İlk bebek ve aklımdaki sorular

Saydığım markaları denedim sadece, o yüzden onları tavsiye edebiliyorum. Neko'dan feci memnunum ama. Ve aynen bence de kanguru muhteşem bir icat. Bebek arabasından çok onu kullanıyoruz. Kaldırım kıtlığı olan İstanbul gibi bir yer için acayip işlevsel.
Teşekkür ederim. Ya birde ten tene gidiyorsun daha ne olsun. Benim sipamin kanguruda hiç sesi çıkmazdı ama bu aralar arabalara taktı kafayı. Sürekli araba diyerek dokunmak istiyor.gecmesini bekliyorum 😉

Isim konusu en kolayi...
Ben gecen ay başladim almaya
0-3 aylik 8-9 takim aldim
3-6 aylik ta 8 tane
Patikli alt 6 tane
Atlet 10 tane
Bornoz takimi
Agiz mendili
Kişa geliyorsa kişlik tulum

Nette patikli alt uzun kollu body önluk eldiven sapka takimlari var cüzi fiyata. Düz renk desensiz beyaz... Ben onlardan aldim 6 tane takimlarin iclerine giydirmek için.
Tek tek almak mantiksiz geldi

0-3 ayi 40 gun giyiyormuş sadece. Bende ilk duydugumda cok sasirmistim
Bende iki tane hastane cikisi alacagim.

Bundan 2 ay oncesinde benimde cok soru isaretim vardi sükür ki gecti hepsi 😂😂
Cogu seyi bitti sayilir. Ve baslamdan once nasil bitecek diyorsun 😂

Hatta bende konu açacaktim isin icinden cikamiyorum diye 🙈

Aventi kabul etmedi malesef

En basta ben de vermedim. Beni reddeder mi acaba diye. Sonradan da kendisi kabul etmedi. Memeyi biraktirirken bebekte belki psikolojik emme ihtiyaci olursa diye biberon düşünüyordum. Memeyi birakinca gece kalkmiyor mu çocuklar?o_O Benimki paso memede uyuyor. Birakinca da uyanir herhalde. Gece uykudan uyaninca biberonla sut veririm diye düşündüm.o_O

Çok teşekkür ederim.☺️ Fiyatlar epey uçukmus gerçekten.

Tesekkur ederim ☺️
Kasım’da 3 ay bitecek hala emiyor aklına gelirse, bazen günde sıfır bazen bir kez.
Kalkmıyor artık.
Memeyle ilgisi yok.
Ayrıca gece beslenmesi de iyi değil. Reflü filan yapar

6. ay gibi eksiklerine baslayabilirsiniz. Hastane cikisi 1 tane alin. Yanina da normal 3lu yeni dogan takimlarindan alin.(zıbın,citcit body ve pijama) birinde bebek kanli oldugucicin kirlenecek baskasina ihtiyac duyacaksiniz . yani cantanizda 2 tane yedek yenidogan takim,1 hastane cikisi seti ve kusmuk bezleri mutlaka olsun. bir de eldiven ve sapka da ayri alip koyabilirsiniz havalar soguyo ne olur ne olmaz . bir de hastane cikisinin icinde battaniye oluyo ama siz yine de yaninizda dogacagi mevsime gore kalim battaniyelerini pusetini goturun .

Aventi kabul etmedi malesef

En basta ben de vermedim. Beni reddeder mi acaba diye. Sonradan da kendisi kabul etmedi. Memeyi biraktirirken bebekte belki psikolojik emme ihtiyaci olursa diye biberon düşünüyordum. Memeyi birakinca gece kalkmiyor mu çocuklar?o_O Benimki paso memede uyuyor. Birakinca da uyanir herhalde. Gece uykudan uyaninca biberonla sut veririm diye düşündüm.o_O

Çok teşekkür ederim.☺ Fiyatlar epey uçukmus gerçekten.

Tesekkur ederim ☺
Fiyatlar çok ben yeğenime aventin yuvarlak geniş başlıklı olan biberonundan aldım.( emziren anneler için olandan) Onun yapısı da fena değil bu yazdıklarım kadar değil. Bu yazdığım uçuk fiyatlı olanlardan ( madele ve como tomo ) gerek olmadı. Neyseki almama gerek kalmadı.
Bir tanıdığımın ihtiyacı oldu. O aldı madela çok memnun kalmışlar.
Philips aventin yumuşak başlıklı sulukları var. Alıştırma bardağı acaba sizin bebeğiniz onlardan içer mi ? Suyu neyle içiyor kızınız.
9BDCB7C4-A640-488E-88AF-63AA8C6988FC.webp

Hemen bi soru sorayım.
Söylediğiniz bebek arabası modeli tek parça mı?
Yani puset takılan bir model mi yoksa pusete gerek kalmadan yenidoğan kullanımına uygun mu?
Pratik ve kullanışlı bir şey arıyorum desem budur der misiniz?
İkinci el mamas papas bakıyorum ben de ama bebek arabası tecrübem olmasına rağmen kafam çok karışık.
Aynen tek parça. Yani istenirse aparat alınıp puset de takılıyor ama kendi koltuk kısmı yatırıldığında 180 derece düz hale geldiği için yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor. Biz hiç puset takmadan sorunsuz kullandık. Kutusunun üzerinde de 0months-3years ibaresi var zaten.

Çok hafif ve küçük değil. Ama açılması ve kapanması çok basit, zaten tek elle yapılabilmesi fikriyle tasarlanmış.

Ben çift yönlü, yenidoğandan itibaren kullanılabilen, tentesi güneş ve yağmurdan koruyacak kadar büyük, arka tekerlekleri önden büyük, tekerlekleri amortisörlü, koltuğu geniş ve rahat, manevra kabiliyeti yüksek bir araba arıyordum, tüm istediklerim var.

Benim hiçbir fikrim yoktu bebek arabası konusunda ama bizim için kötü bir seçim olmadı, ben memnunum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Aynen tek parça. Yani istenirse aparat alınıp puset de takılıyor ama kendi koltuk kısmı yatırıldığında 180 derece düz hale geldiği için yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor. Biz hiç puset takmadan sorunsuz kullandık. Kutusunun üzerinde de 0months-3years ibaresi var zaten.

Çok hafif ve küçük değil. Ama açılması ve kapanması çok basit, zaten tek elle yapılabilmesi fikriyle tasarlanmış.

Ben çift yönlü, yenidoğandan itibaren kullanılabilen, tentesi güneş ve yağmurdan koruyacak kadar büyük, arka tekerlekleri önden büyük, tekerlekleri amortisörlü, koltuğu geniş ve rahat, manevra kabiliyeti yüksek bir araba arıyordum, tüm istediklerim var.

Benim hiçbir fikrim yoktu bebek arabası konusunda ama bizim için kötü bir seçim olmadı, ben memnunum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Çok olmazsam bir şey daha sorayım :)
Ters yön kullanımı(bize bakacak yön) sorunsuz mu?
Bir de tutacak yerleri soyuluyor diye çok şikayet var, sizinkinde de oldu mu?

Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağınıza alın.
Sorularınıza maalesef cevap veremiyorum deneyimli anneler yanıtlayacaktır.

Yürüyor, bebek arabası var. Ama kanguru ya da ihtiyaç oluyor. Siz hiç yürümek istemeyen/ yürümesi.icin uygun ortam olmayan, bebek arabasına bazen binmek istemedigi için kucakta giden 17 aylik bebek gormediniz mi? Ya da 5 dakika ekmek almaya giderken koca bebek arabasıni cikarmak daha mı kolay olur?
Ergonomik bir kanguruda çocuğun ağırlığı eşit dağıldığı için oraniz buraniz ağrımaz.

Yok valla görmemiştim ilk oldu

5 dk ekmek almaya elinden tutup götüren görmüştüm

Ama bunu da görmüş oldum olabiliyormuş atar yapmaya gerek yok

Çok olmazsam bir şey daha sorayım :)
Ters yön kullanımı(bize bakacak yön) sorunsuz mu?
Bir de tutacak yerleri soyuluyor diye çok şikayet var, sizinkinde de oldu mu?
Estağfurullah, seve seve yanıtlayayım.

Ters yön kullanımda hiçbir sorun yaşamadım. Tek olumsuz yan olarak, bebek otururken yön değiştirmek çok sözkonusu olmuyor çünkü koltuk komple çıkartılıp çevrilerek takılıyor onu belirtebilirim. Çok basit bir işlem ve koltuk çok hafif bu yüzden dert etmedim. Kaldı ki bu şekilde çevriliyor olması gayet mantıklı çünkü tüm tekerlekler aynı boy değil ki bu da benim aradığım bir özellikti.

Tutma yerleri yumuşacık deri ve evet ben de çok okumuştum soyuluyor diye. Kızım henüz 6,5 aylık ve biz şimdiye kadar herhangi bir soyulma yaşamadık. Ama soyulma kronik bir sorun ve bunu bilerek biraz hassas davranıyorum yalan yok. Karar verirken de eşimle konuşmuştuk, soyulursa sanayiye götürüp direksiyon kaplatılan bir dükkanda kaplatacak üzerini :)

Estağfurullah, seve seve yanıtlayayım.

Ters yön kullanımda hiçbir sorun yaşamadım. Tek olumsuz yan olarak, bebek otururken yön değiştirmek çok sözkonusu olmuyor çünkü koltuk komple çıkartılıp çevrilerek takılıyor onu belirtebilirim. Çok basit bir işlem ve koltuk çok hafif bu yüzden dert etmedim. Kaldı ki bu şekilde çevriliyor olması gayet mantıklı çünkü tüm tekerlekler aynı boy değil ki bu da benim aradığım bir özellikti.

Tutma yerleri yumuşacık deri ve evet ben de çok okumuştum soyuluyor diye. Kızım henüz 6,5 aylık ve biz şimdiye kadar herhangi bir soyulma yaşamadık. Ama soyulma kronik bir sorun ve bunu bilerek biraz hassas davranıyorum yalan yok. Karar verirken de eşimle konuşmuştuk, soyulursa sanayiye götürüp direksiyon kaplatılan bir dükkanda kaplatacak üzerini :)
Çok teşekkürler :)

Kasım’da 3 ay bitecek hala emiyor aklına gelirse, bazen günde sıfır bazen bir kez.
Kalkmıyor artık.
Memeyle ilgisi yok.
Ayrıca gece beslenmesi de iyi değil. Reflü filan yapar
Biraktirali mi 3 ay bitecek tam anlayamadim o kısmı?

Keşke kalkmasa da emmese gece. O kadar işime gelir ki. Butun gece ben sirt üstü yatiyorum memintolar fora. Hanimefendi de döne döne emiyor uyuyor emiyor uyuyor. Malesef böyle bir aliskanlik edindi. Gece boyu en uzun uyudugum kesintisiz uyku yarim saat.

Umut oldu şimdi söylediğiniz. İnsallah uyanmaz gece bizimki de. :KK51:

Fiyatlar çok ben yeğenime aventin yuvarlak geniş başlıklı olan biberonundan aldım.( emziren anneler için olandan) Onun yapısı da fena değil bu yazdıklarım kadar değil. Bu yazdığım uçuk fiyatlı olanlardan ( madele ve como tomo ) gerek olmadı. Neyseki almama gerek kalmadı.
Bir tanıdığımın ihtiyacı oldu. O aldı madela çok memnun kalmışlar.
Philips aventin yumuşak başlıklı sulukları var. Alıştırma bardağı acaba sizin bebeğiniz onlardan içer mi ? Suyu neyle içiyor kızınız.
Eki Görüntüle 2541949
Aventin iki biberonunu da aldim. Birisi cam küçük, yeni doğan icin yavaş akışlı olan. Benim annemin sütü pek olmamış ben doğunca. Ne olur ne olmaz bulunsun diye. Ama tabi memeyi emince hic vermedim ilk zamanlar. Su an biraktirma plani olunca deniyorum. İki geveleyip atiyor agzindan. Agzina da kocaman geliyor gibi sanki uçları. Acaba cok cok az geliyor ondan mi sevmedi diye gidip 3 numarali ucu da aldim. 1 numarali ucu da biraz daha deldim ama yine kabul etmedi.

Suyu aventin bu suluğundan içiyor. Bunun içine de süt, ayran veya farkli bir sey koyduğum zaman içmiyor :KK53:

Yok valla görmemiştim ilk oldu

5 dk ekmek almaya elinden tutup götüren görmüştüm

Ama bunu da görmüş oldum olabiliyormuş atar yapmaya gerek yok
Siz kendiniz de yargılama, alttan alta dalga geçme hakki görüyorsanız pekala atarla karşılaşabilirsiniz.
Kaldı ki bu konu da deneyimli birine soru sormusum. Hani desem ki konu sahibine yazdığım mesaja binaen yazdınız, o da değil.
Niye bu kadar takıldiniz kanguru kullanmama, bebeğiminde benim de bundan hoşlanıyor oluşumuz niye sizi bu kadar rahatsiz etti? Yani siz hiç sokakta arabasina binmek istemeyen- yürümek istemeyip kucakta taşınan bebek-cocuk görmediniz?

Siz kendiniz de yargılama, alttan alta dalga geçme hakki görüyorsanız pekala atarla karşılaşabilirsiniz.
Kaldı ki bu konu da deneyimli birine soru sormusum. Hani desem ki konu sahibine yazdığım mesaja binaen yazdınız, o da değil.
Niye bu kadar takıldiniz kanguru kullanmama, bebeğiminde benim de bundan hoşlanıyor oluşumuz niye sizi bu kadar rahatsiz etti? Yani siz hiç sokakta arabasina binmek istemeyen- yürümek istemeyip kucakta taşınan bebek-cocuk görmediniz?

Yav ne takılması ne yargılaması ne alttan atar dalga gecmesi ne rahatsızlığı. Isım gücüm yok ona mi takılcam ben..hayatı böyle yaşamıyorum ben. Kafanızda kurup kurup inanmayın hayret bi şey ya. Daha da cevap yazmıyorum ne yaparsınız yapın ya banane

Park yatak.kullanmayan var mı Ya.

Kullanmayan ne kullanmış peki

Sakin yanında yatırmış demeyin de allah korusun o konulara hiç girmek istemiyorum neler neler olabilir
Ben anne yanı beşik aldım gayette uygun fiyata.hemde 4 fonksiyonlu (Anne yanı, park beşik,harici beşik,karyola olabiliyor) Benimde ilk bebeğim insaALLAH rahat eder

Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız insallah. Sağlıkla sıhhatle gelsin.
Isim icin 2 tane kitap önereceğim
1 i Sira mercan -Bebegin Ismi
2 Mustafa Kaya - Derdiyle uyuyan dermaniyla uyansın
Internet aleminde cogu bilgi eksik ve ya yanlış bence.
Eşiniz dogru söylemiş,ü ö konusunda..
2 si kanguru yazmışsınız mesajlarda aman Ya Rabbi o ne öyle 🤦🏼‍♀️ tahmin ettigim sey mi diye girdim baktım da ben sahsen onu almazdim çünkü boyun fıtığım ve kronik ağrılarım var herhalde bebegi oraya koyup gezsem yamulurum🤣🤣🤣
Kiyafet konusunda da,cocuklar gercekten cabucak büyüyor. Bence pijama türü seyleri daha cok alın. Suslu puslu janjanli şeyler e de insan heves ediyor tabi. Bebek arabasinin ucuz olanlarini da gördüm. Aslında cok kötü. Bir arkadasim da vardi kapanmiyor muydu ne bi tantanasi olmuştu tabi su da var, 2. 3.cocukta da kullaniliyor iyisi alındı mi
Bir de bende araştırmıştim hani büyüyen karyolalar var ya onlardan alsanız daha iyi olmaz mi bebek besigi görünümlü olup, sonra 180 cm e kadar büyüyor yani kaliteli,yatas gibi bir marka alsanız yatağını cocuk 18 yasina kadar kullanir. Nerden mi biliyorum bizim oyle yatagimiz vardi kardeşimle hicbirsey olmadi lisede bile onda yatiyorduk😁😁 babam biz 2 yaşındayken mi ne almış 😊
Cocuga en cok bez lazim oluyor. Onun stogunu yapin siteler arasi karsilastirma yapın hic marketten almayin bence internet gercekten daha ucuz.

Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız insallah. Sağlıkla sıhhatle gelsin.
Isim icin 2 tane kitap önereceğim
1 i Sira mercan -Bebegin Ismi
2 Mustafa Kaya - Derdiyle uyuyan dermaniyla uyansın
Internet aleminde cogu bilgi eksik ve ya yanlış bence.
Eşiniz dogru söylemiş,ü ö konusunda..
2 si kanguru yazmışsınız mesajlarda aman Ya Rabbi o ne öyle 🤦🏼‍♀️ tahmin ettigim sey mi diye girdim baktım da ben sahsen onu almazdim çünkü boyun fıtığım ve kronik ağrılarım var herhalde bebegi oraya koyup gezsem yamulurum🤣🤣🤣
Kiyafet konusunda da,cocuklar gercekten cabucak büyüyor. Bence pijama türü seyleri daha cok alın. Suslu puslu janjanli şeyler e de insan heves ediyor tabi. Bebek arabasinin ucuz olanlarini da gördüm. Aslında cok kötü. Bir arkadasim da vardi kapanmiyor muydu ne bi tantanasi olmuştu tabi su da var, 2. 3.cocukta da kullaniliyor iyisi alındı mi
Bir de bende araştırmıştim hani büyüyen karyolalar var ya onlardan alsanız daha iyi olmaz mi bebek besigi görünümlü olup, sonra 180 cm e kadar büyüyor yani kaliteli,yatas gibi bir marka alsanız yatağını cocuk 18 yasina kadar kullanir. Nerden mi biliyorum bizim oyle yatagimiz vardi kardeşimle hicbirsey olmadi lisede bile onda yatiyorduk😁😁 babam biz 2 yaşındayken mi ne almış 😊
Cocuga en cok bez lazim oluyor. Onun stogunu yapin siteler arasi karsilastirma yapın hic marketten almayin bence internet gercekten daha ucuz.
Çok enteresan ama haftalardır aramamıza rağmen hiç mercan ismi denk gelmedi. İlk sizde okudum. Çok hoşuma gitti. Ama eşimden yana ümidim yoktu. Ona söyledim. O da beğendi. Çok büyük ihtimalle mercan ismine karar verdik. Çok teşekkür ederim. Çok beğendim. ♥️En çok da isim için sevindim. Böyle bir eksiklik olmuştu içimde. Tekrar çok sağolun

Çok enteresan ama haftalardır aramamıza rağmen hiç mercan ismi denk gelmedi. İlk sizde okudum. Çok hoşuma gitti. Ama eşimden yana ümidim yoktu. Ona söyledim. O da beğendi. Çok büyük ihtimalle mercan ismine karar verdik. Çok teşekkür ederim. Çok beğendim. ♥En çok da isim için sevindim. Böyle bir eksiklik olmuştu içimde. Tekrar çok sağolun
Anaaaam. Ben size kitap yazarının ismini vermiştim aslinda 🤦🏼‍♀️😁😁😁😁 ay ne guzel denk geldi iyi mi. Rica ederim cok sevindim. Ay mutlu oldum suan bir bebege isim bulmus oldum durduk yere 😁😁😁:halay::spor::KK60:

konu baya ilerlemis ama, ben de kendi deneyimimi yazayim esyalar konusunda.

benim iki bebe de kilolu dogdugu icin 0-3 ayliklari bir ya da iki hafta giyebildiler sadece,
o yuzden ben azindan 7 aya kadar beklenmeli diye dusunuyorum, o zamanlarda tahmini kilosu belirli olmaya basliyor, en azindan ona gore az cok alirsiniz.
bebegin kilosu yuksek olacaksa bir takim hastane cikisi disinda kucuk beden kiyafet almazsiniz mesela.
Yok normal sinirlarda ise iki takim alirsiniz gibi.

mobilyasi vs cok acil degil bence dogumdan sonra da alinabilir, cocugun huyuna suyuna gore dusunulebilir.
Ornegin ben ahsap karyolalari cok begeniyorum ama kucuk oglumda park yatak kullandim, cunku surekli cocuk odasi/ yatak odasi arasinda tasiyorduk, hastaysa ve huysuzsa bizim odamizda yatiyordu, yok degilse abiyle birlikte cocuk odasinda yatiyordu gibi.
buyuyen yatak almayi ise hic onermiyorum ilk aylarda. ancak 2 yasindan sonra dusunulebilir bence.

Back
X