• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ìlk basarisizligim..

Sonra ablamla falan konustum sacmalama ben de cok alttan ders verdim universitede dedi, yakin arkadasim da kalmis, hatta 80 ogrenci kalmis bu dersten..
Okulumda ozel kolejlerden roberttan falan gelen cok ogrenci var, yurtdisina cikmaya imkan bulup kendini gelistirebilen.. Benimse boyle bir firsatim hic olmadi ama yine de elimden geleni yapmistim..

Kendinizi başkalarıyla neden kıyaslıyorsunuz ki? Böyle yapıp içinizi rahatlatmak size yine başarısızlık getirir. "Yapamayan tek ben değilim bak, hem benim imkanım yoktu" demek kendinizi salmanıza neden olur. Kendinizi onlardan soyutlayın ilk önce bence..

Kendinizi başkalarıyla neden kıyaslıyorsunuz ki? Böyle yapıp içinizi rahatlatmak size yine başarısızlık getirir. "Yapamayan tek ben değilim bak, hem benim imkanım yoktu" demek kendinizi salmanıza neden olur. Kendinizi onlardan soyutlayın ilk önce bence..
Yoo kendimi salmıyorum aslında, dersten geçen Arkadaşlarıma baktığımda ya çoğunluğu ya kolejden gelen, ya para biriktirip yurt dışına çıkan, ya yurt dışında doğan.. Yani 1. Sınıfta olsa dahi akıcı İngilizce konuşabiliyorlar çünkü dili kullanmaya fırsat bulmuşlar. Bir de çok kalan olduğu için , geçmesi zor bir ders oldugunu agladim biraz da. Bu dersten kalan cok daha az kisi olsaydi cok daha kotu bir psikolojiye giderim sanirdim, kendini salmanin aksine daha cok heveslendim su an dersi gecebilmek , konusmami gelistirmek icin..

Back
X