• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk annelik zormuş cidden

Benim 3.5 yaşlarında kızım var birde ocakta oğlum olacak nasipse ben söyle yaptım naçizane
-kesinlikle bebeğim doğduğundan beri gözlerinin içine bakarak konuştum şimdi de omunla konuşacaksam onun hizasına eğiliyorum
-çocuğumla sürekli konuştum ki Zaten kendisi de erken konuştu be bir daha susmadı :) hiç bir sorusuna baştan savma cevap vermedim
-oyun oynamak için oyuncağa hiç ihtiyaç duymadım tabi ki çeşitli oyuncakları var ama özellikle ten temAsı kurarak onunla ilgilendim hep
-küçüklüğümden beri kitaplar aldım okudum anlattım resimlere baktık. İlk 2 yıl aynı kitabın resimlerinden farklı farklı hikayeler anlatırdım
-kesinlikle çocuk uyuduğunda yatın dinlenin evi temizlemek gibi sizi yoracak şeylerle uğraşmayın
Şimdilik aklımda bunlar var
Çok teşekkür ederim bende çok konuşuyorum kızımla oynuyorum sürekli. Peki ilişkiniz nasıl şu an. Yani faydasını görüyor musunuz yaptıklarınızın

Kısıtlayıcı derken şöyle örnek vereyim. Dün hava çok güzeldi burda. Eşim okuldaydı o da öğretmen. Aradım ve markete gidelim kızımla diye hayır ne gereği var ben gelirken alırım ne lazımsa dedi. Çevreye insanlara güvenmiyor özellikle haberlerde olan olaylardan sonra bak gördünmü vs diyor. İkinci dönem ders programı ayarlacak inşallah bide bakıcı bulursak iyi olur her şey zamanla düzelir diye umut ediyorum dua ediyorum

ben anlıyorum sizi

benzeri bende de var ama o ay çocuk üşür ay rüzgar eser der mesela

her neyse o da öğretmen ise ayarlayın programları bakıcıya az süre kalır

hatta olursa dönüşümlü bakın

çocuğu alıp taksi ile uzak yerlere gittiğimi de bilirim ki işten çıkıp da eve gelip yorgun argın zira onların da gezmeye hakkı var

gidin markete alın iki parça şey dolanın gelin

o yine lazım olanı alsın maksat alışveriş değil ki bunu sakin bir zamanda tartışmadan anlatın

endişesinde kendince haklı olabilir ama kış iyice gelince çok bunalacaksınız

Çok teşekkür ederim bende çok konuşuyorum kızımla oynuyorum sürekli. Peki ilişkiniz nasıl şu an. Yani faydasını görüyor musunuz yaptıklarınızın
Tabi ki görmez miyim. Bir kere çok merhametli çocuk vE daha 3.5 yaşında olmasına rağmen bi çok şeyin muhakemesini yapabiliyor. Aşırı özgüvenli ve çok sosyal.
Mesela ben kızıma bebekliğinden beri ne yapıyorsa emeklemeye çalışsa,yürümeye çalışsa,kaydıraktan kaymaya çalışsa,kendi yemeye çalışsa.... aklına ne gelirse düşün hiç birinde köstek olmadım. Aman düşersin aman dökersin aman yapamazsın demedim,hep hadi kızım yapabilirsin başarabilirsin bu sefer olmadı ama tekrar dene olacak şimdi gibi destekleyici konuştum. Geçen gün kuzeni kaydırmaktan korktu (aynı yaştalar) ona "hadi kardeşim yapabilirsin sana güveniyorum" dedi. Benim cümlelerimi öyle benimsemiş.

Tabi ki görmez miyim. Bir kere çok merhametli çocuk vE daha 3.5 yaşında olmasına rağmen bi çok şeyin muhakemesini yapabiliyor. Aşırı özgüvenli ve çok sosyal.
Mesela ben kızıma bebekliğinden beri ne yapıyorsa emeklemeye çalışsa,yürümeye çalışsa,kaydıraktan kaymaya çalışsa,kendi yemeye çalışsa.... aklına ne gelirse düşün hiç birinde köstek olmadım. Aman düşersin aman dökersin aman yapamazsın demedim,hep hadi kızım yapabilirsin başarabilirsin bu sefer olmadı ama tekrar dene olacak şimdi gibi destekleyici konuştum. Geçen gün kuzeni kaydırmaktan korktu (aynı yaştalar) ona "hadi kardeşim yapabilirsin sana güveniyorum" dedi. Benim cümlelerimi öyle benimsemiş.
Ayy maşallah yaa. Bende öyle olsun istiyorum. Ek gıdaya başladık pek yemiyor ama yediği zaman alkışlıyorum aferin kızıma diyorum. Yani ufak bir gelişmesinde aferin kızım diyorum. Sürekli konuşuyorum. İnşaallah huzurlu sakin mutlu bir birey olur. Bu aralar biraz hırçın ama diştendir heralde.

bence uyku eğitimi vermeye çalış rutınleştır hayatını.... hepimiz yaşadık bunları bıraz daha sabırlı ol o uuduğu vakıt muhakkak uyu...

Bizde tam tersi ben çok istedim. Ama duygusal değil mantıklı davranmak lazım. Çevre baskısına gaza gelmemek lazım. Çünkü çok ciddi bir sorumluluk

ben de o ciddi sorumluluğun altına girebilecek gibi hissetmiyorum kendimi. bir de dizlerimden rahatsızım açıkçası hamilelikte kilo alımıyla beraber diz problemlerimin artmasından da endişe ediyorum. o sebeple uzunca bir süre hamileliği düşünmüyorum ama eşim çok istiyor. bakalım nasıl bulacağız orta yolu...

2-2,5 yasina gelene kadar derin ve kesintisiz uykuyu unut,once bunu kabullen..uyku yok,disler cikacak sana guveni olusacak vs..
2 -3 yas arasi en huysuz oldugu donem olur genelde cocuklarin,buna 2 yas sendromu denir,hersey hayir diyecek,direnecek,kimi cocukta kendini yere atma ve vurma gibi seyler ortaya cikabiliyor ama o donemde gecici..
buyudukce bazi seyler kolaylasacak bazi seyler zorlasicak,anneligin hicbir donemi ne yazik ki saldim cayira olmuyor.
ilkokula cocugu giden anneler ise asil sorumluluk buyudukce artiyor diyor,vardir bi bildikleri.

Back
X