İlk Adımı Atan Hep Siz mi Olursunuz

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Iyi aksamlar kızlar valla bu dertten öyle muzdaribim ki artık bu dert kafayı yedirtecek dersem yeridir merak ediyorum herkeste benim gibi yoksa birtek benmiyim böyle

Kızlar çocukluğumdan beri hic kimseyle küsmedim kimseye tavır yapamadim hep kırılan taraf ben oldum haklı oldugum yerde sırf küskünlük gibi durumlar olmasın diye özür bile diledigim oluyordu

Hadi diyelim en fazlası cok fazla kırılmışsam hani kusmek degilde bi sure o insandan uzaklasmissam hep icim icimo yedi bitirdi ya o kisi olurse ona bissy olursa omur boyu vicdan azabiyla mi yasiyicam diye icim icimi kemirir durur
Yani bu durumdaki saflıkları mı anlarsam bitmez
Ama son bi kac gundur bir konudan dolayi diken ustunde gecirdigim haftalar var (gercek manada kimsem olmadigi icin )sizlerle paylasmak istiyorum durumu

Kızlar bi yakınımız var yakınımızın benimle akran iki kızı (arkadaşım)var hakkaten kendilerini cok severim onlarında beni sevdigine inanırım ama bu yakınımızın annemle yasadigi bi problemden dolayı kızlarının bizimle yani benimle ve kardeslerimle gorusmesini istemiyor aslında daha öncedende arkadaşımın bir teyzesi o yakınımıza kızlarını bizimle gorusturmemesini falan soylermis.
Ama inanın övünmek yada üste cıkmak icin söylemiyorum kardeslerimde bende kendi halimizde insanlarız hatta soyle diyeyim kardeslerim tatillerde eve geldikleri zaman işleri olmazsa dışarıya dahi cıkmazlar...özetle sunu belirtmek istiyorum ki hani kızlarını bizden uzak tutmayı gerektirecek bir davranisimiz yok

İşin devamına gelecek olursak birkac vakit once bu akrabamızın artık hakaret boyutuna gelecek davranislari vs oldu karşı taraf konussan dinleyecek yapıda bi insan degil bende oyle kavga edip hakkımı savunacak biri olmadigim icin en son haddede o sahısla artik konusmamayı tercih ettim görünce selam vermedim falan ve iş ister istemez küskünlük boyutuna gecti hatta sonradan yanlış anlaşılmadan dolayı arkadaşlarımlada bi süre aramız açıldı yine ilk adımı atan taraf ben oldum ve o yanlış anlasilma ortadan kalkti ama o söz ettiğim yakınımızla olan kırgınlık devam ediyor

İnanın şimdiye kadar bircok sey yasattı ama hep icine attım yuttum gormezden duymazdan geldim bos verdim ama son yaptıkları bardagı tasırdi ömrüm boyunca kimseyle uzun süreli küskünlügüm olmayan ben bu insanla bi süredir konusmuyorum

Ama icim hic rahat degil onunla karsilasinca sanki yerin dibine giriyorum bazen belki en dogrusu bu zaten kendiside gofusmek istemedigi icin cocuklariyla aramiza mesafe girsin istiyor diye dusunurken bazende artık bitsin konusalım istiyorum ama bu küskünlüğü nasıl bitiricem bilmiyorum

Kızlar sizlerde boylemisiniz her sorunda kırgınlikta ilk adımı siz mi atıyorsunuz yada haklı oldugunuzu bildiginiz halde tavır takındığınızda huzurunuz kaciyor mu

Ve anlattigim durumda sizce benim yapmam gereken nedir

Yok.
Beni uzen, beni yipratan, beni zor duruma sokan, dertsiz basima dert veren insanlarla isim dahi olmaz umrumdad a olmaz. Barisip tekrar ayni seyleri yasayacaginiza yol verin gitsin.
Yerin dibine girecek ne var ki ?

Yok.
Beni uzen, beni yipratan, beni zor duruma sokan, dertsiz basima dert veren insanlarla isim dahi olmaz umrumdad a olmaz. Barisip tekrar ayni seyleri yasayacaginiza yol verin gitsin.
Yerin dibine girecek ne var ki ?

Daha öncesinden cok yakın oldugumuz icin sindi karsilasinca selam vermemek konusmamak falan agir geliyor

Haklı olduğum konularda ilk adımı ben atmıyorum. Özellikle arkadaş konusunda hayatımdan cok çabuk silebiliyorum.
Genelde haklıda olsam haksızda olsam hep ilk adımı atan ben olurdum ama artik hakli oldugum yerde taviz vermemeye karar verdim o yakınımızın son sòzleride cok incitincd en iyisi selami sabahi kesmek doye düşündüm

Daha öncesinden cok yakın oldugumuz icin sindi karsilasinca selam vermemek konusmamak falan agir geliyor
Siz cok takiyorsunuz kafaya.
Ananiz degil babaniz degil baska arkadaslariniz mi yok. Cok ince dusunuyorsunuz kendinizi degistirmeye calisin yoksa ilerde cok uzulursunuz

Küsmek diil canım , kendini korumak sınırlarını çizmek diyoruz. İçsel olarak o kadar suçluluk psikolojisi ile yaşıyorsun ki haklı olsan bile gidip özür dilemene sebep oluyor. Dolasıyla karşı taraf hatasını görmesine fırsat vermemiş ve seni ezmesine , sana saygı duymamasına zemin hazırlamış oluyorsun. Ve son olarak sende kaybetme korkusu var yanlız kalmaktan korkuyorsun. Bunları aşman lazım kimse sana kafasına göre davranamaz.

Hayat zaten yeterince zor olabiliyor. Dahada zorlaştırmanın manası yok. Bazı aile üyelerinden nefret etsekte yüzlerini görmek zorunda kalabiliyoruz. Ancak arkadaş daha farklı. Arkadaş seni iyi hissettirmek için, keyifli vakit geçirmek, paylaşım yapmak için vardır. Cidden canını sıkıyorsa bırak gitsin. Ne bağın, ne zorunluluğun var ki? Bu şekilde kendinize eziyet ediyorsunuz.

Eskiden ilk adım konusunda daha ılımlıydım her konuda. Arkadaşlık, eş, dost, aşk.. artık tam tersi kimseye ilk adım madım atmam. Kime attıysam pişman etti. Sildim mi tam siliyorum bu huyumuda seviyorum

Sevilmeme korkusu mu var sizde ?

Kucuklukte anne babadan tam anlamiyla onay alamamaktan elestirilerek ya da sevgi yoksunlugu gosterilerek yetistirilmekten dolayi olabiliyormus.

Herkesi sevmek ve herkesle iyi anlasmak zorunda değilsiniz.Bunun icin kendinizi yiprattginiza bile degmez.

Haklı olduğun konuda neden ilk adımı sen atıyorsun ki ?. Arkadaşsızlık korkusu mu var ya da yalnız kalma korkusu. Hiç korkmam bundan bana yaptığı yanlışta ya da hoşuma gitmeyen bi durumda kolayca arkadaş silmişliğim vardır. Bir sürü arkadaşımın olması da gerekmiyor 1 tane olsun insan olsun.

Arada ni akrabalık bagı soz konusu

Soylediklerinizde harfi harfine haklısınız
Ben hayatta hep insanların beni ezmesine zemin hazırlamışım ne yazik ki buda dediginiz gibi insanları kaybetme korkusundan

Aslında son zamanlarda bu hatamı duzeltmeye calisiyorum hakli oldugum konularda taviz vermemeye calisiyorum hatta bu yuzden birkac arkadasim benimle yollarini ayirdı onceden olsa duzeltmek icin her yolu denerdim ama simdi arkalarindan kosmuyorum

Fakat bu konuda soz konusu olan kisiler yakinlarim ve cok sık görme durumunda kaldığım kimseler o yuzden gorunce selam vetmemek konusmamak falan cok agir geliyo

Aslinda burdada hata taaa en basindan kaynaklı insanlari kırmaktan cekindigim için hep yapılan haksızlıklara karsi susmusum sonundada boyle patlak verdi iste

Burdaki bircok yorum sahibi gibi sanki sizde icimi okumussunuz evet yalniz kalma korkusu yasiyorum cunku kucukken anne baba sevgisini gercek manada hic tadamadim gerci simdide sevgilerini gormuyorum ve cocukken hep cok yalnizdim tek basima arkadassiz buyudum dersem yeridir simdi ise hep baskalarini kaybetme korkusuyla yasiyorum

Keşke bu konuda sizin gibi kendinden emin bi durus sergileyebilseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…