• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk ay kullanılan doğum kontrol hapı

Boswer

Annemi çok özledimm
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
7.500
149
363
Sakarya
22 gündür Yaz 24+4 'ü kullanıyorum.İlk kez kullanıyorum.Başından itibaren hiçbir yan etkisi olmadı.Ne bi halsizlik nede lekelenme.Hatta adetimde bile değişiklik olmadı.Yalnız son 2 gündür aşırı halsizim.Bugün lekelenmeler olmaya başladı.Hapı kullanırken adet olabilirmiyim acaba..Yada bu ilk ay olduğu için yan etkimi

haplari kullanma günü önemli nezaman kullanmaya basladiniz?adet bitiminde baslanmasi gerek sonra bitince haplar bir hafta alinmamasi gerek ozaman 3 gün sonra genelde adet kanamasi baslyior sonra bir hafta ara bitince yine basliyorsunuz haplari kullanamya ve bu böyle devam ediyor.lekelenme normalde epey benim bildiyim kadariyla belli süre kullanmidan sonra ara kanama diye geciyor.

ha sunu da unutmayim simdi koruma amacli kullanyiorsunuz sanirim bazi ilaclar korumayi azaltiyor misal antibiotikler ve agir agri kesiciler ilac yazdiriken belirtin hap ile korundugunuzu.sunu da söylemeden gecemeyecem uzun yillar kullanan biri olarak haplari birakinca hormon denegsi cogu kisilerde dengesizlik yapiyor ve ergenlik cagina girmis gibi sivilcelenme oluyor cild yaglanyior,cildde lekeler olusuyor bunlari aklinizda bulundurun.

Yorumun için teşekkür ederim Tupenga.

Adetimin ilk günü başladım bu hapa.Korunma amaçlı kullanıyorum evet.Yaklaşık aynı saatte ve aksatmadan aldım hapı.Şimdiye kadar sıkıntım yoktu.yazz 24 pembe 4 beyaz haptan oluşuyor.pembe haplar bitince regli olacağımı söylüyorlar.Beyaz haplarda regli sıkıntısını azaltmak içinmiş bir nevi vitamin gibi.

2 pembe hap kaldı.Acaba şuan yaşadığım sadece ara kanamamı yoksa regli olabilirmiyim pembe hapları kullanırken..

Antibiyotik ve ishal durumlarında ilacın koruma durumda azalma olduğunu biliyorum.Uyarın için teşekkürler

Yazz 24+4 Yasmin'den sonraki en gelişmiş doğum kontrol hapıdır.. aynı ilaç firmasının üretimi olup piyasadaki yan etkisi yok denecek kadar az olan tek haptır. normal doğum kontrol hapları gibi bir hafta ara vermenize gerek yok. 24 tane doğum kontrol hapı diğer 4 tanesi de vitamin. yani 28 hap var bunun nedeni hanımlar 7 gün aradan sonra hapı içmeyi unutuyor gününü şaşırıyor diye hiç ara vermeden içiliyor.. canım kardeşim bence lekelenmen uzun sürmezse bir ay daha kullan eğer sıkıntın olursa ya bırak yada doktora git derim ben.

Yazz 24+4 Yasmin'den sonraki en gelişmiş doğum kontrol hapıdır.. aynı ilaç firmasının üretimi olup piyasadaki yan etkisi yok denecek kadar az olan tek haptır. normal doğum kontrol hapları gibi bir hafta ara vermenize gerek yok. 24 tane doğum kontrol hapı diğer 4 tanesi de vitamin. yani 28 hap var bunun nedeni hanımlar 7 gün aradan sonra hapı içmeyi unutuyor gününü şaşırıyor diye hiç ara vermeden içiliyor.. canım kardeşim bence lekelenmen uzun sürmezse bir ay daha kullan eğer sıkıntın olursa ya bırak yada doktora git derim ben.

Hapı kullanmaya devam edicem ilk 1-2 ay alışma devresi biliyorum.Kafama takıldı sadece bilgilendirdiğin için teşekkür ederim

hmm ben almanyada valette kulaniyordum bu haplari bilmiyorum iyimis ama ben artik kullaniyorum bir sene oldu sayilir vücudum anca dengeye girdi

22 gündür Yaz 24+4 'ü kullanıyorum.İlk kez kullanıyorum.Başından itibaren hiçbir yan etkisi olmadı.Ne bi halsizlik nede lekelenme.Hatta adetimde bile değişiklik olmadı.Yalnız son 2 gündür aşırı halsizim.Bugün lekelenmeler olmaya başladı.Hapı kullanırken adet olabilirmiyim acaba..Yada bu ilk ay olduğu için yan etkimi

selam yazışmalarınıza bir satır da ben yazayım. kullandığınız yazz ilacının son 4 hapında kanamanı başlayacaktır ancak miktarı çok azalmış ve lekelenme gibi olabilir. önemli olan ara vermeksizin yeni kutuya başmanız gerektiğidir.

Back
X