İlk bebek ve aklımdaki sorular

Ben 4 tane yeni dogan kiyafeti aldim gerisi 0-3 ay ki toplasan boyle 10 takim yok. Kustuklari ve kirlendikleri icin ilk yedekli olsun istedim ama hepsinin yetmeyecegi asikar. Bebek dogunca bakariz gerisine dedim acikcasi. Boyunu kilosunu bilmiyorum ve cok hizli buyuduklerini 10 gunde 15 cm uzayan oldugunu falan okuyunca fazladan almadim. Ben hem kanguru hem bebek arabasi aldim. Bebek arabasinin pusetli travel aldik. Baston dusunuyorduk ama bastonu yenidoganken kullanamiyormussun o sebeple travel aldik ama oldukca hafif bir araba tek elle katlaniyor falan bunlara baktik.

Acikcasi kiyafet konusunu cok abartma bence de.

Agiz bezi muslin nevresim gibi gerekli parcalari kendimiz diktik. Hazir alinca cok pahali imkanin varsa dik ya da kumascilar dikiyor onlarla konus.

Bunun disinda benim ihtiyac duydugum emzik bineron sagma makinasi gibi seyleri de aldim. Alisverisin cogunu 25. Haftadan sonra yaptim. Kiyafetleri toplu aldim. Bir seferde 1000 kusur lira tuttu sadece kiyafet 😒 sonrasinda ise indirimleri takip ederek diger ihtiyaclari aldim.
İyi ki açmışım konuyu. Ben de baston bebek arabası istiyordum. Yeni doğanfda kullanılmadığını şimdi öğrendim. Etrafta danışabileceğim öyle akraba yok. Öğretmen arkadaşlardan ne duyuyorsam. Müslin ne? Şart mı? Bunu da ilk defa duydum şu anda. Kıyafet için 1000*tl normal o zaman.

İyi ki açmışım konuyu. Ben de baston bebek arabası istiyordum. Yeni doğanfda kullanılmadığını şimdi öğrendim. Etrafta danışabileceğim öyle akraba yok. Öğretmen arkadaşlardan ne duyuyorsam. Müslin ne? Şart mı? Bunu da ilk defa duydum şu anda. Kıyafet için 1000*tl normal o zaman.
Muslin can kurtaran bir zimbirti 😂 her ise kullaniliyor. Bence mutlaka gerekenlerden. Ama siz arastirin sizin icin de gerekecegini dusunurseniz alirsiniz.

Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
Ben cinsiyeti öğrendikten sonra gördükçe aldım bişeyler. Hastane çıkışı 1takım al. Beşiği instagramdan anne bebek sayfalarından ikinci el alabilirsin sıfır gibi oluyo fiyatı yarı yarıya. 300₺ye park beşikler var.. Görümcem oğlunun küçüklerini verdi, eşimher akşam işten gelirken elinde bebeğe kıyafetlerle geldi. İndirime girmişti a101de 20liraya küvet kova maşrafa aldım mesela.. Yine indirime girince dolap aldım. En son aylar iki üç kez toplu alışverişe gittim (400-450₺) alışverişler yaptım.. Bebek arabası almadım, kanguru aldım. Bebek kışın doğacak, yenidoğmuş bebek arabanın içinde.. Bilemiyorum. İlk 1-2 ay kucağımda tasıyıp yaza kadar kanguruyu kullanmayı düşünüyorum.. Yazın da hafif olmasına dikkat ederek bir araba alacağım.. O kadar zor değil ya. Allah öyle bir yardım etti ki. Evlat rızkıyla geliyormuş doğruymuş

Bebek arabası bi derya cidden pusetı arabaya monte edilenlerdn alın daha iyi bence ve 4 bine kadar ckmayın. 1500 ede güzel travel sistemler var bi mağazaya gidip bu konuda fikir destek alın bebe kıyafeti ilk 3 ay girebileceği şeyler alın az çok belli olunca doğum kilosu almaya başlayn benim bebeğim küçük dogdu hastane çıkışı 2 ay rahat giydi yani sonra tek üst zıbın çok aldım günde 2 3 defa üst değiştirdfm oluyor kusma ve kaka bazen hiç değiştrmiyorm doğduktan sonra alınabilecek şeyleri sona bırakın ilk 2 ay sizi idare edecek şeyler yeterli. Sağlıkla doğurun.

Ben cinsiyeti öğrendikten sonra gördükçe aldım bişeyler. Hastane çıkışı 1takım al. Beşiği instagramdan anne bebek sayfalarından ikinci el alabilirsin sıfır gibi oluyo fiyatı yarı yarıya. 300₺ye park beşikler var.. Görümcem oğlunun küçüklerini verdi, eşimher akşam işten gelirken elinde bebeğe kıyafetlerle geldi. İndirime girmişti a101de 20liraya küvet kova maşrafa aldım mesela.. Yine indirime girince dolap aldım. En son aylar iki üç kez toplu alışverişe gittim (400-450₺) alışverişler yaptım.. Bebek arabası almadım, kanguru aldım. Bebek kışın doğacak, yenidoğmuş bebek arabanın içinde.. Bilemiyorum. İlk 1-2 ay kucağımda tasıyıp yaza kadar kanguruyu kullanmayı düşünüyorum.. Yazın da hafif olmasına dikkat ederek bir araba alacağım.. O kadar zor değil ya. Allah öyle bir yardım etti ki. Evlat rızkıyla geliyormuş doğruymuş
Cinsiyeti ne zaman öğrendiniz. Yani tam olarak alışverişe ne zaman başladınız. Küvet mi? Her mesajda yeni bir şey öğreniyorum. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Onu da ekliyorum listeye

Bebek arabası bi derya cidden pusetı arabaya monte edilenlerdn alın daha iyi bence ve 4 bine kadar ckmayın. 1500 ede güzel travel sistemler var bi mağazaya gidip bu konuda fikir destek alın bebe kıyafeti ilk 3 ay girebileceği şeyler alın az çok belli olunca doğum kilosu almaya başlayn benim bebeğim küçük dogdu hastane çıkışı 2 ay rahat giydi yani sonra tek üst zıbın çok aldım günde 2 3 defa üst değiştirdfm oluyor kusma ve kaka bazen hiç değiştrmiyorm doğduktan sonra alınabilecek şeyleri sona bırakın ilk 2 ay sizi idare edecek şeyler yeterli. Sağlıkla doğurun.
Ben 4,5 kilo doğmuşum. Eşim de iri. Genleri hesaba katarsak büyük ihtimalle tosuncuk olur. Zıbın alacağım. Şöyle bir internette baktım da el kadar zıbınlar maşallah 15-20 "TL.

Merhaba.. sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah..
Hastane çıkışı 10lu 1 tane alabilirsiniz ama 5li 3lü takımlar var 1 tanede isterseniz o şekilde alırsınız. Bedenlerine bakın h. Çıkışları genelde 50cmdir bu bedende 2 tane takım yeter bence.. diğerlerini 0-3 ay alın bir kaç tane de 3-6 ay alabilirsiniz. Ben 5li takımlarını bile 0-3 almıştım..Benim bebeğim de iri bir bebekti ama biz 3-6 ları çok geç giydirdik..tulumla bebeği tutması daha kolay geliyordu bana ben daha çok almıştım o yüzden.. alttan çıtçıtlı tulumlarda bez değişimi zor değil..kıyafet battaniye falan doğduktan sonra da alınabilir bazı bebekler çok kusuyor ihtiyaç halinde alırsınız..
Bebek arabasına bütçeye ve ihtiyaca göre karar verin..baston istiyorsanız travel sistem bastonlar da var.. ben de sonra baston almak zorunda kalmamak için bu şekilde aldım..

Ay park yatağı öğretmen arkadaşlar dedi.başka bir şey sakın alma. Bizimkiler hep onda büyüdü diye. Peki doğunca nerde yatacak. Mutlaka bir şeyin içinde yatması lazım. Hasır sepet beşikler parasına değmez. Çünkü 4 "ay falan kullanılıyormuş.
Size komik gelebilir ama benim bebeğim kucağımızda yastıkta uyudu ,yatağa koyduğumuz anda uyanıp ağlıyordu .annem ,eşim ve ben nöbetleşe oturuyorduk hiç abartmıyorum .sonrasında da ben yatak odası aldım ona ,orda yatağında yattı.yine meme emdiği için beraber yatan arkadaşlarım da oldu .

Ben 4,5 kilo doğmuşum. Eşim de iri. Genleri hesaba katarsak büyük ihtimalle tosuncuk olur. Zıbın alacağım. Şöyle bir internette baktım da el kadar zıbınlar maşallah 15-20 "TL.
E bebekte bodyler falan var ,daha uygun fiyata .dönem dönem indirimler de oluyor .

Liste zahmet olmazsa çok iyi olur. Çünkü ben de öyle bir şey düşündüm.
Belki göğüsün yara olmayacak ,krem gereksiz şimdi .
Sağacak kadar sütün olmayabilir ,pompa gereksiz
Her bebek biberondan içmiyor ,itebiliyorlar biberon ve hele ki steril makinası gereksiz .gereksiz derken lazım oldukça alınacak şeyler bunlar hatta ikinci elleri bile var .

Okukdaki arkadaşlar mutlaka 2 tane al, yanında götür dedi. Birisi kanlı oluyormuş. Onu değiştirmek gerekiyormuş falan. O hastane çıkışı bir daha kullanılmıyor mu ya. Neden iki hafta sonra olmuyor. O kadar hızlı mı büyüyor bu bebe milleti. Ay hayatımda bu konuda olduğu kadar cahil hissetmedim kendimi. Resmen sıfır bilgi.
biz hastane cikisini 6 aylik olana kadar giydirdik.3600 gr 48 cm dogdu.ama o kadar hizla buyumedi.citcitli zibin,tulum ve alt ust takim 0-3 ay boyutlarini 4 aylik olana kadar kullandik.bol bol lazim oluyor.cunku ilk aylar cis kaka geciyor.6 aylik hamileyken alisverise basladim.bebek bezi stoklamayin cunku her bez her bebege hem uymaz hem de iyi gelmez pisik yapabilir.dogumdan once bir paket 1 numara bez alin.ilk gunler 8-10 kez degistireceksiniz.bez iyi gelmezse baska markaya gecersiniz.

Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum

Tüm bunları düşünerek gereksiz kafanızı karışmıyorsunuz aslında :)
Adım adım ilerleyin, şimdiden 6 aylık olunca küçük gelir büyük gelir demeyin. Bebeğin gelişimi şu an nasıl, ileri mi gidiyor zamanında mı ona göre az çok doğum kilosu belli olur zaten. Ki kıyafet alışverişini sona bıraksanız da olur. Ben set olan hastane çıkışlarından hiç almadım. 0-3 ay olarak aldım zıbını tulumu vs. 4-5 takım öyle vardı. O dönemi gerçekten çok hızlı geçiyorlar. Bazı markalarda 1-3 ay var. Yaklaşık 2 aylık olana kadar onları kullandım. Sonra 3-6 aya geçtim. Ama 3-6 aylıkları zamanı geldiğinde aldım önceden değil. Kızım şu an yaklaşık 10 aylık. 6-9 ay da giyebiliyor 9-12 de 1 yaşta.
Bebek arabası, kanguru konusunda da maddiyatınızı siz biliyorsunuz. Bunlar biraz paraya bakıyor bence. Biz 600 TL ye tam istediğimiz bebek arabasını bulup almıştık (şu an 900 TL) ama bir başka arkadaşım 2000 TL ye aldı. Sizin ne istediğiniz ve ne kadar bütçe ayırdığına göre değişiyor. Kanguruyu da benim bebeğim hiç sevmedi mesela. Biraz özgür kız kendisi :) slingle deneme yapabilirsiniz bence.
He isim konusu zaten karı kocaya kalmış bişey. Dış mihraklara asla yorum yaptırmadım bu konuda :) yaklaşık 6-7 aylarda kesin olarak karar vermiştik ismine. Ve doğduktan sonra bakıp bakıp evet tam da bu isim yakışıyor kızıma demiştim :) siz de kalbinize değen, bebeğinize yakışacak ismi bulursunuz mutlaka. Gönlünüze göre olsun herşey 💕

bolca citcitli zibin alin...
patikli alt çok almayın.normal patiksiz alın.
çorap alin
bir ayda 4 5 cm uzuyorlar olmuyor.
bolca alt üst takım al ucuzundan.
kusacak vs çok lazim oluyir.
bir tane 10 lü hastane çıkışı bir tane 3 lü hastane çıkışı yeter.
park yatak olur ya da bence en iyisi anne yani beşik.

@tivoli26 kanguru ya da sling alma konusunda acele etmeyin.ben kanguru almistim ama ihtiyac olmadi.cok kucak seven bi bebek degildi.disarda da bebek arabasiyla gezdik hep.her bebek bir olmuyor.

Ben 30 haftamdayim. 28 de almaya basladim.Seni cok iyi anliyorum. Cunku ben de bu konuda cok cahilim. Internetten forumlardan.bilenlerden sorup aldim
2 10 lu 1 tane 5 li hasatne cikisi ( icinde her sey var ve kusuyorlar vs cabuk kirleniyor diye aldim)
Zibinlar
Corapli altlar
Corap
Agzi temizleme mendili
Alt temizleme seti ve bi bez var alt acmak.icin onu
1 ince 1 kalin battaniye
Emzirme sutyeni atleti tek kullanimlik külot gogud pedi
Bebek arabasi ( pieere cardin twist)
Buyuyen besik ( oda yapmicam bir sure)
Havlu bornoz
Sampuan bebk yagi seti vs( mustela iyi dediler onu aldim)
Prima premium care yeni dogan bez
Islak mendil ve temizleme pamugu
Yikalmak icin kuvet seti
Tarak tirnak makasi vs
Biberon( emzik sut sagma vss almadim belki ihtiyacim.olmaz)
Roxy dalan sabun tozu kiyeftleri yikamak icin
Aklima gelenler bunlar
Kendime lohusa geceligi ve bebek icin yedek bir nevresim takimi alinca bitecek ins

Yani canim ne kadar düşünürsen düşün sonunda aklinda bi yerde olan ismi koyuyorsun. Benimde 5 aylik bebegim. 6. Aydan liste yaptik ne alinir diye.
Hamileligin 8. Ayinda alisverisi yaptik. En cok isime yarayan tulumlardi. Patikli olanlar. Bebek kucuk oluncaalt ust giydirmek cok zor oluyor. Az al kaloteli al bence.
Bebek mobilyasi ve araba vs de de ucuz olan da ayni işlevigörüyor. Pahali olanda. Biz fazla özendik ama anladim ki cok da onemli degilmis. Bebek sonucta.
Yani maddi durumun neye el veriyorsa.
Bu arada listeyi net e bakarak yaptik. Ordaki bir cok seyi eledim mesela

Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum
Peki bunlar doğum sonrası alınacak değil mi? Emzirmeyi düşünüyorum tabii ki. Ama olur da süt gelmedi yada bebek emmedi. Doğum sonrası almak daha mantıklı gibi mi
pompaya gerek yok.
ilk sütün adı kolostrum ve 5 gun boyunca geliyor rengi beyaza dinerek ( sarı oluyornilk)
elle sağılır kolostrum

Merhaba.. sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah..
Hastane çıkışı 10lu 1 tane alabilirsiniz ama 5li 3lü takımlar var 1 tanede isterseniz o şekilde alırsınız. Bedenlerine bakın h. Çıkışları genelde 50cmdir bu bedende 2 tane takım yeter bence.. diğerlerini 0-3 ay alın bir kaç tane de 3-6 ay alabilirsiniz. Ben 5li takımlarını bile 0-3 almıştım..Benim bebeğim de iri bir bebekti ama biz 3-6 ları çok geç giydirdik..tulumla bebeği tutması daha kolay geliyordu bana ben daha çok almıştım o yüzden.. alttan çıtçıtlı tulumlarda bez değişimi zor değil..kıyafet battaniye falan doğduktan sonra da alınabilir bazı bebekler çok kusuyor ihtiyaç halinde alırsınız..
Bebek arabasına bütçeye ve ihtiyaca göre karar verin..baston istiyorsanız travel sistem bastonlar da var.. ben de sonra baston almak zorunda kalmamak için bu şekilde aldım..
O zaman 0-3 ay ağırlıklı alayım. Teşekkür ederim

Size komik gelebilir ama benim bebeğim kucağımızda yastıkta uyudu ,yatağa koyduğumuz anda uyanıp ağlıyordu .annem ,eşim ve ben nöbetleşe oturuyorduk hiç abartmıyorum .sonrasında da ben yatak odası aldım ona ,orda yatağında yattı.yine meme emdiği için beraber yatan arkadaşlarım da oldu .
Gerçekten mi? Ay çok zor olmuştur. Ben de sanıyorum ki beşiğe bırakacağız, o da uyuyacak. Hayal ettiğimden farklı bir süreç beni bekliyor ya hayırlısı

Back
X