )
0-3 ay ne kadar neler alınmalı
3-6 ay ne kadar neler alınmalı
Ve devamında neler alınmalı.
Mesele kac biberon alınmalı, kaç emzik.. 2er tane yetrli mi
Kullanilmayacak bişey almak istemiyorum. Ne olur yardim..

Bundan sonra gerekli eşya almak istiyorum cunku maddi durumlar sıkıntılı, kiyafet hediye çok gelecek, almayacam o yüzden çok..

Hastane çıkışı 1 tane (hatta pamuklu olmasina dikkat etcem ama markaya ònem vermicem 35 tlye görmüstüm 10lu ondan alıcam )

canım ben kendi adıma..
1 tane 5 li hastane çıkışı aldım bir tanede 10 lu alıcam aama dediğin gibi markaya deüil ürünün kendisine bakıcam..
0-3 ay canım biz 5-6 tane çıtçıtlı badi, 5 tane alt pantolon, 5 tane patikli pantolon aldık..3 tane tulum aldık..birkaç birşey daha alıcaz
3-6 aylıkta aynısından aldık canım..
dediğin gibi hediyede lok gelecek..
şimdilik genel ihtiyaçlara bakıcaz..
ben şu anda 1 tane 120 cc cam biberon alıcam..1 tanede emzik alıcam bebeğin durumuna göre 2.cilere bakarım canım

canım ben kendi adıma..
1 tane 5 li hastane çıkışı aldım bir tanede 10 lu alıcam aama dediğin gibi markaya deüil ürünün kendisine bakıcam..
0-3 ay canım biz 5-6 tane çıtçıtlı badi, 5 tane alt pantolon, 5 tane patikli pantolon aldık..3 tane tulum aldık..birkaç birşey daha alıcaz
3-6 aylıkta aynısından aldık canım..
dediğin gibi hediyede lok gelecek..
şimdilik genel ihtiyaçlara bakıcaz..
ben şu anda 1 tane 120 cc cam biberon alıcam..1 tanede emzik alıcam bebeğin durumuna göre 2.cilere bakarım canım

Gayet guzelmis.. ektra kiyafet aldinz mi? Bu kadar degil mi?

Tamam cnm, baktm genelde ama kimin ne aldigni görmedm ama genel olarak alinanlari gördvm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla ne alınır hiç bi fikrim yok fakat şimdiden tebrik etmek için yazayım dedim.
Dilerim rabbim bebişinizi size bağışlar :21:

merhaba canım. benim oğlum ekim doğumlu. heycanını ve birşeyler eksik olmasın endişeni çok iyi anlıyorum.
tecrübelerimi paylaşmak isterim seninle. kıyafet sakın fazla alma öyle çabuk büyüyorlarki aldığın kıyafetleri daha giymeden elinde kalabiliyor.
o yüzden sana önerim çıtçıtlı zıbınlardan 0-3 ay 5 adet 3-6 ay 5 adet alman. zaten kıyafetler hediye gelecektir. haa yetişmedimi elinde yıka yıka kurut inan eskimeden kalmarmaktan çok daha iyi. biberon konusuna gelince. doğumdan sonra sütün gelecektir haa gelmezse en yakın eczaneden küçük biberon alı verirsin aynı şekilde emziğide öyle. zamanla ihityaçlarını al fazla birşeye gerek yok inan ki. sağlıcakla al yavrunu kucağına canım :nazar:

ekim kasım annesi olacaklara önerim ve olmazsa olmazlarım.
1-beşik
2- portbebe yada ana kucağı
3- ev tipi ana kucağı yada ana dizi
4- kış bebeği için uzun kollu zıbınlar
5- bir numara bir paket bebek bezi ( sakın fazla olmayın çabuk büyüdkleri için küçük gelecektir bir paket yeterlidir)
6- pişik kremi
7- şampuanı
8- 2 adet penye bir adet polar battaniye
9- eldiven ve patikler
10- göbek bakım alkol sülüzyon aklıma gelenler bunlar en lazımlıları

merhaba canım. benim oğlum ekim doğumlu. heycanını ve birşeyler eksik olmasın endişeni çok iyi anlıyorum.
tecrübelerimi paylaşmak isterim seninle. kıyafet sakın fazla alma öyle çabuk büyüyorlarki aldığın kıyafetleri daha giymeden elinde kalabiliyor.
o yüzden sana önerim çıtçıtlı zıbınlardan 0-3 ay 5 adet 3-6 ay 5 adet alman. zaten kıyafetler hediye gelecektir. haa yetişmedimi elinde yıka yıka kurut inan eskimeden kalmarmaktan çok daha iyi. biberon konusuna gelince. doğumdan sonra sütün gelecektir haa gelmezse en yakın eczaneden küçük biberon alı verirsin aynı şekilde emziğide öyle. zamanla ihityaçlarını al fazla birşeye gerek yok inan ki. sağlıcakla al yavrunu kucağına canım :nazar:

Konuyu açali br iki gun oldu, valla ben bugun aldim bişeler , 3 tane patikli , 3 tane patiksiz alt aldim, ustune bady aldim.. hiç citcitli alamadm magazada uzun kollu yoktu.. çorap , patik, 1 tanede 3-6 ay tulum aldim..
emzik aldim 2 tane birisi 0-3 ay, digeri 4 ay ustu, biberonda bitane aldim, avent 240 ml cam biberon ,buyuyunce de kullanir herhalde.. bilemiyorum ki. Yoksa degsim mi yapaym biberon yerine başka birşey mi alsam.. çok tecrubesizim :(

Son düzenleme:
ekim kasım annesi olacaklara önerim ve olmazsa olmazlarım.
1-beşik
2- portbebe yada ana kucağı
3- ev tipi ana kucağı yada ana dizi
4- kış bebeği için uzun kollu zıbınlar
5- bir numara bir paket bebek bezi ( sakın fazla olmayın çabuk büyüdkleri için küçük gelecektir bir paket yeterlidir)
6- pişik kremi
7- şampuanı
8- 2 adet penye bir adet polar battaniye
9- eldiven ve patikler
10- göbek bakım alkol sülüzyon aklıma gelenler bunlar en lazımlıları

Ben kiyafet haric aldim zaten çogu şeyi, sadece kiyafetlerden kaçar tane alacagimi bilmiyorum . Ama aldim artk kabataslak bişeyler.

Konuyu açali br iki gun oldu, valla ben bugun aldim bişeler , 3 tane patikli , 3 tane patiksiz alt aldim, ustune bady aldim.. hiç citcitli alamadm magazada uzun kollu yoktu.. çorap , patik, 1 tanede 3-6 ay tulum aldim..
emzik aldim 2 tane birisi 0-3 ay, digeri 4 ay ustu, biberonda bitane aldim, avent 240 ml cam biberon ,buyuyunce de kullanir herhalde.. bilemiyorum ki. Yoksa degsim mi yapaym biberon yerine başka birşey mi alsam.. çok tecrubesizim :(

Ben kiyafet haric aldim zaten çogu şeyi, sadece kiyafetlerden kaçar tane alacagimi bilmiyorum . Ama aldim artk kabataslak bişeyler.

canım bende aynı senin gibi acele ederdim bişeyler almak konusunda. ama doğumuna daha çok var uzun kollu badiler sonbaharda piyasaya çıkınca alırsın. altlardan patikli olanlar hemen küçülüyor ondan alırsan 2 adette yeterli olacaktır. biberonu aldıysan dursun ilerde lazım olabilir avent ve chico iyi ve kullanışlı oluyor. kıyafet fazla alma mutlaka hediye gelecektir onlardan giydirirsin. öyle çabuk büyüyorlar ki bir hafta giydirdiğin bir bakmışsın bir daha olmuyor özelliklede tulumlar. bebeğin kız mı erkek mi?

Alıntı yapamıyorum, bebegim kiz, teyzesi...
3 tane aldim ben patikli alt. 5 li zibin setinin alti da patikli.. hastane cikisi alirsam o da patikli olacak :S tek aldiklarimi patiksizle degistirim mi canim?

Canım bana en çok tavsiye edilen zıbın dı o yüzden 10 a yakın zıbın aldım bir de ilk zamanlarda giymesi için iç zıbın aldım.
Bi tane 10 lu hastane çıkışı bi tane de belli hastane çıkışı aldım.
3 tane penye battaniye aldım kış olduğu için sarıp sarmalamak lazım :)
Kayınvalidemin ördüğü battaniyeler var bide hazır olarak da satılıyor alabilirsin.
0-3 ve 3-6 ay için gezmelerde giyeceği Yada misafir gelince giyeceği tulum ve kıyafet aldım 7-8 tane
Evde giyeceği pijama ve tulum aldım yine 5 tane falan
Bol çorap aldım minik ayakları üşümesin diye :)
Bir biberon bi tane emzik aldım ne olur ne olmaz diyr umarım kullanmaz
Bakım ürünleri önemli şampuanıydı kremiydi falan onları aldım
Alt değiştirme takımı yine dışarı çıkarken kullanacağı polar battaniye aldım
Aklıma gelenler bu kadar ama yine geldikçe yazarım :)

Canim cok fazla hediye gelecek lafina ben katilmiyorum evet cok fazla gelecek ama buyuk gelecek:)cogu en az 6 aylik gelecek boyle abuk bi gelenek var.kimsenin getirecegine guvenme kaldiki getirilenler genelde takim olucak bebegine oyle her zaman giydirip kullanicagin seyler olmayacak.senin zibina ihtiyacin olucak cok fazla ve tulum.3-6 ayada cok girme artik genelde yabanci firmalar uretim yaptigi icin bedenler buyuk oluyo bebek eger cok iri dogarsa alirisn o bedenleri.patikli tulumlar biraz cabuk kuculuyo evet ama en rahati o ne kadar fazla kat olursa cocuk o kadar sıkıliyo cunku.ben aralik bebegi olmasina ragmen bi tane battaniye aldim evde hic sarmadim oyle yelekmis eldivenmis hic kullanmadim.Allahin izniyle 8 ay bitti daha hastalik yuzu gormedik masaallah.biberonu insaallah olmaz ama sutunde gecikme olursa alirsin emzik 1 tane yeterli alip almayacagi belli degil cunku.benim tek tavsiyem bebek icin eger yalniz buyuteceksen kuvetine file:)ben dogum yaptiktan 1 hafta sonra yalnizdim onunla cok eahat yikadim

Canim cok fazla hediye gelecek lafina ben katilmiyorum evet cok fazla gelecek ama buyuk gelecek:)cogu en az 6 aylik gelecek boyle abuk bi gelenek var.kimsenin getirecegine guvenme kaldiki getirilenler genelde takim olucak bebegine oyle her zaman giydirip kullanicagin seyler olmayacak.senin zibina ihtiyacin olucak cok fazla ve tulum.3-6 ayada cok girme artik genelde yabanci firmalar uretim yaptigi icin bedenler buyuk oluyo bebek eger cok iri dogarsa alirisn o bedenleri.patikli tulumlar biraz cabuk kuculuyo evet ama en rahati o ne kadar fazla kat olursa cocuk o kadar sıkıliyo cunku.ben aralik bebegi olmasina ragmen bi tane battaniye aldim evde hic sarmadim oyle yelekmis eldivenmis hic kullanmadim.Allahin izniyle 8 ay bitti daha hastalik yuzu gormedik masaallah.biberonu insaallah olmaz ama sutunde gecikme olursa alirsin emzik 1 tane yeterli alip almayacagi belli degil cunku.benim tek tavsiyem bebek icin eger yalniz buyuteceksen kuvetine file:)ben dogum yaptiktan 1 hafta sonra yalnizdim onunla cok eahat yikadim
Canım ilk yıkama yı büyük ihtimal annem ile kayınvalidem Yapar benim de ben bebek yıkama videolarını izledim elinde tutup yıkıyorlardı hatta dedim ki ay yapamam ben bunu :)ama ileriki yıkamaları mecbur yapıcam fileye normal yatırım yıkıyabiliuot musun başını falan nasıl yıkadın su yutmuyor mu? Ilk ya tecrüesizlik işte :)

Canım ilk yıkama yı büyük ihtimal annem ile kayınvalidem Yapar benim de ben bebek yıkama videolarını izledim elinde tutup yıkıyorlardı hatta dedim ki ay yapamam ben bunu :)ama ileriki yıkamaları mecbur yapıcam fileye normal yatırım yıkıyabiliuot musun başını falan nasıl yıkadın su yutmuyor mu? Ilk ya tecrüesizlik işte :)
Canim once rahat ol sen rahat olunca bebek o rahatligi aliyo zaten.fileye yatiriyosun zaten egimli oldugu icin basi havada kaliyo.ben suyu hep elimin ustunden doktum hic oyle su kacmadi cok sukur.zaten annenden kayinvalidenden gorursun:)Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin:)

Canim once rahat ol sen rahat olunca bebek o rahatligi aliyo zaten.fileye yatiriyosun zaten egimli oldugu icin basi havada kaliyo.ben suyu hep elimin ustunden doktum hic oyle su kacmadi cok sukur.zaten annenden kayinvalidenden gorursun:)Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin:)
Teşekür ederim Zten bunlar tatlı telaşlar illa ki zaman geçtikçe alışırım :)

Canım bana en çok tavsiye edilen zıbın dı o yüzden 10 a yakın zıbın aldım bir de ilk zamanlarda giymesi için iç zıbın aldım.
Bi tane 10 lu hastane çıkışı bi tane de belli hastane çıkışı aldım.
3 tane penye battaniye aldım kış olduğu için sarıp sarmalamak lazım :KK66:
Kayınvalidemin ördüğü battaniyeler var bide hazır olarak da satılıyor alabilirsin.
0-3 ve 3-6 ay için gezmelerde giyeceği Yada misafir gelince giyeceği tulum ve kıyafet aldım 7-8 tane
Evde giyeceği pijama ve tulum aldım yine 5 tane falan
Bol çorap aldım minik ayakları üşümesin diye :KK66:
Bir biberon bi tane emzik aldım ne olur ne olmaz diyr umarım kullanmaz
Bakım ürünleri önemli şampuanıydı kremiydi falan onları aldım
Alt değiştirme takımı yine dışarı çıkarken kullanacağı polar battaniye aldım
Aklıma gelenler bu kadar ama yine geldikçe yazarım :KK66:

Canim cok fazla hediye gelecek lafina ben katilmiyorum evet cok fazla gelecek ama buyuk gelecek:KK66:cogu en az 6 aylik gelecek boyle abuk bi gelenek var.kimsenin getirecegine guvenme kaldiki getirilenler genelde takim olucak bebegine oyle her zaman giydirip kullanicagin seyler olmayacak.senin zibina ihtiyacin olucak cok fazla ve tulum.3-6 ayada cok girme artik genelde yabanci firmalar uretim yaptigi icin bedenler buyuk oluyo bebek eger cok iri dogarsa alirisn o bedenleri.patikli tulumlar biraz cabuk kuculuyo evet ama en rahati o ne kadar fazla kat olursa cocuk o kadar sıkıliyo cunku.ben aralik bebegi olmasina ragmen bi tane battaniye aldim evde hic sarmadim oyle yelekmis eldivenmis hic kullanmadim.Allahin izniyle 8 ay bitti daha hastalik yuzu gormedik masaallah.biberonu insaallah olmaz ama sutunde gecikme olursa alirsin emzik 1 tane yeterli alip almayacagi belli degil cunku.benim tek tavsiyem bebek icin eger yalniz buyuteceksen kuvetine file:KK66:ben dogum yaptiktan 1 hafta sonra yalnizdim onunla cok eahat yikadim

Söylediklerinizi dikkate alicam, zaten fazla buyuk kiyafet almak istemiyorum.. :)
Aldıgim zıbinlarida cogaltim, tulum daha almadim. 0 -3 ay kac tulum almak lazim.

Canım ilk yıkama yı büyük ihtimal annem ile kayınvalidem Yapar benim de ben bebek yıkama videolarını izledim elinde tutup yıkıyorlardı hatta dedim ki ay yapamam ben bunu :KK66:ama ileriki yıkamaları mecbur yapıcam fileye normal yatırım yıkıyabiliuot musun başını falan nasıl yıkadın su yutmuyor mu? Ilk ya tecrüesizlik işte :KK66:

Aynen benimde kv yıkar ilk zamanlar.

Back
X