İlk bebeğini kaybetmiş ikinciye hamile olanların ya da olmak isteyenlerin paylaşım yeri

Ne kadar çok ultrason alıp da görmek istediğinizi anlayabiliyorum. Ben de aynen sizin gibiydim.
Kan örneğini ebe aldı, hastanede almadılar. Bizim önceden de dediğim gibi, bereavement midwife ayarladı hastane randevusu. Hatta hastaneye gittiğimizde elimizde mektup olmasına rağmen bakmak istemediler ama yine şansımız yaver gitti ve kendi doktorumuz oradaymış. Mesainin bitmesini bekleyip bize öyle aldı ultrasona. Fakat bizim doktorumuzun kendi isteği üzerine bu kadar sık ultrason alıyoruz. Bebeğimizi kaybettiğimizde bize söylemişti, 12 haftadan sonra aspirin ve sürekli ultrason ile bir sonraki gebeliği takip edeceklerini yazmışlardı. Ama bu kadar istediklerimizi yapmaları hep kilit bir kişiye bakıyor maalesef. Biz terapi de alıyoruz ücretsiz imkan verdiler ve bir durum olursa o da mail atıyor, bağlantıları var.
Ama gördüğüm kadarıyla sizin henüz 6. hafta, ultrason için 2 hafta da dayanabilseniz çok iyi olur, yoksa kalp atışı olduğu halde duyulmazsa gereksizbir yıkım olur.
Biz geçen hamileliliğimde 2 kere özele gitmiştik scan için ikisi de saçmaydı maalesef.
Umarım zamanla yoluna girer sizin için de bu prosedürler.
Sıze mesaj attıktan sonra postaya bır baktım scan randevusu gondermısler 8.hafta ıcın.cok sevındım ve çok heyecanlandım.ayın 16 sında randevum var heyecan ve endıse ıle beklıyorım.

Sıze mesaj attıktan sonra postaya bır baktım scan randevusu gondermısler 8.hafta ıcın.cok sevındım ve çok heyecanlandım.ayın 16 sında randevum var heyecan ve endıse ıle beklıyorım.
Oh, çok şükür. Bundan sonra düzenli takip istediğinizi, kaybınız olduğunu ve sebebini mutlaka araya sıkıştırmaya bakın. Çok sevindim adınıza, 8. hafta olması gerçekten çok iyi olmuş. Umarım güzel haberle dönersiniz.

Oh, çok şükür. Bundan sonra düzenli takip istediğinizi, kaybınız olduğunu ve sebebini mutlaka araya sıkıştırmaya bakın. Çok sevindim adınıza, 8. hafta olması gerçekten çok iyi olmuş. Umarım güzel haberle dönersiniz.
Insalllah bu sefer hersey yolunda gıdecek🙏
Ben ebe randevumda tüm ısteklerımden ve endıselerımden bahsettım ama sekızıncı haftada scan randevusunu bır Ağrı bır kanama olmadan veremeyecegını soyledı.12.haftadan sonraki randevulara ek randevum olacağını soylemıstı.sımdıde randevu vermelerıne sasırdım.

Insalllah bu sefer hersey yolunda gıdecek🙏
Ben ebe randevumda tüm ısteklerımden ve endıselerımden bahsettım ama sekızıncı haftada scan randevusunu bır Ağrı bır kanama olmadan veremeyecegını soyledı.12.haftadan sonraki randevulara ek randevum olacağını soylemıstı.sımdıde randevu vermelerıne sasırdım.
Biz de Londra’da bir Türk doktorun sezaryen olduğun için 1 seneden önce asla hamilelik izni veremem demesi üzerine Gp ye gitmiştik ve bir kaç da tahlil istemiştik. Bize çok şey istiyorsunuz demeye getirdi ve gönderdi. Benim de kalbim ağzımda zaten ağlayarak çıkmıştım. Ama sonra doktorumuza yazmış o da bize mektup gönderdi, 6 aydan sonra onay verdi. Belki sizinki de sonradan insafa gelmiştir. Her ne olduysa iyi olmuş, ilk kalp atışını duymak, onayı almak çok önemli.
Ben doktorumun ismini söylediğimde herkes tanıyor ve olmayacak işleri ayarlıyorlar ve özelde asla nhs kadar eğitimli kişiler çalışmıyor.
Sizin de bizimki gibi her kapınız açılır umarım ve böyle devam de eder.

Kayıplarından sonra tekrar hamile olanlar grubuna bir kaç gün önce ilk defa katıldık. Yaşanan kayıplar, ölü doğum, yeni doğan ölümü ve bebek ölümlerini kapsıyor. Grup yöneticisi olarak 2 kişi vardı, birisinin 8 yıl önce sadece 1 gün yaşayabilmiş bebeği, diğerinin de 13 yıl önce kaybı var. Bizden başka sadece 1 çift vardı, önceki gruplardan tanıyoruz. Yaşadığımız süreci konuştuk, deneyimlerimizi paylaştık. Bir dahaki buluşmaya bir ebe de katılacak ve 2 saat boyunca tüm sorularımızı cevaplayacak. Konuşulanları buraya da yazabilirim, eminim ki, benim gibi, çok kadın kendi yaşadıklarını yaşamış birilerini duymak istiyor.
Bir çok sağlık çalışanıyla konuştum, hatta doktorumun önünde ağladım ama hiç biri üzülürsen bebeğine zarar verirsin demedi, çünkü bu onların bile haddine düşmez. Hele yeni bebek hakkında böyle konuşmanın bana daha çok zarar vereceklerini biliyorlar. Ama burada iyi niyetle konuşur gibi gelip, bu kadar hassas bir konuda aklına gelini söylemeyi normal sanıyor insanlar.
Gündelik hayatlarımız normal bir şekilde ilerliyor çoğumuzun ama ben hiç bir zaman eski ben olamayacağım, hiçbir zaman normal bir hamilelik süreci geçiremeyeceğim. Yaşadığım inişleri, duygu yoğunluklarını burada paylaşmak istiyorum, bu yüzden sözde iyi niyetli insanların buradan uzaklaşması en iyisi.
Sipariş verdiğimiz yeni bebek çantası geldi. Çok güzel ve kullanışlı. Bebeğimize ilk aldığımız eşya oldu. Onu gerçekten kullanabilecek miyim, merak ediyorum. İçim hem kıpır kıpır oldu hem parça parça. Oğlumuza aldığımız her şey duruyor. Saatlerce elime alıp sevdiğim minicik kıyafetleri aylardır kapalı kutularda. Onları kullanabilir miyim bilmiyorum, ama bir arkadaşım, kardeşine kullanmanın ne sakıncası var, eğer oğlun yanında olsaydı seve seve paylaşırdın dedi. Çok doğru, ama bazı kıyafetlerini özellikle saklamak istiyorum.
Bu hafta sonu oğlumuzu ziyarete gideceğiz. Ne kadar zor, bilen anlar ancak...

Mutlaka konusmalari burda da paylas. Benim de sinirlerimi bozan seyler var; bize en yakin oldugunu dusundugumuz Insanlar kendilerinde yeter artik bu kadar uzuldugunz, gecmedi mi Artik diyebilme haddini buluyorlar. Buyuk olarak onlarin gostermesi gereken olgunlugu ve yapiciligi bizden bekliyorlar. Ve malesef hayatimizdan
cikaramayacagimiZ kisiler, zarar gormemek icin anca Asgari duzeyde gorusmeye calisiyoruz.
Gecen hafta doktoruma gittim psikiyatrA ek olarak bir de psikolog destegine basliyorum. Tekrar gebelik icin bekleme surecinde bos durmayacagiz, benden yumurta toplayacagiz. Doktorumla bu planlamayi yapmak bile bana kendimi cok iyi hissettirdi.

Mutlaka konusmalari burda da paylas. Benim de sinirlerimi bozan seyler var; bize en yakin oldugunu dusundugumuz Insanlar kendilerinde yeter artik bu kadar uzuldugunz, gecmedi mi Artik diyebilme haddini buluyorlar. Buyuk olarak onlarin gostermesi gereken olgunlugu ve yapiciligi bizden bekliyorlar. Ve malesef hayatimizdan
cikaramayacagimiZ kisiler, zarar gormemek icin anca Asgari duzeyde gorusmeye calisiyoruz.
Gecen hafta doktoruma gittim psikiyatrA ek olarak bir de psikolog destegine basliyorum. Tekrar gebelik icin bekleme surecinde bos durmayacagiz, benden yumurta toplayacagiz. Doktorumla bu planlamayi yapmak bile bana kendimi cok iyi hissettirdi.
Bunu söyleyen kişiler kendi çocuklarını ne zaman unutursa, biz de o zaman unutacağız. Yüreği bu kadar yanan bir kadına bu sözleri söyleyince sanki her şey düzelecek gibi konuluyorlar. O kadar iyi anlıyorum ki sizi, cevapları da belli, ben senin iyiliğini düşünüyorum!
Destek almak gerçekten çok iyi fikir, bazen insan tek başına altından kalkamıyor.
Yeni gebelik ise insanı hayata bağlıyor, bütün bu mahvolmuşun içinde mutluluk oluyor. Buna hazırlık süreci bile iyi geliyor. Umarım bekleme sürecinde psikolojik desteklerle en iyi yararı alırsınız.

İyi olmadığımı ve bu yüzden burada olduğumu, bu yüzden bu kadar uğraştığımı, bu sayfayı da işte sırf bu yüzden, kendi dilimde insanlarla acımı paylaşmak için açtığımı anlamanıza sevindim. Ama umarım, bebeğime, canımın parçasına, zarar vereceksiniz demenize, zulm ettiğimi söylemenize de izin vermeyeceğimi anlamışsınızdır.
Yoksa herkes anlasın diye bin kere daha yazacağım buraya.
Sadece benim boyle tepkiler vermedigimi, benimle ayni durumu yasayanlarin da boyle dusundugunu gormek bana normal oldugumu hissettiriyor ben de aynisini derdim diyorum . Mesela benim de en sik yasadigim durum genellikle su; benim onceki bebegimde soyle oluyordu diye birseyler soyledigim zaman, insanlarin yuz ifadesinin degismesi ve ondan bahsetme , ilk cocugunmus gibi dusun denmesi... Ne yazik ki onlarda soyledikleri seyleri canimizi yakmak icin soylemiyorlar aksine iyi gelmesi icin soyluyorlar. Ama ben de sizin gibi bazen elimde olmadan sert uyarabiliyorum, sonradan pisman olsam da. Galiba kendimizi korumaya calisiyoruz dogal olarak. Her ne kadar arkadas normal degilsiniz demis olsa da bence biz olabilecegimiz en normal ruh hallerini yasiyoruz

bir de arkadaslar ben neredeyse her hafta birseye takiyorum, mesela gecen hafta karnim kuculdu bebege birsey mi oldu korkusu ile bu hafta sanki hareketleri mi azaldi kuruntusu ile gecti. Hamileligimi hafta hafta kontrol etmemeye calisiyorum internette , aklima surekli birseyler gelmesin diye. Size de oldugu oluyor mu ?

Malesef bende bebeğimi kaybettim 12 haftalıkken randevuma gitmistim ama malesef bebeğimin kalbi 9 haftalıkken durmuş çok üzüldüm ama elden bisey gelmiyor çok şükür bugünüme en başından beri çok korkuyordum korktuğum yine başıma geldi Allahım hayırlısını versin artık akışına bıraktım rahmimim toparlanmasını ve eb önemlisi ruhumun toparlanması gerekiyor bu da zaman alacak galiba

Back
X