• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ìlk basarisizligim..

İngiliz Dili Ve Edebiyatı okuyorum ben. Sen eğitim mi okuyorsun?
Ben 4. sınıfım. Daha doğrusu dönem uzatıyorum.
Ben haftalarca çalıştığım derslerden emin olduğum kağıtlardan F'le kaldığımı biliyorum.
Zamanla alışıyor insan.
Şu 5 sene boyunca çok geldi başıma...
Ben eğıtım okuyorum, ben de alışacağım gibi görünüyor daha ilk seneden fire verdim, ne güzel 4. Sınıfmışsınız çok az kalmış :) benım daha çok yolum var :(
Konuşma becerinizi geliştirmek adına neler yaptınız?? Bana önerebileceğiniz bir Şeyler var mı ?

Ben eğıtım okuyorum, ben de alışacağım gibi görünüyor daha ilk seneden fire verdim, ne güzel 4. Sınıfmışsınız çok az kalmış :) benım daha çok yolum var :KK43:
Konuşma becerinizi geliştirmek adına neler yaptınız?? Bana önerebileceğiniz bir Şeyler var mı ?

Ben şubatta tek ders sınavından sonra bitiriyorum inşallah yarıyılda mezun olucam.
Konuşma becerisi için pek bir şey yapmadım açıkçası. Dersler çok ağır ve derslerde sürekli konuşmamız gerekiyor.
O nedenle ister istemez konuşma becerileri gelişiyor insanın :)
Eğitimde nasıldır bilmiyorum ama okuduğum üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünün dersleri genellikle Türkçe.
Ve malesef bizim bölüme göre çok yetersizler İngilizce konusunda :(

Ben şubatta tek ders sınavından sonra bitiriyorum inşallah yarıyılda mezun olucam.
Konuşma becerisi için pek bir şey yapmadım açıkçası. Dersler çok ağır ve derslerde sürekli konuşmamız gerekiyor.
O nedenle ister istemez konuşma becerileri gelişiyor insanın :)
Eğitimde nasıldır bilmiyorum ama okuduğum üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünün dersleri genellikle Türkçe.
Ve malesef bizim bölüme göre çok yetersizler İngilizce konusunda :KK43:
Ben egıtım dılı ıngılızce olan bir Üniversite'de okuyorum, hatta bu üniversitenin beni çok zorladığını düşünüyorum keşke daha basit bir yer tercih etseydim :(

Benim okulun da egitim dili ingilizceydi. Sozlu sinavdi, kagit yok demissin ama sen hocanla konus yine de cunku belli kriterlere gore not veriyolar. Mesela grammerin mi zayif, tense'lerin mi zayif. Baglac kullanmadin mi yeteri kadar. Seviyeni bilmiyorum hangi konulari yaptiniz bilmem ama illaki bi yerden kirilmis notun onu da hocana sor, ben olsam oyle yapardim.

Ben egıtım dılı ıngılızce olan bir Üniversite'de okuyorum, hatta bu üniversitenin beni çok zorladığını düşünüyorum keşke daha basit bir yer tercih etseydim :KK43:

Bence böylesi daha iyi.
Zira İngilizce öğreteceksen Türkçe değil İngilizce ders alman gerektiğini düşünüyorum.
Bu nedenle bulunduğum üniversitede eğitimin yetersiz olduğunu düşünüyorum o bölüm için.

Benim okulun da egitim dili ingilizceydi. Sozlu sinavdi, kagit yok demissin ama sen hocanla konus yine de cunku belli kriterlere gore not veriyolar. Mesela grammerin mi zayif, tense'lerin mi zayif. Baglac kullanmadin mi yeteri kadar. Seviyeni bilmiyorum hangi konulari yaptiniz bilmem ama illaki bi yerden kirilmis notun onu da hocana sor, ben olsam oyle yapardim.
Hocaya mali attım spontane konuşmam zayıfmış, pratiğim yok yani, işin kötüsü pratik yapabileceğim ortam yok, Konuşurken gramer hatam olmuyor ancak çok düşünüyorum, duraklıyorum, kesik kesik oluyor biraz konuşmam, doğru ama akıcı değil sanırım.

Bence böylesi daha iyi.
Zira İngilizce öğreteceksen Türkçe değil İngilizce ders alman gerektiğini düşünüyorum.
Bu nedenle bulunduğum üniversitede eğitimin yetersiz olduğunu düşünüyorum o bölüm için.
Bence de dersler İngilizce Olmalı , anlamada hiç sıkıntım yok ama işte akıcı konuşamıyorum ingilizceyi, önceden kafamda planlamam gerekiyor, sunum vs, yaparken çalıştığım icin sorun yaşamıyorum ama doğaçlama konusunda sıkıntı yaşıyorum

Bence de dersler İngilizce Olmalı , anlamada hiç sıkıntım yok ama işte akıcı konuşamıyorum ingilizceyi, önceden kafamda planlamam gerekiyor, sunum vs, yaparken çalıştığım icin sorun yaşamıyorum ama doğaçlama konusunda sıkıntı yaşıyorum

Daha 1. sınıfsın zamanla geliştireceğini düşünüyorum derslerin İngilizceyse.

canım üniversite de olur boyle seyler,sonuc olarak agır dersler..Alışmalısın bu zorluklara..Ben üniversitenin ilk yılının 2. donemin de tam 13 dersten kalmıstım:KK57:
Kafayı yıyodum,sonra hepsını verdim gitti:KK50: keşke o gunlere tekrar donsem,ınan bana kafana takmaya bile değmez.bu guzel gunlerının tadını cıkar

O zaman evde kendi kendine konuscaksin. Kitapta yazili diyaloglar varsa onlarin kelimelerini degistirip kendine uyarla. Mesela izledigin bi filmi bi diziyi anlat, begendigin bi karakteri, yani ne bileyim iste canin ne isterse. Bir de yazmaya calis cok fazla sozluk kullanmadan. Yabanci dizi izle arada durdurup begendigin cumleleri sesli tekrar et. Ya bide burda egitim bolumunde skype tan konusma pratigi yapanlar vardi sanki. (Alinti yapamadim
Telden)

Oncelikle merhaba herkese..
Ogrencilik hayatim boyunca hep basarili oldum, okul birincisi vs degildim evet ama basariliydim..
Cok calistim hep cok guzel bir universitede iyi bir bolum kazandim cok sukur.. Hazirlik okudum simdi 1.sinifin ilk donemini bitirdim.. Ve bugun ilk defa bir dersten F ile kaldigimi ogrendim..
Ben ders konusunda hep sorumlu bir insanimdir bu derste de verilen tum gorevleri yaptim, neredeyse tum derslere katildim.. Ingilizce okuyorum ben, bu ders de konusma kabiliyetiyle ilgili bir ders, elimden gelenin en iyisini yaptigimi dusunurken , DD bile degil F ile kalmisim.. Ogrendigm ilk an araliksiz agladim cok koydu cunku hic beklemiyordum.. Sonra ablamla falan konustum sacmalama ben de cok alttan ders verdim universitede dedi, yakin arkadasim da kalmis, hatta 80 ogrenci kalmis bu dersten..
Okulumda ozel kolejlerden roberttan falan gelen cok ogrenci var, yurtdisina cikmaya imkan bulup kendini gelistirebilen.. Benimse boyle bir firsatim hic olmadi ama yine de elimden geleni yapmistim.. Cabalarim bosa gitmis gibi hissediyorum, 2.donem tekrar alacagim bu dersi, ben elimden geleni yaptim daha iyisini yapamam diye dusunuyorum, tekrardan basarisiz olma korkusu..
Insanlarin o kadar buyuk dertleri varken bu mu derdin diyenler olacaktir belki de, cok sukur bir saglik problemi vs yok ancak moralimi cok bozdu bu mesele..
Ayni seyleri yasamis olanlar vardir belki.. Yorumlarinizi bekliyorum, biliyorum daha cok cok erken ilk engelde boyle bosvermislik yapip dagilmamam gerek, tavsiyelerinizi duymaya ihtiyacim var, simdiden tesekkurler..
İngilizce tellaffuzunla ilgili bir kursa yada özel öğretmene gitme durumun var mı ? 2-3 ay da halledersin

O zaman evde kendi kendine konuscaksin. Kitapta yazili diyaloglar varsa onlarin kelimelerini degistirip kendine uyarla. Mesela izledigin bi filmi bi diziyi anlat, begendigin bi karakteri, yani ne bileyim iste canin ne isterse. Bir de yazmaya calis cok fazla sozluk kullanmadan. Yabanci dizi izle arada durdurup begendigin cumleleri sesli tekrar et. Ya bide burda egitim bolumunde skype tan konusma pratigi yapanlar vardi sanki. (Alinti yapamadim
Telden)
Cok teşekkür ederım bunları deneyeceğim, eğitim bölümüme de bir bakayım, çok Sağolun tavsiyeleriniz için.. :)

Ogrencilik hayatim boyunca hep basarili oldum, okul birincisi vs degildim evet ama basariliydim..
Cok calistim hep cok guzel bir universitede iyi bir bolum kazandim cok sukur.. Hazirlik okudum simdi 1.sinifin ilk donemini bitirdim.. Ve bugun ilk defa bir dersten F ile kaldigimi ogrendim..
Ben ders konusunda hep sorumlu bir insanimdir bu derste de verilen tum gorevleri yaptim, neredeyse tum derslere katildim.. Ingilizce okuyorum ben, bu ders de konusma kabiliyetiyle ilgili bir ders, elimden gelenin en iyisini yaptigimi dusunurken , DD bile degil F ile kalmisim.. Ogrendigm ilk an araliksiz agladim cok koydu cunku hic beklemiyordum.. Sonra ablamla falan konustum sacmalama ben de cok alttan ders verdim universitede dedi, yakin arkadasim da kalmis, hatta 80 ogrenci kalmis bu dersten..
Okulumda ozel kolejlerden roberttan falan gelen cok ogrenci var, yurtdisina cikmaya imkan bulup kendini gelistirebilen.. Benimse boyle bir firsatim hic olmadi ama yine de elimden geleni yapmistim.. Cabalarim bosa gitmis gibi hissediyorum, 2.donem tekrar alacagim bu dersi, ben elimden geleni yaptim daha iyisini yapamam diye dusunuyorum, tekrardan basarisiz olma korkusu..
Insanlarin o kadar buyuk dertleri varken bu mu derdin diyenler olacaktir belki de, cok sukur bir saglik problemi vs yok ancak moralimi cok bozdu bu mesele..
Ayni seyleri yasamis olanlar vardir belki.. Yorumlarinizi bekliyorum, biliyorum daha cok cok erken ilk engelde boyle bosvermislik yapip dagilmamam gerek, tavsiyelerinizi duymaya ihtiyacim var, simdiden tesekkurler..
her şeyin bir ilki vardır bende çok başarılıydım ve üniversitede bir kez başarısızlığı tattım ama her öğrencinin bir kez tatması gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum ;) başarısız olmaktan korkma kötü bir şey değildir başaramadığın şeylerin eksiklerini tamamlar tekrar başarıya dönüştürebilirsin korkma ;)

İngilizce tellaffuzunla ilgili bir kursa yada özel öğretmene gitme durumun var mı ? 2-3 ay da halledersin
Gidebilirim aslında ama vaktim yok yani okul saatlerim şu anlık çok düzensiz, onu ayarlayabilirsem belki bunu düşünebilirim, belki özel ders alırım konuşma anlamında bu iyi bir fikir, sağ olun

her şeyin bir ilki vardır bende çok başarılıydım ve üniversitede bir kez başarısızlığı tattım ama her öğrencinin bir kez tatması gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum :KK66: başarısız olmaktan korkma kötü bir şey değildir başaramadığın şeylerin eksiklerini tamamlar tekrar başarıya dönüştürebilirsin korkma :KK66:
Cok teşekkür ederim umarım düzeltebilirim bunu.. :) zaten Üniversite'de alttan ders vermeden Geçmek çok zordur herhalde ama daha ilk seneden olması şok etti biraz beni :) neyse ki şu an iyiyim

Cok teşekkür ederim umarım düzeltebilirim bunu.. :) zaten Üniversite'de alttan ders vermeden Geçmek çok zordur herhalde ama daha ilk seneden olması şok etti biraz beni :) neyse ki şu an iyiyim
asıl alttan dersin olursa ilk sene olur be canım ;) beyninde süzeceğin tek şey başarısızlığın korkunç bir şey olmadığı insanların hatalarından yola çıkarak tecrübe kazandıkları ;)başarılar dilerim

asıl alttan dersin olursa ilk sene olur be canım :KK66: beyninde süzeceğin tek şey başarısızlığın korkunç bir şey olmadığı insanların hatalarından yola çıkarak tecrübe kazandıkları :KK66:başarılar dilerim
Haklısınız, çook teşekkür ederim güzel yorumunuz ve desteğiniz için :))

İkinci dönem alamazsın, seneye ilk dönem alabilirsin diye biliyorum

Back
X