İlk Adımı Atan Hep Siz mi Olursunuz

Günaydın sevgili kız kardeşim İnsanları memnun etmek hemen hemen imkansız. İnsanoğlu çok değer vermeye gelmiyor. Seni seven yanında olmak isteyen kişiliğine saygı duymak zorunda ! eğer duymuyorsa böyle insanların kaybı kayıp diil ancak kazanç olur. O yüzden kendini herkesten çok sev öyle bir değer ver ki kişiliğine benliğine ruhuna , kimsenin ilgisine gerek bile kalmasın. Sen kendine saygı duydukça sevdikçe değer verdikçe dışına yansicak , ve kaliteli insanlarla muhabbetin arkadaşlığın olucak benzer benzeri çeker Bol bol Allah'ı an ne bilim ibadetlerine daha çok yönel , zevk aldığın seni mutlu eden şeylere yönel sevgi ''Saf Sevgi'' yaratıcıda gizli yöneldikçe artan ve kimsenin sevgisine ilgisine ihtiyaç duymamızı sağlıyor.

Bende git gide kendimi kitaplara ibadetlere falan vermeye calisiyorum ama inan kardesim kafama takmaktan uzun zamandir uyku dahi uyuyamiyorum hic uyku problemi cekmeyen biriyken bazen yatakta 5-6 saat donup durup uyumaya calisiyorum artik senin dediklerinide yapmaya calisicam insallah ise yarar

Su dediklerinde cok dikkatimi cekti hani insan kendini sevdikce cevresindekilerde daha cok seciyo sahiden bu benimde dikkatimi cekti ama insani narsistlige goturmesin bu dusunce

Ben artık küsmeyi tercih edeni anında siliyorum ve huzuru bu şekilde buldum.
Tartışmayı bile bilmeyen cahilden bana ne eş ne arkadaş ne aile olur.

Bazen bencil olmak lazım çünkü kendini düşünmezsen kimse seni düşünmüyor, kendini ezdirirsen saçma sapan insanlar ezmeye başlıyor , saygı duymazsan benliğine, kimse saygı duymuyor çizgilerin net olsun. Saygı duymadığın birini insan sever mi ? Tabi ki insanları sevicez , doğayı hayvanları ... Ama severken bir denge oluşturucaz örneğin: biri ile tanışınca saygı duyucaz değer vericez , karşımızda ki kişi o değerden, saygıdan anlamıyorsa arkadaşlığımıza noktayı koymayı bilmeliyiz.

Uyku konusuna gelirsek çok fazla düşünüyorsun . Sürekli kendini eleştirmekten vazgeç öz eleştiri iyidir ; fakat fazlası saçma geliyor bana... Okuyor musun ? İş güç ?

Aöf de okuyorum iş güçte yok maalesef

Aöf de okuyorum iş güçte yok maalesef

Ya sen hayatın için bir adım atmışsın. Emin ol atanan veya iş gücü olan çok fazla üstün zekaya sahip diil sadece emek verip azimle başarmış insanlar. Dolasıyla sende okuluna yoğunlaş , istediğin hayat için kendini nerede görmek istiyorsan emekle azimle o noktaya gelirsin. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz kardeşim.

Allah razı olsun umut verdin kardesim

Üç günlük dünya, haklılıga bakmıyorum, ilk adım atıyorum. Ya komple cıkarıyorum hayatımdan ya da kim adım atmıs diye düsünmüyorum. Her konuda böyle bir karatere dönüstüm niyeyse. Misal bir arkadasım var, bir olaydan dolayı tartıstık ama benim hakkımda bambaska düsünceleri varmıs, komple sildim attım. O vakte kadar cok seyine sabretmistim zaten. Benim bir sabır noktam var herhalde. Oraya kadar müsamam var, sonrasında sildim mi hayatımdan agzıyla kus tutsa umrumda olmuyor.

Senden de razı olsun ... Allah hepimize hayırlı olanı nasip etsin. Üç günlük dünya , üç kuruşluk insanlara beş kuruşluk değer verme kazanan sen olursun. Hiç bir şey senden değerli diil unutma.
Acikcasi hic anlam vereyimkyorum insanlarin hallerine bugun bile kac kere baskalari tarafindan kırıldim

Bazen hic umjrsamayayim diyorum tavrimi koyuyorum ama o kalbimin sıkılmasina icimin daralmasina mani olamiyorum iste

Mesela bugün ne oldu ?
Mesela bugun cok yakın akrabalarımdan son derece soguk davrananlar oldu cok yakın bir arkadasım (ben kendisinin hayatinda birinin oldugunu dusunuyorum)biri var mi diye sorunca artik hayatinda biri olunca kimseye söylemeyecsgini soyledi malum kimsede bendim

Arkadaşın (çok yakın arkadaşın)
Aramizda hic benden yana kirginlik olmadi o daha once hep kirsada herzamanki gibi yuttum

Hatta bu lagi soyleyincede acaba benden yana birsey mi oldu diye dusundum ama hep biri oldugunda birini anlattiginda yaninda destekcisi oldum hicbirseyini kınamadım bu lafi soylemesi cok kırdi eski konumda paylasmistim derlerle ilgili bir mevzu olmustu arkadasim bana sen beni nazar ettin artik ders calisamiyirum demisti espiriye vurarak simdidede acaba kendisini kıskanacagimi yada nazar edecegimi falan mi dusundu acaba

Büyük ihtimal öyle , canım genelde insanlar içindekileri direkt olarak söyleyemez espiriye vururlar, sen tepki gösterirsen işte ayyy ne kadar alıngansın ! utanmadan üste çıkarlar ama sen tepki göstermezsen ise daha fazla canını yakmaya çalışırlar. Bu arkadaş senin sandığın gibi yakın dostun diil , dostluk bu diil canım . Sana bakış açısını söyliyim : seni küçümsüyor ezik görüyor saygısı yok, davranışları bundan kaynaklanıyor. Gelişi güzel sana davranmasının sebebi de sensin , davranışların konuşman ezikçe olursa daha doğrusu mesafe araya koymayı, çizgilerini netleştirmediğin sürece bu arkadaş akraba vb kişiler hayatın boyunca sana böyle davranmaya devam edicek... O yüzden bir karar ver bugünden itibaren kendine güven öz benliğine saygı duy değer ver , seni, kim rahatsız ediyorsa gerekli mesafeyi koy. Kaliteli görgülü , iyi yetişmiş dürüst ve onurlu insanları hayatına koy. Değişim seninle başlar , sen değiştikçe her şey değişicek.

100 de kaçını basaririm bilmiyorum ama dediklerini harfiyen yapmaya calisicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…