İlk bebek ve aklımdaki sorular

Bence de 2 tane alın, doğumdan sonra ilk giyilen kanlı olabiliyor, ama birini 10 lu birini 5 li setlerden alabilirsiniz.
Hastane harici 2 takım 0-1 ay, 10 tane kadarda 0-3 ay kıyafeti alabilirsiniz. Tulum bence daha kullanışlı aklınızda olsun, birde üstü kendinden eldivenli tulum ve üstler çok kullanışlı oldu, ellerinde eldiven tutmuyorlar çünkü.
Gezmeyi seviyorsanız sling ilk 4 ay için falan muhteşem bir şey , ben evde de hep onunla gezdim, çünkü ilk zamanlar kucakta olmak orda uyumak istiyor, sling kesinlikle kurtarıcı
Bebek Arabası da e bebeğim markası joi var sanırım ona , ve Chico lite way e bakabilirsiniz. Fiyatları ortalama. Eğer çoğu yeri arabanızla gidiyorsanız bebek arabası çok kullanılmıyor, ve arabaya oto koltuğu alırken güvenlik anlamında ona biraz para vermek gerekiyor o yüzden bebek arabasına çok para vermeyin derim ben. Slingten sonra da kanguru geçersiniz yada doğumdan itibaren kullanılan Kangurular var onlardan alabilirsiniz.neko switch mesela
Doğum ne zaman bilmiyorum ama bence ucuz buldukça alın, zamanınız varsa şubatta sanırım e bebekte büyük indirim oluyor.
Tam şubat denk geliyor. Biraz geç oluyor gibi de. Bir de biz iki farklı memlekete gidiyoruz. Yazın bir ay bir yerde bir ay diğerinde kalıyoruz. Herşeyi taşımamkz gerekiyor. Ne kadar katlanır o kadar iyi

Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
Merhaba ben hastane çıkışı küçük set aldım iki tane ilki pis oldu hastanede bi değiştirdik sonra zaten beniö kozda maşallah iri bi bebekti herşeyi büyük ay aldım yani kıyafet doğmadan çok alma ayrı alt üst al biraz zıbın bolca lazım tabi , kanguru mutlaka lazım b3n almadım ve pişmanım , bebek arabası eger arabanız yoksa katlanan alın bence diğerleri sıkıntı olur gezmede , pıset fazla kullanamadım ben taşımak zor 😂 park yatak aldım çok kullanışlı isim de bizde çok zorlandık dogduktan sonra asel koydum kızıma babasıda esma , bi modern bi klasik düşündük biz istediği ismi kullansın diye 😊😊😁😁

Valla hıc kanlı olmuyor, nerden cıkarmış kanı:) zaten bebek dogdugunda kaka beklıyosun az bı kaka yapıyor ılk dogdugu gün. Sen bızı dınle :) eheh benımde kafam cok karısmıstı:)
Bilmiyorum ki. Hiç yeni doğmuş bebe görmedim. Artık kanlı mı kakalı mı. Hatta eşimle dalga geçtik, eve sokmadan oto yıkamaya mı götürsek diye😁

Merhaba ben hastane çıkışı küçük set aldım iki tane ilki pis oldu hastanede bi değiştirdik sonra zaten beniö kozda maşallah iri bi bebekti herşeyi büyük ay aldım yani kıyafet doğmadan çok alma ayrı alt üst al biraz zıbın bolca lazım tabi , kanguru mutlaka lazım b3n almadım ve pişmanım , bebek arabası eger arabanız yoksa katlanan alın bence diğerleri sıkıntı olur gezmede , pıset fazla kullanamadım ben taşımak zor 😂 park yatak aldım çok kullanışlı isim de bizde çok zorlandık dogduktan sonra asel koydum kızıma babasıda esma , bi modern bi klasik düşündük biz istediği ismi kullansın diye 😊😊😁😁
O gün hastanede puset gördüm. Resmen taşıyan adamın kolu uzamıştı.bu kadar ağır mı ki dedim. Demek ki ağır ve puseti listeden sildik

Bırde gereksız emzırme yastıgı, emzırme önlüğü gıbı. Hastane bezi de aldım hıc kullanmadm hastane verdı acaba sezaryen oldum dıyemı anlayamadım halen duruyor koca paket :) Lasınoh gogus ucu kremler falan hıc işe yaramadı, has zeytınyagı surup pamuga ucuna koymustum gogsumun resmen ıyılesmıstı, o kreme o kadar para vermeyın.

2 tane 10 lu hastane çıkışı
bolca zıbın
geri kalan kiyafetleri takım almasanizda olur ama pamuk olmasina dikkat edin
agiz mendili
havlu bornozlar kullanisli olmuyor
pisik kremi tirnak makasi
sampuan tarak
cok janjanli kiyafetler almaniza gerek yok 3 ay bile giyemiyorlar cunku
kiyafetten ziyade tulumlar daha kullanisli oluyor
alt acma bezi cantayada koyulabilenler var ince ama kullanisli yikaninca hemen kuruyan tarzda
bebek cantasi
bebek puseti
bebek bezi stoklamayin cabuk degisiyor bedeni ama silme pamugu yada islak mendil hangisini kullanicaksaniz onu stoklayin biraz derim
biberon emzik
aklima gelenler bunlar
ha birde kendiniz icin hastanede kullanmak uzere yetiskin hasta bezi alin hastanede veriyorlar ama xxl falan uzerinizden dusuyor
26.
haftadan sonra yapin alisverisinizi
Bu yazdıklarınızı kopyalayıp depolayorum hemen. Çok işime yarar bir liste olmuş. Teşekkür ederim

Öyle canım maalesef bebek kıyafetleri pahalı ban keç defa 400-500 tllik yaptim bilmiyorum belli mağazalardan değilde marka bebe mağazalarındam daha uygun olan var çünkü ilk zamanlar çabuk büyüyor çok pahalı şeyler almaya gerek yok
Bebe mağazalarını gezeyim bir de.

Hastane çıkışı bir adet yeterli diger kıyafetleri yenidoğan bölümünden alırsınız bol bol zıbın ve patikli alt alin. Muslin örtü alabilirsiniz lazım oluyor. Ebebekte zıbınlar falan uygun oluyor oraya bakabilirsiniz. Bebek arabası alırken bizde çok zorlanmıştık ama sonra joie marka aldik hem tek seferde katlanması hemde tekerlekleri hoşumuza gitti abartılı fiyatı da yoktu indirimleri takip ederek almıştık. Bebek küveti ve filesi önemli. Park yatak alırsanız zaten sallanır ayakları oluyor bi çoğunun ikinci bir anne yanına pek gerek olmuyor.
Emzik ve biberon bulundurun birer adet belli olmaz çünkü ne olacağı.
Alt acma örtüsü alin ki koltuklarınız halılarınız falan batmasın 😀
İyi marka ateş ölçer yine ilk alınması gerekenlerden bence.
Bebek şampuanı doguma yakın alabilirsiniz içeriği temiz olanlardan mustela öneririm

dolaptan tutumluanneden bakabilirsiniz. Cok az kullanilmis veya etiketli urunler oluyor. Bir dr cok hediye geliyor. Ama hepsi buyuk oluyor genelde. Siz ilk 2 3 ay icin hazirlanin. Ilk aylar icin tek bir hediye bile gelmedi bana. Bebek sivi kaka yaptığından surekli ustu batiyordu. Buyuk kiyafetlerle de yakasi bagri acik kaliyor ayina gore almak lazim. 0 3 ay icin alin derim sadece. Bol zibin ve tulum. Hastane cikisini ben 1 set aldim. 3 aylik olana kadar giydi. 3.110 kilo 51 cm dogdu oglum. Keske 1 set daha alsaydim 5lilerdinden dedim. Ana kucaginin uygunlaru var. Max 6 ay oturacak onda hareketleninca baglasan tutamayacaksin. Sakin 4moms mu ne ondandan almayin. Zaten bol ten temasi en sagliklisi. Bu devirde bi tek fukaralar bebeklerini kucagina aliyor galiba. Herkesin evinde bi ana kucagi saatlerce bebek icinde.

Birde ağız bezi bol alın benim çok işime yaradı bebe yağı almayın sürmemenizi tavsiye ederm çünkü gözeneklere doluyormus atopik bı kızım var vücudu çok kuru doktor kesinlikle kullanmamami söyledi onun yerine losyonlar kullanabilirsiniz oda iyice arastrn doktorunzn bebeğinizn cildine uygun olarak önerdiğini alınan boşa para vermeyin bende almstm ama kullanamadm😃 beşik sadece odaya büyük almayn ilk olarak park sallaanabilen alın çünkü ben sadece geceleri beşikte uyutuyorm uyku problemi var çünkü bebeğimde her bebek aynı olmaz siz yinede pratik uygun bişey alın 5. 6 ay kullanabileceği umarm sakin huzurlu ve bol uykucu bı bebeğinz olur😍

Ay bi de eşim gürcü. Onların alfabesi de farklı biraz. O da isimde f, ş, ç, ö, ü, ğ harfleri olmazsa iyi olur dedi.olursa kimse telaffuz edemez çünkü ismi. İyice kısıtlandım isim konusunda. Kıyafet konusunda yıka yıka giysin yapmayı planlıyorum. Az ve öz. Eğer herşey yolunda giderse ben gezerim. Dolayısıyla araba mı kanguru mu arasında kaldım. Gezme işi yürüyüş temposuna ama. Yavaş yavaş değil.
Canım geçenlerde ben benzer bir konu açmıştım kızımın isim sorunsalı Başlıklı, bir bak istersen. Görümceliğin adı nedir bari ben esinleneyim 😄

Hastane çıkışı bir adet yeterli diger kıyafetleri yenidoğan bölümünden alırsınız bol bol zıbın ve patikli alt alin. Muslin örtü alabilirsiniz lazım oluyor. Ebebekte zıbınlar falan uygun oluyor oraya bakabilirsiniz. Bebek arabası alırken bizde çok zorlanmıştık ama sonra joie marka aldik hem tek seferde katlanması hemde tekerlekleri hoşumuza gitti abartılı fiyatı da yoktu indirimleri takip ederek almıştık. Bebek küveti ve filesi önemli. Park yatak alırsanız zaten sallanır ayakları oluyor bi çoğunun ikinci bir anne yanına pek gerek olmuyor.
Emzik ve biberon bulundurun birer adet belli olmaz çünkü ne olacağı.
Alt acma örtüsü alin ki koltuklarınız halılarınız falan batmasın 😀
İyi marka ateş ölçer yine ilk alınması gerekenlerden bence.
Bebek şampuanı doguma yakın alabilirsiniz içeriği temiz olanlardan mustela öneririm
Mustelanın hıc urunu temız degıl malesef. Astıma kadar yolu var. Urtekram yenıdogan şampuanı en zararsız şampuan.

İlk bebekten sonra bir çok şeyi gereksizliğini anlamış biri olarak;

- İsim konusunda insan gerildikçe seçme olayı zorlaşıyor. Daha vakit varken mola verin biraz.

- Malesef ilk alışveriş biraz fazla masraflı oluyor. Siz şimdiden ay ay alın ki son zamanlar şişmesin.
Çevrenizdekilerin "ben hiç kullanmadım" veya "bi çok işime yaradı" dediklerini dikkate alın.
Bazıları reflü yatağı kullanmamıştır ama benim çok işime yaradı mesela. Reflüsü yoktu ama onda uyutunca yerine koymak daha kolay oluyordu. Hemen uyanmıyordu. Ben almayacaktım gereksiz geliyordu ama eşimin kuzeni vermişti.
Ben emzik ve biberon verdim rahat ettim. Oğlum da memeyi hiç bırakmadı. Ama bir başkası "asla vermedim" diyebilir. Gibi gibi örnekler..

- İki adet hastahane çıkışı makul. Fazlası olmasın. Süslü bir modelse ikinciyi almayıp diğer günlük tulumlardan giydirin derim. Ben tek alacaktım ikinci hediye gelince yedeklerden onu koydum.

- Park yatak tip olarak beğenmesem de en uygunuymuş. Ben oda yaptım ama 14 ay kendi odamızda başka beşikte yatırdım. Sonra odayı bozdum baza aldım. İkinci çocuk olursa bu hatayı yapmam.

- Ana kucağı iyi bir şey. Bebeğin etrafına hakim olması için. Ama pek uzun süre kullanılmaz..

- Bebek arabası ben en ucuz modelinden almıştım. Hala duruyor. Sanırım şimdi 450-500₺ falandır.
Binlerce liralık travel sistem veya orası çıkıyor, burası yamuluyor, yok çanta gibi tırıvırı şeylere gerek duymadım.
Zaten bir evde en az bir otomobil varsa kimse bebek arabasıyla toplu taşımaya binmiyor orası bir gerçek.
Benim için önemli kriter tek kolumda bebek varken tek elimle katlayabilmemdi.

Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum
Bunun için çok alışveriş yapmayacaksınız.
Ama bebelerin kusmasını da dikkate alacaksız.
Ilk etapta 6-7 kıyafet olmalı en az, az geliyorsa doğumdan sonra da tamamlarsınız.
2.5-3 kilo bebeğe 0-3 ay büyük geliyor, büyük büyük giydiriyoruz.
Sonrasını da zamanı gelince düşünün, şimdi içinden çıkamazsınız.
Tulum derli toplu bir kıyafet, çok rahat bence.
Alt üstten çok tulum kullandım.
Her şeyi halletmeye çalışmayın, yaşadıkça öğreniyoruz çünkü, merkezi bir yerdeyseniz doğumdan sonra da çok rahat yaparsınız alışveriş.

Back
X