Aşılama İlk aşılama ile hamile kaldım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Arkadaşlar herkese merhaba
Sebepsiz interfilite nedeniyle çocuğumuz olmuyordu 2,5 yıllık evliyim.1 yıl denedik çocuğumuz olmadı bende interflite bölümüne başvurdum. Doktor tahlillerimi yaptı rahim filmi çekildim (çok ağrılı olmuştu benim rahim filmim) bir sorun çıkmadı sadece eşimin sperm sayısında biraz düşüklük vardı 11 milyon çıkmıştı,doktor ona bağlı olabilir dedi. Aşılama yapmaya karar verdik ve doktor gonal f iğne başladı yaklaşık 1 hafta boyunca 75 lik vurdum 2 günde bir kontrole gittim yumurtam 18 mm olduğu günün gecesi çatlatma iğnesi verdi ovıtrelleydi sanırım adı tıp merkezinde gece 23.00 de vuruldum ,Ertesi gün gittik eşim test verdi ve aşılamamız yapıldı, aşılama sonrası sadece 5 dk uzandım sonra kalktım eve geldim, o gün hiç iş yapmadım 2 gün boyunca yatıp dinlendim aşılama günü duphaston başla dedi doktorum ve günde 2 kere onu içtim hala da içiyorum.. Sürekli kasık ağrım oldu ve göğüslerimde büyüme hissetim aşılama sonrası onun dışında bir belirtim olmadı. Zaman geçmek bilmedi vallahi zar zor bekledim ve sonunda 13. gün evde test yaptım Silik çıktı, hemen kan vermeye gittim sonuç 74 tü, 2 gün sonra bidaha kan verdim 140 olmuştu.. 08.02.2021 de bir daha kan verdim 842 olmuş 4+2 hamileyim arkadaşlar :)) ha bu arada eşim aşılama öncesi 1 ay boyunca Emodex isimli bir vitamin kullandı 300 tl ye aldık ama çok etkili sperm sayısı 17 milyon olmuştu aşılama günü baktıklarında :)) size tavsiyem umudunuzu kaybetmeyin ben çok umutsuzdum,aşılama günü sürekli ayetel kürsi okudum, rabbi heb li mines Salihin dedim bu dua peygamber duasıymış.. ve eşinizle sizin dışınızda kimse bilmesin aşılama yaptırdığınızı veya yaptıracağınızı sürekli dua edin allah ol derse herşey olur. Ben çok üzüldüm çok ağladım bir nebze de olsa size umut olsun istedim.. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏
En az kendim hamile kalmış gibi okudum. Bende bu ay ayni senin gbi birebir herseyjmiz ayni . Rahim filminde ağri çekmeniz, eşinizin sperm sorunu, yumurta boyutlarimiz, hepsi ayni. Ama malesef benim bugun aşilamadan sonra 16gunum ve sonucum 0.23 yani negatif. Adet olmadim zaten daha var adetimede 2. Aşilama yapar mi bilmiyorum doktorum. Ama birebir ayni sebeplerle birinin bu mutluluğu yaşamasi beni de çok mutlu etti. Allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin

Sebepsiz interfilite nedeniyle çocuğumuz olmuyordu 2,5 yıllık evliyim.1 yıl denedik çocuğumuz olmadı bende interflite bölümüne başvurdum. Doktor tahlillerimi yaptı rahim filmi çekildim (çok ağrılı olmuştu benim rahim filmim) bir sorun çıkmadı sadece eşimin sperm sayısında biraz düşüklük vardı 11 milyon çıkmıştı,doktor ona bağlı olabilir dedi. Aşılama yapmaya karar verdik ve doktor gonal f iğne başladı yaklaşık 1 hafta boyunca 75 lik vurdum 2 günde bir kontrole gittim yumurtam 18 mm olduğu günün gecesi çatlatma iğnesi verdi ovıtrelleydi sanırım adı tıp merkezinde gece 23.00 de vuruldum ,Ertesi gün gittik eşim test verdi ve aşılamamız yapıldı, aşılama sonrası sadece 5 dk uzandım sonra kalktım eve geldim, o gün hiç iş yapmadım 2 gün boyunca yatıp dinlendim aşılama günü duphaston başla dedi doktorum ve günde 2 kere onu içtim hala da içiyorum.. Sürekli kasık ağrım oldu ve göğüslerimde büyüme hissetim aşılama sonrası onun dışında bir belirtim olmadı. Zaman geçmek bilmedi vallahi zar zor bekledim ve sonunda 13. gün evde test yaptım Silik çıktı, hemen kan vermeye gittim sonuç 74 tü, 2 gün sonra bidaha kan verdim 140 olmuştu.. 08.02.2021 de bir daha kan verdim 842 olmuş 4+2 hamileyim arkadaşlar :)) ha bu arada eşim aşılama öncesi 1 ay boyunca Emodex isimli bir vitamin kullandı 300 tl ye aldık ama çok etkili sperm sayısı 17 milyon olmuştu aşılama günü baktıklarında :)) size tavsiyem umudunuzu kaybetmeyin ben çok umutsuzdum,aşılama günü sürekli ayetel kürsi okudum, rabbi heb li mines Salihin dedim bu dua peygamber duasıymış.. ve eşinizle sizin dışınızda kimse bilmesin aşılama yaptırdığınızı veya yaptıracağınızı sürekli dua edin allah ol derse herşey olur. Ben çok üzüldüm çok ağladım bir nebze de olsa size umut olsun istedim.. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏
Canim cok sevindim gozunuz aydin darisi bize :( benim ilk asilamam olumsuz sonuclandi suan ikincisindeyim bu defa olur insallah pek umudum olmasada :/ herseyin hayirlisi ben de sknti yok esimin spermlernde vardi ama yine ilkinde 35 milyon verdi tutmadim. Nasipte yokms demek

Canım birde kimisi adet öncesi akintim oldu diyor kimisi olmadı kupkuruydu diyor senin nasıldı
Akıntım oldu
En az kendim hamile kalmış gibi okudum. Bende bu ay ayni senin gbi birebir herseyjmiz ayni . Rahim filminde ağri çekmeniz, eşinizin sperm sorunu, yumurta boyutlarimiz, hepsi ayni. Ama malesef benim bugun aşilamadan sonra 16gunum ve sonucum 0.23 yani negatif. Adet olmadim zaten daha var adetimede 2. Aşilama yapar mi bilmiyorum doktorum. Ama birebir ayni sebeplerle birinin bu mutluluğu yaşamasi beni de çok mutlu etti. Allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsina

Allah razı olsun güzel dileğin için teşekkür ederim inşallah seninde tutar bence 2.yi yaptır çünkü şansımız daha çok artıyormuş 2.aşılamada eşine o vitamini alın kullansın çok faydalı gerçekten emoderm

Canim cok sevindim gozunuz aydin darisi bize :KK43: benim ilk asilamam olumsuz sonuclandi suan ikincisindeyim bu defa olur insallah pek umudum olmasada :/ herseyin hayirlisi ben de sknti yok esimin spermlernde vardi ama yine ilkinde 35 milyon verdi tutmadim. Nasipte yokms demek
İşimiz Allah’a kalmışsa olmuş bil derler ya, tıp elinden geleni yaptıysa gerisi Allah’a kalmış daha zamanı var demekki

İşimiz Allah’a kalmışsa olmuş bil derler ya, tıp elinden geleni yaptıysa gerisi Allah’a kalmış daha zamanı var demekki
İnsallah canim bakalim bugun daha 6. Gunumdeyim ilk asilamamda cok agrim olmustu kasiklarmda belimde sirtimda asilama sonrasida .. bu defa hic asilama olmamis gbiym degisik bakalm bekliyorum :)

Allah razı olsun güzel dileğin için teşekkür ederim inşallah seninde tutar bence 2.yi yaptır çünkü şansımız daha çok artıyormuş 2.aşılamada eşine o vitamini alın kullansın çok faydalı gerçekten emoderm
Bugunler adet olursam eğer 2.aşamaya başlatir heralde doktor. Sizin eşniz aşılamadan kac gun önce kullandi acaba vitamini canim.

Canım çok sevindim darısı başımıza 🤗

Aşılama yapılmadan 1 Ay önce kullanmaya başladı aşılama günü tam 1 ay olmuştu
Anladım canim şmdi alsak bile sanirm yetismez 1 aya . Normalde yıkandiktan sonra 6.bucuk milyonken aşılama günü 4.bucuk milyondu yıkama sknrası dusmustu biraz deger. Tam hatirlamiyorum ama genelde 17 milyon -23 milyon arasi cikar hepsi ileri , hareketli, yerinde harketli hepsi yani toplamdan. Ama aşilama gunu yikanmis hali 4.bucuk milyon olunca tutmadi geralde. Hayirlisi olsun hakkimizda. Sizide tekrardan kocaman teprik ediyorum

Anladım canim şmdi alsak bile sanirm yetismez 1 aya . Normalde yıkandiktan sonra 6.bucuk milyonken aşılama günü 4.bucuk milyondu yıkama sknrası dusmustu biraz deger. Tam hatirlamiyorum ama genelde 17 milyon -23 milyon arasi cikar hepsi ileri , hareketli, yerinde harketli hepsi yani toplamdan. Ama aşilama gunu yikanmis hali 4.bucuk milyon olunca tutmadi geralde. Hayirlisi olsun hakkimizda. Sizide tekrardan kocaman teprik ediyorum
Bilmiyorum ki canım olabilir, çok teşekkür ederim hepinize dua ediyorum tüm kalbimle

Adetliyken muayene mı 😳 2. gün gidersem muayene etmeden ığne mı verilir yanı 🥴 bende kartal lütfi kırdar a gidiyorum dr.iyi diyorlar.. devlet hastanesinde ığne ücretli demek kaç tane aldınız toplam mı 250 tl ?
Adetliyken muayene ediyorlar mutlaka yumurtlar adet döneminde farklı oluyormuş onu görmek istiyor, 2 kere gonal f aldım yaklaşık 450 TL civarı tuttu, duphaston ve ovıtrelle yani çatlatma iğnesi 50 lira tuttu , bir de Katater aldık aşılama için istediler oda 80 TL. Onun dışında devlet olduğu için ödeme yapmadık..

BEN 23 YAŞINDAYIM NELER YAPTINIZ NASIL YAPTINIZ KISACA ANLATIRMISIN AŞILA ŞARTLARI NEDİR VS VS
Yasal olarak herhangi bir şartı var mı bilmiyorum ama doktor senin detaylı hormon testlerini, rahim filmini ve eşinin spermiyogram testini görmek istiyor mutlaka bunlar olmadan devlette yapmıyorlar benim bildiğim kadarıyla.. ağrısız acısız bir işlem interfilite bölümüne randevu almanız gerekiyor

Back
X