İlk bebek ve aklımdaki sorular

Bebek arabası için önerebileceğiniz bir model/marka varmı?benimkide kışın doğacak.ben hala karar veremedim araba konusunda

Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin🤲
Benim istediğim markalara malesef bütçemiz yetmediği için ucuzunu almıştık ama chicco ve baby2go modelleri hoşuma gidiyor
Tekerleri küçük, pratik, taşıması kolay, çift yönlü ,alttaki sepeti geniş ve mümkünse iskeleti sağlam olsun😊

Gecen bende bı emzırme odasına gırdım, 3 tane taze anne:) bırı yastıkla ugrasıyor, dıgerıde aynı şekılde kendını rahat ettırmeye calısıyor. Bırıde alt degıstırıyor, Ben gırdım odaya saga baktım sola baktım oturacak yer yok, pecete koydum altıma oturdum yere şak çıkarıp emzırdım ne örtü var, ne yastık :) ıcımdende bı gülüyorum, 18 aylık halen emzırıyorum, gozumun onune surıyelıler gelıyor:)) profosyonelleşmışım artık yastık ne :))
Oturmayan gerek var ,ayakta hemen bizimki halleşiyor emme işini :)profesyonel olmuşuz biz ,ne yastığı 😀

Ay bi de eşim gürcü. Onların alfabesi de farklı biraz. O da isimde f, ş, ç, ö, ü, ğ harfleri olmazsa iyi olur dedi.olursa kimse telaffuz edemez çünkü ismi. İyice kısıtlandım isim konusunda. Kıyafet konusunda yıka yıka giysin yapmayı planlıyorum. Az ve öz. Eğer herşey yolunda giderse ben gezerim. Dolayısıyla araba mı kanguru mu arasında kaldım. Gezme işi yürüyüş temposuna ama. Yavaş yavaş değil.
İsim olarak kızıma düşündüğüm isimlerden fikir vereyim o halde 😊 bade, beste, ayla birde doğa ama o olmaz içinde ğ var 😊 biz bu dördü arasında kaldık

Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin🤲
Benim istediğim markalara malesef bütçemiz yetmediği için ucuzunu almıştık ama chicco ve baby2go modelleri hoşuma gidiyor
Tekerleri küçük, pratik, taşıması kolay, çift yönlü ,alttaki sepeti geniş ve mümkünse iskeleti sağlam olsun😊
Amin canim Allah razı olsun🤲 bende o özelliklerde bakıyorum.chicco lite way, pierre cardin yehoo, kiwi easy g, baby home bh 770 modelleri var şuan sepette.ama hala karar veremiyorum 🤗

Ben reklam ve ambalaj hedef kitlesiyim.bana reklam ve janjanlı ambalajla kedi kakası bile satabilirsiniz. Gerilmemim sebebi de bu. Kendimi biliyorum. Bir süre sonra ev gereksiz şeylerle dolacak. Asla kullanmayacağım ama alırken çok gerekli diye düşündüğüm eşyaları sağa sola dağıtmaya başlayacağım.
Hahaha çok tatlısınız. Madem kendinizi biliyorsunuz, alışverişe liste yapıp gidin ve yanınızda size dur diyebilecek biri olsun. :)

Amin canim Allah razı olsun🤲 bende o özelliklerde bakıyorum.chicco lite way, pierre cardin yehoo, kiwi easy g, baby home bh 770 modelleri var şuan sepette.ama hala karar veremiyorum 🤗

Sendende razı olsun canım inşallah pişman olmayacağın en güzel arabayı alırsın:)
Bu arada hamile takvimin şimdi dikkatimi çektide 5 ay önce kürtaj oldum bende eğer dursaydı bebeğimin muhtemel doğum tarihi 3 aralıktı😔

Sendende razı olsun canım inşallah pişman olmayacağın en güzel arabayı alırsın:)
Bu arada hamile takvimin şimdi dikkatimi çektide 5 ay önce kürtaj oldum bende eğer dursaydı bebeğimin muhtemel doğum tarihi 3 aralıktı😔
Üzülme bende 2 sene once düşük yaptım,cok zor donemlerdi.Allah birdaha yasatmasin anlayabiliyorum seni😔 en güzel zamanda sağlıklı sihhatli imanlı evlatlar nasip etsin sana ve isteyen herkese🤲🤲

Ben neko kullandım ama 65 cm’den itibaren kullanmıştım, o zaman bacak arası ayarlanan yenidoğan kangurusu yoktu.
Şimdi olsa onlardansın alırım aynı marka
Ben de kangurucu bir insanım. Boba4G ile başladık, yenidoğan aparatı olduğu için doğumdan itibaren kullandım. Kızım iyice büyüyünce Neko Toddler almıştık ama Neko'nun sonradan Switch denen bir modeli çıktı, çocukla birlikte kanguru da büyüyor. Onu tavsiye ederim, aslında başka markaların da var sanırım böyle büyüyen kanguruları. Huggyberry markasına da bakabilirsiniz. Tabi Neko yerli üretim olduğuiçin ithal ürünlere göre çok daha uygun. Bunlara bakabilirsiniz @tivoli26

Üzülme bende 2 sene once düşük yaptım,cok zor donemlerdi.Allah birdaha yasatmasin anlayabiliyorum seni😔 en güzel zamanda sağlıklı sihhatli imanlı evlatlar nasip etsin sana ve isteyen herkese🤲🤲

İnşÂllah canım amin ezan okunuyor şuan Rabbim sağlıkla nasip etsin banada bütün isteyenlerede tez zamanda amin🤲🤲
Rabbim seni de sağlıkla yavruna kavuştursun🤲

Su ısımleri lütfen koyma yoldan gecenin cocugunun adı ahsen, asel, eymen, duru, ecrin,nisa vs.. Vs nolur bu ısımlerden uzak dur. Herkes farklı dıye koyuyor ama hıcte farklı degıl kımısı kutsal ısım ama klasık oldu artjk. simdide lilya lila lina mira dıye degısık ısımler cıkmıs. Ben de sonu a ile bıten ısımlerı severım ama o yazdıklarımda cok uydurma durjyor. Ne bıleyım ben mesela yasınde eydına gecıyor onu cok begenıyorm ama esım begenmıyor. Ben de senın gıbı heryerdd dıdık dıdık ısım arıyorum. Bulamıyrum. İlk bebegım olacagı ıcın akrabalarında ısım koymasını ıstemıyorm sındıden o dıyor ben koyaym ısmı o dıyor ben. Sinir oluyorum. Tabı bızde daha cınsıyet bıle bellı degıl🤷‍♀️ alısverıs ıcunde cınsıyrtı beklıyorz. Dedıgın gıbı hersey cok pahalı ben youtubedan falan vloglar ızlıyorum hastane csntasıyla ılgılı sende izle yardımcı olur belkı.

Kızlar ayrıyeten bısey sorucsm sımdi ben 14. Haftamdayım bebegın cınsıyeti artık kesınlesmıstır sanırım ama esım yurtdısında 3aykıgına gıtti aralık 14te gelecek ozamana kadt ben 21 haftalık olacam ve esım cınsıyetı bensız ogrenme bırlıkye ogrenelım dıyor bende meraktan catlıycam ama onu beklıycem cınsıyetı 21.haftaya kadr bekletmenın bır sakıncası varmıdır ne bıleyım belkı bı test falan gerekır cınsıyete gore bıseyler yapıljyordur vs sabırsızlıkla beklıycem ama dogrumudur yaptıgım bılemedm

İlk kızımızda isim belliydi ama ikincisi tam anlamıyla son dakikada kararlaştırıldı. Son güne kadar yana yakıla isim aradık. Ara ara içime tek bir isim bile sinmedi ama son anda eşim buldu.

Eğer ikinci çocuğu düşünüyorsanız her ihtiyacı alın ama hep orta renkler alın. Mesela biz üçüncüyü de istediğimiz için ileride ikincide sallanan ana kucağı aldık ama üçüncü çocuğu düşünmeseydim almazdım.

Aşırı derecede üst baş almayın, mümkünse ileriki aylar için hiçbir şey almayın. Çünkü şimdi alıyorsun, çocuk o aya geldiği zaman çok daha güzel şeyler çıkmış olabiliyor ve yine alıyorsun. Mesela bir peluş tulum beğendin ve 6-12 ay arası. Sen daha hamilesin veya bebek çok küçük. Ay alayım giydiririm diyorsun ama o ay geldiği zaman daha tatlısı karşına çıkabiliyor ve onu da alabiliyorsun. Ayrıca ayına göre alışveriş yapıldığı zaman gerçek ihtiyaçları alıyorsun ama öncesinde alırsan aşırı ıvır zıvırla dolduruyorsun dolabı.

Ben ilkinde 0-3 ay giyeceği şeyler hariç ne var ne yok almıştım 😬 doğuma bir hafta kala da gittim onları aldım 😅 3-6 ay, 6-12 ay, 12-18 ay her şey vardı ama doğduğunda poposuna giyecek bir şey yoktu. İkincide son bir buçuk ay kala ne varsa tek seferde aldım. Tek seferde alıyorum çünkü böylece kendimi frenlemiş oluyorum. Parça parça alınca gözüme batmadığı için çok şey almış oluyorum. En azından ben öyleyim.

Bebek arabası travel sistem ve kaliteli bir markanın olsun. Sallanan ana kucağı bana çok yardımcı oldu ama kuzenimin eşi doğum yapınca onlara verdim, onların ki sevmemiş. Biz Joie'nin aldık önceden keşke almasaymışım o modeli iki ay sonra üst bir model çıkardı çünkü ve daha kullanışlı diye düşünüyorum. Bebek arabamız ilk kızımdan kalma Casual Cadillactı, memnundum ama şimdi baston aldık bir tane açıp kapatması daha rahat diye.

Hayırlısı ile kucağınıza alın bebeğinizi.

Okukdaki arkadaşlar mutlaka 2 tane al, yanında götür dedi. Birisi kanlı oluyormuş. Onu değiştirmek gerekiyormuş falan. O hastane çıkışı bir daha kullanılmıyor mu ya. Neden iki hafta sonra olmuyor. O kadar hızlı mı büyüyor bu bebe milleti. Ay hayatımda bu konuda olduğu kadar cahil hissetmedim kendimi. Resmen sıfır bilgi.
Evet çok hızlı büyüyor. Fakat bebeğin doğumdaki boyu ve kilosu da bunda etken. İkinci kızım 3300, 45 cm doğdu 25 gün neredeyse giyindi o hastane çıkışlarını. İlk kızım 2470 gr, 45 cm doğmuştu 2 aya yakın giyindi ve muhakkak yanında 2 hastane çıkışı olsun. Biri tam takım, diğeri uygun fiyatlı 10'lu falan olsun. Doğduğu zaman 10'lu olanı giydirsinler doğumhanede odaya çıktıktan sonra değiştirirsiniz. Ben yanımda 3 hastane çıkışı getirmiştim ikisinde de ve kullandık 😅

Yine ekleyeyim; çalışan anneler için sağma makinesi veya süt torbası evet iyi oluyor. Ben çalışmadığım için almadık. Eşim ikinci çocukta alır gibi oldu alma, doğumdan sonra duruma göre bakarız dedim. İlk kızımda aşırının aşırısı denecek kadar sütüm vardı, ikincisinde normal dizeydeydi. Dolapta da süt saklamadım hep emzirdim. Biberon almıştım her ihtimale karşı sadece hastanede kullanıldı onun dışında hiç kullanmadım. Herkesin tecrübesi farklı. Youtubeda bu konularda videolar var onlara bakın ve bebek çantası almak yerine kaliteli bir sırt çantası bence daha iyi oluyor.

Geçen seneki kendimi gördüm konunuzda.

Kıyafet sorununu tutumluanne.com sayesinde aştık zira mağazalardaki fiyatlar beni benden almıştı. Birkaç tane toplu alım yaparak ufaklığın ilk 3-4 ayını kurtarmıştım. Tavsiye ederim.

Zaten başka da bir şey almayın, benim kızım şu an 6,5 aylık, kışın giyer diye indirimde bulup aldığım 1 yaş tulumlar küçük geliyor. 4300 ve 53cm doğdu, yenidoğanlar da kaba tabirle düdük gibi olmuştu :)

Burun aspiratörünü bebevac almıştım, hala kendimi tebrik edip duruyorum müthiş işimize yaradı/yarıyor. Yedek uç derdi de yok.

Bebek bezi ve ıslak mendil olayında ebebek markası baby&me kullanıyoruz gayet memnunum, hiç sorun yaşamadık. Hatta genel olarak ebebek markalarından memnunum diyebilirim. Özellikle bebek bezinde ucuzdan başlayıp memnun kalmadıkça pahalıya geçecektim ama gerek kalmadı.

Yatak konusunu da yatak almayarak aştık :) ilk aylar zaten benimle uyudu reflü yatağının içinde (hala gündüz uykularını orada uyuyor artık kendisine küçük gelmesine rağmen) sonra da odasına çift kişilik bir yatak alıp attık yere, döne döne yatmaya bayılıyor.

Bebek arabamız Mamas&Papas armadillo flip xt2, ben ikinci el alacaktım ama kardeşimin eşi yengesi olarak hediye etti sağolsun. Doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Bagajınız genişse konforlu ve kullanışlı bir araba.

Ergonomik bir kanguru almıştım ama efektif kullanamadık diyebilirim. Sıcak bir bölgede yaşıyorduk, kızım daha evde giyer giymez terden çığlığı basıyordu. Yazın atıl kaldı. Geçen hafta bir kullanayım dedim (karasal iklim bir yere taşındık), bu sefer de ben çabuk pes ettim zira kızım neredeyse 9,5 kilo artık.

Evde ana kucağı olarak Nuna Leaf kullandık, ben memnun kaldım. Şimdilerde kullanamıyoruz küçük hanım dönüp kendini attığı için ama biraz daha büyüdüğünde koltuk olarak tekrar kullanıma girecek.

Göğüs kalkanınız olsun, ben onlar sayesinde hiç yara derdi yaşamadım. Pompa bana hiç gerekmedi, zaten pompa yerine mochi tavsiye ederim, ona bayıldım.

Biberon - emzik bence eve bile sokmayın.

Pişik kremi olarak en büyük boy Sudocrem aldım neredeyse 6 ay oldu daha bitmedi, memnunum.

Kendinize güçlü bir powerbank ve kaliteli bir kulaklık alın derim, ilk aylar uykusuz çok gece oluyor, bebek memedeyken uyuyakalmamak için her gece bölüm bölüm dizi izliyordum..

Bu arada Şubat ayında bebek mağazalarında ciddi indirimler oluyor(muş) takip ederek bazı ürünleri uygun getirebilirsiniz.

Şimdiden tebrik ediyorum, iyi eğlenceler.

Ben de kangurucu bir insanım. Boba4G ile başladık, yenidoğan aparatı olduğu için doğumdan itibaren kullandım. Kızım iyice büyüyünce Neko Toddler almıştık ama Neko'nun sonradan Switch denen bir modeli çıktı, çocukla birlikte kanguru da büyüyor. Onu tavsiye ederim, aslında başka markaların da var sanırım böyle büyüyen kanguruları. Huggyberry markasına da bakabilirsiniz. Tabi Neko yerli üretim olduğuiçin ithal ürünlere göre çok daha uygun. Bunlara bakabilirsiniz @tivoli26
Merhabalar ben kanguru ya oğlum 5 aylıkken başladım. Uygun fiyatlı diye solomombaby aldım. Genel olarak memnunum. Oğlum 17 aylik sayılır. Hâlâ M pozisyonda ama ilerleyen süreçte hangisini önerirsiniz? Ve kaç aylıkken uygun olur. Bu arada kullanmaya başlayınca anladım verilen her kuruşa değer bir icat 😚

Back
X