İlk Altın Günüm..Neler Yapayım ve Sunumlarım Nasıl Olmalı?..Lütfen Yardım...

arkadaşlar..ben yaptığım ikramları (pasta,börek,tatlı,salata gibi) sadece tabağa bir arada bırakma dışında nasıl sunabilirim?...klasik hepsini bir tabakta mı bırakayım?..yoksa farklı sunumlar yapabilir miyim?..ne bileyim mesela salataları değişik bir süslü tabağa koyup................gerisini hayal edemiyorum....bilemiyorum çünkü...sizler bu işte iyisiniz anladığım kadarıyla..çünkü fikirleriniz muhteşem gerçekten...bu konuda yani sunum konusunda farklı yöntemleriniz var mı?..

sunumu tabaklara koyarak yapmayabilirsin.
böyle büyük büyük borcamlara, tabaklara falan koysan yaptıklarını ayrı ayrı
sonra bunları da masaya koyarsın
yeterli sayıda servis tabağı koyarsın
herkes istediği şeyden, istediği miktarda alır kendisine
self servis yani
hem böylece tabaklarda pek artık falan kalmamış oluyor
herkes hoşlandığı şeyden aldığı için tabaklar yarım yamalak kalmamış oluyor
böylece israf olmuyor

kolay gelsin canım öncelikle..harika bir menü hazırlayacağına eminim...

öncelikle benim en çok sevdiğim tatlılalr

revani(üzerini hindistan cevizi ve ufalanmış fındıkla süslersin)
ağlayan pasta.
incirli pasta
tramisu
padişah lokumu
muhallebili kadayıf.

salatalar:
kısır yada mercimek köftesi
makarna salatası
patates salatası bunlar garantidir seni yanıltmaz.
rus salatası
yaprak sarması

hamur işleri:
poğaça.
makarnadan yalancı su böreğini bi dene derim çok leziz bir tat.
baklavalık yufkadan kol böreği yapabilirsin çıtır çıtır oluyor buda.
patatesli börek
ıspanaklı börek
peynirli börek bunlardan istediğin 2 tanesi yetecektir..

kurabiye:
elmalı kurabiye yada turta
krem şantili kurabiye(arkadaşın birisi ilk sayfada tarifini vermiş harika bir tat vede yapımı çok basit.ben denemi süper oldu)

Son düzenleme:

ya bir şey sorcam, bu şantili kurabiyeyi denemeyi çok istiyorum
ama bi yerde okumuştum, şanti sütle çırpılıyordu galiba, sonra un falan ekleniyor
ama burda anladığım kadarıyla un gibi kullanılıyor o iki paket şanti
yanlış mı anlamışım acaba?

Kurabiyede toz halinde kekin içinde sütle çırparak koyuyorum

Kek için normal kek tarifime 1 bardak soğut sütle çırptığım şantiyi koyup tahta kaşıkla karıştırıyorum içine ayrıca süt yğurt eklemiyorum
yumuşak mis gibi bi kek oluyor tavsiye ederim

oo, kek de yapılıyor öyle mi?
onun lezzeti nasıl?
yani diğer keklerden farkı ne?
bir de mümkünse tarifi?
kurabiyede de şanti, un ve sıvıyağ mı sadece?

1 paket toz krem şanti 1 bardak çiçek yağı ve un aldığı kadar koyuyorum yoğurup yuvarla pişince pudra şekeri serp çok kolay ve malzemesi az :)

merhaba canım hemen yazayım sana..

malzemeler
bir poşet krem şanti
1 su bardagı sıvı yağ
3 bardak un
üzeri için pudra şekeri

Tarifin Hazırlanışı
1 poşet krem şanti 1bardak yağ ile çırpılır.daha sonra içine 3 bardak un eklenir elinle küçük parçalar koparılarak şekil verilir.
175-200 derece fırnda 20 dakika pişirilir(üzeri çatlayınca pişmiş oluyor zaten..sıcakken sakın ellemeyin hemen dagılır ılınınca pudra şekerine bulanır

hem kolay hem lezzzetli..

Son düzenleme:
canım aynı kaderi paylaşıyoruz.benim de iki hafta sonra günüm var.ben daha önce mevlüt,doğum günü falan kalabalık çok ağırladım.günümüzde öğlen 1 de başlayacak erken gelenler de olur.12 de hazır olmalı herşey.çocuğumu eşim götürecek en azından ayağıma dolaşmayacak ona seviniyorm.benim menüm kafamda hazır.
-kıymalı yufka böreği
-patates salatası
-ağlayan pasta
-kurabiye
-turşu
bu menüye karar verdim.ikimize de kolay gelsin :)

Son düzenleme:

krem şanti ve yağ çırpılır demişsin ya,karıştırma manasında mı, yoksa mikserle falan çırpılıyor mu bayağı
tam anlayamadım
az önce arkadaş da toz halinde kullanılır demişti, sanırım sen de öyle demek istedin dimi?
bir de kabartma tozu yok mu kızlar :44:

bu arada ayşecik topiğini bu şekilde işgal ettiğim için özür dilerim.

Son düzenleme:

canm ben mikserle çırpmıştım ama çırpma teliyle de karıştırılır.

evet krem şanti toz halinde karıştırma kabına koyuyorsun üzerine 1 su bardağı yağı ekleyip karıştırıyorsun..sonrada unu ekliyorsun unu ekledikten sonra elinle biraz yoğur..kurabiye hamurun hazır..

kabartma tozu yok..

Son düzenleme:
tüm cevap veren sevgili arkadaşlarıma içten sevgilerimi iletiyorum..hepinizi çok seviyorum gerçekten..yardımlarınız için teşekkürler...günüm bu cumartesi ..nedense çok heyecanlıyım...sanki o gün aksilik olacak ne bileyim elektrik ve sular gidecek....ben bundan dolayı da mutsuz ve huzursuz olacağım gibi hissediyorum..saçma gelebilir de öyle hissediyorum işte....tekrar teşekkürler..dediklerinizi değerlendiriyorum...

elektraya ..canım sana da kolay gelsin..

merhaba canım arkadaşlarım...bu cumartesi altın günümü yaptım..sizin yazdıklarınızın karmasını yaptım..fikirleriniz bana o kadar yardımcı oldu ki size içten teşekkürlerimi yolluyorum...gerçekten çoooook yardımcı oldunuz...cuma gününden pastalarımı yaptım...şunları hazırladım:

mercimek köftesi...rum tatlısı...kremşantili kurabiye...burdan öğrendiğim pancar salatası...patatesli börek....

ancak bunları hazırladım..hazırlığım geç saatte bitti zaten..fazlasını hazırlayamazdım zaten...dediğim gibi sizleri görünce becerikli olduğum fikrimden vazgeçtim...hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum....sağlıcakla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…