ilk adim....!

bebis_asuman

ஐCεήήεT_KôκµLµ&#108
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
1.656
0
116
44
Almanya
Merhaba arkadaslar, ismim asuman, bende kisaca basimdan gecenleri paylasmak isterim, 6 yil once evlendim 4 yil once korunma hapini biraktim cunku cocuk olmasini istiyorduk, yaklasik iki yil boyunca denedik ve olmadi , bu ara dusunduk ki cocugun olmamainin sebebi hapin vucutdaaki etkisini zor kaybetmesi tabi bu dusuncemiz doktordan degil sag soldan duyduyuklarimiz di. daha sonra bir kadin doktoruna bas vurduk, doktor kendinin yaptigi bagzi arastirmalardan sonra bizi tüp bebek merkezine yönlendirdi, yaklasik 2 ay once konturollerden sonra ilk asilama olayini yaptik spermin rahime gönderilme oolayini gerceklestirdik ve basari elde edemedik, gecen ay ise ilk tüp bebek yani (icxi) oolayini yaptiim ve yie kanama oldu ve tutmadi, simdi burdaki arkadaslardan tecrubelerine dayanarak nasil bir yol izlemem gerektigni yazmalarini istiyorum, kendim yurt disinda yasiyorum ve turkiyede tüp bebek olayinin avrupadan daha ilerde oldugunu duydum...

merhaba canım olumsuz denemelerine çok üzüldüm bende bunu beş kez yaşadım geçmiş olsun .ewet türkiyedeki dr ların bu olaya bakış açıları çok farklı o yüzdende başarılı olmak için herşeyi yaptıklarından eminim benim yurt dışında bir akrabam tüp denedi onun anlattıklarından biliyorumki orada ha grip olup gitmişsin ha tüp yapmaya aynı diyordu.Neyse eger türkiyede düşünüyorsan önce hastane ve dr lar hakında bilgi edin bu konuda sana bu forum çok yardımcı olacaktır hastaneye dr a karar ver ve burada o merkezde tüp yapan arkadaşların fikirlerini al çok şey ögreneceginden eminim yolun açık şansın çok olsun canım.a.s

peki sana tüp bebek yapılmadan önce sorununuzun ne olduğu,neden hamile kalamadığın söylendimi...? belki çok basit tedaviler yeterli olur,bazen insanlar gereksiz yere tüp bebeğe yönlendiriliyor ...ama tüp bebekten başka çözüm yoksa bencede türkiye bu konuda çok ii.....

sorununu yazmamışsın? kadın mı erkek infertilitesi mi? yoksa sebepsiz infertilite mi?
canım en başından anlatayım.. kendinle kıyasla genelde izlenen ve izlenmesi gereken yol bu..
-ilk ay gerekli hormon tetkiklerine bakılır tsh,fsh,lh,e2 vs... bunlarda anormallik olup olmadığına bakılır.. eşinin spermiogramına bakılır...
-sonrasında yumurtlama takibi yapılır..ilaçsız ama.. kendi başına yumurtlayıp yumurtlamadığına,çatlayıp çatlayamadığına... yumurtalar kendi başlarına gelişebiliyor ve çatlayabiliyorsa önce doktorunun belirlediği günlerde kendi başınıza ilişki ile önerilir..
olmadıysa...
-sonraki ilaç tedavisi.. adetinin 3-5.günlerinde klomen türevi ilaç veriliyor.. belirli günlerde yine yumurta gelişim kontrolüne gidiliyor kendi başına çatlamasını bekleyende var,çatlatma iğnesi ile destekleyende.. yine doktorunun söylediği günlerde ilişki...
olmadıysa...
rahim filmi isteniyor.. tüplerin tıkanık olup olmadığı araştırılıyor.. eğer herhangi bir anormallik yok ve tüpler açıksa..
-
sonraki aşama aşılama devresidir.. (aşılama sayısı sana ve doktoruna bağlı) yine adetin 3-5.günlerinde iğne yada ilaç tedavisi veriliyor.. yine rutin yumurtlama kontrolleri.. gelişim tamamlanınca çatlatma iğnesi ve akabinde aşılama..
olmadıysa tekrar aşılama.. yada isteğe bağlı tüp bebek..
-tüpbebek için yine testler muayene vs.. kısa veya uzun protokol olması gerektiği belirleniyor..
uzun ise adetin 21.gününden ilaç tedavisine başlayarak adet görene kadar kullanıyorsun.. sonrasında iğne tedavisi rutin kontroller,tetkikler.. yumurtalarn gelişimleri sonucunda önce çatlatmama sonra ise çatlatma iğnesi ile yumurta toplama işlemi sonrasında transfer gerçekleşiyor..
kısa protokolde adetin 3-5.günlerinden başlayarak iğne tedavisi.. rutin kontroller-tetkikler.. gelişime bağlı günde yine önce çatlatmama iğnesi sonrasında çatlatma iğnesi.. yumurta toplama ve yine transfer işlemi..
erkekle ilgili bir sorunda (azosperm vs..) erkeğe yönelik işlemler uygulanıyor..
kadınla ilgili bir sorun ( aşılama öncesi çekilen rahim filminde tüplerde tıkanıklık var ise,laporoskopi.. rahimde herhangi bir yapışıklık,miyom vs.. var ise histeroskopi işlemleri de yapılıyor..
genel olarak türkiyede uygulanan sistem bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir..
RABBıM hayırlıs-sağlıklı bir şekilde hepimizi yavrularına tez zamanda kavuştursun inş..

sagol canim tesekür ederim akraban cok hakli gercekten burdaki doktorlar birseye yaramiyor...artik arastirmaya basliycam bu senenin sonunda türkiyede olcaz orda devam etcmeyi düsünüyoruz ,ama ozamana kadar herseyim hazir olsun istiyorum.

evet tabiki söylendi yoksa bende tüp bebise yönlenmezdim,benim vucudum spermleri kabul etmedi yani tutmuyor......o tedaviye baslamadan önce burda kac tane doktora gitdim ama normal yönden olmuycagni söylediler,bizde o yüzden tüp bebege yöneldik.

selam canim sorun iki tarafdada var yani benim rahmim spermleri tutamiyor vede esimin spermleri ilk dönem gücsüz geldi ama sonradan toparladi yani düzeldi...ben tedavimi türkiyede yaptircam burdaki bi doktor bana oraya tavsiye etdi ama zaman acisindan tabiki bizim icin sorunlu olcak yani benim yapcam tedavi direk tüp bebek olmasini istiycem cünkü ben 1 aylina ancak gele bilcem oraya.senin anlatdiklarinin hepisi yapildi bende ve o sonuclarida yanimda bulundurcam...ALLAH insallah hepimizin gönlünce veriri ve kimseyi evlat sevgisinden eksik birakmaz...(AMIN)

selam canim evet akraban gercekten hakkli burda pek önem vermediler banada öyle geldi ama burda bi türk kadin doktoru var ona gitdim o biraz rahatlatdi beni türkiyedeki doktorlari tavsiye etdi bende bu senenin sonunda ankaraya gitcem büyük bi ihtimal orda yaptircam insallah bu defa tutar gercekten cok zor...

Back
X